Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Munskydd och covid-19

Svensson - 24 Nov 20 kl. 08:41

Om någon tror och anser att munskydd hjälper mot covid-19 så är det bara att använda munskydd. Utomhus spelar det sannolikt ingen roll. Smittspridningen där är liten och förändras sannolikt inte om folk använder munskydd. Det ställer där munskydd troligen har största effekt, om de har effekt, är i kollektivtrafiken. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Larry King är död

Feber.se - Igår: 15:00

Amerikansk tv-legenden har lämnat oss Den amerikanske tv-profilen Larry King är död, 87 år gammal. Larry åkte in på sjukhuset strax innan nyårsafton eftersom han behövde intensivvård för COVID-19. Tyvärr förlorade han kampen och har nu avlidit på Cedars Sinai-sjukhuset i Los Angeles.

Fedor Emelianenko testar positivt för covid-19 – inlagd på sjukhus!

MMAnytt - i förrgår: 06:11

Den legendariska tungviktaren Fedor “The Last Emperor” Emelianenko har testats positivt för covid-19 och blivit inlagd på sjukhus i Ryssland. I torsdags postade “The Last Emperor” ett meddelande på sitt Instagram-konto där han nämner att läget är under kontroll och att han mår bra. Från nyhetssidan RT Sports översättning får vi reda på att Emelianenko håller på och återhämtar sig samt är tacksam för läkarna och personalens insatser på sjukhuset.

Arnold Schwarzenegger får vaccin mot covid-19

Feber.se - 21 Jan 21 kl. 14:20

"Come with me if you want to live" Arnold har nu fått vaccin mot covid-19 och med detta klipp vill han uppmana alla andra att också vaccinera sig när det är dags. Bonusklipp nedan. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Smarta klockor kan användas för att upptäcka coronasmittade

Feber.se - 20 Jan 21 kl. 17:20

Förändringar i hjärtrytmen kan tyda på att någon är smittad I två olika studier har nu forskare kunnat konstatera att smarta klockor och aktivitetsarmband som mäter användarens hjärtrytm kan visa om en användare eventuellt har smittats av covid-19. Enligt de båda forskningsrapporterna så har personer som smittats av coronaviruset fått förändrad hjärtrytm när de smittats av coronaviruset. I en av studierna så ska försökspersoner som använt en Apple Watch försedd med en specialutvecklad app påvisat sänkt variation i hjärtrytmen upp till sju dagar innan personerna konstaterades smittade i ett covid-19-test.

Att äta fet fisk kanske kan vara ett skydd mot covid-19

Svensson - 18 Jan 21 kl. 12:25

En riskfaktor för att bli allvarligt sjuk i eller dö av covid-19 är D-vitaminbrist. Gamla människor har ofta D-vitaminbrist och personer med heltäckande kläder och/eller svart skinn har oftare D-vitaminbrist i länder som Sverige. D-vitaminbrist är lätt att åtgärda.

UFC-pionjären avlider av covid 19 – blev 51 år gammal

MMAnytt - 18 Jan 21 kl. 05:54

MMA-världen har drabbats av ännu en tragisk bortgång då det nu står klart att UFC-pionjären Paul “The Polar Bear” Varelans har gått bort. Tidigt den 16:e januari började det florera meddelanden om Varelans bortgång på hans Facebook, vilket MMA Junkie sedan kunde bekräfta med hans familj. I december förra året blev Varelans smittad av covid 19 och lades in på sjukhus.

Det är faktiskt inget fel i att de rika länderna vaccinerar först när det gäller covid-19

Svensson - 16 Jan 21 kl. 16:40

Normalt skulle det vara en skandal att rika länder lägger beslag på majoriteten av ett vaccin. Man faktiskt inte när det gäller covid-19. För dödligheten i covid-19 är mycket högre i rika länder, främst på grund av den äldre befolkningen som finns i dessa länder.

Över 10.000 coronasmittade har nu dött i Sverige

Feber.se - 14 Jan 21 kl. 14:30

Trist milstolpe passerades idag Idag har det gått 309 dagar sedan det första dödsfallet i covid-19 registrerades i Sverige och nu har antalet registrerade dödsfall i Sverige där personer var coronamsmittade passerat 10.000. Enligt Folkhälsomyndigheten så har nu 10.

Över 10.000 har nu dött av covid-19 i Sverige

Feber.se - 14 Jan 21 kl. 14:30

Trist milstolpe passerades idag Idag har det gått 309 dagar sedan det första dödsfallet i covid-19 registrerades i Sverige och nu har antalet registrerade dödsfall av covid-19 i Sverige passerat 10.000. Enligt Folkhälsomyndigheten så har nu 10.


Fler inlägg från Svensson

Björn Ranelid som arbetarförfattare?

Svensson - 12 timmar sedan

Jag får ofta frågan om en viss författare är arbetarförfattare. För det mesta gäller det författare som hittills inte betraktats så – annars skulle frågan ju inte vara särskilt intressant. Jag gillar dessa frågor, för de ger mig en anledning att vrida och vända på begreppet arbetarförfattare och att testa dess betydelsepotential.

