Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Jägareförbundets blogg

När forskningen göder konflikten

Jägareförbundets blogg - 19 May 16 kl. 14:54

Foto Magnus Rydholm En av de absolut viktigaste pusselbitarna för att komma till ordning med vargfrågan är att all fakta och forskning är objektiv och trovärdig – för alla inblandade parter. Tyvärr är det lite si och så med trovärdigheten i vargcirkusen. Ett exempel är forskaren Guillaume Chapron som har en viktig roll i  vargförvaltningen. Han har bland annat fått 5,1 miljoner kronor av Naturvårdsverket till projektet ”Claws and laws,” kopplat till sitt uppdrag vid Grimsö forskningsstation. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Allt fler vill vandra bort stressen på semestern

Nyhetspressen - 14 Jul 18 kl. 07:00

Det är inne att gå ute. Nu vill vi vandra av oss vardagsstressen på semestern. Forskningen visar att det kan göra oss både friskare och smartare.

Alliansen är på väg att upprepa sitt misstag

Nyhetspressen - 26 Jun 18 kl. 06:00

Forskningen ger inget stöd för att privatiserad arbetsförmedling sparar pengar eller ger fler jobb. Alliansen borde backa om sitt vallöfte..

Succé för Malins ms-golf

Nyhetspressen - 06 Jun 18 kl. 18:41

Samlade in nästan 30 000 till ms-forskningen.

Maktkamp om Zlatan – nu är konflikten offentlig

Nyhetspressen - 25 Mar 18 kl. 15:55

Vänskapsmatch på Friends, visst.Men bakom de blågula ridåerna råder full maktkamp.En kamp där Janne Andersson tagit kommandot genom att göra allt offentligt samt markera stenhårt vem som bestämmer över landslaget..

Kalenderflickorna årets lykttändare

Nyhetspressen - 03 Dec 17 kl. 17:35

Kalenderflickorna. Där har ni årets lykttändare i Trelleborg. Kvinnorna, som samlar in pengar till forskningen kring prostatacancer, .

[PLUS] Miljöpartiet mer än halverat – Nu blossar konflikten upp igen

UNDERBARACLARA - 31 Mar 17 kl. 07:30

Konflikterna inom Miljöpartiet i Umeå fortsätter. Sprickorna mellan grupperna är större än på...

Konflikten med USA:s hockeydamer löst

Nyhetspressen - 28 Mar 17 kl. 20:38

Konflikten mellan USA:s ishockeyförbund och nationens damlandslag är på väg att lösas. Parterna har kommit överens om ett preliminärt fyraårsavtal, uppger USA Today. I så fall är USA:s start i sitt hemma-VM inte i fara..

Ingen lösning på hockeykonflikten

Nyhetspressen - 28 Mar 17 kl. 06:25

Konflikten mellan USA Hockey och USA:s damlandslag är olöst..

USA:s FN-ambassadör: Vi stöder absolut en tvåstatslösning

Nyhetspressen - 16 Feb 17 kl. 20:01

USA:s FN-ambassadör Nikki Haley säger att USA absolut stöder en tvåstatslösning på konflikten mellan Israel och Palestina. Uttalandet kommer efter att Trump under onsdagen menade att han kunde tänka sig andra lösningar..


Fler inlägg från Jägareförbundets blogg

Stå upp för jakten mot idioterna!

Jägareförbundets blogg - 02 Jul 18 kl. 15:51

Att vara jägare. Det är en av de saker i livet jag är mest stolt över. Jag äter världens bästa kött från djur som levt hela sitt liv i frihet och dött utan stress och utan att vara fullproppade med antibiotika och annat skit.

Journalister med egen vargagenda?

Jägareförbundets blogg - 16 Apr 18 kl. 21:20

Att vara objektiv. Att inte försöka påverka åt det ena eller andra hållet. Objektivitet, ett ledord för varje journalist kan man tycka.

Bli trolljägare du också!

Jägareförbundets blogg - 26 Mar 18 kl. 14:03

Trollen bor inte i skogen längre, de bor i medieplattformarna.  Och de kan vinkla information om vad jakt och allt annat är till oigenkännlighet. Är det ok?

Döda djur är inga leksaker

Jägareförbundets blogg - 13 Mar 18 kl. 15:54

På en Facebook-sida visar ett jaktföretag bilder på fällda djur, klövvilt, rovdjur om vartannat. Där finns också ett foto från ett dagis där barnen ser ut att leka med två döda lodjur. Ett barn håller upp ett bakben, ett annat barn grejar med ett framben.

Så misslyckas du med kråkjakten

Jägareförbundets blogg - 08 Mar 18 kl. 12:40

Kråkjakten funkar för det mesta men det är en hel del att tänka på innan man ger sig iväg. Jag har varit på en kråkjakt där allt gick fel. Läs och tag lärdom!

Allt ljus på norra Sverige

Jägareförbundets blogg - 19 Feb 18 kl. 15:35

-Hu, hur kan man bo däruppe i norr. Mörkt på dagarna och med människor som knappt pratar, utom möjligen när de suger in luften och säger joo. Så reagerade en stockholmskompis med skeptiskt blick, när jag berättade att jag skulle åka upp till Hemavan några dagar.