Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Jägareförbundets blogg

När forskningen göder konflikten

Jägareförbundets blogg - 19 May 16 kl. 14:54

Foto Magnus Rydholm En av de absolut viktigaste pusselbitarna för att komma till ordning med vargfrågan är att all fakta och forskning är objektiv och trovärdig – för alla inblandade parter. Tyvärr är det lite si och så med trovärdigheten i vargcirkusen. Ett exempel är forskaren Guillaume Chapron som har en viktig roll i  vargförvaltningen. Han har bland annat fått 5,1 miljoner kronor av Naturvårdsverket till projektet ”Claws and laws,” kopplat till sitt uppdrag vid Grimsö forskningsstation. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kalenderflickorna årets lykttändare

Nyhetspressen - 03 Dec 17 kl. 17:35

Kalenderflickorna. Där har ni årets lykttändare i Trelleborg. Kvinnorna, som samlar in pengar till forskningen kring prostatacancer, .

[PLUS] Miljöpartiet mer än halverat – Nu blossar konflikten upp igen

UNDERBARACLARA - 31 Mar 17 kl. 07:30

Konflikterna inom Miljöpartiet i Umeå fortsätter. Sprickorna mellan grupperna är större än på...

Konflikten med USA:s hockeydamer löst

Nyhetspressen - 28 Mar 17 kl. 20:38

Konflikten mellan USA:s ishockeyförbund och nationens damlandslag är på väg att lösas. Parterna har kommit överens om ett preliminärt fyraårsavtal, uppger USA Today. I så fall är USA:s start i sitt hemma-VM inte i fara..

Ingen lösning på hockeykonflikten

Nyhetspressen - 28 Mar 17 kl. 06:25

Konflikten mellan USA Hockey och USA:s damlandslag är olöst..

USA:s FN-ambassadör: Vi stöder absolut en tvåstatslösning

Nyhetspressen - 16 Feb 17 kl. 20:01

USA:s FN-ambassadör Nikki Haley säger att USA absolut stöder en tvåstatslösning på konflikten mellan Israel och Palestina. Uttalandet kommer efter att Trump under onsdagen menade att han kunde tänka sig andra lösningar..

"Kommunen borde vara mer lyhörd"

Nyhetspressen - 13 Feb 17 kl. 09:00

Kommunalrådet Mohamad Hassan (L) ger sig nu in i konflikten kring deltidsbrandmännens missnöje med det nya avtalet..

Lagen hänger inte med forskningen kring genteknik

Nyhetspressen - 13 Feb 17 kl. 06:00

Genkniven Crispr/Cas9 och backade stamceller har öppnat för stora medicinska framsteg men reser också svåra frågor om etik. Den biologiska forskningen med genteknik utvecklas nu så snabbt att lagstiftningen inte hänger med..

Trump vill lösa Ukraina-konflikten med Putin

Nyhetspressen - 05 Feb 17 kl. 09:23

USA:s president Donald Trump har meddelat att han är villig att arbeta med både Kiev och Moskva för att lösa konflikten mellan de pro-ryska separatisterna och Ukraina i den östra delen av landet. Det uppger Trump efter ett telefonsamtal med Ukrainas president Petro Poroshenko under lördagen, rapporterar Reuters..

Ny strejk i Göteborgs hamn

Nyhetspressen - 13 Jan 17 kl. 12:59

Konflikten i Sveriges största hamn trappas upp. Hamnarbetarförbundet varslar om en ny strejk i containerhamnen i Göteborg den 24 januari och varnar samtidigt för att det bara är början och att fler stridsåtgärder väntar..

Nytt vittne kan fria 69-åringen

Nyhetspressen - 07 Jan 17 kl. 06:00

Konflikten i Vallåkra hade pågått över ett år och slutade med att den nu 69-årige mannen sköt två bröder till döds med ett hagelgevär.Dubbelmord, menade åklagaren - självförsvar, hävdade mannens försvarare.Mannen dömdes till fyra års fängelse för dråp men domen överklagades.


Fler inlägg från Jägareförbundets blogg

Vi slutar aldrig jaga med våra hundar!

