Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Lyssnat på: De Kapabla av Klas Ekman - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Lyssnat på: De Kapabla av Klas Ekman

Bokbloggar - 14 Sep 21 kl. 18:53

”De Kapabla av Klas Ekman (2020, Bookmark Förlag) ???? Det gick så snabbt när tillvaron rämnade. En dryg månad tidigare hade Annas största problem varit att behöva leva med en tråkig man. Nu placerade hon kroppsdelar i soppåsar. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Så länge hjärtat kan slå av Brigitta Gunnarson

Bokbloggar - 23 Sep 21 kl. 11:45

”När livet inte blivit vad man tänkt sig! Handling: Vid femtionio års ålder kan Bodil Olsson bittert konstatera att inte mycket har blivit som hon en gång drömde att det skulle bli. Hon är besviken.

Två pistoler av Klas Östergren

Bokbloggar - 21 Sep 21 kl. 08:14

”En ny roman av Klas denna gång satt i 1700 talets Sverige med Gustav III på tronen. Berättelsen berättas av Adolf Fredrik Munck som var hovstallmästare hos kungen, han bor nu i Italien och året är 1831. Han är gammal och skraltig och har en trotjänare hos sig som troget lyssnar på hans historier om sin tid hos kungen.

Google hyllar Avicii

Feber.se - 08 Sep 21 kl. 09:00

Tim Bergling skulle fyllt 32 år idag Idag hyllar Google Tim Bergling, artisten som även var känd som Avicii och som idag skulle ha fyllt 32 år. På Googles sökmotor har man idag bytt ut sin logotyp med en så kallad "doodle" med en tecknad bild av Tim Bergling. Klickar man på Googles Avicii-doodle så kan man kolla in en animerad video till Aviciis låt "Wake me Up", samma video som ni kan kolla in här ovanför.

De nominerade till Crimetime Award 2021

Bokbloggar - 02 Sep 21 kl. 20:00

”Nu har de nominerade till årets Crimetime Award 2021 tillkännagivits och jag tänkte dela detta här. Det är många böcker som för mig är okända, vilket är så spännande. Årets deckardebut , Syndaren ska vakna av Linda Ståhl (Norstedts) ( min recension ) , De kapabla av Klas Ekman (Bookmark Förlag) , Stranden av Anna Breitholtz Monsén (Bokfabriken) , Skolan av Karin Wik (Forum) , Ingen ond man av Leif Appelgren (Lind Co) Årets barndeckare , Nattkorpen och Tjuvdrottningen i serien Månvind Hoff av Johan Rundberg (Natur Kultur) , Mysteriet på kyrkogården och Docksamlarens hus i … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Kerstin Ekman — Löpa varg & Erri de Luca — Fjärilens tyngd

Bokbloggar - 02 Sep 21 kl. 08:00

”Kerstin Ekman , inläst av Lennart Jähkel 5 h 6 min. Albert Bonniers förlag 2021 (2021) Erri de Luca , i översättning av Madeleine Gustafsson 68 s. Elisabeth Grate förlag 2021 (2009) Det slumpade sig så att jag kort efter varandra läste italienske Erri de Lucas (f.

Två pistoler – Klas Östergren

Bokbloggar - 24 Aug 21 kl. 18:11

”Två pistoler , Klas Östergren Året är 1831. Asien och Europa har de senaste åren drabbats av en koleraepidemi som lett till massdöd med påföljande oro och upplopp. Trots att det ännu är relativt lugnt vid Toscanas kust har Adolf Fredrik Munck bestämt sig för att stanna inomhus resten av livet.

Tisdagstrion

Bokbloggar - 17 Aug 21 kl. 07:07

”Ugglan Boken : Tipsa om tre böcker på veckans tema och ta del av andra deltagares tips. Naturligtvis får du tolka varje tema på ditt eget personliga sätt. Och veckans tema är en bok i varje färg .

Sommar i P1

Bokbloggar - 26 Jul 21 kl. 12:07

”Jag har lyssnat ganska flitigt på Sommar i sommar. Jag lyssnar medan jag äter frukost. Det passar utmärkt.


Fler inlägg från Bokbloggar

Spökhunden Buster : Docksamlarens hus – Tobias Söderlund & Stef Gaines

Bokbloggar - 1 timme sedan

”Baksidestext (taget från Adlibris): Det är sommarlov och Ellens familj har tillfälligt flyttat närmare sjukhuset för hennes cancersjuka brors skull. Huset de hyr tillhör en gammal man, Läs mer ”Spökhunden Buster : Docksamlarens hus – Tobias Söderlund Stef Gaines” … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Bokrecension: Rovmärkt

Bokbloggar - 1 timme sedan

”Stort tack till Seraf förlag för att jag fick förhandsläsa och för recensionsexemplaret! ROVMÄRKT LOVISA WISTRAND ?????, 5/5 Etara lever i en instängd värld.

Barndom Ungdom av Tove Ditlevsen

Bokbloggar - 2 timmar sedan

”Barndom Ungdom är den första och andra boken i den autofiktiva Köpenhamnstrilogin som avslutas med Gift, (älskar den). Tove letar efter tecken på sin mors kärlek. Hon lär sig på egen hand att läsa och skriva så hon är inte rädd när hon för första gången kliver in i skolbyggnaden.

