Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Magic Bullett Coffee med julsmak

Birgitta Höglund's Mat - 04 Dec 17 kl. 06:00

Tomtens julkaffe för 2 2 koppar hett, starkt kaffe 2 msk kokosolja 1 msk smör 1 tsk kanel 1 tsk kardemumma 1 krm nejlikor ½ krm vaniljpulver Lite salt Blanda allt i en hög, smal mixerbunke. Mixa ordentligt med stavmixern, häll upp i kopp och njut av en energidryck med smak av pepparkaka. En annan variant av MBC/LCHF-kaffe (som hjälper många att gå ner i vikt), hittar du i min nyutkomna kokbok Diabeteskokboken för män. Den har jag skrivit tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt, du får den nu för rabatterat pris i länken till Bokus, endast 169 kronor. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

iFixIt plockar isär Magic Leap One

Feber.se - 23 Aug 18 kl. 15:30

Inte lätt att reparera Många av oss går nog och väntar på att testa Magic Leaps AR-headset Magic Leap One men när reparationssajten iFixIt fick lägga vantarna på ett sådant så gjorde de som de brukar göra, skruvade isär det ner till den minsta beståndsdel. Magic Leap One är en rätt speciell produkt som skiljer sig en hel del från de grejer som iFixIt traditionellt brukar skruva isär. Innanmätet i AR-headsetet bekräftar redan kända uppgifter som till exempel att det har 8GB RAM, 128GB lagring samt Nvidia Tegra X2 SoC.

Tested tar en titt på Magic Leap One

Feber.se - 17 Aug 18 kl. 16:45

En ordentlig sådan Tested har lagt vantarna på Magic Leaps AR-headset One och har släppt en video där de går igenom headsetets funktioner, flådigheter och hur det är att använda headsetet. Läs vidare och kommentera: http://feber.

Trailer till General Magic

Feber.se - 13 Aug 18 kl. 13:30

"The greatest dead company in Silicon Valley" Här är trailern till dokumentärfilmen General Magic vilken handlar om förtaget med samma namn, ett företag som gick i konkurs 2002. Företaget beskrevs av affärstidskriften Forbes som "The greatest dead company in Silicon Valley". Filmen handlar om hur stora visioner och episka fiaskon ändrade teknikvärlden för alltid.

Nu börjar Magic Leap säljas

Feber.se - 08 Aug 18 kl. 16:45

Första versionen av AR/MR-headsetet blir ditt för 20.000 kronor Idag börjar det hajpade augmented reality/mixed reality-företaget Magic Leap att sälja "Magic Leap One Creator Edition" vilket är den första versionen av deras AR/MR-headset som finns till försäljning. "Magic Leap One Creator Edition" är tänkt att användas av utvecklare som vill utforska vad man kan göra med Magic Leaps teknik och även få möjlighet att ta fram egna AR/MR-upplevelser baserad på denna.

'We are all extremely lucky to be working in coffee here in Sweden'

Nyhetspressen - 30 Jul 18 kl. 06:59

When Steve Moloney made the decision to move to Sweden, he had no clue he would get into the coffee business, and even less that he would become the Swedish National Barista Champion..

Magic: The Gathering-kort sålt för 775.000 kronor

Feber.se - 29 Jul 18 kl. 16:48

Black Lotus-kortet är rätt sällsynt I helgen auktionerades det ut lite Magic: The Gathering-kort av auktionshuset PWCC Auctions på Magic: The Gathering-eventet "Grand Prix Chiba". Det mycket sällsynta kortet "Black Lotus" från spelets alfa-serie gick för hela 87.672 dollar rapporterar Kotaku.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Glutenfria nötchokladkakor

Birgitta Höglund's Mat - 14 Oct 18 kl. 07:00

Nötchokladkakor från Gammaldags husmanskost på nytt sätt Foto Mikael Eriksson En lite nyttigare kaka Glutenfri bakning med få kolhydrater lockar väldigt många läsare, då fler och fler märker att de mår bättre utan mjöl- och sockerstinna bakverk. När jag och Annika Dahlqvist skulle skriva Gammaldags husmanskost på nytt sätt bestämde vi oss för att använda en liten mängd honung som smaksättning och krydda i bakverken, istället för konstgjord sötning. Personligen tycker jag inte om smaken på de flesta sötningsmedel och vi vet ju heller inte vilka hälsoeffekter de har på sikt.

