Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Mariette Lindstein: Sekten På Dimön - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Mariette Lindstein: Sekten På Dimön

Bokbloggar - 14 Sep 21 kl. 18:57

”Titel: Sekten På Dimön Författare: Mariette Lindstein Sidantal: 505 Förlag: Mörkersdottir Förlag Baksidestext: På en dimmig och vindpiskad ö utanför Bohusläns kust har en New Age,rörelse slagit sig ner. Deras karismatiske ledare, Franz Oswald, har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa sjäslig frid och kroppens naturliga balans. Rörelsen har en magnetisk dragningskraft på kändisar och makthavare i höga positioner. Sofia Bauman, som precis tagit sin universitetsexamen, blir fascinerad av Oswalds lära. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Bokrecension – Sektens barn

Bokbloggar - 08 Jul 21 kl. 09:00

”Författare : Mariette Lindstein Förlag : Forum Utgivningsår : 218 Antal sidor : 430 Serie : Del 3 Handling Sektens barn är den dramatiska upplösningen på serien om sekten ViaTerra, där makt, manipulation och våld är en del av vardagen. Femton år har gått sedan Sofia flydde från sekten på Dimön. Sektledaren Franz Oswald har inte synts till sedan dess, men när en skoningslös storm sveper över Sverige kliver han ut ur skuggorna.

Höst 2021 – Polaris, Historiska Media, HarperCollins och Lavender Lit

Bokbloggar - 22 Jun 21 kl. 09:00

”Det är dags för fler höstnyheter och här kommer ett urval från Polaris, Historiska Media, HarperCollins och Lavender Lit. ,En vinterkyss i bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling . Boken släpps i oktober av Historiska Media och är den fjärde delen i serien Bokhandeln för ensamma hjärtan .

Sekten på Dimön

Bokbloggar - 29 Apr 21 kl. 08:10

Trailer för Heaven's Gate: The Cult of Cults

Feber.se - 27 Nov 20 kl. 14:00

Dokumentär om amerikansk domedagssekt Heaven's Gate är namnet på en amerikansk domedagssekt som grundades 1974 och lades ned 1997. Medlemmar i sekten trodde att dess anhängare skulle hämtas från jorden av ett utomjordiskt rymdskepp och där få ett bättre liv. Den 24-26 mars 1997 begick 39 stycken medlemmar i sekten kollektivt självmord genom att äta pentobarbital och etanol samtidigt som de spanade in när kometen Hale–Bopp passerade jorden.

En trailer för The Vow

Feber.se - 02 Aug 20 kl. 16:00

Dokumentär om sekten NXIVM Sekten NXIVM fick en hel del uppmärksamhet för ett antal år sedan när Smallville-skådespelaren Allison Mack åtalades för sexslavhandel via sekten. NXIVM utgick sig för att vara en organisation som erbjöd kurser i personlig utveckling men visade sig vara en sekt där de kvinnliga medlemmarna ska ha brännmärkts med ledarens initialer och tvingats till sexslaveri. Dokumentären The Vow tar en närmare titt på vad sekten höll på med för dumheter och en trailer för den kan du kolla in ovan.


Fler inlägg från Bokbloggar

En smakbit ur An Extraordinary Union

Bokbloggar - 1 timme sedan

”Det är dags för mig att börja på en ny bok, och enligt en snilleblixt jag fick i tisdags är det An Extraordinary Union av Alyssa Cole som blir nästa bok. (Snilleblixten var att jag om jag hinner läsa ut den tills tisdag kan använda den i veckans tisdagstrio..) Så här börjar boken: April 1861 Baltimore, Maryland It will be an easy assignment, a simple passing of information.

The Princess Saves Herself in This One

Bokbloggar - 2 timmar sedan

”Ah, life, the thing that happens to us while we re off somewhere else blowing on dandelions wishing ourselves into the pages of our favorite fairy tales. A poetry collection divided into four different parts: the princess, the damsel, the queen, you. the princess, the damsel, the queen piece together the life of the author in three stages, while you serves as a note to the reader all of humankind.

Att läsa i oktober

Bokbloggar - 3 timmar sedan

”Goodreads Choice Awards utmanings,böcker: Amerikansk Jord, Jeanine Cummins Svensk Klassikerutmaningsbok: Mina drömmars stad, Per Anders Fogelström Bokcirkelbok: Frankenstein, Mary Shelley Fysiska böcker: Fåglarna och andra Noveller, Daphne Du Maurier (påbörjad i September) De utvalda , Det främmande landet, Kristin Cashore Mistborn , Sista Riket, Brandon Sanderson (omläsning) Ljudböcker: Gräset är alltid blodigare på andra sidan häcken, Mattias Boström Sofia Rutbäck Höstgärning: Stand by me, Stephen King The Kind worth killing, Peter Swanson Amerikansk jord, Jeanine Cummins … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

K2 – på liv och död av Fredrik Sträng

Bokbloggar - 3 timmar sedan

”Fredrik Strängs bok (nå spökskrivna bok) har varit uppe på förslag och för omröstning i ena bokcirkeln ett antal gånger genom åren, men inte blivit vald. Nu blev den det förra månaden! Det är verkligen inte en bok jag någonsin hade plockat upp på eget bevåg, och det är ju sådant som är så väldigt kul med bokcirklar.

