Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Makrorådet: Löfven gläds av fel skäl

Nyhetspressen - 06 Dec 17 kl. 15:52

När Stefan Löfven gläds åt färre arbetslösa ungdomar tittar han på fel siffror och riskerar att tappa en viktig fråga. Det säger Länsförsäkringars chefsekonom Anna Öster i Di:s podd Makrorådet.. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Jenny, 34, kan ha fotat Sveriges fulaste julgran

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 19:00

Om inte den fulaste, så kanske den deppigaste.Invånarna i Ljusne gläds över att ha fått en julgran men kan inte låta bli att skratta åt hur den ser ut.– Min första reaktion var att den var fruktansvärt ful, säger Jenny Johansson, boende i Ljusne..

Stefan Löfven: Nytt statligt servicekontor ska öppna i Vivalla

Nyhetspressen - 05 Dec 17 kl. 15:18

Skatteverket, Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan ska öppna nya servicekontor på tio platser i Sverige. Ett av de områden som ska få förstärkt service är Vivalla. Det meddelar Stefan Löfven i samband med en pressträff i Västernorrland på tisdagseftermiddagen..

Därför har Löfven sin bästa tid bakom sig

Nyhetspressen - 05 Dec 17 kl. 15:15

Stefan Löfven ser ut som en vinnare i SCB:s mätning. Men mycket talar för att Socialdemokraterna har sin bästa tid bakom sig..

Carl Bildt: Därför förlorar Löfven valet

Nyhetspressen - 05 Dec 17 kl. 06:29

WASHINGTON. Under oktober-november har Carl Bildt besökt tre världsdelar, ett femtontal länder. Så mycket reste han inte ens som utrikesminister.

Hör statsminister Löfven om den rekordlåga arbetslösheten bland unga

Nyhetspressen - 04 Dec 17 kl. 16:06

Sedan 2012 har arbetslösa mellan 18 och 24 år, inskrivna på Arbetsförmedlingen, minskat med hälften. – Ungdomsarbetslösheten är den lägsta på 14 år. Vi är ännu inte nöjda och det finns kvar att göra naturligtvis, men det är en rejäl sänkning, säger statsminister Stefan Löfven (S)..

Skola i upprop mot regeringen

Nyhetspressen - 27 Nov 17 kl. 07:30

Över 330 elever och lärare på Berzeliusskolan ber Stefan Löfven att stoppa deportationen av unga asylsökande till Afghanistan..

Stefan Löfven: "Det är en skam för samhället”

Nyhetspressen - 17 Nov 17 kl. 18:58

Statsminister Stefan Löfven (S) kommenterar nu det senaste uppropet där politiker berättar om sexuella trakasserier och övergrepp.– Ingen kunde ha föreställt sig skalan av vad vi får ta del av nu. Det är  en skam för samhället, säger han om den senaste månadens metoo-kampanj..

Macron chockar Löfven med att prata svenska

Nyhetspressen - 17 Nov 17 kl. 18:36

Hör Emmanuel Macron inleda på svenska inför en överraskad Stefan Löfven..

Det går framåt för de lesbiska demonerna

Nyhetspressen - 17 Nov 17 kl. 11:32

Norska filmen "Thelma" skriver in sig i en tradition av lesbiska filmdemoner. Hanna Johansson gläds över att begäret numera vinner över "verkligheten"..


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Domaren fattade beslut om bolag han själv ägde

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 06:32

Justitierådet och ordförande i Högsta domstolen Stefan Lindskog ägde aktier för miljoner i det värmländska bolaget Environiq.När bolagets grundare och företagsledningen stämdes av en annan av aktieägarna gick ärendet till slut upp i Högsta domstolen – och där avslog Lindskog själv prövningsansökan.– Enligt gängse jävsregler så är det en självklarhet att han skulle ha avsagt sig det här ärendet, säger jävsexperten och professor Folke Johansson.

Baggö Marina i Ekenäs ska sätta fart på båtturismen med EU-bidrag

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 06:28

Småbåtshamnen i Ekenäs skärgård är en av sju hamnar i Finland som får EU-pengar för att utöka och förbättra sin service..

Därför inför vi integrationsplikt

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:30

För oss är det viktigt att signalera att rättigheter och skyldigheter hör ihop. Alla måste bidra för att upprätthålla det svenska samhället som byggts upp under decennier, skriver tre moderater i Vellinge efter beslutet om integrationsplikt..

"Vi vill bestämma hur pappa vårdas på sjukhuset" – skyhöga blodsockervärden fick anhöriga att reagera

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:21

Frank Norrgrann är strokepatient med diabetes. Den näringslösning som används inom sjukvården får hans blodsockervärden att rusa iväg. Men som patient eller anhörig är det svårt att utmana vårdrekommendationerna..

Skoterstriden: Kräver totalt fjällförbud nästa vår

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:05

Samebyarna kräver totalförbud för skotertrafik i fjällen nästa vår och hoppas att länsstyrelsen tillmötesgår dem..

Kattparasiten tar över vår hjärna

Nyhetspressen - 08 Dec 17 kl. 05:00

En parasit hos katter tar sig in i människors hjärnor och påverkar vårt beteende. Nu har forskare vid Stockholms universitet upptäckt hur parasiten tar över våra celler. "Vi har avkodat hur parasiten bär sig åt för att ta över kontrollen av immunceller,.

Mäktiga hyllningen – efter jätterysaren

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 23:17

3000 jämtar gjorde resan till Berlin för att se Östersund i Europa League.Nu hyllas de av lagkaptenen Brwa Nouri och tränaren Graham Potter,– Det är otroligt. Vi är så stolta över dem, säger Potter till Kanal 9.

ÖFK kryssade i årets sista match – missade förstaplatsen i gruppspelet

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:55

Det var en jämn match på Olympiastadion i Berlin där ÖFK hade tufft under stora delar av tillställningen. Med drygt fyra minuter kvar hade ÖFK chansen att vinna, men Brwa Nouri missade straffen..

Missade straff – nu kan ÖFK få möta storklubb

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:55

Brwa Nouri hade ett jätteläge att skjuta gruppsegern till Östersund.Då missade ÖFK:s lagkapten en straff – och ÖFK fick bara 1-1 borta mot Hertha Berlin.Nu riskerar man mardrömsmotstånd i form av Atlético Madrid, RB Leipzig eller CSKA Moskva i slutspelet.

Kamprads nya miljongåva – hjälper svenska sjukvården

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:22

Här är Ingvar Kamprads nya miljongåva.Ikea-grundaren skänker 4,5 miljoner till Ljungby lasarett, skriver Smålandsposten.– Ja, det stämmer att det är Ingvar själv som donerar dessa pengar och inte stiftelsen, säger Marie Jadner på Region Kronoberg..

Samhällsvetenskap eller samhällsvision?

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:10

Katalys, som är ett institut för facklig idéutveckling, publicerade nyligen en rapport med  titeln ”Finansialiseringen av Sverige: På väg mot nästa kris?” (DN-debatt hade den 25 november ett kondensat av rapporten.) Rapportförfattare är de två organisationsforskarna Claes Belfrage och Markus Kallifatides.

Papagiannopoulos bryter fram och ger sånär ÖFK ledningen – se skottet här

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 21:42

Med halvtimmen spelad begav sig ÖFK-backen Sotirios Papagiannopoulos iväg på offensiv räd och kunde dra iväg ett vänsterskott som sånär gav ÖFK ledningen..