Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Jägareförbundets blogg

När forskningen göder konflikten

Jägareförbundets blogg - 19 May 16 kl. 14:54

Foto Magnus Rydholm En av de absolut viktigaste pusselbitarna för att komma till ordning med vargfrågan är att all fakta och forskning är objektiv och trovärdig – för alla inblandade parter. Tyvärr är det lite si och så med trovärdigheten i vargcirkusen. Ett exempel är forskaren Guillaume Chapron som har en viktig roll i  vargförvaltningen. Han har bland annat fått 5,1 miljoner kronor av Naturvårdsverket till projektet ”Claws and laws,” kopplat till sitt uppdrag vid Grimsö forskningsstation. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Maktkamp om Zlatan – nu är konflikten offentlig

Nyhetspressen - 25 Mar 18 kl. 15:55

Vänskapsmatch på Friends, visst.Men bakom de blågula ridåerna råder full maktkamp.En kamp där Janne Andersson tagit kommandot genom att göra allt offentligt samt markera stenhårt vem som bestämmer över landslaget..

Kalenderflickorna årets lykttändare

Nyhetspressen - 03 Dec 17 kl. 17:35

Kalenderflickorna. Där har ni årets lykttändare i Trelleborg. Kvinnorna, som samlar in pengar till forskningen kring prostatacancer, .

[PLUS] Miljöpartiet mer än halverat – Nu blossar konflikten upp igen

UNDERBARACLARA - 31 Mar 17 kl. 07:30

Konflikterna inom Miljöpartiet i Umeå fortsätter. Sprickorna mellan grupperna är större än på...

Konflikten med USA:s hockeydamer löst

Nyhetspressen - 28 Mar 17 kl. 20:38

Konflikten mellan USA:s ishockeyförbund och nationens damlandslag är på väg att lösas. Parterna har kommit överens om ett preliminärt fyraårsavtal, uppger USA Today. I så fall är USA:s start i sitt hemma-VM inte i fara..

Ingen lösning på hockeykonflikten

Nyhetspressen - 28 Mar 17 kl. 06:25

Konflikten mellan USA Hockey och USA:s damlandslag är olöst..

USA:s FN-ambassadör: Vi stöder absolut en tvåstatslösning

Nyhetspressen - 16 Feb 17 kl. 20:01

USA:s FN-ambassadör Nikki Haley säger att USA absolut stöder en tvåstatslösning på konflikten mellan Israel och Palestina. Uttalandet kommer efter att Trump under onsdagen menade att han kunde tänka sig andra lösningar..

"Kommunen borde vara mer lyhörd"

Nyhetspressen - 13 Feb 17 kl. 09:00

Kommunalrådet Mohamad Hassan (L) ger sig nu in i konflikten kring deltidsbrandmännens missnöje med det nya avtalet..

Lagen hänger inte med forskningen kring genteknik

Nyhetspressen - 13 Feb 17 kl. 06:00

Genkniven Crispr/Cas9 och backade stamceller har öppnat för stora medicinska framsteg men reser också svåra frågor om etik. Den biologiska forskningen med genteknik utvecklas nu så snabbt att lagstiftningen inte hänger med..

Trump vill lösa Ukraina-konflikten med Putin

Nyhetspressen - 05 Feb 17 kl. 09:23

USA:s president Donald Trump har meddelat att han är villig att arbeta med både Kiev och Moskva för att lösa konflikten mellan de pro-ryska separatisterna och Ukraina i den östra delen av landet. Det uppger Trump efter ett telefonsamtal med Ukrainas president Petro Poroshenko under lördagen, rapporterar Reuters..

Ny strejk i Göteborgs hamn

Nyhetspressen - 13 Jan 17 kl. 12:59

Konflikten i Sveriges största hamn trappas upp. Hamnarbetarförbundet varslar om en ny strejk i containerhamnen i Göteborg den 24 januari och varnar samtidigt för att det bara är början och att fler stridsåtgärder väntar..


Fler inlägg från Jägareförbundets blogg

Bli trolljägare du också!

Jägareförbundets blogg - 26 Mar 18 kl. 14:03

Trollen bor inte i skogen längre, de bor i medieplattformarna.  Och de kan vinkla information om vad jakt och allt annat är till oigenkännlighet. Är det ok?

Döda djur är inga leksaker

Jägareförbundets blogg - 13 Mar 18 kl. 15:54

På en Facebook-sida visar ett jaktföretag bilder på fällda djur, klövvilt, rovdjur om vartannat. Där finns också ett foto från ett dagis där barnen ser ut att leka med två döda lodjur. Ett barn håller upp ett bakben, ett annat barn grejar med ett framben.

Så misslyckas du med kråkjakten

Jägareförbundets blogg - 08 Mar 18 kl. 12:40

Kråkjakten funkar för det mesta men det är en hel del att tänka på innan man ger sig iväg. Jag har varit på en kråkjakt där allt gick fel. Läs och tag lärdom!

Allt ljus på norra Sverige

Jägareförbundets blogg - 19 Feb 18 kl. 15:35

-Hu, hur kan man bo däruppe i norr. Mörkt på dagarna och med människor som knappt pratar, utom möjligen när de suger in luften och säger joo. Så reagerade en stockholmskompis med skeptiskt blick, när jag berättade att jag skulle åka upp till Hemavan några dagar.

Sluta ljuga om jakten!

Jägareförbundets blogg - 05 Feb 18 kl. 18:16

Jag står upp för jakten. Den är en grundbult som gör att vi fortfarande lyckats stå med en fot kvar i verkligheten och inte har svepts med i dagens hårt polariserade glömska om hur vi människor fungerar i  naturen. Nej, vi är inte blodtörstiga, har inte små snoppar, pussar inte på våra patroner.

Vi slutar aldrig jaga med våra hundar!

Jägareförbundets blogg - 05 Dec 17 kl. 13:09

Varje gång jag går ut, jagar eller jakttränar med mina hundar kollar jag Rovobs numera. Jag vet, det inger en falsk trygghet. Men det är det enda jag kan göra.

Dags att skrota grönkläderna – och bli gul?

Jägareförbundets blogg - 01 Dec 17 kl. 00:01

Var det någon som trodde att djur är färgblinda? Det stämmer inte. Frågan är vilken färg jaktkläderna egentligen bör ha för att vara mest funktionella.

Hur du överlever november!

Jägareförbundets blogg - 15 Nov 17 kl. 10:54

Stackars november – den är verkligen inte grå. Ändå är det den färgen som är november för de flesta. Eller vad associerar du mest med i november månad?

Jägarglädje och sorg men avhuggna huvuden irriterar

Jägareförbundets blogg - 08 Nov 17 kl. 16:11

Vi lever i en allt mer polariserad värld. Inte minst märks det för oss jägare. Bara idag har jag kastats mellan glädje, sorg och ilska.