Smakebit på søndag: När alla klockor stannat

Bokbloggar - 5 timmar sedan

”En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som ”drivs” av den norska bokbloggen Betraktninger . Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Lyssnat på: The Ritual av Adam Neville

Bokbloggar - 10 timmar sedan

”The Ritual av Adam Nevill (2011) ???+ Fyra barndomsvänner reser till polcirkeln för att fotvandra och återuppta gammal vänskap. Det gnisslar mellan dem och saken blir inte bättre när de tar en genväg och snubblar över en uråldrig bosättning där det förekommit ritualer för att hylla något väsen som finns i skogen och det är inte den enda fara som hotar vännernas liv.

Sent i september av Jujja Wieslander – smakbit

Bokbloggar - 10 timmar sedan

”” Det var mamma som introducerade det vilda. Alldeles intill stugan låg skogen och där visade mig mamma den , backsippan. Vi föll på knä inför den ludna blå blomman, vars klocka hänger med nedböjt huvud.

165. Maria Cinthio och Anders Ödman (red): Vägar mot Lund

Bokbloggar - 11 timmar sedan

”Ett och ett halvt kilo bok, bunden i gediget klotryggsband, det känns närmast otidsenligt, men den är faktiskt från 2018. Det handlar om byggandet av Lunds domkyrka, men från det centrala temat finns det många trådar åt olika håll. Ett kapitel av Maria Cinthio behandlar vad som hände i Lund innan dess, det vill säga hur staden kom till och fick kyrkor lite längre söderut än domkyrkan.

En smakebit på søndag – Perfect Day

Bokbloggar - 11 timmar sedan

”Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Betraktninger .

Review: En av oss: en fortelling om Norge

Bokbloggar - 13 timmar sedan

”En av oss: en fortelling om Norge by Åsne Seierstad My rating: 4 of 5 stars Åsne Seierstad har än en gång skrivit en riktigt bra bok. Den är hemsk, fruktansvärd och jag fylls med panikkänslor när hon beskriver skjutningarna på Utöya ut barnen och ungdomarnas perspektiv. Jag lider med föräldrarna till de barn som inte överlevde, hur tar man sig vidare efter att ha förlorat ett barn?

Solens dotter av Anna Granberg

Bokbloggar - 14 timmar sedan

”Den här boken hade alla talat så bra om och sen när jag såg författarinnan i en lajv på Inatagram så började jag med den direkt ! Och jag älskar den! Framför allt svärorden!

100 år med Lenni och Margot – Marianne Cronin

Bokbloggar - 15 timmar sedan

”Första meningen: När folk säger terminal , tänker jag på en flygplats. – Baksidestext:  Livet är kort. Ingen vet det bättre än 17,åriga Lenni som bor på en Läs mer ”100 år med Lenni och Margot – Marianne Cronin” … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Giovannis rum – James Baldwin

Bokbloggar - 15 timmar sedan

”Titel: Giovannis rum Författare: James Baldwin ISBN: 9789185191703 Sidantal: 216 Förlag: Ruin Språk: Svenska Format: Inbunden Utgiven: 2011 (original 1956) Handling: David, en ung amerikan, driver runt i Paris. Han har friat till sin flickvän som rest iväg till Spanien för att tänka över sitt svar. Under en utekväll möter han den vackra och intensiva bartendern Giovanni.

Goodnight nobody av Jennifer Weiner

Bokbloggar - 16 timmar sedan

”Härligt nog finns massor av Jennifer Weiners böcker på Storytel numera både e,böcker och ljudböcker så jag tänkte beta av dem i lite lagom tempo framöver. Jag gillar allt jag läst av henne och nu var det dags för något i en lite annorlunda genre ,nämligen mord i förortsidyllen! Tankarna dras förstås till Wisteria Lane och Desperate Housewives och det är inte alls fel.

All´s well av Mona Awad

Bokbloggar - 16 timmar sedan

”From the critically acclaimed author of Bunny , a darkly funny novel about a theater professor suffering chronic pain, who in the process of staging a troubled production of Shakespeare’s most maligned play, suddenly and miraculously recovers. Miranda Fitch’s life is a waking nightmare. The accident that ended her burgeoning acting career left her with excruciating, chronic back pain, a failed marriage, and a deepening dependence on painkillers.