Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Microsoft arbetar på dongle till Xbox Cloud Gaming - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Microsoft arbetar på dongle till Xbox Cloud Gaming

Feber.se - 30 May 22 kl. 08:30

Keystone är hårdvara för att molnspela på tv Microsoft bekräftar nu för Windows Central att man håller på att utveckla hårdvara för att kunna ta del av deras speltjänst Xbox Cloud Gaming på en tv eller skärm. Projektet har fram tills nu gått under arbetsnamnet "Keystone". I ett uttalande till Windows Central säger Microsoft: "Our vision for Xbox Cloud Gaming is unwavering, our goal is to enable people to play the games they want, on the devices they want, anywhere they want. As announced last year, we’ve been working on a game-streaming device, codename Keystone, that could be connected to any TV or monitor without the need for a console. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Microsoft Flight Simulator får en Top Gun-expansion

Feber.se - 30 May 22 kl. 10:00

Där man kan testa överljudsplanet Darkstar Förra veckan hade filmen Top Gun: Maverick premiär och i samband med det släppte Microsoft en Top Gun-expansion till sin flygsimulator Microsoft Fligh Simulator. Med den senaste expansionen till Microsoft Fligh Simulator kan spelarna leka Top Gun-piloter och öva på saker som civila piloter sällan får möjlighet att göra. Det handlar om saker som att landa på hangarfartyg, navigera på extremt låga höjder och träna på undanmanövrar som kan komma till pass under luftstrider.

Microsoft snackar lite Metaverse

Feber.se - 25 May 22 kl. 20:00

Är det så här framtiden kommer att se ut? Under Microsofts invigning av årets Build-konferens snackade företagets vd Satya Nadella lite mer om det så kallade Metaverse, platsen där det är tänkt att vi i framtiden ska umgås och arbeta virtuelle med varandra. Nadella går bland igenom hur Microsoft Team skulle kunna se ut i en lite mer metaverse-anpassad version.

Microsoft lanserar Dev Box

Feber.se - 25 May 22 kl. 18:00

En virtuell utvecklingsmaskin i molnet Under utvecklarkonferensen Build som drog igång i går så visade Microsoft upp en lösning för virtuella utvecklingsdatorer som utvecklarna kommer åt via det så kallade molnet. Microsoft kallar detta för "Dev Box" och det kan väl enklast beskrivas som ett slags Microsoft 365 för utvecklare. Microsoft skriver om Dev Box: "Microsoft Dev Box empowers developers to focus on the code only they can write, making it easy for them to access the tools and resources they need without worrying about workstation configuration and maintenance.

Idag drar Microsoft Build igång

Feber.se - 24 May 22 kl. 15:30

Gratis för vem som helst att delta Idag drar Microsoft igång sin årliga Build-konferens där vi får se diverse uppdateringar för både konsumenter och utvecklare för Microsofts olika produkter som Windows eller Edge. På länken nedan kan du signa upp dig kostnadsfritt om du känner för att vara med på årets Build. Den första stora keynoten från Microsoft Build 2022 startar klockan 17:15.

Microsoft lanserar Twitch-kanal med teckenspråk

Feber.se - 22 May 22 kl. 11:00

Dock endast ASL just nu Xbox har nu lanserat en ny Twitch-kanal med sändningar med teckenspråk. Kanalen ska bjuda på cirka 25 timmars sändningar i veckan som då kommer ha amerikanskt teckenspråk för förmedla vad som händer. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Microsoft visar upp modulära datortillbehör

Feber.se - 11 May 22 kl. 08:30

Är tänkta att underlätta datoranvändning för funktionsnedsatta Microsoft fortsätter sin satsning på att göra datorer enklare att använda för dem med vissa funktionsnedsättningar. 2018 presenterade Microsoft spelkontrollen "Xbox Adaptive Controller" med vilken funktionsnedsatta kunde bygga ihop spelkontroller som passade dem bättre än traditionella spelkontroller. Under Microsoft Ability Summit 2022 visade företaget upp något som man kallar för "adaptiva tillbehör", modulära tillbehör som går att använda för att kontrollera en dator.

Microsoft sägs släppa streaming-dosa

Feber.se - 08 May 22 kl. 14:00

Inom tolv månader tydligen Som bekant har Microsoft redan nu en rätt vettig streaming-lösning för att spela Xbox-spel på distans. Men för att det ska fungera behöver man en dator, mobil eller Xbox. Men snart ska man inte ens behöva något av de det ryktas om Microsoft ska släppa en liten dosa som man koppla in i tv:n som då ska streama spelen via molnet.

Microsoft öppnar upp källkoden för 3D Movie Maker

Feber.se - 08 May 22 kl. 08:00

In och pilla En person som kallar sig för Foone på Twitter frågade nyligen om Microsoft kunde släppa källkoden för det 27-år gamla programmet 3D Movie Maker så han kunde leka lite med koden. Microsoft kände tydligen att det var en rätt kul idé och släppte källkoden. Foone ska nu pilla lite med koden så programmet kan köras på moderna datorer.

Microsoft har sett omfattande ryska sajberangrepp mot Ukraina

Feber.se - 07 May 22 kl. 13:00

Inte helt oväntat kanske Strax efter Putin valde att invadera Ukraina så meddelade Microsoft att de skulle hjälpa Ukrainas digitala säkerhet för att förhindra fler ryska cyberattacker. Nu har Microsoft meddelat att de har har hjälpt till att förhindra hundratals försökt från flertalet ryska hackergrupper mot Ukrainas infrastruktur och invånare. "Starting just before the invasion, we have seen at least six separate Russia-aligned nation-state actors launch more than 237 operations against Ukraine – including destructive attacks that are ongoing and threaten civilian welfare, The destructive attacks have also been accompanied by broad espionage and intelligence activities.

Microsoft testar ny kontroller-genväg för Windows

Feber.se - 06 May 22 kl. 18:00

Sätt igång spel utan tangentbord och mus Microsoft har nu börjat testa en smidig genväg för dem som spelar med en Xbox-kontroll på Windows 11, och det är en genväg för just sådana kontroller. Med den nya funktionen slipper användare hålla på och sträcka sig efter sitt tangentbord och mus för att aktivera nyligen spelade spel. För att komma åt genvägen trycker du bara på Xbox-knappen på din kontroller.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.