Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Mejerifria chokladtryfflar med avokado

Kostdoktorn - 05 Jul 18 kl. 11:33

Små mejerifria underverk med maffig smak av choklad och lime. Överrumpla dina gäster med dessa läckra avokadotryfflar!Receptet →Inlägget Mejerifria chokladtryfflar med avokado dök först upp på Diet Doctor. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Varför tänker inte miljöaktivister hela vägen?

Svensson - 04 Jun 18 kl. 12:01

I en artikel i Supermiljöbloggen anser Jonna Elofsson Bjesse att det är ett stort problem att det kanske inte kommer att kunna odlas avokado i Kalifornien i framtiden på grund av ett mer osäkert klimat. Ärligt sagt är nog det egentligen bra. Avokado är inte en naturlig växt i Kalifornien, den hör inte hemma där.

Sveriges första avokado-kafé öppnar i Malmö

Nyhetspressen - 03 Dec 17 kl. 11:00

"Avokadon kommer att finnas med överallt.".

Avokadofrossa! Här är avokadomenyer för vegos och veganer

Kryddburken - 02 Nov 17 kl. 10:42

Artikeln är ett annonssamarbete med ICA Avokado kan du såklart äta till förrätt, varmrätt och till efterrätt. Här har vi knåpat ihop en vegomeny och en vegansk meny där avokadon får briljera i varje rätt. Veganska menyn Veganska snittar – salladsblad med avokadosalsa De här krispiga snittarna fyllda med en fräsch avokado- och gurksalsa passar lika bra som tilltugg på minglet som till förrätt på en härlig trerättersmiddag.

Plocktallrik med bacon och avokado

Kostdoktorn - 05 Nov 17 kl. 16:49

En enkel lchf-tallrik för baconälskaren. Gott och mättande tillsammans med avokado och ägg. Receptet → Inlägget Plocktallrik med bacon och avokado dök först upp på Kostdoktorn.

Nyttig chokladmousse med avokado och banan

Kryddburken - 29 Nov 16 kl. 19:15

Hej på er! Nu har jag testat ännu ett gott recept på sötsaker. Då jag tycker om att experimentera och testa nya, nyttiga recept i köket så var detta ett måste för mig som är galen i choklad.

Mathavre med kyckling, paprika och avokado

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 12 Jan 15 kl. 13:53

DAGENS LUNCH. Jag jobbar hemifrån idag, och fördelen med det är att det är smidigt att slänga ihop dagens lunch utan att jag behöver förbereda mer än att ta ut kycklingen från frysen i tid. Idag blev det mathavre med kyckling, paprika och avokado.

Kycklingwraps med avokado

Freedomtravel - 28 Feb 14 kl. 19:05

Vår nya favorit heter kycklingwraps med avokado. Vi strimlar, marinerar (chili eller vitlök) och steker kyckling som vi lägger i wraps med massor av grönsaker (grönsallad, paprika, tomat, majs, purjolök, äpple, avokado, jalapeno). Och så lite chunky salsa och gräddfil på det!

Favoritmackan

Blondinbella - 29 Jan 14 kl. 09:36

God morgon! Alltså finns det något bättre än att vakna upp på morgonen och inse att man har avokado hemma? Mina favoritsmörgåsar är grovt bröd eller surdeg, bregott havssalt, tunna skivor av kyckling, avokado och citronpeppar på.

Dags att lägga ner?

Livsvinst - 23 Apr 13 kl. 13:11

Är trött på att bara äta barer. Kanske är det dags att kasta in handduken och lägga om kursen? Funderar allvarligt på att börja byta ut ett mål om dagen mot riktig mat, eller frukost.

Är mangon den nya avokadon?

Magdalena Graaf Blogg - 12 Feb 13 kl. 17:52

Avokado är HOPPLÖST att köpa! För mjuk, eller för hård.. Ja du vet!


