Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Nothing kommer snart betatesta Android 13 för Phone 1 - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Nothing kommer snart betatesta Android 13 för Phone 1

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Nov 22 kl. 09:41

Till skillnad mot Essential som släppte uppdateringar i takt med Google för sin första och enda telefon, har Nothing hamnat på efterkälken. Carl Pei hade en något nonchalant inställning till uppdateringar i somras men sa därefter att Android 13 kommer släppas någon gång under första halvan 2023. Nu ska dock en betaversion av Android 13 till sist vara på gång för Phone 1, då Pei skriver att telefonen snart kommer få ett betaprogram. Inlägget gjordes i samband med en aptitretare på Twitter i form av en skärmdump som visar Nothing OS 1. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Bara 5,2 procent av alla Android-enheter kör Android 13

Feber.se - 20 Jan 23 kl. 15:30

Uppdateringen släpptes i augusti förra året Enligt de senaste siffrorna från Google kör 5,2 procent av alla Android-enheter den senaste versionen av operativsystemet, Android 13, som lanserades för lite mindre än sex månader sedan. Förr i tiden uppdaterade Google sin Android-statistik varje månad, men nu för tiden händer det mer sällan. Detta är första gången Google uppdaterar siffrorna sedan Android 13 släpptes.

Nothing börjar rulla ut Android 13

Feber.se - 16 Dec 22 kl. 08:00

I öppen beta Nu har den nya telefontillverkaren Nothing äntligen släppt en öppen betaversion av sin uppdatering till Android 13 med Nothing OS 1.5. Förbättringar inkluderar snabbare uppstart av appar, fler ”Material You”-teman och andra gränssnittsförbättringar.

Nothing släpper beta av Android 13 för Phone 1, berättar om nyheterna

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Dec 22 kl. 15:27

Nothing har nu släppt en öppen betaversion av Android 13 för sin första och hittills enda telefon Phone 1. Grundaren Carl Pei säger i en intervju att det behövs flera hundra personer för att bygga ett stabilt Androidsystem för en telefon. Tillverkaren hade i början svårt att skapa ett tillräckligt stort team för mjukvaran, något som även ska vara anledningen till att Android 13-uppdateringen tagit tid.

Nothing har sålt en halv miljon exemplar av Phone 1

Swedroid.se - Allt om Google Android - 05 Dec 22 kl. 16:25

Enligt Nothing har företaget sålt en halv miljon exemplar av Phone 1 sedan telefonen lanserades i juli. En blygsam summa jämfört med jättarna Samsung och Apple men det får ändå anses vara en lovande debut för en nystartad smartphonetillverkare. Som jämförelse spekulerades det kring att Essential bara sålde runt 100 000 exemplar av sin första och enda mobil.

Carl Pei tycker till om iPhone

Feber.se - 01 Dec 22 kl. 08:00

Men pratar mest om Nothings telefon Nothings sociala medier-kille tyckte det var roligt om Carl Pei, grundaren av bolaget, skulle recensera iPhone 14 Pro. Så mycket till recension blir det inte, man pratar mest om Nothings Phone 1. Bland annat pratar man om varför de är så lika.

Nothing Phone 1 får snart öppen beta av Android 13

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 Nov 22 kl. 20:21

Carl Pei har tillkännagivit att Nothing börjat betatesta Android 13 för Phone 1. Än så länge rör det sig om ett stängt betatest, men om två veckor inleds det öppna betatestet för telefonen. De som satsat på en Nothing Phone 1 och vill vara med och betatesta Android 13 kan anmäla sitt intresse från tillverkarens forum.

JerryRigEverything ger sig på ROG Phone 6 Pro

Feber.se - 10 Nov 22 kl. 09:00

Det går så där När Zack gav sig på ROG Phone 5 Pro gick det åt pipan och nu är det dags för uppföljaren ROG Phone 6 Pro. Vi kan väl säga så här, det går inte så bra den här gången heller. Läs vidare och kommentera: https://feber.