Kålpudding med lingonsky från Diabeteskokboken för män

Birgitta Höglund's Mat - 10 Oct 18 kl. 07:00

Kålpudding med lingonskyFoto Mikael Eriksson Kokboksrecept Idag får du ett av recepten jag skapade till Diabeteskokboken för män, som jag skrev tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt förra året. Recepten passar förstås lika bra till kvinnor som uppskattar min form av traditionell husmanskost tillagad på lågkolhydratvis. Du kan variera smaksättningen av kålpuddingen med hackade, soltorkade tomater, skivade oliver, oregano och med smulad fetaost istället för keso.

Vykort från Kreta

Birgitta Höglund's Mat - 06 Oct 18 kl. 16:22

Njutbar hälsoresa Här kommer en liten hälsning från den lilla fiskebyn Makrigialos på Kretas sydostkust. Jag och Therese Renåker har nu varit här i 2 dagar tillsammans med våra glada, intresserade och engagerade deltagare i höstens första grupp. Vi har båda tidigare deltagit i flera resor med fokus på maten och hälsan, så vi bestämde oss för att sätta ihop just en sån resa som vi själv skulle vilja åka på.

Fiskgryta med aioli

Birgitta Höglund's Mat - 04 Oct 18 kl. 07:00

På väg till värmen Idag får du ett snabblagat, enkelt och gott recept på fiskgryta. Jag sitter just nu på ett flyg på väg till Kreta, för andra året i rad arrangerar jag där tillsammans med Therese Renåker njutbara hälsoresor eller som vi kallar det, Harmoniresor. Följ mig gärna på Instagram så får du se lite bilder från resan, jag ska försöka hinna lägga in nåt inlägg här också mellan varven.

Glutenfritt formbröd med zucchini och Höstmarknad på Skansen

Birgitta Höglund's Mat - 02 Oct 18 kl. 09:16

Skördetid Jag har fått en del frågor från läsare som undrar vad de ska göra av all zucchini som frodas i grönsakslanden, så idag får du tips på hur du gör ett riktigt saftigt formbröd med den goda grönsaken. Har du inget eget grönsaksland så är zucchinin billig just nu, så passa på att baka bröd och frys in till vintern. För att få ett sånt här bröd riktigt gott är konsten att man gräddar det lite längre tid och på lite lägre temperatur i ugnen.

Guldmjölk och gurkmejapasta från nya Paleokokboken Ren & naturlig mat

Birgitta Höglund's Mat - 30 Sep 18 kl. 07:00

Efterlängtad kokbok Om du, liksom jag, uppskattar riktigt bra mat, missa då inte Jenny och Magnus Anderssons debut i kokboksvärlden. Kokboken heter ”Ren & naturlig mat”, något som också kännetecknar deras mycket populära blogg Under vårt tak. Boken inleds med berättelsen om hur Magnus som svårt sjuk i IBS till slut hittade lösningen på sina hälsoproblem med hjälp av maten.

Äggröra med tomat och basilika till brunch

Birgitta Höglund's Mat - 29 Sep 18 kl. 07:00

Glada och goda ägg från Tullus Lantliv i Jämtland Lördagsbrunch Idag får du tips på en riktigt krämig äggröra som passar fint till brunch, tillsammans med rökt fläsk, renstek eller fisk. Vi har den senaste tiden ätit äggröra till frukost i lite olika former varje dag, nu när det blivit kallare så märks det att vi behöver mer av både fett och protein. Jag får lite mer besvär av min Fibromyalgi på hösten när kylan och fukten kommer krypande, äter jag då mer energirik mat så mår kroppen mycket bättre.

