Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Microsoft lanserar Dev Box - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Microsoft lanserar Dev Box

Feber.se - 25 May 22 kl. 18:00

En virtuell utvecklingsmaskin i molnet Under utvecklarkonferensen Build som drog igång i går så visade Microsoft upp en lösning för virtuella utvecklingsdatorer som utvecklarna kommer åt via det så kallade molnet. Microsoft kallar detta för "Dev Box" och det kan väl enklast beskrivas som ett slags Microsoft 365 för utvecklare. Microsoft skriver om Dev Box: "Microsoft Dev Box empowers developers to focus on the code only they can write, making it easy for them to access the tools and resources they need without worrying about workstation configuration and maintenance. Dev teams preconfigure Dev Boxes for specific projects and tasks, enabling devs to get started quickly with an environment that’s ready to build and run their app in minutes. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Microsoft tar tillbaka SwiftKey för iOS

Feber.se - 21 Nov 22 kl. 09:30

Tangentbordet försvann från iOS i nästan två månader Nu bara några veckor efter att Microsoft tagit bort tangentbordet SwiftKey från Apples App Store på iOS meddelar man att tangentbordet kommer tillbaka. På Twitter skriver en Microsoft-anställd att användare ska "hålla utkik" efter nyheter, det lär alltså landa nya fräscha uppdateringar av SwiftKey på iOS i framtiden. SwiftKey blev ursprungligen populär på Android och lanserades på iOS 2014 med lanseringen av iOS 8, som gjorde det möjligt för användare att installera tangentbord från tredje part.

Microsoft släpper Clippy-tröja

Feber.se - 15 Nov 22 kl. 15:45

Den perfekta jultröjan? Nu är Microsoft tillbaka med en jultröja, och denna gång är det Clippy som pryder framsidan. Intäkterna från årets tröjförsäljning kommer att doneras till College Success Foundation tillsammans med en fristående donation på 100.

Microsoft släpper utvecklingsdator för ARM-appar

Feber.se - 25 Oct 22 kl. 15:30

Project Volterra kommer att kosta 600 dollar Tidigare i år visade Microsoft upp en dator som man utvecklat specifikt för dem som var intresserade av att utveckla appar till ARM-arkitekturen. Den lilla datorn kallas för Project Volterra eller "Windows Dev Kit 2023" och släpps nu till utvecklare som är sugna på att utveckla ARM-appar till Windows 11. Volterra rullar på en Snapdragon 8cx Gen 3-processor, har 512GB lagring och 32GB RAM.

Subtech Sports lanserar sin mest extrema vattentäta väska

Feber.se - 21 Oct 22 kl. 17:00

För militären, och extremsportaren Subtech Sports är ett svenskt företag som erbjuder helt vattentäta väskor. Dessa används av militär, specialstyrkor, sjöpolis, kustbevakning, sjöräddning men även Svenssons som är lite äventyrliga av sig. Nu lanserar de Pro Stealth Bag som ska vara deras mest extrema vattentäta väska hittills.

Nu kommer det en Post-it-app till Microsoft Teams

Feber.se - 14 Oct 22 kl. 11:30

Som kan kombinera fysiska och digitala post-it-lappar 3M, företaget bakom de välkända Post-it-lapparna, har utvecklat en app till Microsofts samarbetsverktyg Teams som introducerar digitala Post-it-lappar i Teams-miljö. Tanken är att Teams-medlemmar ska kunna skriva ner sina tankar på fysiska Post-it-lappar vilka sedan fotas och överförs digitalt till Microsoft Teams via den tillhörande mobilappen. Det kommer givetvis även vara möjligt att skriva digitala Post-it-appar direkt i Microsofts Teams om användare skulle föredra det.

Telia fixar stöd för Microsoft Teams Phone Mobile

Feber.se - 14 Oct 22 kl. 09:00

Ring till telefonnummer via Teams Telia lanserar nu Microsofts tjänst Teams Phone Mobile. Med den så kan man helt enkelt använda sitt mobilnummer med Teams, och när det ringer så kan man svara som vanligt eller i Teams-appen. Man ska även kunna flytta ett mobilsamtal till Teams-appen på datorn.

