Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Odla virtuella grönsaker med GoGlad - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Odla virtuella grönsaker med GoGlad

Feber.se - 23 Aug 21 kl. 13:00

Typ Pokemon Go för dem som gillar att odla GoGlad är ett nytt augmented reality-spel för mobilen som är utvecklat av Hushållningssällskapet. Tanken bakom spelet är att spelarna ska gå runt i sin omgivning och plantera virtuella frön, frön som de sedan måste vattna och sköta om med jämna mellanrum så att de växer upp till plantor. Målet för varje nivå i spelet är att plantera tillräckligt med växter så att dessa räcker till ingredienser i en maträtt. Spelarna kan även bli vänner med andra spelare och hjälpa varandra att sköta om de virtuella odlingarna. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Köttbulleplåt med kryddiga grönsaker

Kostdoktorn - 25 Oct 22 kl. 12:33

En enkel och smakrik vardagsmiddag som också är perfekt till rester dagen därpå. Lammköttbullarna ugnsbakas i en tomatig sås med vitlök, paprika och blomkål. Inlägget Köttbulleplåt med kryddiga grönsaker dök först upp på Diet Doctor.

Kalkonburgare med rostade grönsaker och vitlökssmör

Kostdoktorn - 24 Oct 22 kl. 12:42

Om du har glömt vilken grym snabbmat färsbiffar kan vara kommer en påminnelse här! Dessa kalkonbiffar gör sig bäst med ugnsrostade grönsaker och en generös klick vitlökssmör.Inlägget Kalkonburgare med rostade grönsaker och vitlökssmör dök först upp på Diet Doctor.

Smörstekt broccoli

Kostdoktorn - 18 Oct 22 kl. 12:55

Att smörsteka grönsaker är ett bra sätt att förhöja smaken och få in extra fett på tallriken. Testa gärna vår smörstekta broccoli tillsammans med salladslök.Inlägget Smörstekt broccoli dök först upp på Diet Doctor.

Färgsprakande chilibowl

Kostdoktorn - 12 Oct 22 kl. 12:46

Ett fyrverkeri av krispiga grönsaker tillsammans med fyllig köttfärschili. Kan det bli bättre? Inlägget Färgsprakande chilibowl dök först upp på Diet Doctor.

Proteinrika tortillabröd

Kostdoktorn - 29 May 22 kl. 07:01

Dessa tortillabröd är fattiga på kolhydrater men rika på protein. Fyll dem med ingredienser du har hemma – kanske kyckling och grönsaker? Inlägget Proteinrika tortillabröd dök först upp på Diet Doctor.

Microsoft lanserar Dev Box

Feber.se - 25 May 22 kl. 18:00

En virtuell utvecklingsmaskin i molnet Under utvecklarkonferensen Build som drog igång i går så visade Microsoft upp en lösning för virtuella utvecklingsdatorer som utvecklarna kommer åt via det så kallade molnet. Microsoft kallar detta för "Dev Box" och det kan väl enklast beskrivas som ett slags Microsoft 365 för utvecklare. Microsoft skriver om Dev Box: "Microsoft Dev Box empowers developers to focus on the code only they can write, making it easy for them to access the tools and resources they need without worrying about workstation configuration and maintenance.

Forskare skapar tomater med förhöjd halt av vitamin D

Feber.se - 24 May 22 kl. 11:30

Gensaxtekniken Crispr-Cas9 används för att skapa nyttigare mat Forskare i Storbritannien har med hjälp av gensaxtekniken Crispr-Cas9 lyckats skapa tomater som innehåller högre halter av vitamin D3, tomater som skulle kunna förse britter med D-vitamin under vinterhalvåret när solen inte lyser särskilt mycket i Storbritannien. Professor Guy Poppy från University of Southampton säger till The Guardian om de gensaxade tomaterna: "Gene-editing tomatoes to accumulate provitamin D3 at levels above recommended dietary guidelines could result in better health for many especially as tomatoes are a widely accessible and readily eaten food." Till skillnad från det vi vanligtvis kallas genmodifierad mat (GMO) så tillför inte Crispr-Cas9 gener från någon annan organism, tekniken redigerar enbart redan existerande gener i organismen som modifieras.

