Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Lyssna: Tilde – Call My Name

Kulturbloggen - 17 Jan 20 kl. 13:19

I slutet av 2018 släppte Tilde sitt hyllade och efterlängtade debutalbum Nothing Gold Can Stay där den bland annat beskrevs av Göteborgs-Posten som en “tidlös debut” med fyra lysande fyrar i betyg. Nu kommer första smakprovet från uppföljaren, singeln “Call My Name”. Ett pressmeddelande skriver: ”Call My Name” är en svepande drömsk låt om kärlek, hopp och förtvivlan som sätter tonen för ett djupare sound och en mer känslomässigt melankolisk inriktning för sångerskan. Inspelad i Spinroad Studios i Lindome utanför Göteborg tillsammans med Pedro Ferreira och flera av hennes återkommande musiker har man skapat en stor skrud till produktion som utsmyckas av ett mästerligt stråkarrangemang signerat Samuel Runsteen (Håkan Hellström, Mia Skäringer, Albin Lee Meldau m fl). Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Multiplayer i Call of Duty: Black Ops - Cold War visas 19:00

Feber.se - 09 Sep 20 kl. 18:20

Förbered er för ett pang eller två Vi har tidigare fått en glimt av kampanjen i Call of Duty: Black Ops - Cold War, men ikväll kommer vi få se den del där spelarna troligtvis kommer tillbringa mest tid i. Givetvis pratar vi om multiplayerdelen och Activision kommer köra en ström där några av världens största streamers tillsammans med Treyarch-utvecklare ge oss en ordentlig djupdykning. Bland annat kommer vi få se massvis med nya kartor, spellägen och lite annat smått och gott.

Fordon tillbaka i Call of Duty: Warzone

Feber.se - 09 Sep 20 kl. 12:20

Kommer inte längre avsluta matcher i förtid Tidigare i veckan plockade Infinity Ward bort fordon från battle royale-läget Warzone i Call of Duty. Detta då en bugg uppmärksammats som gjorde att matchen stängdes ner i förtid om en spelare åkte ut från kartan på ett specifikt ställe med fordon. Gänget har jobbat hårt med att laga buggen och nu verkar arbetet vara färdigt och utvecklarna känner sig redo att återinföra fordon av olika slag i spelläget.

Black Ops - Cold War är årets Call of Duty-titel

Feber.se - 20 Aug 20 kl. 08:20

Reveal sker 26 augusti Activision har teasat nästa Call of Duty-titel rejält genom att skicka ut mystiska lådor till diverse streamers och gamingprofiler av olika slag. Lådorna innehöll ledtrådar till en ordentlig easter egg hunt och det hela verkar ha varit väldigt komplicerat, och det hela kan ni läsa om här, men sent igång löstes det hela och Activision släppte en första teaser för det kommande Call of Duty-spelet. Som rykten redan avslöjat så kommer titeln vara Call of Duty: Black Ops - Cold War och det är praktiskt taget allt vi vet om spelet hittills.

Årets Call of Duty utvecklas av Treyarch och Raven

Feber.se - 05 Aug 20 kl. 11:20

Sledgehammer bänkas Förra året rapporterade Kotaku om struligheter i Call of Duty-planerna. Planen hade tidigare varit att Sledgehammer och Raven Software skulle göra Call of Duty 2020, men samarbetet mellan utvecklarstudiorna verkar gått sådär och Treyarch fick ansvar att dra det tunga lasset igen. Nu har detta officiellt bekräftats, vilket även häller lite vatten på ryktessnurran om att årets Call of Duty kommer bli en Black Ops-titel.

Call Down the Hawk

Bokbloggar - 30 Jul 20 kl. 13:49

Trailer för fjärde säsongen i Call of Duty: Modern Warfare

Feber.se - 28 May 20 kl. 15:40

It's bloody chaos Den tredje säsongen i Call of Duty: Modern Warfare lider mot sitt slut och den fjärde säsongen kommer drar igång nästa vecka. Infinity Ward har släppt en kort trailer för vad säsong fyra har att erbjuda och det hintas starkt om att Captain Price kommer läggas till som spelbar karaktär. Specifikt vad vi kommer få göra i den fjärde säsongen är för tillfället okänt, men utvecklarna lär leverera inom kort.

