Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård. De goda gärningarna den drabbade gör måste även dokumenteras och postas i sociala medier för att de ska få en krypteringsnyckel som låser upp deras filer. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Snabbare säkerhetsfixar i framtiden för iOS

Feber.se - 17 Nov 22 kl. 12:00

Sweet! Med iOS 16.2 så kommer en funktion som Apple kallar för Rapid Security Response.

UFC 281: Alex Pereira gör det IGEN – AVSLUTAR Israel Adesanya!

MMAnytt - 13 Nov 22 kl. 07:02

Artikeln uppdateras Israel Adesanya och Alex Pereira drabbade samman i huvudmatchen till UFC 281. Precis som förväntat med tanke på deltagarnas bakgrunder utspelade sig den första ronden likt en kickboxningsmatch. Bägge fighters hade sina stunder tidigt i matchen och landade slag och bensparkar.

Spotify tar bort möjligheten att köpa ljudböcker i sin iOS-app

Feber.se - 28 Oct 22 kl. 09:30

Efter att Apple inte godkänt deras köpförfarande The Verge rapporterar att Spotify nu helt har plockat bort möjligheten att köpa ljudböcker i sin app till iOS. Går man in under köpfliken för ljudböcker i Spotifys iOS-app finns nu bara en text där det står "Want to listen? You can’t buy audiobooks in the app.

Balettpremiär med två ikoner på Kungliga Operan

Kulturbloggen - 20 Oct 22 kl. 08:38

Kungliga Baletten gör sig redo för att bjuda på tre ikoniska verk i Robbins/Balanchine som har premiär 21 oktober 2022. Ett pressmeddelande berättar: I The Concert får vi möta en brokig konsertpublik, In the night är ett poetiskt porträtt av tre par i olika skeenden av livet. Föreställningen avslutas med Balanchines praktverk Tema och variationer som enligt balettchef Nicolas Le Riche kräver bravurinsatser av dansarna!

Google kan öppna upp Bluetooth på Stadias kontroller

Feber.se - 06 Oct 22 kl. 19:30

Så att de inte hamnar på soptippen när Stadia stänger ner Förra veckan blev det klart att Google kommer att stänga ner sin molnspeltjänst Stadia efter att denna inte verkar ha levt upp till Googles förväntningar. Det innebär att alla de handkontroller som Stadia-spelare hittills köpt på sig riskerar att bli e-skrot och hamma på skrottippen när Stadia stängs ner i januari 2023. För att undvika detta har en del Stadia-spelare skickat förfrågningar till Google om de inte kan öppna upp Stadia-kontrollernas Bluetooth-funktionalitet och annat som skulle krävas för att få kontrollerna att fungera trådlöst på andra plattformar.

Khabib kräver titelchans av UFC-chefen – blir nobbad: “Han kanske var upptagen”

MMAnytt - 20 May 22 kl. 10:48

Näst på tur för Charles Oliveira kan vara Islam Makhachev, åtminstone om den forne mästaren Khabib Nurmagomedov får bestämma. Oliveira förlorade titeln efter att ha missat vikten inför storgalan UFC 274, men chefen Dana White bekräftade att fightern kommer att få tävla om det vakanta bältet efter avslutet mot Justin Gaethje på galan. Vem “do Bronx” Oliveira kommer att få möta för bältet är ännu ett frågetecken, men Khabib hoppas på att det blir sin goda vän och träningspartner Makhachev.

Khabib kräver titelmatch från Dana White: “Du har inget annat val”

MMAnytt - 09 May 22 kl. 06:31

Den forne UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov vill se Islam Makhachev möta Charles Oliveira i en kamp om den vakanta lättviktstiteln efter helgens UFC 274. Oliveira tog sig an Justin Gaethje under helgens storgala men redan innan burdörren hade stängts bakom dem så hade mycket drama utspelat sig. Brasilianaren Oliveira var nämligen inbokad för att försvara sitt lättviktsbälte men blev fråntagen titeln efter att han missat viktgränsen inför titelmatchen.