Glutenfri frukostpizza

Kostdoktorn - 22 May 22 kl. 12:10

Pizza till frukost? Varför inte! Välj din favorittopping – kanske bacon, ost, grönsaker eller något annat?

Lammstek med skysås och rostade grönsaker

Kostdoktorn - 21 May 22 kl. 12:03

Letar du efter ett riktigt gott recept till nästa söndagsmiddag? Då har du hittat rätt.Inlägget Lammstek med skysås och rostade grönsaker dök först upp på Diet Doctor.

Grekisk tonfisksallad

Kostdoktorn - 27 Mar 22 kl. 12:37

Denna vackra grekiska tonfisksallad har allt! Mättande protein, färgstarka grönsaker och nyttiga fetter som ger härlig smak.Inlägget Grekisk tonfisksallad dök först upp på Diet Doctor.


Fler inlägg från Feber.se

Radioprogramledare ljög om att de använt Pixel 4 i reklam

Feber.se - 1 timme sedan

Google och iHeartMedia får betala 9 miljoner dollar i böter Google och iHeartMedia har i en överenskommelse med amerikanska FTC gått med på att betala 9,4 miljoner dollar, efter att Google bett radioprogramledare att prata om Pixel 4, som att de använt den – trots att de inte gjort det. Google ska ha betalat iHeartRadio 2,6 miljoner dollar och ytterligare två miljoner till mindre nätverk Google ska åtminstone till slut skickat ut fem telefoner, när reklamen gick 2019, men det verkar inte ha varit tillräckligt. Nästan 29 000 gånger gick reklamen under 2019 och 2020, hävdar FTC.

Är Apple på väg att sparka ut Twitter?

Feber.se - 2 timmar sedan

Elon påstår saker Inte nog med allt annat som händer på Twitter med Elon Musk, nu har han börjat bråka med Apple. Anledningen är de där 30 procenten som Apple tar när folk köper saker via deras plattform, något som Elon nu inte alls verkar gilla. Eller det har han kanske ogillat förut, men nu har han börjat vara högljudd i frågan.

Nu finns appen Oceanic+ till Apple Watch Ultra

Feber.se - 2 timmar sedan

Apple Watch Ultra är nu en dykdator En av de stora förbättringarna hos Apple Watch Ultra jämfört med tidigare klockor från Apple är dess vattentålighet, som gör att klockan kan användas som en dykdator med appen Oceanic+. Den har dock inte varit tillgänglig tills nu, men nu är den till sist tillgänglig i App Store. Oceanic+ designades av Huish Outdoors i samarbete med Apple och det ger användare tillgång till massor av relevant information för dykare.

BeReal är Apples iPhone App of the Year

Feber.se - 3 timmar sedan

För iPad är det GoodNotes 5 Apple har nu berättat vilka appar som vunnit App Store Awards för 2022, och det är appen BeReal som kammar hem det största priset med ”iPhone App of the Year”. BeReal är, för de som inte vet, en app där användare får en notis en gång per dag, där de ska fånga ögonblicket med både främre och bakre kameran – på samma gång. Tanken är att det ska ge en mer verklig bild över personers liv.

Sjukdomen apkoppor har för rasistiskt namn

Feber.se - 3 timmar sedan

Monkeypox blir nu mpox I maj fick Sverige sitt första fall av den ovanliga sjukdomen apkoppor där kroppen får massa tråkiga blåsor. Sjukdomen som heter monkeypox i andra länder fick sitt namn 1958 då den upptäcktes hos apor. På 70-talet fick människor den för första gången.

Tesla Model 3 ska få ännu mer minimalistisk interiör

Feber.se - 4 timmar sedan

Facelift på gång När man hoppar in i en Tesla Model 3 för första gången slås man av hur lite prylar det finns. En stor skärm i mitten bara och inte så mycket annat. Man inser dock ganska snabbt att man inte behöver så mycket och efter någon minuts körning saknar man inget direkt.