Artikel om min fibromyalgi i SvD och köttfärslimpa med champinjonsås

Birgitta Höglund's Mat - 28 Sep 18 kl. 07:00

På ålderns höst Det är namnet på en bilaga som följde med i Svenska Dagbladet i onsdags, där jag medverkar i en intervju om min hälsoresa med glutenfri lågkolhydratkost, typ LCHF/Paleo. Jag blev kontaktad av Sanna Fahlén på Mediaplanet i somras, hon hade läst här på bloggen om mina hälsoförbättringar och ville att jag skulle vara med i tidningen för att inspirera andra. Eftersom jag blivit så otroligt mycket bättre i min hälsa sen jag la om kosten för 9 år sen, så vill jag ju gärna sprida det här så många fler kan bli hjälpta.

Krämig svampsoppa med baconströssel

Birgitta Höglund's Mat - 27 Sep 18 kl. 07:00

Svamptider Nu finns det möjlighet att hämta mängder av god mat alldeles gratis ute i skogen. Så passa på att ta med en korg på skogspromenaden, så får du både motion och middagsmat på en och samma gång. Den här soppan har blivit en av mina favoriter, jag varierar den med olika sorters svamp och örter, för en lite mildare variant kan du ta purjolök.

Brynt vitlökssmör och lite tankar kring smör

Birgitta Höglund's Mat - 25 Sep 18 kl. 07:00

Revbensspjäll av lamm med brynt vitlökssmör För ännu godare mat Nu när vi börjar gå mot kyligare tider så äter jag mer smör igen till min mat, till skillnad mot sommarmaten som bestått mycket av sallader med olika röror och olivoljedressingar. Gott det med, men jag känner att jag inte får riktigt lika mycket energi av det, så nu är det fetare mat som gäller under vinterhalvåret. Smöret gör mig inte bara mer mätt och belåten, det gör även att maten smakar så mycket godare.

Glutenfria frökakor med kardemumma

Birgitta Höglund's Mat - 23 Sep 18 kl. 07:00

En kaka till kaffet Idag får du tips på en riktigt lättbakad kaka med härlig smak av kardemumma. Det är inte ofta jag bakar numer, men ibland smakar det gott med något litet till kaffet. Vi blir fler och fler som äter glutenfritt, vill du prova fler av mina kakrecept så hittar du några favoriter i Gammaldags husmanskost på nytt sätt.

Kyckling i ugn

Birgitta Höglund's Mat - 21 Sep 18 kl. 11:08

Ugnsstekt kyckling med coleslaw Fredagskyckling Idag får du ett av mina mest eftersökta recept här på bloggen, nu i en nyare tappning. Min ugnsstekta kyckling är väldigt populär, den blir så saftig och god när man steker den länge i ugnen på låg temperatur. Här har jag kryddat den lite mer som butikernas grillade kyckling, med rökt paprika och vitlök.

Matig sallad med senapsdressing på utflykt till Svartsö i Stockholms skärgård

Birgitta Höglund's Mat - 16 Sep 18 kl. 07:00

Höstuflykt med båt I onsdags, när det blåste som bäst, packade jag ner lite god lunchmat i min mini-Wonderbag och så tog vi Waxholmsbolagets båt Skärgården ut till Svartsö. Ingen av oss hade tidigare varit på denna vackra ö som ligger 2½ timmars båtresa från Strömkajen, men det blir absolut fler besök. Nu och fram till den 9 december kan man använda SLs månadskort på Waxholmsbolagets skärgårdsbåtar, så passa på att göra en tur om du har möjlighet, det är fantastiskt vilken natur vi har så nära inpå storstan.