Gårdagens Surface-event på åtta minuter

Feber.se - 13 Oct 22 kl. 18:30

Mycket nytt från Microsoft Igår visade Microsoft upp ett gäng nya Surface-enheter, och om du inte hade tid att kika på liveströmmen igår, eller läsa våra artiklar, har The Verge klippt ihop de viktigaste åtta minuterna från gårdagens event. Microsoft visade bland annat upp nya Surface Pro 9, Surface Laptop 5 och Surface Studio 2+. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Microsoft Office blir Microsoft 365

Feber.se - 13 Oct 22 kl. 17:00

Jobba 365 dagar om året? Redan 2020 berättade Microsoft att Office-namnet var på väg bort och att man istället skulle börja använda "365" mer, men det är först nu man verkligen tar tag i namnbytet och tar bort mycket av Office-brandingen, rapporterar The Verge. Microsoft skriver att Office.

Idag håller Microsoft sitt Surface-event

Feber.se - 12 Oct 22 kl. 12:00

Här kan du kolla live Idag är det äntligen dags för Microsoft att hålla sitt Surface-event där vi lär få höra mer om vad Microsofts hårdvaruteam jobbat på senaste året. Klockan 16:00 drar det igång och det går att beskåda på Microsofts sajt här. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Microsoft Flight Simulator får en Top Gun-expansion

Feber.se - 30 May 22 kl. 10:00

Där man kan testa överljudsplanet Darkstar Förra veckan hade filmen Top Gun: Maverick premiär och i samband med det släppte Microsoft en Top Gun-expansion till sin flygsimulator Microsoft Fligh Simulator. Med den senaste expansionen till Microsoft Fligh Simulator kan spelarna leka Top Gun-piloter och öva på saker som civila piloter sällan får möjlighet att göra. Det handlar om saker som att landa på hangarfartyg, navigera på extremt låga höjder och träna på undanmanövrar som kan komma till pass under luftstrider.


Fler inlägg från Feber.se

Nu finns appen Oceanic+ till Apple Watch Ultra

Feber.se - 1 timme sedan

Apple Watch Ultra är nu en dykdator En av de stora förbättringarna hos Apple Watch Ultra jämfört med tidigare klockor från Apple är dess vattentålighet, som gör att klockan kan användas som en dykdator med appen Oceanic+. Den har dock inte varit tillgänglig tills nu, men nu är den till sist tillgänglig i App Store. Oceanic+ designades av Huish Outdoors i samarbete med Apple och det ger användare tillgång till massor av relevant information för dykare.

BeReal är Apples iPhone App of the Year

Feber.se - 2 timmar sedan

För iPad är det GoodNotes 5 Apple har nu berättat vilka appar som vunnit App Store Awards för 2022, och det är appen BeReal som kammar hem det största priset med ”iPhone App of the Year”. BeReal är, för de som inte vet, en app där användare får en notis en gång per dag, där de ska fånga ögonblicket med både främre och bakre kameran – på samma gång. Tanken är att det ska ge en mer verklig bild över personers liv.

Sjukdomen apkoppor har för rasistiskt namn

Feber.se - 2 timmar sedan

Monkeypox blir nu mpox I maj fick Sverige sitt första fall av den ovanliga sjukdomen apkoppor där kroppen får massa tråkiga blåsor. Sjukdomen som heter monkeypox i andra länder fick sitt namn 1958 då den upptäcktes hos apor. På 70-talet fick människor den för första gången.

Tesla Model 3 ska få ännu mer minimalistisk interiör

Feber.se - 3 timmar sedan

Facelift på gång När man hoppar in i en Tesla Model 3 för första gången slås man av hur lite prylar det finns. En stor skärm i mitten bara och inte så mycket annat. Man inser dock ganska snabbt att man inte behöver så mycket och efter någon minuts körning saknar man inget direkt.

Världens största aktiva vulkan har fått ett utbrott

Feber.se - 3 timmar sedan

Första gången sedan 1984 Vulkanen Mauna Loa på Hawaii är världens största aktiva vulkan och nu har lavan börjat flöda ur den igen. Det är första gången på nästan 40 år, senast var 1984, och det sker efter en tid med jordbävningar så forskarna verkar inte förvånade. Just nu flödar lavan inte mot ett hål där det bor människor, så just nu fortsätter livet som vanligt på Hawaii.