I helgen var det precis 15 år sedan Android och OHA tillkännagavs

Swedroid.se - Allt om Google Android - 07 Nov 22 kl. 11:35

I lördags, femte november, var det precis 15 år sedan Google tillkännagav Android och Open Handset Alliance – ett konsortium bestående av inledningsvis 34 mobiltillverkare, chipptillverkare och operatörer. Inlägget skrevs av Andy Rubin och ligger fortfarande kvar på Googles gamla produktblogg. Vid den tidpunkten hade det förekommit rykten och spekulationer kring en ”Gphone” eller en ”Google Phone”, något Rubin tar upp i inlägget.

Uppdatering för Nothing Phone 1 ger högre ljusstyrka, stöd för ARCore

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Oct 22 kl. 10:24

De som satsat på Nothings första telefon Phone 1 har fått en ny OTA-uppdatering med diverse förbättringar. I sin changelog nämner Nothing att enheten erhållit stöd för ARCore, vilket är Androids lösning för förstärkt verklighet. Bildstabiliteten och skärpan ska ha förbättrats för videoinspelning, samtidigt som högsta möjliga ljusstyrkan utökats för HDR.

Paranoid Android släpper alfa av Android 13 för Nothing Phone 1

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Oct 22 kl. 12:22

Utvecklarna bakom den populära ROM:en Paranoid Android har släppt en alfaversion av Android 13 för Nothing Phone 1. Tillverkaren har aktivt stött ROM-utveckling för sin första telefon, vilket har underlättat för Paranoid Android. Enligt utvecklarna kommer det gå att uppgradera sömlöst från alfa till beta, när betaversionen släpps.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Färre uppgraderar – smartphoneleveranserna har aldrig sjunkit så här mycket tidigare

Swedroid.se - Allt om Google Android - 7 timmar sedan

Enligt IDC har smartphoneleveranserna aldrig sjunkit så mycket under ett enskilt kvartal som de gjorde under Q4 förra året. Leveranserna minskade med 18,3 procent jämfört med samma period året innan. Sett till året som helhet sjönk leveranserna med 11,3 procent, vilket ska ha inneburit de lägsta årliga smartphoneleveranserna sedan 2013.

Här är nyheterna i Samsungs nya gränssnitt One UI 5.1

Swedroid.se - Allt om Google Android - 8 timmar sedan

Samsung verkar i vanlig ordning passa på att introducera en ny version av sitt gränssnitt i samband med lanseringen av senaste Galaxy S. Den här gången rör det sig om One UI 5.1, som även kommer släppas för äldre Galaxy-telefoner under våren.

Tror du det kommer ske ett paradigmskifte på smartphonemarknaden innan 2030?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 9 timmar sedan

Smartphones har blivit smartare och snabbare och har fått en mer modern design, men det rör sig i grund och botten om samma typ av manick nu som för 15 år sedan: en liten handhållen dator med en pekskärm. Mobilen är idag den dator flest använder mest. För några år sedan sa Sony att de vill vara kvar på smartphonemarknaden, trots sviktande försäljning, för de vill inte missa nästa paradigmskifte.

Galaxy S23 ser ut att få UFS 3.1 istället för UFS 4.0

Swedroid.se - Allt om Google Android - 9 timmar sedan

Den minst kostsamma telefonen i Galaxy S23-serien erbjuder långsammare lagring enligt @UniverseIce, som menar att instegsmodellen har fått UFS 3.1 istället för nya och förbättrade UFS 4.0.

Mozilla förbättrar Pocket för Android, har fått filter och andra nyheter

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 10:11

Mozillas app för att spara och sortera innehåll på webben, Pocket (som vi nyligen tipsade om), har fått nya funktioner. Användares listor med sparat innehåll har döpts om från ”my list” till ”saves”. Den avdelningen har samtidigt fått en ny design.

Chrome för Android kan nu låsa inkognitoflikar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 09:47

Chrome för Android kan nu kräva biometrisk verifiering innan inkognitoflikar visas, en funktion som tidigare bara var tillgänglig i IOS-versionen av webbläsaren. Google skriver att finessen är på väg ut till Androidanvändare, men vi har inte fått den än. För de som fått nyheten kan inkognitoflikar låsas genom att öppna Chromes inställningar och aktivera det nya alternativet under kategorin ”integritet och säkerhet”.