Iranska Hulken kräver ny motståndare: “Jag var helt redo”

MMAnytt - 22 Apr 22 kl. 18:31

Sajad Gharibi, bättre känd som den “Iranska Hulken”, har krävt en ny motståndare efter att boxningsdebuten mot Martyn Ford ställts in. Hulken var tänkt att möta skådespelaren och bodybuildern Ford på O2-arenan i London den 30 april, men matchen kom att avbokas tidigare i april. Bägge deltagare pekade finger på varandra efter att nyheten släpptes, och Ford hävdade att matchen hade ställts in till följd av bekymmer kring den Iranska Hulkens mentala välmående.

Iranska Hulken kräver ny motståndare: “Jag var helt redo”

MMAnytt - 22 Apr 22 kl. 18:31

Sajad Gharibi, bättre känd som den “Iranska Hulken”, har krävt en ny motståndare efter att boxningsdebuten mot Martyn Ford ställts in. Hulken var tänkt att möta skådespelaren och bodybuildern Ford på O2-arenan i London den 30 april, men matchen kom att avbokas tidigare i april. Bägge deltagare pekade finger på varandra efter att nyheten släpptes, och Ford hävdade att matchen hade ställts in till följd av bekymmer kring den Iranska Hulkens mentala välmående.

Staybl är en iPad-app för darrhänta

Feber.se - 14 Apr 22 kl. 12:00

Kan underlätta webbsurfandet för dem med Parkinsons sjukdom Reklambyrån Havas Creative har utvecklat en iPad-app som kanske kan gör det lite enklare att surfa på webben för darrhänta användare, till exempel användare som drabbats av Parkinsons sjukdom. Appen kallas för Staybl och den använder iPads accelerometer för att känna av om iPaden skakar. Skulle så vara fallet så anpassar appen webbläsarfönstret så att detta håller sig stilla på skärmen, något som förhoppningsvis gör det lite enklare för användaren att läsa vad som syns på skärmen.


Fler inlägg från Feber.se

Nu finns appen Oceanic+ till Apple Watch Ultra

Feber.se - 1 timme sedan

Apple Watch Ultra är nu en dykdator En av de stora förbättringarna hos Apple Watch Ultra jämfört med tidigare klockor från Apple är dess vattentålighet, som gör att klockan kan användas som en dykdator med appen Oceanic+. Den har dock inte varit tillgänglig tills nu, men nu är den till sist tillgänglig i App Store. Oceanic+ designades av Huish Outdoors i samarbete med Apple och det ger användare tillgång till massor av relevant information för dykare.

BeReal är Apples iPhone App of the Year

Feber.se - 2 timmar sedan

För iPad är det GoodNotes 5 Apple har nu berättat vilka appar som vunnit App Store Awards för 2022, och det är appen BeReal som kammar hem det största priset med ”iPhone App of the Year”. BeReal är, för de som inte vet, en app där användare får en notis en gång per dag, där de ska fånga ögonblicket med både främre och bakre kameran – på samma gång. Tanken är att det ska ge en mer verklig bild över personers liv.

Sjukdomen apkoppor har för rasistiskt namn

Feber.se - 2 timmar sedan

Monkeypox blir nu mpox I maj fick Sverige sitt första fall av den ovanliga sjukdomen apkoppor där kroppen får massa tråkiga blåsor. Sjukdomen som heter monkeypox i andra länder fick sitt namn 1958 då den upptäcktes hos apor. På 70-talet fick människor den för första gången.

Tesla Model 3 ska få ännu mer minimalistisk interiör

Feber.se - 3 timmar sedan

Facelift på gång När man hoppar in i en Tesla Model 3 för första gången slås man av hur lite prylar det finns. En stor skärm i mitten bara och inte så mycket annat. Man inser dock ganska snabbt att man inte behöver så mycket och efter någon minuts körning saknar man inget direkt.

Världens största aktiva vulkan har fått ett utbrott

Feber.se - 3 timmar sedan

Första gången sedan 1984 Vulkanen Mauna Loa på Hawaii är världens största aktiva vulkan och nu har lavan börjat flöda ur den igen. Det är första gången på nästan 40 år, senast var 1984, och det sker efter en tid med jordbävningar så forskarna verkar inte förvånade. Just nu flödar lavan inte mot ett hål där det bor människor, så just nu fortsätter livet som vanligt på Hawaii.

