Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

PC-marknaden krympte rejält under tredje kvartalet

Feber.se - 11 Oct 22 kl. 16:30

Endast Apple växer PC-leveranserna sjönk under det tredje kvartalet och den totala försäljningen föll med hela 18 procent, enligt ny statistik från Canalys. Det enda företaget med tillväxt jämfört med föregående år var Apple, med en ökning på 1,7 procent. Alla andra stora PC-tillverkare krympte, vissa till och med tvåsiffrigt. Även IDC och Gartner har släppt statistik över PC-försäljningen, IDC skriver att marknaden minskade med 15 procent, medan Apple växte med hela 40 procent. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Galaxy S23 Ultra är den populäraste Android-telefonen

Feber.se - i förrgår: 17:30

Samsungs senaste flaggskepp säljer bra Samsungs Galaxy S23 Ultra var den populäraste Android-telefonen under Q1 2023 – men inte populärare än iPhone 13, iPhone 14, iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max. Enligt Canalys siffror lyckades marknaden för smartphones som kostade över 500 dollar faktiskt växa med 4,7 procent jämfört med föregående år. Smartphonemarknaden i stort krympte dock med över 13 procent.

Nu tjänar Activision Blizzard mer på PC-spel än konsol-spel

Feber.se - 09 May 23 kl. 12:30

Trendbrott på spelmarknaden PC Gamer rapporterar att Activision Blizzard nu drar in mer deg på dem som spelar deras spel på PC än dem som spelar spelen på konsol, något som är ett trendbrott. I Activision Blizzards senaste kvartalsrapport framgår det att företaget dragit in på 666 miljoner dollar på PC-spel och 639 miljoner dollar på konsol-spel. Trenden att PC-spelare är mer lönsamma än konsol-spelare för Activision Blizzard ser ut att ha startat under andra halvåret 2022 även om konsol-spel på helåret 2022 drog in mer än PC-spel till företaget.

Google Play Games för PC släpps snart i Europa

Feber.se - 15 Mar 23 kl. 14:30

Snart kan du äntligen spela Android-spel på din PC För lite mer än ett år Sedna började Google att betatesta tjänsten Google Play Games för PC, där användare kan röra sig genom sömlösa spelsessioner på sina mobiler, surfplattor, Chromebooks och PC. Nu meddelar företaget att appen, med Android-spel, kommer till Europa under de kommande månaderna. Om du är intresserad av att testa Google Play Games för PC kan du registrera dig här.

Google Play Games för PC på väg till Europa

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Mar 23 kl. 12:51

För drygt ett år sedan började Google betatesta Androidspel för Windows, med sömlösa spelsessioner mellan mobiler, surfplattor, Chromebooks och PC. Under Google for Games Developer Summit har sökjätten meddelat att Europa kommer få tillgång till Androidspelen för Windows under de kommande månaderna. Initiativet kallas Google Play Games on PC.

Volvo har levererat 4300 elektriska lastbilar

Feber.se - 25 Feb 23 kl. 17:00

Har 32 procent av marknaden Ellastbilar börjar bli en grej på riktigt och nu berättar Volvo att man har tillverkat, sålt och levererat 4300 elektriska lastbilar i mer än 38 länder. Man säger också att man har 32 procent av marknaden just nu i Europa och nästan halva marknaden i Nordamerika förra året. Marknaden är rätt liten fortfarande, förra året levererades drygt 1000 lastbilar över 16 ton.

Det här kommer till Game Pass denna månad

Feber.se - 02 Dec 22 kl. 11:30

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga! December är här och Microsoft har uppdaterat oss om vilka Game Pass-titlar som ska dyka upp där under denna månad. Månaden bjuder på en del godbitar så som LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, Metal: Hellsinger och Hot Wheels Unleashed.

Det här kommer till Game Pass

Feber.se - 16 Nov 22 kl. 12:15

En par hits Om man sitter på det här med Game Pass för Xbox eller Windows så kan man se fram emot att få spela ett par riktigt bra spel snart utan extra kostnad. Bland annat kan man redan under morgondagen köra Norco och den 30 november kan du köra Warhammer 40,000: Darktide. Så här ser hela listan ut för Game Pass för resten av november månad.

Google lägger stor order på Pixel 7

Feber.se - 06 Oct 22 kl. 21:00

Förväntar de sig att den ska sälja som smör i solsken i Sverige? Google verkar förbereda sig på att sin senaste Pixel 7-serie blir en storsäljare. Nikkei Asia skriver att företaget lagt en order på mer än åtta miljoner enheter för Pixel 7-serien, samtidigt som marknaden krymper.

Chromebook-försäljningen rasar med 60 procent

Feber.se - 05 May 22 kl. 16:30

Med PC-marknaden går fortsatt relativt starkt Under det första kvartalet i år gick PC-försäljningen ner 3 procent, vilket fortfarande är okej siffror då försäljningen varit så hög de senaste två åren. En del av PC-marknaden det dock inte går riktigt lika bra för är Chromebooks, som tappade hela 60 procent jämfört med förra året. Totalt skeppades 118 miljoner PC:s och surfplattor globalt under årets första kvartal, trots en nedgång med tre procent ligger det på en högre nivå än innan pandemin.

ACG pratar God of War till PC

Feber.se - 13 Jan 22 kl. 13:00

Tidigare PS4-exklusiva spelet kommer till PC i morgon God of War släpptes till PS4 i april 2018 och levererade en upplevelse så pass vass att spelet utnämndes som årets spel av många. I morgon är det äntligen dags för PC-spelare att lägga vantarna på titeln. Om ni är osäkra på om ni vill lira ett av världens bästa spel och behöver lyssna på någon som lirat så kan ni kika på videon ovan där ACG berättar om sina upplevelser med spelet.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - Igår: 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - Igår: 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - Igår: 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - Igår: 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - Igår: 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - Igår: 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - Igår: 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - Igår: 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - Igår: 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - Igår: 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - Igår: 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - Igår: 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - Igår: 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - Igår: 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - Igår: 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.