Galaxy S23-serien första telefonerna med Cornings nya skyddsglas

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 19:36

Corning har idag tillkännagivit att Samsungs nästa ”Galaxy-flaggskeppstelefoner”, det vill säga Galaxy S23-serien, blir först ut med nya Gorilla Glass Victus 2. Skyddsglaset introducerades i slutet av november och erbjuder bättre skydd mot fall. Gorilla Glass Victus 2 är med andra ord tänkt att göra så att skärmarna i våra smartphones inte spricker lika ofta ifall de åker i backen.

Bekräftat: Surfplattan OnePlus Pad lanseras 7 februari

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 16:54

OnePlus har bekräftat att surfplattan Pad kommer lanseras samtidigt som telefonen OnePlus 11 under företagets event 7 februari. Tillverkaren har samtidigt delat bilder som visar delar av surfplattan. Pad har en unibodykonstruktion som består av en aluminiumlegering.

Tips: Så här aktiveras och används split-screen i Android

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 12:45

Android har en funktion för att visa två appar sida vid sida, så kallad split-screen, något alla kanske inte tänker på. Hur split-screen aktiveras kan variera lite beroende på Androidversion och gränssnitt. Vi kommer i instruktionerna nedan utgå från Googles version av Android 13 på en Pixel 7 Pro.

OnePlus kanske introducerar surfplatta under februari-evenemanget

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 11:53

OnePlus hemsida puffar för tillverkarens presentation 7 februari. Den tillhörande bilden tycks visa en surfplatta vilket kan innebära att OnePlus planerar att lansera en tablet under evenemanget, utöver hörlurar och mobilflaggskepp. Bilden har dessutom filnamnet ”pad1.

Samsung Galaxy Watch 4 kan styra zoomnivån för mobilens kamera

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 09:43

Samsung Galaxy Watch 4 har fått en 329MB stor uppdatering, enligt en tråd på Reddit. Uppdateringen gör att smartklockan kan användas för att zooma in och ut i den anslutna mobilens kamera, genom att nypa klockans skärm eller vrida på boetten. Finessen fungerar dock endast ihop med Samsungs toppmodeller från Galaxy S20 och Z Flip och framåt.

Google tvingat att genomföra omvälvande förändringar av Android i Indien

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 09:26

Google har tvingats genomföra omvälvande förändringar av Android och Play Store i Indien. För att rätta sig efter föreskrifterna från landets Competition Commission (CCI) kommer Google göra Android ännu mer öppet lokalt. Enligt Googles inlägg kommer dock vissa av CCI:s beslut att ”respektfullt överklagas”.

Windows 11 kommer få en mer modern utforskare

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Jan 23 kl. 19:51

Microsoft kommer släppa en mer modern version av filhanteraren i Windows 11, enligt Windows Central. Utforskaren sägs utöver en mer modern design även få en tät integrering med Microsoft 365 och Microsofts molnlagringstjänst OneDrive. Bilderna i artikeln påstås vara Microsofts interna mockups som visar nya Utforskaren.

Rapport: Apple kan släppa egen sökmotor, del av ”tyst krig” mot Google

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Jan 23 kl. 17:25

Google betalar astronomiska summor till Apple varje år för att få vara standardsökmotor i Apples operativsystem. Enligt vissa uppskattningar betalade Apple mellan 18–20 miljarder dollar till Apple bara förra året. Google anser att detta ändå lönar sig tack vare all trafik Apple driver till sökmotorn genom sina användare.

Fyra Bugg och en Coca-Cola-telefon?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Jan 23 kl. 16:52

Enligt Ice Universe på Twitter kommer en stor smartphonetillverkare släppa en mobil med Coca-Cola-tema. Tillverkare samarbetar emellanåt med varumärken och skapar specialversioner av sina telefoner. OnePlus hade exempelvis ett samarbete med McLaren i flera år som resulterade i ”McLaren Editions” av företagets flaggskepp.