Ny podcast om Amazon Prime Video

Feber.se - 4 timmar sedan

Med Alex och Sigge Imorgon den 30 november släpper Amazon Prime Video en podcast tillsammans med Alex och Sigge där de ska djupdyka i nya och etablerade serier på tjänsten, samt filmer och annan populärkultur. Hanna Widell på produktionsbolaget Perfect Day Media säger: – Tv-serier och film är samtalsämnen som engagerar och för samman människor. Därför är diskussionen runt om minst lika viktig som själva tittandet.

Vi har kollat in fodralet till JBL Tour Pro 2

Feber.se - 14 timmar sedan

Det som har en egen skärm I slutet av augusti släppte JBL lurarna Tour Pro 2. Själva lurarna var inte någon revolution kanske, men fodralet de ligger i är klart annorlunda. Det har nämligen en egen skärm.

Häng med en lokförare under en söndag på jobbet

Feber.se - 15 timmar sedan

Avslappnande! När man kör tåg så måste man ju inte bara köra tåget från A till B utan också ta sig till punkt A och från punkt B. Här får vi följa med Thomas under en arbetsdag när han tar sig hela vägen och "bara" kör 171 meter tåg som väger 376 ton.

Helikoptern som skulle bärga raketer i luften

Feber.se - 15 timmar sedan

Spana in en animerad version av Hiller Air Tug 1962 lyfte den udda skapelsen Sikorsky S-64 Skycrane för första gången. En helikopter som fungerade som en slags kran. Ungefär samma period pågick rymdrejset där amerikanerna kämpade för att slå ryssarna som först till månen.

Var ska man lägga en straff?

Feber.se - 16 timmar sedan

Det finns statistik över vilket hörn som är bäst Just nu pågår, som de flesta säkert märkt, fotbolls-VM. Det är därför inte helt osannolikt att vi kommer att få se ett gäng straffar, eller kanske till och med att någon match avgörs med straffar. Vissa tycker kanske detta är som att dra lotter, men om vi kikar på lite statiskt visar det sig att det inte riktigt är så.

En trailer för White Noise

Feber.se - 16 timmar sedan

Dramakomedin med Adam Driver Här kommer den första trailern för filmen White Noise med Adam Driver i huvudrollen. Filmen är baserad på Don DeLillo roman med samma namn vilken släpptes 1985. I filmen får vi följa hur en familj hanterar det faktum att det har börjat spridas något slags giftig moln över världen och situationer som detta leder till.

Chris Harris kör Ferrari 296 GTB

Feber.se - 17 timmar sedan

Är hybrid-superbilar framtiden? Nu har Chris Harris fått ratta Ferraris nya hybrid-modell 296 GTB och så här såg det ut. Läs vidare och kommentera: https://feber.

En skivspelare med annorlunda design finns nu i vitt

Feber.se - 17 timmar sedan

I extremt begränsad upplaga För ungefär fem år sedan visade Miniot sin runda skivspelare som spelar vinylskivor upp och ner, och nu lagom till jul och snö släpper man en specialversion i vitt. Eftersom vi inte har någon tonarm på ovansidan kontrollerar vi istället uppspelningen med en pinne i mitten av skivspelaren, hur det funkar går att se i videon nedan. Endast 10 numrerade White Wheels är tillgängliga och de kostar 2999 euro.

SVT sänder dokumentärserie om esport

Feber.se - 18 timmar sedan

Esport inifrån SVT har nu släppt en dokumentärserie som man kallar för Esport inifrån. Den är i tre delar och i serien går man igenom hur branschen kan omsätta så mycket pengar som den gör och om det går att fuska sig till toppen. Tre delar är serien i och finns nu på SVT Play.

5G kan bli godkänt på flygplan inom EU

Feber.se - 18 timmar sedan

Och nya frekvenser ska kunna användas av bilar och bussar EU har nu bestämt sig för att ändra lite på bestämmelser som rör hur vi använder mobilerna på flyget. Tanken är att användandet av 5G inte ska störa den teknologi som flygplanen använder eftersom de är på olika frekvenser och därför kan användarna fortsätta ha mobilerna på. På låg höjd kan de koppla upp sig mot masterna på backen och på högre höjd är tanken att 5G-uppkopplingen ska fångas upp av en pico-cell på flygplanet som sedan skickar vidare 5G-trafiken via satellit-internet.