Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Miljöpartiets kollaps i Stockholm

Nyhetspressen - 05 Dec 17 kl. 12:51

Miljöpartiet har tappat mer än två tredjedelar av sitt stöd i Stockholm. Enligt SCB har partiet nu lägre stöd i Stockholm än riket som genomsnitt.. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

MP under riksdagsspärren – M ökar kraftigt

Nyhetspressen - 05 Dec 17 kl. 09:49

Miljöpartiet hamnar under riksdagsspärren med 3,8 procent i SCB:s stora partisympatiundersökning. Moderaterna går samtidigt kraftigt uppåt. Om det vore val i dag skulle Miljöpartiet inte komma in i riksdagen, visar SCB:s mätning i november.

De ska toppa Centerns dalalistor: "Jag är jättetacksam"

Nyhetspressen - 03 Dec 17 kl. 16:49

Centerpartiet i Dalarna har i helgen beslutat vilka namn som ska stå på partiets vallistor till riksdagen och regionen..

Miljöpajaserna (MP) skämmer ut regeringen

Nyhetspressen - 30 Nov 17 kl. 17:00

Ska det här föreställa ett regeringsparti? Miljöpartiet de gröna gör åtminstone skäl för sitt namn. .

Debatt: ”Kan det vara ekonomiskt oansvarigt att dröja med den gröna omställningen?”

Nyhetspressen - 30 Nov 17 kl. 10:33

"Kan det vara ekonomiskt oansvarigt att dröja med den gröna omställningen?", frågar sig Nicklas Börjesson, sammankallande i Miljöpartiets ekonomiska nätverk idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen.  För ett tag sen fick jag en debattartikel i Aktuell Hållbarhet publicerad om något jag kallar “Svanhalseffekten”.

Pendeltåg har spårat ur i Stockholm

Nyhetspressen - 30 Nov 17 kl. 06:02

Ett pendeltåg har spårat ur vid Älvsjö station i södra Stockholm, rapporterar SR P4 Stockholm..

Partisekreteraren: Finns inga belägg för Stålhammars påståenden

Nyhetspressen - 29 Nov 17 kl. 22:35

Miljöpartiets partisekreterare Amanda Lind tillbakavisar Pernilla Stålhammars uppgifter om att partitoppar har otillbörliga kontakter med Ryssland. – Det finns inga som helst belägg för de påståenden som Stålhammar framför mot partiföreträdare, säger hon..

MP-topp anklagar personer i ledande positioner för rysskontakter

Nyhetspressen - 29 Nov 17 kl. 17:48

Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson, Pernilla Stålhammar, anklagar personer i ledande positioner i partiet för att ha otillbörliga kontakter med ”en viss utländsk nation”. Påståendet kommer efter en personlig konflikt med en tjänsteman som lämnat partiet efter liknande anklagelser. ”Har jag varit med att anställa någon som blivit spion så vill jag fan i mig veta det”, skriver tidigare språkröret Birger Schlaug på sin blogg..

Språkrören duckar frågor om anklagelserna mot riksdagsledamoten

Nyhetspressen - 28 Nov 17 kl. 12:49

Flera miljöpartister vittnar om att nyckelpersoner inom partiet länge känt till de grova anklagelserna som riktas mot en riksdagsledamot. Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin vill inte svara på frågor. .

Vörå drar sig ur Natur och Miljö - "En markering"

Nyhetspressen - 27 Nov 17 kl. 18:53

Vörå vill inte längre vara medlem i föreningen Natur och Miljö. - Skarvfrågan var det som fick bägaren att rinna över, säger styrelseordförande Rainer Bystedt..


