Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Mytiska vikingar

Bokbloggar - 02 Dec 19 kl. 17:05

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Damlejonen är folkets mästare: "Final av mytiska proportioner i paritet med Mieto-Wassberg"

Nyhetspressen - 15 Apr 19 kl. 11:33

Det är en förlust som går rakt in i den finländska folksjälen. Damlejonen har nu ett eget kapitel i boken om bittra finländska nederlag. Yle Sportens podd korar ändå laget till folkets mästare efter VM-silvret i hemmaturneringen..

Hejdlöst och härligt med vikingasåpa på Turteatern

Nyhetspressen - 15 Dec 18 kl. 12:47

Turteatern spelar under december en teater-såpopera om vikingar i 12 avsnitt.Maria Edström är stormförtjust i ett både lekfullt, sofistikerat och fasansfullt drama. .

Nu blir det vikingabröllop på Trelleborgen

Nyhetspressen - 20 Jun 18 kl. 14:20

Det blir bröllop i vikingaskrud även i år när Slaget om Trelleborgen går av stapeln i början av juli. De förälskade tågade under onsdagen in i Trelleborgens besökscenter och presenterade sig själva som årets bröllopspar att vigas som vikingar..

Moderna vikingar i Norge

Feber.se - 31 May 18 kl. 15:45

Finns i Trondheim Det finns faktiskt vikingar omkring oss fortfarande, åtminstone i Norge. Ingrid Galadriel Aune Nilsen leder en liten grupp med folk som hedrar vikingarna och lever typ så som de gjorde. De bor i bergen och äter torkat kött och syr sina egna kläder.

Princes mytiska inspelningar ges ut

Nyhetspressen - 10 Feb 17 kl. 11:31

Under sin karriär spelade Prince in 39 studioalbum - men en stor del av hans musik har aldrig hörts av någon annan än Prince själv. Fram till nu. Skivbolagsjätten Universal ska nämligen släppa delar av Princes outgivna musik, rapporterar BBC.

Vikingamuseum öppnar i Stockholm

Nyhetspressen - 29 Nov 16 kl. 19:27

Det finns en stor efterfråga på vikingar bland turister i huvudstaden. Det menar grundarna till Junibacken, som nu satsar på ett vikingamuseum. ”Vi kommer att krossa många myter”, säger satsningens blivande vd..

Piraterna har vind i seglen – lockar unga på Island

Nyhetspressen - 28 Oct 16 kl. 23:04

Islänningarna har gått från att vara vikingar till att bli pirater, skämtar utländska medier som rapporterar inför lördagens parlamentsval på Island. De etablerade partierna får stryk på grund av den förre statsministerns skatteparadisskandal, medan Piratpartiet lockar de unga väljarna..

Putin ser hysteri i USA

Nyhetspressen - 27 Oct 16 kl. 18:51

Hysteri! President Vladimir Putin tar till storsläggan för att mosa påståenden om att Ryssland skulle ha försökt lägga sig i presidentvalet i USA genom att hacka amerikanska politiska institutioner. – Mytiska, upprörda problem som inkluderar hysteri, ja.

Entusiaster återskapade slaget vid Hastings

Nyhetspressen - 15 Oct 16 kl. 22:52

Det har gått 950 år sedan slaget vid Hastings ägde rum. Av den anledningen samlades medeltidsentusiaster i södra England på lördagen för att rekonstruera den mytiska drabbningen..


Fler inlägg från Bokbloggar

Skinn på näsan

Bokbloggar - 5 timmar sedan