Jägareförbundets blogg - 05 Dec 17 kl. 13:09

Varje gång jag går ut, jagar eller jakttränar med mina hundar kollar jag Rovobs numera. Jag vet, det inger en falsk trygghet. Men det är det enda jag kan göra.

Dags att skrota grönkläderna – och bli gul?

Jägareförbundets blogg - 01 Dec 17 kl. 00:01

Var det någon som trodde att djur är färgblinda? Det stämmer inte. Frågan är vilken färg jaktkläderna egentligen bör ha för att vara mest funktionella.

Hur du överlever november!

Jägareförbundets blogg - 15 Nov 17 kl. 10:54

Stackars november – den är verkligen inte grå. Ändå är det den färgen som är november för de flesta. Eller vad associerar du mest med i november månad?

Jägarglädje och sorg men avhuggna huvuden irriterar

Jägareförbundets blogg - 08 Nov 17 kl. 16:11

Vi lever i en allt mer polariserad värld. Inte minst märks det för oss jägare. Bara idag har jag kastats mellan glädje, sorg och ilska.

”Du blir så otroligt levande när du jagar!”

Jägareförbundets blogg - 30 Oct 17 kl. 15:59

”Du blir så otroligt levande när du jagar!” Det sa Natasha Illum Berg, professionell jägare i Tanzania nyligen i P1s Söndagsintervju. Hon sa också ”att vid jakt är dina sinnen väldigt vakna, tvingade att vara vakna.

Ska jaktsabotörer kommentera?

Jägareförbundets blogg - 11 Oct 17 kl. 00:10

Igår sände Sveriges Radio ett inslag i P5 i samband med att en varg avlivats vid skyddsjakt i länet. I programmet fick en grupp jaktsabotörer kommentera skyddsjakten. Det handlar här om en gruppering som ofta påpekar att jägare borde dö.

Dags att införa viltfredag

Jägareförbundets blogg - 17 Sep 17 kl. 23:05

Jag har tröttnat på att det internationella nätverket Köttfri måndag trummar ut hur vår köttkonsumtion leder till miljö- hunger och hälsoproblem. Jag tycker istället att det är dags att hylla viltköttet och lyfta fram hur hälsosamt och hållbart det samtidigt som det är bra för den biologiska mångfalden med mera! Dags att införa viltfredag!

Jaga djurplågare, inte jägarna och deras hundar

Jägareförbundets blogg - 12 Apr 17 kl. 11:28

Många djur plågas svårt i vår omvärld, det är vidrigt och avskyvärt. Men istället för att koncentrera sig på djurplågeriet slösar människor som anser sig värna djur dyrbar energi på ett ändlöst hackande på svenska laglydiga jägare och våra hundar. Varför fortsätter djurrättsaktivister att lägga massor av energi på att hacka på jägare istället för att lägga mer energi på djurplågeri?

Ropa inte efter åsiktsregistrering

Jägareförbundets blogg - 27 Mar 17 kl. 13:24

Ska aktivister, jägare eller andra intressen kunna anställas i myndigheter? Foto Matias Larhag/Unsplasch Vi är inne i ett konstigt tidevarv. Människors personliga agendor tillåts styra våra val och hur samhället ska fungera allt mer.

Är våra viltköttbullar oätliga?

Jägareförbundets blogg - 21 Mar 17 kl. 13:24

Såg du TVs Historieätarna, när Lotta Lundgren och Erik Haag grimaserade över gamla maträtter och tillagningssätt? Tror du dina förfäder tyckte att det var lika äckligt? Och kommer våra barnbarnsbarn tycka att våra viltköttbullar är oätliga?

När politik blir viktigare än verkligheten

Jägareförbundets blogg - 13 Mar 17 kl. 19:21

Varför anses jaktkunskaper vara belastande i en Viltförvaltningsdelegation. Foto Magnus Rydholm Miljöminister Karolina Skog (MP) ändrade sammansättningen av Viltförvaltningsdelegationerna. Officiellt är det en uppgörelse mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet som har gjorts.