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Domaren fattade beslut om bolag han själv ägde

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 06:32

Justitierådet och ordförande i Högsta domstolen Stefan Lindskog ägde aktier för miljoner i det värmländska bolaget Environiq.När bolagets grundare och företagsledningen stämdes av en annan av aktieägarna gick ärendet till slut upp i Högsta domstolen – och där avslog Lindskog själv prövningsansökan.– Enligt gängse jävsregler så är det en självklarhet att han skulle ha avsagt sig det här ärendet, säger jävsexperten och professor Folke Johansson.

Baggö Marina i Ekenäs ska sätta fart på båtturismen med EU-bidrag

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 06:28

Småbåtshamnen i Ekenäs skärgård är en av sju hamnar i Finland som får EU-pengar för att utöka och förbättra sin service..

Därför inför vi integrationsplikt

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:30

För oss är det viktigt att signalera att rättigheter och skyldigheter hör ihop. Alla måste bidra för att upprätthålla det svenska samhället som byggts upp under decennier, skriver tre moderater i Vellinge efter beslutet om integrationsplikt..

"Vi vill bestämma hur pappa vårdas på sjukhuset" – skyhöga blodsockervärden fick anhöriga att reagera

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:21

Frank Norrgrann är strokepatient med diabetes. Den näringslösning som används inom sjukvården får hans blodsockervärden att rusa iväg. Men som patient eller anhörig är det svårt att utmana vårdrekommendationerna..

Skoterstriden: Kräver totalt fjällförbud nästa vår

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:05

Samebyarna kräver totalförbud för skotertrafik i fjällen nästa vår och hoppas att länsstyrelsen tillmötesgår dem..

Kattparasiten tar över vår hjärna

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:00

En parasit hos katter tar sig in i människors hjärnor och påverkar vårt beteende. Nu har forskare vid Stockholms universitet upptäckt hur parasiten tar över våra celler. "Vi har avkodat hur parasiten bär sig åt för att ta över kontrollen av immunceller,.

Mäktiga hyllningen – efter jätterysaren

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 23:17

3000 jämtar gjorde resan till Berlin för att se Östersund i Europa League.Nu hyllas de av lagkaptenen Brwa Nouri och tränaren Graham Potter,– Det är otroligt. Vi är så stolta över dem, säger Potter till Kanal 9.

ÖFK kryssade i årets sista match – missade förstaplatsen i gruppspelet

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:55

Det var en jämn match på Olympiastadion i Berlin där ÖFK hade tufft under stora delar av tillställningen. Med drygt fyra minuter kvar hade ÖFK chansen att vinna, men Brwa Nouri missade straffen..

Missade straff – nu kan ÖFK få möta storklubb

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:55

Brwa Nouri hade ett jätteläge att skjuta gruppsegern till Östersund.Då missade ÖFK:s lagkapten en straff – och ÖFK fick bara 1-1 borta mot Hertha Berlin.Nu riskerar man mardrömsmotstånd i form av Atlético Madrid, RB Leipzig eller CSKA Moskva i slutspelet.

Kamprads nya miljongåva – hjälper svenska sjukvården

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:22

Här är Ingvar Kamprads nya miljongåva.Ikea-grundaren skänker 4,5 miljoner till Ljungby lasarett, skriver Smålandsposten.– Ja, det stämmer att det är Ingvar själv som donerar dessa pengar och inte stiftelsen, säger Marie Jadner på Region Kronoberg..

Samhällsvetenskap eller samhällsvision?

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:10

Katalys, som är ett institut för facklig idéutveckling, publicerade nyligen en rapport med  titeln ”Finansialiseringen av Sverige: På väg mot nästa kris?” (DN-debatt hade den 25 november ett kondensat av rapporten.) Rapportförfattare är de två organisationsforskarna Claes Belfrage och Markus Kallifatides.

Papagiannopoulos bryter fram och ger sånär ÖFK ledningen – se skottet här

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 21:42

Med halvtimmen spelad begav sig ÖFK-backen Sotirios Papagiannopoulos iväg på offensiv räd och kunde dra iväg ett vänsterskott som sånär gav ÖFK ledningen..