Exotiseringen av gruvindustrin

Svensson - 13 timmar sedan

Huvuddelen av världens malmer och metaller bryts i stora gruvor med stor maskiner och få arbetare. De kan orsaka stora miljöproblem och innebär att arbetskraft utnyttjas men de kan lika gärna vara utan stor miljöproblem och bra arbetsplatser. Men när det görs reportage om gruvindustrin så handlar det ofta om små gruvor i fattiga länder där fattiga människor på eget initiativ och rent hantverksmässigt bryter malmen.

Kaffe i Matagalpa

Svensson - 14 timmar sedan

Jag blev upplockad av en sandinistisk viceminister med en grov laddad pistol redo, bredvid sig i framsätet. ”Vår revolution har många fiender”, förklarade han. Det var 1980 och blott ett halvår hade förflutit sedan Frente Sandinista de Liberación Nacional (FSLN) hade lett folket i ett segrande gerillauppror mot den brutala, långvariga och länge USA-stödda Somoza-diktaturen i Centralamerika.

Kampen om bostaden mer än en kostnadsfråga

Svensson - Igår: 10:32

Varför låg det så mycket närmare till hands att kämpa för sin sak för bara några årtionden sedan än det verkar göra idag? Den som ser tillbaka på sjuttiotalets kamper och rörelser har aldrig långt till den frågan. Har vi blivit fegare med tiden?

Gangsterrap som arbetarlitteratur?

Svensson - Igår: 07:52

Buden på nya arbetarförfattare står som spön i backen. För ett tag sen sedan lanserade Björn Ranelid sig själv. Sedan skrev Jenny Högström i Göteborgsposten att gangsterrappare som Yasin, Guleen och Antwan skriver ”vår tids arbetarlitteratur”.

Anmälda brott 2020 – preliminär statistik

Svensson - Igår: 07:51

Brottsförebyggande rådet (Brå) har publicerat den preliminära statistiken över anmälda brott 2020. Statistiken omfattar alla händelser som anmälts och registrerats som brott hos Polismyndigheten, Åklagar­myndigheten, Ekobrottsmyndigheten och andra brotts­utredande myndigheter under det föregående året. De anmälda brotten inklu­derar även händelser som efter utredning visade sig inte vara brott.

Vad är arbetarlitteratur?

Svensson - i förrgår: 15:52

Vad är arbetarlitteratur? Det kan kort och gott förklaras som litteratur av arbetare, för arbetare, om arbetare. Teoribildningen kring arbetarlitteraturen är till stor del marxistisk, och utmärkande är att många av arbetarförfattarna var självlärda, och alltså inte hade samma traditionella utbildning som borgerliga författare.

Alla har rätt till stad

Svensson - i förrgår: 12:32

På 70-80-talen, när vi i miljörörelsen försökte få gehör för tankar om en tät, transportsnål stad hade vi oftast Hyresgästföreningen emot oss. På den tiden var det en självklarhet att många nya bostäder (Hyresgästföreningens mål) var samma sak som många nya perifera förorter, sammanbundna av motorvägar. Det hade det varit så länge någon kunde minnas, och det fanns inget skäl att ifrågasätta det.

Åtal för omfattande narkotikasmuggling

Svensson - i förrgår: 08:41

Åklagaren har i dag åtalat två män för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Männen misstänks ligga bakom organiserad smuggling av cannabis genom Europa. Narkotikan togs i beslag i Sverige den 15 februari förra året och är värd drygt 38 miljoner kronor i gatuledet.

Värsta hyresvärdarna 2021

Svensson - i förrgår: 07:20

Söderhavet – inget paradis

Svensson - 21 Jan 21 kl. 06:56

Pojkdrömmarnas och Pippi-pappan Efraim Långstrumps idylliska Söderhavet finns kvar – delvis. Eller fanns kvar år 1979. Det förstod jag redan när UTA-planet gick in för landning i Stillahavsnationen Kanaky/Nya Kaledonien (stort som Slovenien).

Gamlestadsmordet var ett samarbete mellan två kriminella nätverk

Svensson - 20 Jan 21 kl. 16:50

Av allt att döma var mordet i Gamlestaden den 3 maj 2020 ett samarbete mellan kriminella från två olika grupperingar. Två grupperingar som länge haft kopplingar till varandra. Det rör sig om en gruppering med koppling till Biskopsgården, den så kallade A-falangen eller Jobe-falangen och den så kallade M-falangen eller Vermahmood-falangen med koppling till Tynnered.

Anna Ardin och Julian Assange

Svensson - 20 Jan 21 kl. 10:10

Anna Ardin har precis publicerat en bok med hennes berättelse om anklagelserna mot Julian Assange om våldtäkt. Hon är en av de två kvinnor som anser sig ha blivit utsatta för övergrepp från Assange. Det finns en omfattande förundersökning (polisutredningen) i ärendet som jag läst.

Om arkitekternas dans kring betongkalven

Svensson - 19 Jan 21 kl. 11:25

Innan jag genomborrar årets upplaga av ”Kartongnytt” (en tidskrift som officiellt även kallas Arkitektur) med ett antal vitlöksindränkta träpålar med korstecken, slår det mig att redaktionen inför nästa år skulle kunna spara in en hel del pengar genom att framgent trycka enbart i svart-vitt. En artikel av Jerker Söderlind, tidigare publicerad på Yimbys hemsida i december 2019. Den moderna arkitekturens färgskala (Fifty Shades of Grey) gör sig lika bra i ett enklare tryckförfarande.