Bokmässan 2021: Min intensiva lördag i bilder

Bokbloggar - 2 timmar sedan

”Bokmässan 2021 var på många sätt ingen höjdare. Jag hoppas att den kommer att gå till historien som covid,bokmässan och så glömmer vi detta upplägg för all evig framtid. Jag längtar verkligen efter normalitet nu och lördagen på mässan gav mig lite av det, men mässgolvet gjorde mig ständigt påmind om vad som brukar vara och vad som inte var i år.

En smakbit ur An Extraordinary Union

Bokbloggar - 2 timmar sedan

”Det är dags för mig att börja på en ny bok, och enligt en snilleblixt jag fick i tisdags är det An Extraordinary Union av Alyssa Cole som blir nästa bok. (Snilleblixten var att jag om jag hinner läsa ut den tills tisdag kan använda den i veckans tisdagstrio..) Så här börjar boken: April 1861 Baltimore, Maryland It will be an easy assignment, a simple passing of information.

The Princess Saves Herself in This One

Bokbloggar - 4 timmar sedan

”Ah, life, the thing that happens to us while we re off somewhere else blowing on dandelions wishing ourselves into the pages of our favorite fairy tales. A poetry collection divided into four different parts: the princess, the damsel, the queen, you. the princess, the damsel, the queen piece together the life of the author in three stages, while you serves as a note to the reader all of humankind.

Att läsa i oktober

Bokbloggar - 4 timmar sedan

”Goodreads Choice Awards utmanings,böcker: Amerikansk Jord, Jeanine Cummins Svensk Klassikerutmaningsbok: Mina drömmars stad, Per Anders Fogelström Bokcirkelbok: Frankenstein, Mary Shelley Fysiska böcker: Fåglarna och andra Noveller, Daphne Du Maurier (påbörjad i September) De utvalda , Det främmande landet, Kristin Cashore Mistborn , Sista Riket, Brandon Sanderson (omläsning) Ljudböcker: Gräset är alltid blodigare på andra sidan häcken, Mattias Boström Sofia Rutbäck Höstgärning: Stand by me, Stephen King The Kind worth killing, Peter Swanson Amerikansk jord, Jeanine Cummins … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

K2 – på liv och död av Fredrik Sträng

Bokbloggar - 4 timmar sedan

”Fredrik Strängs bok (nå spökskrivna bok) har varit uppe på förslag och för omröstning i ena bokcirkeln ett antal gånger genom åren, men inte blivit vald. Nu blev den det förra månaden! Det är verkligen inte en bok jag någonsin hade plockat upp på eget bevåg, och det är ju sådant som är så väldigt kul med bokcirklar.

En smakebit på søndag – Sprängört

Bokbloggar - 5 timmar sedan

”Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos  Astrid Terese på bloggen Betraktninger . Så skönt med helg, som tillbringas med vänner och familj.

Smakebit på søndag: När alla klockor stannat

Bokbloggar - 6 timmar sedan

”En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som ”drivs” av den norska bokbloggen Betraktninger . Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Lyssnat på: The Ritual av Adam Neville

Bokbloggar - 11 timmar sedan

”The Ritual av Adam Nevill (2011) ???+ Fyra barndomsvänner reser till polcirkeln för att fotvandra och återuppta gammal vänskap. Det gnisslar mellan dem och saken blir inte bättre när de tar en genväg och snubblar över en uråldrig bosättning där det förekommit ritualer för att hylla något väsen som finns i skogen och det är inte den enda fara som hotar vännernas liv.

Sent i september av Jujja Wieslander – smakbit

Bokbloggar - 11 timmar sedan

”” Det var mamma som introducerade det vilda. Alldeles intill stugan låg skogen och där visade mig mamma den , backsippan. Vi föll på knä inför den ludna blå blomman, vars klocka hänger med nedböjt huvud.

165. Maria Cinthio och Anders Ödman (red): Vägar mot Lund

Bokbloggar - 12 timmar sedan

”Ett och ett halvt kilo bok, bunden i gediget klotryggsband, det känns närmast otidsenligt, men den är faktiskt från 2018. Det handlar om byggandet av Lunds domkyrka, men från det centrala temat finns det många trådar åt olika håll. Ett kapitel av Maria Cinthio behandlar vad som hände i Lund innan dess, det vill säga hur staden kom till och fick kyrkor lite längre söderut än domkyrkan.

En smakebit på søndag – Perfect Day

Bokbloggar - 12 timmar sedan

”Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Betraktninger .

Review: En av oss: en fortelling om Norge

Bokbloggar - 14 timmar sedan

”En av oss: en fortelling om Norge by Åsne Seierstad My rating: 4 of 5 stars Åsne Seierstad har än en gång skrivit en riktigt bra bok. Den är hemsk, fruktansvärd och jag fylls med panikkänslor när hon beskriver skjutningarna på Utöya ut barnen och ungdomarnas perspektiv. Jag lider med föräldrarna till de barn som inte överlevde, hur tar man sig vidare efter att ha förlorat ett barn?