Världens största aktiva vulkan har fått ett utbrott

Feber.se - 4 timmar sedan

Första gången sedan 1984 Vulkanen Mauna Loa på Hawaii är världens största aktiva vulkan och nu har lavan börjat flöda ur den igen. Det är första gången på nästan 40 år, senast var 1984, och det sker efter en tid med jordbävningar så forskarna verkar inte förvånade. Just nu flödar lavan inte mot ett hål där det bor människor, så just nu fortsätter livet som vanligt på Hawaii.

Ny podcast om Amazon Prime Video

Feber.se - 5 timmar sedan

Med Alex och Sigge Imorgon den 30 november släpper Amazon Prime Video en podcast tillsammans med Alex och Sigge där de ska djupdyka i nya och etablerade serier på tjänsten, samt filmer och annan populärkultur. Hanna Widell på produktionsbolaget Perfect Day Media säger: – Tv-serier och film är samtalsämnen som engagerar och för samman människor. Därför är diskussionen runt om minst lika viktig som själva tittandet.

Vi har kollat in fodralet till JBL Tour Pro 2

Feber.se - 15 timmar sedan

Det som har en egen skärm I slutet av augusti släppte JBL lurarna Tour Pro 2. Själva lurarna var inte någon revolution kanske, men fodralet de ligger i är klart annorlunda. Det har nämligen en egen skärm.

Häng med en lokförare under en söndag på jobbet

Feber.se - 16 timmar sedan

Avslappnande! När man kör tåg så måste man ju inte bara köra tåget från A till B utan också ta sig till punkt A och från punkt B. Här får vi följa med Thomas under en arbetsdag när han tar sig hela vägen och "bara" kör 171 meter tåg som väger 376 ton.

Helikoptern som skulle bärga raketer i luften

Feber.se - 16 timmar sedan

Spana in en animerad version av Hiller Air Tug 1962 lyfte den udda skapelsen Sikorsky S-64 Skycrane för första gången. En helikopter som fungerade som en slags kran. Ungefär samma period pågick rymdrejset där amerikanerna kämpade för att slå ryssarna som först till månen.

Var ska man lägga en straff?

Feber.se - 17 timmar sedan

Det finns statistik över vilket hörn som är bäst Just nu pågår, som de flesta säkert märkt, fotbolls-VM. Det är därför inte helt osannolikt att vi kommer att få se ett gäng straffar, eller kanske till och med att någon match avgörs med straffar. Vissa tycker kanske detta är som att dra lotter, men om vi kikar på lite statiskt visar det sig att det inte riktigt är så.

En trailer för White Noise

Feber.se - 17 timmar sedan

Dramakomedin med Adam Driver Här kommer den första trailern för filmen White Noise med Adam Driver i huvudrollen. Filmen är baserad på Don DeLillo roman med samma namn vilken släpptes 1985. I filmen får vi följa hur en familj hanterar det faktum att det har börjat spridas något slags giftig moln över världen och situationer som detta leder till.

Chris Harris kör Ferrari 296 GTB

Feber.se - 18 timmar sedan

Är hybrid-superbilar framtiden? Nu har Chris Harris fått ratta Ferraris nya hybrid-modell 296 GTB och så här såg det ut. Läs vidare och kommentera: https://feber.

En skivspelare med annorlunda design finns nu i vitt

Feber.se - 18 timmar sedan

I extremt begränsad upplaga För ungefär fem år sedan visade Miniot sin runda skivspelare som spelar vinylskivor upp och ner, och nu lagom till jul och snö släpper man en specialversion i vitt. Eftersom vi inte har någon tonarm på ovansidan kontrollerar vi istället uppspelningen med en pinne i mitten av skivspelaren, hur det funkar går att se i videon nedan. Endast 10 numrerade White Wheels är tillgängliga och de kostar 2999 euro.