Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Mjuk saffranskaka

Birgitta Höglund's Mat - 02 Dec 17 kl. 05:50

Mjuk saffranskaka 6 ägg 6 dl mandelmjöl 100 g smör/kokosolja 1 dl grädde/kokosgrädde 1 dl björksocker, fibersirap, indiansocker, honung eller annan valfri sötning 4 msk psylliumhusk 1½ msk bakpulver ½-1 tsk vaniljpulver 2 krm salt 2 kuvert à 0,5 g saffran Smält smör i en kastrull, smörj en avlång bakform (1½ lit) med lite av det och strö i lite mandelmjöl så det blir jämnt fördelat. Blanda ner grädde och saffran i det smälta smöret. Rör samman mandelmjöl med psylliumhusk, bakpulver och vanilj. Vispa ägg och vald sötning kraftigt med elvispen på högsta fart i 5 minuter så det blir riktigt tjockt. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Arbetsglädje är livsglädje för Harald Norrby

Nyhetspressen - 22 Oct 16 kl. 11:00

En mjuk doft av målarfärg slår emot den som kliver över tröskeln hemma hos Harald Norrby..

Hård men ändå mjuk och världens bästa mamma

Nyhetspressen - 07 Oct 16 kl. 18:11

"Hård men ändå mjuk" återkom när Ingalill Persson uppvaktades hemma i Skuggarvet. Men yngste sonens tal och omdöme berörde allra mest: "Världens bästa mamma".

[PLUS] Mjuk beröring stillar smärta och skapar lugn

UNDERBARACLARA - 12 Feb 16 kl. 13:24

Nyfikenhet och ett nästan pinsamt intresse för att förstå hur saker och ting hänger ihop är starka...

M ångrar mjuk linje

Nyhetspressen - 10 Dec 15 kl. 12:07

Moderaterna anser att det var ett misstag att inte driva en hårdare linje i invandringspolitiken tidigare. Det skadade partiet i valet 2014, enligt partisekreteraren Tomas Tobé..

Mjuk saffranskaka till Lucia och Tomtens adventskalender lucka 13

Birgitta Höglund's Mat - 12 Dec 14 kl. 06:00

Nytt bakexperiment Efter att jag gjort den mycket lyckade mjuka pepparkakan häromveckan började jag fundera hur jag skulle kunna göra något liknande med saffran. Jag ville göra en kaka som utöver att den är glutenfri också skulle vara helt sockerfri. Saffran ger så distinkt smak till kakor så det behövs inte mycket sötma för att lyfta den till höga höjder.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Snabblagad vitkålsgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 09 Jan 19 kl. 07:00

Riktigt god snabbmat Idag får du ett av mina favoritrecept på snabbmat, vitkålsgratäng med rökt fläsk. Den här rätten kan varieras väldigt mycket med att blanda ner vad du har hemma med den billiga och nyttiga vitkålen. Just nu blir det mycket lättlagad och snabbfixad mat hemma hos oss i Alanya, där vi haft en väldigt kylig och blöt inledning på året.

Näringsrik och god vintermat för en tunn plånbok

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jan 19 kl. 07:00

Köksekonomi Ja, så blev det då ett liv efter jul, för många med en betydligt tunnare plånbok än innan. Då passar det fint med lite budgetmat här på bloggen, men ändå gjord på fina råvaror. Lök, rotfrukter och vitkål odlade i Sverige är prisvärda så här års, jag tänkte bjuda på några olika varianter på det temat den kommande månaden.

Föredrag med mig i Ånge den 5 februari

Birgitta Höglund's Mat - 04 Jan 19 kl. 07:00

Foto Amelie von Essen på Öländska bönchips Föredragskväll Välkommen på föredrag med mig tisdag den 5 februari på saluhallen Skogens Sköna Gröna i Ånge, Medelpad. Anmäl dig genom att kontakta butiken här, här finns deras Facebookevent kring kvällen. Har du inte Facebook så kan du här nedan läsa deras beskrivning av kvällen.

Topp 10 på bloggen 2018 och tankar om nystart

Birgitta Höglund's Mat - 02 Jan 19 kl. 14:31

Solnedgång över Kleopatrastranden i Alanya Nytt år, nya möjligheter Gott Nytt År till alla mina trogna följare och alla som hittat hit nu på nyåret. Idag får du länkar till de 10 inlägg som lockat flest läsare under det gångna året. Det känns verkligen roligt att min mat är så populär, bloggen når väldigt många världen över ser jag i statistiken.

Ett Gott Slut med 3-rätters Nyårsmeny

Birgitta Höglund's Mat - 29 Dec 18 kl. 07:00

Gott Nytt År med ett glas bubbelvatten Klassiska smaker till Nyårsfirandet Så var då 2018 på väg mot sitt slut och ett nytt och spännande år står för dörren. Idag bjuder jag på tips till en nyårsmeny med klassiska recept, den typ av mat som alltid var mest populär när jag jobbade som kallskänka, kock och köksmästare under 18 år på olika restauranger. Nyskapande mat, ofta vegansk, må vara trendigt på menyerna idag, men det är ofta de välkända rätterna som går hem hos gästerna, oavsett om det är hemma eller ute på krogen.

7 sorters gröna, sköna tillbehör till julbordet

Birgitta Höglund's Mat - 21 Dec 18 kl. 06:50

En grönare jul Vad vore väl skinkan i all sin glans, om inte de gröna tillbehören fanns? Jag har så länge jag kan minnas ätit en hel del gröna, goda rätter tillsammans med julmaten. Min mamma kom från Pargas i Åbolands skärgård, hon hade med sig den finska traditionen med olika rotsakslådor till julbordet.

7 sorters fisk till julbordet

Birgitta Höglund's Mat - 16 Dec 18 kl. 07:00

Sillsmörgås på hembakt vörtbröd, klicka på bilden så kommer du till receptet. Havets läckerheter Idag har turen kommit till det goda från havet här i bloggens julmatstips. De senaste veckorna har jag bjudit på mina favoriter bland glutenfria kakor, lättsötat julgodis och hemlagade kötträtter.

Dagens julklappstips 14 december

Birgitta Höglund's Mat - 14 Dec 18 kl. 15:50

Kokbokstips Tiden fram till jul kommer jag att tipsa om, i mitt tycke bra julklappar, ifall du har idétorka. Du kanske har någon i din närhet som skulle bli glad åt att få den här kokboken i julklapp? Jag och Lars-Erik Litsfeldt blir förstås väldigt glada om du hjälper oss att dela inlägget vidare.

Dagens julklappstips 14 december och recept på äggsmör

Birgitta Höglund's Mat - 14 Dec 18 kl. 15:50

Kokbokstips Tiden fram till jul kommer jag att tipsa om, i mitt tycke bra julklappar, ifall du har idétorka. Du kanske har någon i din närhet som skulle bli glad åt att få den här kokboken i julklapp? Jag och Lars-Erik Litsfeldt blir förstås väldigt glada om du hjälper oss att dela inlägget vidare.

Saffransäpplen, Luciafika DeLuxe

Birgitta Höglund's Mat - 13 Dec 18 kl. 08:00

Lyxigt julfika I söndags var jag och Lennart bjudna på middag hemma hos hans dotter med familj. Vi fick som vanligt fantastiskt god mat, Therese är mycket duktig i köket och har planer på att så småningom öppna restaurang. Till dessert fick vi smörstekta äppelskivor med saffran, lite muscovadosocker och rostade nötter, himmelskt gott till olika ostar från Wijnjas.