Sony släpper Call of Duty: WWII till PS Plus idag

Feber.se - 26 May 20 kl. 12:20

En vecka tidigare än väntat Sony brukar vanligtvis leverera sina Playstation Plus-spel den första tisdagen varje månad, men gänget verkar ha andra planer nu i juni. Sony har meddelat att Call of Duty: WWII, vilket är ena halvan av de spel som kommer till PS Plus-prenumeranter i juni, kommer bli tillgängligt utan extra kostnad redan idag. Vanligtvis så uppdateras butiken med PS Plus-titlar under eftermiddagen/kvällen, så hoppa in på webbutiken då för att lägga vantarna på spelet.

Nästa Call of Duty kan heta Black Ops: Cold War

Feber.se - 20 May 20 kl. 14:20

Black Ops går tillbaka till rötterna igen? Precis som vintern följer hösten kommer Activision släppa ett nytt Call of Duty-spel släppas senare i 0r. Nya rykten har börjat cirkulera kring det kommande spelet och det senaste snacket på gatan är att spelet kommer gå under namnet Call of Duty: Black Ops - Cold War, vilket spelläckaren Okami meddelat via Twitter och har bekräftats av källor hos Eurogamer.

Call me by your name

Bokbloggar - 10 May 20 kl. 17:17

Infinity Ward ska uppdatera Warzone vid sidan av nya COD

Feber.se - 05 May 20 kl. 15:00

Långkörare! Gillar du Call of Duty: Warzone och håller tummarna att spelläget kommer leva vidare även när nya Call of Duty-titlar släpps? Då har vi goda nyheter då det är exakt vad som kommer ske.


Fler inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Babyteeth

Kulturbloggen - 13 timmar sedan

Babyteeth Betyg 4 Svensk biopremiär 18 september 2020 Regi Shannon Murphy En film som utan att bli sentimental tar upp det svåraste föräldrar kan behöva uppleva, om två föräldrar som har en tonårsdotter som är allvarligt sjuk i cancer. Samtidigt fuskar filmen inte bort den svåra situationen om att som förälder ha ett svårt sjukt barn vars sjukdom med största säkerhet kommer att göra barnets dör som ungt. Filmen kommer inte med hurtfriska förslag om att det skulle vara enkelt att leva fullt ut i en sådan situation.

Svenska artisten och låtskrivaren Nea nominerad till EU-pris i popmusik

Kulturbloggen - 13 timmar sedan

Svenska artisten och låtskrivaren Nea nominerad till EU-pris i popmusik – totalt är 16 akter nominerade till Music Moves Europe Talent Awards 2021 Den 18 september har årets 16 nominerade till Music Moves Europe Talent Awards 2021 presenterats på Reeperbahn-festivalen i Hamburg inför EU-kommissionären för kultur, Marita Gabriel, som är på plats. Ett pressmeddelande berättar: Detta årliga EU-pris för samtida popmusik lyfter fram nya artister som representerar ”dagens och morgondagens europeiska sound”. Svenska artisten och låtskrivaren Nea (Linnea Södahl) är en av de nominerade.

Filmrecension: The Secrets We Keep

Kulturbloggen - 13 timmar sedan

The Secrets We Keep Betyg 3 Svensk premiär 18 september 2020 Regi Yuval Adler Femton är efter kriget och rumänska Maja (Noomi Rapace) lever ett lugnt småstadsliv med sin amerikanska make Lewis (Chris Messini) och sin lilla son. Det är femtiotalet med prydliga fruar i hatt och kjol och framtidstro. Men en dag i lekparken skakas hennes tillvaro om och lugnet förbyts till kaos.

Filmrecension: Trubbel – en riktig saga för hundvänner och en berättelse att bli varm i hjärtat av i denna kalla årstid

Kulturbloggen - i förrgår: 21:11

Trubbel Betyg 3 Svensk biopremiär 18 september 2020 Regi Kevin Johnson Svenska röster Kim Sulocki, Happy Jankell, Jesper Adefeldt, Filippa Åberg, Ayla Kabacas, Freddy Åsblom m.fl. Censur Barntillåten Bra familjefilmer är de filmer där barnen hänger med och lever sig in i handlingen samtidigt som det finns skämt eller annat som talar till den vuxne.

Värdig uppföljare inger respekt – I det lilla händer det mesta av Amanda Ginsburg

Kulturbloggen - i förrgår: 04:39

Omslag Amanda Jenderbäck Amanda Ginsburg I det lilla händer det mesta 4 Inspelad i februari 2020 i Atlantis grammofonstudio Mixad av Mikael Herrström Ladybird 39:14 Releasedatum: 11/9 2020 Förvisso ung har Amanda Ginsburg gått den sedvanliga långa vägen: Musiklinje på Södra Latin, folkhögskola följt av studier vid Kungliga Musikhögskolan. På KMH sammanstrålade hon och bildade den pianotrio, som senaste åren varit en förutsättning för 30-åringens genombrott. Efter en period i vokalgruppen IRIS började hon skriva eget material, främst jazziga visor på svenska med omisskännligt eko från ett skimrande 60-tal.