Fler inlägg från Kostdoktorn

Kostfonden: Konsumtionen av socker bör halveras

Kostdoktorn - 13 Nov 18 kl. 09:09

Kostfonden bjuder in till kalas! För att uppmärksamma vår historiskt höga sötsakskonsumtion är alla riksdagsledamöter, media och allmänhet inbjudna när Kostfonden dukar upp den mängd sötsaker som en svensk tvåbarnsfamilj får i sig på ett år. Välkommen till Mynttorget vid riksdagen, på Världsdiabetesdagen, onsdag 14 november.

”Vi gjorde det tillsammans, som en utmaning”

Kostdoktorn - 12 Nov 18 kl. 15:36

343 visningarHur är det att driva världens största och populäraste YouTube-kanal om keto? Varför börjar man? Och vilka är det vanligaste frågorna om kosten?

Livsmedelsindustrins grepp om nutritionsforskningen

Kostdoktorn - 12 Nov 18 kl. 11:15

Marion Nestle, professor vid New York University och framstående kommentator på den amerikanska ”matscenen”, har mycket att säga om mat. Vi håller inte med om allt, men i den här intervjun i Vox säger hon mycket vettigt. Det handlar om den påverkan livsmedelsindustrin har på den vetenskapliga forskningen om mat, nutrition och hälsa.

Personanpassad keto och cancerbehandling

Kostdoktorn - 11 Nov 18 kl. 16:19

Hur kan du anpassa din ketogena kost och din livsstil för att vara till hjälp vid cancerbehandling? Alison Gannett har överlevt cancer och ägnar sig nu åt att hjälpa andra som lider av sjukdomen. I den här föreläsningen från Low Carb USA 2017, berättar hon om olika kost- och livsstilsfaktorer som kan övervägas vid behandling av cancer, som tillägg till konventionell behandling.

Grundkurs i biohacking med Martina Johansson

Kostdoktorn - 10 Nov 18 kl. 08:30

På UR Play finns nu en nyinspelad föreläsning med Martina Johansson på temat biohacking. Ett tips om du har 20 minuter över! Vad är egentligen biohacking?

Högt BMI kopplat till kortare liv

Kostdoktorn - 09 Nov 18 kl. 10:35

I slutet av oktober skapade två nya stora studier många rubriker. Båda studierna tittade på förhållandet mellan body mass index (BMI) och dödlighet. Eurek Alert: Study of 500,000 people clarifies the risks of obesity CNN: Obesity, low BMI linked to increased risk of death, study reveals Den första studien, publicerad i Obesity, använde metoden mendelsk randomisering, där man använder genetiska markörer för att efterlikna kliniska försök.

Barn exponeras för skräpmatsreklam hundra gånger i veckan

Kostdoktorn - 08 Nov 18 kl. 10:43

En ny studie från University of Ottawa visar att tre av fyra kanadensiska barn dagligen exponeras för riktad reklam för mat. Studien fann att barn tog del av 111 annonser varje vecka, men inte på TV — på social media som Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter och YouTube. CTV News: Canadian kids see thousands of ads for unhealthy foods on social media: study Studiens författare, Monique Potvin Kent, uttalar sig i ett pressmeddelande: Den här nivån av exponering kan påverka barns uppfattning om vad som är normal kost, liksom deras preferenser när det gäller mat samt den mat de faktiskt äter.

”Människor är inte trasiga från början”

Kostdoktorn - 07 Nov 18 kl. 15:33

1 visningarHur är det att vara LCHF-läkare i Tyskland? Är den tyska sjukvården medveten om kraften av en kostomläggning? När gick det fel – och när kommer kosten att bli del av konventionell behandling?

Kostfonden: Vi badar i socker – dags att vända utvecklingen

Kostdoktorn - 07 Nov 18 kl. 14:18

Under två veckor kommer Kostfonden att syna sockret i vår kost: Sedan mitten av 1800-talet har vår förbrukning av socker tiofaldigats, från 4 kilo per person till cirka 43 kilo. Nästa onsdag är det Världsdiabetesdagen och under två veckor kommer Kostfonden att syna sockret. Näringsfattiga sötsaker är en orsak till varför typ 2-diabetes ökar explosionsartat över hela världen och vi behöver gemensamt vända utvecklingen.

Aspartam?

Kostdoktorn - 07 Nov 18 kl. 09:25

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors/Kostdoktorns forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!