Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Papperslösa är troligen inte så många som media och polis tror

Svensson - 12 Apr 17 kl. 10:50

En del  personer som får avslag på sin ansökan om asyl går under jorden. De försvinner. Många av dem åker sannolikt till nåt annat land där de på nytt ansöker om asyl. Andra stannar i Sverige och lever vid sidan av samhället. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Brandbomber mot polis i Hammarkullen

Nyhetspressen - 10 Apr 17 kl. 09:12

Tre personer har omhändertagits för "störande av allmän ordning" sedan ett 20-tal ungdomar för andra kvällen i rad gått till attack mot polis i Hammarkullen i Göteborg. Bland annat kastades en molotovcocktail mot en civil polis som dock klarade sig utan.

En person skjuten med två skott i magen – av polis: "Mannen har hotat poliserna"

Nyhetspressen - 05 Apr 17 kl. 20:17

En person har skjutits i Karlskoga av polis. Det bekräftas för NA av polisen själva.– Mannen har hotat poliserna på plats med en form av skjutvapen, säger vakthavande befäl Dan Sööder till NA..

En man skjuten av polis

Nyhetspressen - 05 Apr 17 kl. 21:14

En man har skjutits av polis i en lägenhet i centrala Karlskoga. – Han hotar patrullen med skjutvapen och de tvingas skjuta verkanseld mot honom, säger Dan Sööder, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen, till TT..

Polis skottskadade man i Kalskoga – ska ha hotat polisen med skjutvapen

Nyhetspressen - 05 Apr 17 kl. 21:27

En person har skjutits i Karlskoga av polis. Det skriver NA.se.

Polis öppnade eld vid Sjöparksskolan

Nyhetspressen - 04 Apr 17 kl. 09:54

En man gjorde ett utfall mot polis som sköt ett varningsskott..

Fristäder för papperslösa mister bidrag

Nyhetspressen - 27 Mar 17 kl. 21:19

Trumpregeringen skärper nu tonen mot städer och delstater som inte samarbetar med den federala regeringen när det gäller utvisning av papperslösa. Dessa ska inte kunna få bidrag från justitiedepartementet till polis och rättsväsende, säger justitieminister Jeff Sessions.(TT).

Polis sköt varningsskott mot stenkastare

Nyhetspressen - 20 Feb 17 kl. 21:50

Polis avlossade varningsskott mot personer som kastade sten i Rinkeby under måndagskvällen, enligt Aftonbladet..

Polis söker igenom Le Pens partihögkvarter

Nyhetspressen - 20 Feb 17 kl. 17:42

Fransk polis har sökt igenom Nationella frontens partihögkvarter i västra Paris, med anledning av att partiledaren Marine Le Pens medhjälpare avlönats som assistent i EU-parlamentet, trots att medhjälparen enbart arbetat på partihögkvarteret i Paris. Na.

Falsk polis sökte medlemsskap

Nyhetspressen - 20 Feb 17 kl. 15:07

En 43-årig man i Klippan är misstänkt för att falskeligen utgett sig vara polis..

Media Markt vill inte kommentera säljuppgift

Nyhetspressen - 19 Feb 17 kl. 17:37

Elektronikkedjan Media Markt kan vara på väg att lämna Sverige, rapporterar branschtidningen Market. Men koncernledningen vill inte bekräfta någon försäljning. Enligt uppgifter till Market ska norska Expert-koncernen ta över samtliga av företagets 27 varuhus.


Fler inlägg från Svensson

Papperslösa är troligen inte så många som media och polis tror

Svensson - 12 Apr 17 kl. 10:50

En del  personer som får avslag på sin ansökan om asyl går under jorden. De försvinner. Många av dem åker sannolikt till nåt annat land där de på nytt ansöker om asyl.

Svenska seriemördare

Svensson - 12 Apr 17 kl. 08:44

Massmord är ovanliga i Sverige, terroristbrott ännu ovanligare och seriemord mycket ovanligt. Fler har dock dödats av seriemördare än i terroristdåd. Sen år 1900 har 28 personer dödats i terroristdåd och 153 i massmord.

Svenska massmord – poliser farligare än terrorister

Svensson - 11 Apr 17 kl. 15:26

Terroristdåd i Sverige har inneburit döden för 28 personer sen år 1900 oräknat terroristerna själva. 4 terrorister har dött vid 13 terroristdåd. Terroristattentat är ovanliga och sen år 1900 har bara 13 stycken där någon dött ägt rum.

Det är inte bråk mellan polisen och ungdomar i Hammarkullen

Svensson - 11 Apr 17 kl. 07:04

Det har såvitt jag kan förstå varit bråk mellan polisen och Alikhans under helgen. Ungdomar från släkten Alikhan, sannolikt ihop med en del kompisar, har försökt skapa oro och problem för polisen. De har förstört och vandaliserat.

Bekämpa terrorism och islamofobi

Svensson - 10 Apr 17 kl. 14:38

– försvara demokratiska fri- och rättigheter Terrordådet i fredags har skakat om Stockholm och Sverige. Rädsla och sorg har förenats med en spontan våg av solidaritet och många fina exempel på omtanke och stöd till de drabbade. Tiotusentals människor samlades i eftermiddags i Stockholms hjärta för att möta våldet, inte med folkhat och hämnd utan med försvar för ett öppet samhälle med plats för alla.

