Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Ny uppdatering av Teslas självkörande mjukvara - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Ny uppdatering av Teslas självkörande mjukvara

Feber.se - 23 May 22 kl. 12:00

Mer självsäker Nyligen skickade Tesla ut den senaste uppdateringen av den självkörande mjukvaran som nu alltså är upp i version 10.12. Uppdateringen innebär ett mer självsäkert system och lite ny grafik. Tekniken ska nu ännu vassare kunna förutspå händelser, läsa av omgivningen och kunna genomföra svängar snabbare än tidigare. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Einride visar upp släp till sina självkörande poddar

Feber.se - 23 May 22 kl. 11:30

Kommer nästa år Svenska Einride har presenterat ett släp som är tänkt att kunna kopplas till deras självkörande så kallade "poddar". Einride uppger att deras semitrailer även ska kunna gå att koppla till andra eldrivna dragfordon. Einride Trailer kommer att förses med ett batteri på 320 kwh vilket ska ge släpet en räckvidd på cirka 650 km enligt Einride.

Volvo och DHL börjar med självkörande lastbilar

Feber.se - 23 May 22 kl. 11:00

Volvo Trucks presenterar Volvo Autonomous Solutions Volvo Autonomous Solutions (VAS) har presenterat ett nytt pilotprojekt där man satsar på att frakta gods mellan olika fraktterminaler med hjälp av självkörande lastbilar från Volvo. DHL är det första företaget som anslutit sig till Volvos så kallade "Autonomous Transport Solution" men Volvo skriver att man även letar efter fler partners till pilot-programmet. Det uppges inte när det hela är tänkt att kicka igång eller mellan vilka destinationer det är tänkt att Volvos självkörande lastbilar ska frakta gods.

Idag öppnar Teslas Superchargers i Sverige för andra elbilar

Feber.se - 18 May 22 kl. 15:15

På utvalda platser Nu fortsätter Tesla med sitt pilotprojekt att även låta andra elbilsägare än Teslas ladda på de snabba Supercharger-stationerna. Idag drar man igång möjligheten att göra detta på utvalda platser i Sverige, Spanien, Storbritannien, Belgien och Österrike. För vår del ingår 542 Superchargers fördelade på 42 stationer från norr till söder.

Polisen i USA har börjat ta hjälp av självkörande bilar

Feber.se - 16 May 22 kl. 12:30

De fungerar ju som rullande övervakningskameror Polisen i San Francisco har börjat utnyttja det faktum att självkörande bilar börjar bli en allt vanligare syn i staden. Vice har gjort ett reportage om hur polisen i San Francisco instruerats att förhålla sig till självkörande bilar och hur bilarna kan vara till hjälp i polisens arbete. I en manual på tre sidor från San Franciscos polis finns bland annat olika rekommendationer för hur polisen ska agera när de interagerar med självkörande fordon.

Två nya reklamfilmer för Hyundais självkörande Ioniq 5-taxi

Feber.se - 13 May 22 kl. 11:30

Ska börja köra folk nästa år Nästa år med start i Las Vegas kommer Hyundais helt självkörande (utan förare) Ioniq 5 börja köra taxi-verksamhet. Faller allt väl ut kommer fler städer i landet att få ta del av tjänsten och senare även hela världen. Hur det hela kommer att fungera visar man lite i de här två nya klippen.

Ny uppdatering för Samsung Galaxy Watch 4

Swedroid.se - Allt om Google Android - 05 May 22 kl. 09:51

De som skaffat en Galaxy Watch 4 har fått ny mjukvara till klockan. Uppdateringen kan laddas hem direkt från enheten över Wi-Fi. Svep nedåt från skärmens ovansida, tryck på kugghjulet och skrolla ned till ”software update”.

Det här är den självkörande gatusoparen Robosweeper

Feber.se - 03 May 22 kl. 12:00

Ska klara jobbet utan mänsklig interaktion Robosweeper är en ny helt eldriven och självkörande städmaskin som är framtagen av WeRide och Yutong Group. Den ska se till att rengöra och hålla snyggt på gatorna och den ska klara av att sopa, "duscha" och desinficera ytor. Inget koncept utan ett fullt fungerande fordon redo för produktion.

Musk sålde Tesla-aktier för 8,4 miljarder dollar senaste veckan

Feber.se - 02 May 22 kl. 12:15

För att finansiera köpet av Twitter Enligt uppgifter från US Securities and Exchange Commission sålde Teslas största ägare Elon Musk aktier i företaget för 8,4 miljarder dollar förra veckan. Pengarna som frigörs efter Musks försäljning förmodas vara tänkta att gå till finansieringen av Musks uppköp av Twitter. Teslas aktie sjönk i samband med det att Elon Musk uppgav att han skulle köpa Twitter och handlas idag för 870 dollar.

Teslas aktie rasar tvåsiffrigt

Feber.se - 27 Apr 22 kl. 17:00

Folk är oroade över Musks Twitter-uppköp En dag efter att Twitter accepterat Tesla-chefen Elon Musks bud på plattformen sjönk Teslas aktie med 12,2 procent, vilket raderade 125 miljarder dollar av företagets värde. Anledningen är att många är oroliga över hur Musk ska navigera ägandet av plattformen och samtidigt driva Tesla. Musk ska också finansiera ungefär halva köpet med sitt eget kapital.

Apple rullar ut uppdatering till Studio Display

Feber.se - 27 Apr 22 kl. 10:00

Skulle fixa kamerakvaliteten – men det verkar inte ha hänt När Apple presenterade sin Studio Display pratade man länge om hur bra kameran var och att den använde Center Stage, precis som många iPads. När många sedan testade skärmen visade det sig att kameran faktiskt kanske inte var lika bra som Apple hade lovat. Apples svar på detta var direkt att det skulle komma en uppdatering av mjukvaran som skulle fixa problemet.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.