Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Norwegian köper 50 nya Boeing 737 Max 8 - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Norwegian köper 50 nya Boeing 737 Max 8

Feber.se - 30 May 22 kl. 14:30

Max åtta gäller tydligen inte för Norwegian Det norska flygbolaget Norwegian köper nu 50 Boeing-plan av den tidigare olycksdrabbade modellen 737 Max. Planen är att de nya planen kommer att levereras från 2025 fram till 2028, vilket sammanfaller med att flygbolagets nuvarande hyresperioder för andra flygplan går ut. Köpet innebär alltså en ganska begränsad utökning av företagets nuvarande flotta. Avtalet innefattar även en option på ytterligare 30 plan. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Boeings rymdfarkost lyckades docka med ISS

Feber.se - 21 May 22 kl. 15:00

Historisk bedrift I förrgår kväll svensk tid skickade NASA och Boeing upp rymdfarkosten CST-100 Starliner till rymden för at docka med den internationella rymdstationen ISS. Natten till i dag lyckades Starlinern docka med ISS för första gången utan några större problem. Tanken är att Starliner, tillsammans med SpaceX Crew Dragon, ska ta hand om transporter av astronauter samt material till och från ISS.

Lyckad uppskjutning av obemannad Starliner

Feber.se - 20 May 22 kl. 12:15

Boeings rymdfarkost är nu på väg till ISS Igår kväll svensk tid var det dags för NASA och Boeing att återigen testa Boeings rymdfarkost CST-100 Starliner, en farkost som framöver kommer att användas för transporter till och från den internationella rymdstationen ISS. Trots ett litet motorproblem beskrivs uppskjutningen av Starliner som lyckad och farkosten har nu lagt sig i omloppsbana runt jorden. Någon gång senare i natt är tanken att Starliner ska docka med ISS och i morgon kväll är det tänkt att man ska börja lasta av det material som NASA och Boeing skickade upp till ISS i den obemannade farkosten.

Leveransklart Comac C919 testat i Kina

Feber.se - 17 May 22 kl. 13:00

Flygplanet som kanske kan utmana Airbus och Boeing I Kina har flygtillverkaren Comac (Commercial Aircraft Corporation of China) testat det första leveransklara passagerarplanet av modellen C919, ett flygplan som kommer att levereras till China Eastern Airlines innan årets slut om allt går som det ska. Innan Comac kan börja leverera C919 till sina kunder, som till största delen är kinesiska flygbolag, måste modellen godkännas och certifieras för passagerartrafik av myndigheten CAAC (Civil Aviation Administration of China). Än så länge har Comac fått 815 stycken ordrar på C919.

Svenska Embracer Group köper tre spelstudios

Feber.se - 02 May 22 kl. 09:30

Crystal Dynamics, Eidos Montreal och Square Enix Montreal Den svenska speljätten Embracer meddelade idag att man köper upp ytterligare tre stycken spelstudios. Det handlar om de välkända spelutvecklarna Crystal Dynamics, Eidos Montreal och Square Enix Montreal som nu kommer att landa under Embracers paraply. I köper ingår även Tomb Raider, Deux Ex, Thief, Legacy of Kain och mer än 50 spel från Square Enix Holding skriver Embracer i ett pressmeddelande.

Remedy utvecklar remakes av Max Payne-spelen

Feber.se - 07 Apr 22 kl. 08:30

Max Payne och Max Payne 2: The Fall of Max Payne Remedy meddelade i går kväll att de håller på att utveckla uppdaterade versioner av både Max Payne och Max Payne 2: The Fall of Max Payne för moderna plattformar. Utvecklingen sker i samarbete med Rockstar Games som bekant äger Max Payne-rättigheterna. Spelen kommer använda sig av Remedys egna spelmotor Northlight och kommer att släppas i ett paket för PlayStation 5, Windows samt Xbox Series X.

Boeings Loyal Wingman får nytt namn i Australien

Feber.se - 21 Mar 22 kl. 19:30

Kommer nu att heta MQ-28A Ghost Bat Boeing och det australiensiska flygvapnet RAAF har tillkännagett att det obemannade stridsflygplan som tillverkas av Boeing i Australien kommer att få namnet "MQ-28A Ghost Bat". Flygplanet visades upp för första gången för tre år sedan och ingår i det som Boeing kallar för "Loyal Wingman". Loyal Wingman är obemannade flygplan som är tänkta att kunna följa mänskliga stridspiloter åt i luften och kunna ge dem understöd på olika sätt under militära flyguppdrag.

Google köper MicroLED-företag

Feber.se - 17 Mar 22 kl. 11:00

Raxium vill göra AR-skärmar Google verkar vara intresserade av AR på riktigt. Enligt The Information är företaget precis klar med en deal som innebär att man köper Raxium, som är ett fem år gammalt företag som utvecklar "små lysdioder för skärmar som används i enheter med AR och VR." Raxium har ännu inte släppt någon produkt men ens arbete kretsar kring att utveckla små MicroLED-skärmar som kan sitta i AR-enheter.

BMW köper Alpina

Feber.se - 11 Mar 22 kl. 09:00

Bilförädlaren blir nu en del av BMW Group Alpina Burkard Bovensiepen GmbH har ända sedan 1965 förädlat och byggt om BMW-bilar. Företaget har bara runt 60 stycken anställda men har under alla år bevisat att de vet hur man bygger bilar och gör det där lilla extra. Nu köper BMW varumärket Alpina av företaget.

Airbus och Boeing slutar underhålla ryska flygbolags flygplan

Feber.se - 02 Mar 22 kl. 11:15

Kommer inte heller förse dem med reservdelar De båda flygplanstillverkarna Boeing och Airbus säger nu att man inte längre kommer att underhålla eller förse reservdelar till flygplan tillhörande ryska flygbolag. Anledningen till detta är sanktionerna som riktats mot Ryssland efter att de invaderade Ukraina förra veckan. Airbus sa i ett uttalande idag angående om att man nu klipper banden med ryska flygbolag: "In line with international sanctions now in place, Airbus has suspended support services to Russian airlines, as well as the supply of spare part to the country.

Spotify köper två podcast-företag

Feber.se - 17 Feb 22 kl. 08:00

Chartable och Podsights Spotify fortsätter att satsa på podcasts och köper upp två av de främsta företagen när det kommer till marknadsföring och reklamdistribution på poddar: Chartable och Podsights. Vad Spotify betalat för dessa företag är dock okänt. Både Chartable och Podsights låter poddare och poddnätverk inkludera taggar i sina podcasts som kan spåra vilka som lyssnat och om reklamen i podden ledde till någonting.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.