Svenska terroristdåd genom historien

Svensson - 10 Apr 17 kl. 08:03

Del 2 av 2 i serien Terrorism i SverigeI Sverige har det förekommit mycket få terroristdåd. Det värsta om vi ser till antalet dödade inträffade under andra världskriget och det näst värsta inträffade i fredags i Stockholm. Terroristdåd i Sverige med döda under 1900- och 2000-talen döda, antal döda (exklusive terrorister), tidpunkt, motiv Attentatet mot Norrskensflamman, 5, 1940-03-03, högerextremistiskt Attentatet på Drottninggatan, 4, 2017-04-07, islamistiskt Skolattentatet i Trollhättan, 3, 2015-10-22, högerextremistiskt Västtyska ambassaden, 2, 1975-04-24, vänsterextremistiskt Peter Mangs, 2, 2003-2010, högerextremistiskt Amaltheadådet, 1, 1908-07-12, vänsterextremistiskt Jugoslaviska ambassaden, 1, 1971-04-07, högerextremistiskt Bombningen av Denckers villa, 1, 1982-07-15, personligt Bombningen av skatteskrapan, 1, 1983-02-22, personligt John Ausonius (Lasermannen), 1, 1991-1992, högerextremistiskt Totalt 5 högerextremistiska varav ett utfört av utländska terrorister från Kroatien, två vänsterextremistiska varav ett för över 100 år sen och ett utfört av västtyska terrorister samt ett islamistiskt, nu i fredags.

Att läsa böcker på nätet

Svensson - 09 Apr 17 kl. 13:34

På de flesta nätbokhandlar och hos en del förlag går det numer att köpa e-böcker i olika format. När jag köper e-böcker på Adlibris eller Bokus laddar jag ner dem som e-böcker och läser dem sedan i iBook. E-böcker från Adlibris och Bokus är alltid billigare än inbundna böcker, men inte alltid billigare än pocketböcker.

Poliser angripna i Hammarkullen

Svensson - 09 Apr 17 kl. 11:49

En grupp om ett 20-tal ungdomar, kanske så många som 30, angrep på lördagskvällen poliser i Hammarkullen. Sannolikt handlar det väl  om personer och ungdomar tillhörande släkten Alikhan och deras närmaste omgivning. Det hela kan om det är så att det handlar om Alikhan-släkten troligen ses som en protest mot att en lång rad medlemmar i släkten Alikhan den senaste tiden häktats och/eller åtalats för grov brottslighet.

Kinesisk affärsman har köpt militär hamn på Gotland

Svensson - 09 Apr 17 kl. 09:51

I privatiseringsivern så såldes den militära hamnen och basen i Fårösund på Gotland till privata ägare. När nu militären åter vill ha militär verksamhet och en bas på Gotland har staten via Fortifikationsverket försökt köpa tillbaks hamnen i Fårösund men misslyckats med det. Nu har en kinesisk affärsman från Hongkong köpt hamnen från den tidigare ägaren, Joachim Kuylenstierna.

Misstänkt terrorist kopplad till ekobrottshärva?

Svensson - 09 Apr 17 kl. 07:14

Den man som misstänks ha utfört attentatet på Drottninggatan i Stockholm har enligt Expressen kopplingar till en tidigare ekobrottshärva. Men det är faktiskt inte sant för den enda koppling han har är att hans adressuppgifter fanns i utredningen av ekobrott. Att adressen förekom i utredning är kanske inte så konstigt då fler personer från Uzbekistan hörde till de åtalade i härvan.

Knarket i Sverige – heroin och opium

Svensson - 08 Apr 17 kl. 08:36

Del 5 av 5 i serien Knarket i SverigeHeroin är en drog vars användning i Sverige minskat rejält under 2000-talet. Utvecklingen är densamma i hela Europa. Heroin kom sent till Sverige och betydligt senare till Göteborg än Malmö och Stockholm och bruket har aldrig varit särskilt omfattande i Göteborg.

Överdrivet från myndigheter och i media om terroristdåd

Svensson - 08 Apr 17 kl. 07:25

Stockholm har drabbats av vad som sannolikt är ett terroristdåd. Metoden tyder på att det var en ensam man, möjligtvis kände nån kompis till det hela. Sannolikt har det inte heller funnits nån omfattande planering utan han tycks ha stulit eller kapat en lastbil lit på studs, på ingivelse.

Man anhållen för attentatet i Stockholm

Svensson - 08 Apr 17 kl. 07:02

En 39-årig man som är verksam i byggbranschen och har flera barn är anhållen som misstänkt för inblandning i det som sannolikt är ett terroristbrott i Stockholm. Han är anhållen som misstänkt för terroristbrott. Mannen ska enligt Aftonbladet vara från Uzbekistan och ha flera barn.

Lastbil körde in i folkmassa i Stockholm – terroristdåd?

Svensson - 07 Apr 17 kl. 15:59

En lastbil körde in på gågatan Drottninggatan i centrala Stockholm vid 15-tiden idag. Lastbilen ska ha kört en längre sträcka bland människorna på Drottninggatan. Enligt media från Kammakargatan till Olof Palmes gata.

Ompröva privatiseringarna inom offentlig sektor

Svensson - 07 Apr 17 kl. 12:57

Privatiseringarna inom offentlig sektor har gett blandat resultat, men generellt inte lett till de effekter som har eftersträvats. Inte heller har de näringslivsinspirerade styrningsmetoderna som tillämpas inom offentlig verksamhet (NPM) levererat förväntat resultat. Det menar Per Molander, som i en ny rapport till Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi (ESO) diskuterar erfarenheterna från bland annat skolans, sjukvårdens och socialförsäkringens områden.