Ny podcast om Amazon Prime Video

Feber.se - 4 timmar sedan

Med Alex och Sigge Imorgon den 30 november släpper Amazon Prime Video en podcast tillsammans med Alex och Sigge där de ska djupdyka i nya och etablerade serier på tjänsten, samt filmer och annan populärkultur. Hanna Widell på produktionsbolaget Perfect Day Media säger: – Tv-serier och film är samtalsämnen som engagerar och för samman människor. Därför är diskussionen runt om minst lika viktig som själva tittandet.

Vi har kollat in fodralet till JBL Tour Pro 2

Feber.se - 14 timmar sedan

Det som har en egen skärm I slutet av augusti släppte JBL lurarna Tour Pro 2. Själva lurarna var inte någon revolution kanske, men fodralet de ligger i är klart annorlunda. Det har nämligen en egen skärm.

Häng med en lokförare under en söndag på jobbet

Feber.se - 15 timmar sedan

Avslappnande! När man kör tåg så måste man ju inte bara köra tåget från A till B utan också ta sig till punkt A och från punkt B. Här får vi följa med Thomas under en arbetsdag när han tar sig hela vägen och "bara" kör 171 meter tåg som väger 376 ton.

Helikoptern som skulle bärga raketer i luften

Feber.se - 15 timmar sedan

Spana in en animerad version av Hiller Air Tug 1962 lyfte den udda skapelsen Sikorsky S-64 Skycrane för första gången. En helikopter som fungerade som en slags kran. Ungefär samma period pågick rymdrejset där amerikanerna kämpade för att slå ryssarna som först till månen.

Var ska man lägga en straff?

Feber.se - 16 timmar sedan

Det finns statistik över vilket hörn som är bäst Just nu pågår, som de flesta säkert märkt, fotbolls-VM. Det är därför inte helt osannolikt att vi kommer att få se ett gäng straffar, eller kanske till och med att någon match avgörs med straffar. Vissa tycker kanske detta är som att dra lotter, men om vi kikar på lite statiskt visar det sig att det inte riktigt är så.

En trailer för White Noise

Feber.se - 16 timmar sedan

Dramakomedin med Adam Driver Här kommer den första trailern för filmen White Noise med Adam Driver i huvudrollen. Filmen är baserad på Don DeLillo roman med samma namn vilken släpptes 1985. I filmen får vi följa hur en familj hanterar det faktum att det har börjat spridas något slags giftig moln över världen och situationer som detta leder till.

Chris Harris kör Ferrari 296 GTB

Feber.se - 17 timmar sedan

Är hybrid-superbilar framtiden? Nu har Chris Harris fått ratta Ferraris nya hybrid-modell 296 GTB och så här såg det ut. Läs vidare och kommentera: https://feber.

En skivspelare med annorlunda design finns nu i vitt

Feber.se - 17 timmar sedan

I extremt begränsad upplaga För ungefär fem år sedan visade Miniot sin runda skivspelare som spelar vinylskivor upp och ner, och nu lagom till jul och snö släpper man en specialversion i vitt. Eftersom vi inte har någon tonarm på ovansidan kontrollerar vi istället uppspelningen med en pinne i mitten av skivspelaren, hur det funkar går att se i videon nedan. Endast 10 numrerade White Wheels är tillgängliga och de kostar 2999 euro.

SVT sänder dokumentärserie om esport

Feber.se - 18 timmar sedan

Esport inifrån SVT har nu släppt en dokumentärserie som man kallar för Esport inifrån. Den är i tre delar och i serien går man igenom hur branschen kan omsätta så mycket pengar som den gör och om det går att fuska sig till toppen. Tre delar är serien i och finns nu på SVT Play.

5G kan bli godkänt på flygplan inom EU

Feber.se - 18 timmar sedan

Och nya frekvenser ska kunna användas av bilar och bussar EU har nu bestämt sig för att ändra lite på bestämmelser som rör hur vi använder mobilerna på flyget. Tanken är att användandet av 5G inte ska störa den teknologi som flygplanen använder eftersom de är på olika frekvenser och därför kan användarna fortsätta ha mobilerna på. På låg höjd kan de koppla upp sig mot masterna på backen och på högre höjd är tanken att 5G-uppkopplingen ska fångas upp av en pico-cell på flygplanet som sedan skickar vidare 5G-trafiken via satellit-internet.