Per Olov Enquists pris 2020 till Asta Olivia Nordenhof

Kulturbloggen - 16 Sep 20 kl. 09:29

Per Olov Enquists pris delas sedan 2004 ut till ”en yngre författare på väg ut i Europa”. Danska Asta Olivia Nordenhof, aktuell med romanen Penge på lommen, första delen i Scandinavian Star-heptalogin, är årets pristagare. Ett pressmeddelande berättar: Per Olov Enquists pris 2020 går till författaren Asta Olivia Nordenhof.

Premiär för Röde Orm på Dramaten 4 oktober

Kulturbloggen - 16 Sep 20 kl. 09:24

Gerhard Hoberstorfer, Emma Broomé, Lennart Jähkel och Karin Franz Körlof. Foto: Sören Vilks Frans G. Bengtssons vikingadrama Röde Orm får premiär på Dramaten den 4 oktober.

Lyssna: War San – Aftonland

Kulturbloggen - 15 Sep 20 kl. 15:24

Piano möter orgel, ett direkt drabbande lugn ställs sida vid sida med det lite ostämda och skeva, en meditativ hymn till platsen som hemstaden byggdes på. En beskrivning av War Sans nysläppta singel Aftonland. Sångaren och tonsättaren Kim Warsen (Nybro, 1981-) aka War San, publicerar sitt första instrumentala album, Lortbron, efter platsen som hans hemstad byggdes på.

Black Lives Matter och pandemi på duken när Skärisbiografen öppnar för hösten

Kulturbloggen - 15 Sep 20 kl. 15:20

Kulturhuset Stadsteaterns biograf i Skärholmen slår upp dörrarna igen den 19 september. Under våren stängde bion på grund av coronapandemin men nu öppnar den med ett fullspäckat filmprogram för ett begränsat antal besökare. Säsongens teman för skolor är Black Lives Matter och Pandemi genom film.

Filmrecension: David Copperfields äventyr och iakttagelser – ett flipperspel

Kulturbloggen - 15 Sep 20 kl. 15:18

David Copperfields äventyr och iakttagelser Betyg 2 Svensk biopremiär 25 september 2020 Regi Armando Iannucci Manus Armando Iannucci och Simon Blackwell I rollerna: Dev Patel, Peter Capaldi, Tilda Swinton, Ben Whishaw, Hugh Laurie, Gwendoline Christie, Morfydd Clark m fl En lång rad av de stora skådespelarna i rollerna men det räcker inte när de mest får spela en form av karaktär av en typ. Ja visserligen är redan romanen (David Copperfield av Charles Dickens) som filmen bygger på skriven i en slags skämtsam ton, ganska långt från realism, där människorna är tecknade som karikatyrer, där deras mest tydliga egenskap lyser igenom och där finns ingen fördjupning av karaktären. Inte ens David Copperfield, huvudkaraktären, skildras särskilt djupt.

Teaterkritik: Kvinnostaden – under föreställning med en välspelad och samarbetande ensemble

Kulturbloggen - 14 Sep 20 kl. 13:20

Kvinnostaden Översättning Linda Östergaard, Pamela Jaskoviak, Jens Nordenhök, Alf Härdelin Bearbetning Staffan Valdemar Holm, Irena Kraus Regi Staffan Valdemar Holm Scenografi och kostym Bente Lykke Møller Ljus Torben Lendorph Peruk och mask: Barbro Forsgårdh, Anne-Charlotte Reinhold Urpremiär 12 september 2020, Elverket på Dramaten Föreställning som recenseras: 13 september 2020 Medverkande Inga-Lill Andersson, Stina Ekblad, Lena Endre, Elin Klinga, Marall Nasiri, Ingela Olsson, Marie Richardson, Maria Salomaa, Kristina Törnqvist Det formligen strålade av scenglädje från skådespelarna som verkade vara lika glada över att åter få stå på scenen som vi i publiken var över att äntligen få sitta i salongen och uppleva en föreställning som  publik. Kvinnostaden i regi av tidigare Dramatenchefen Staffan Valdemar Holm framför av en välspelad och samarbetande ensemble där alla var jämspelta. Uppenbart ligger en lysande regi bakom detta strålande framförande.

Sanslös action teatralt framhävt – Don Quijote 2, Into the Violence på Folkteatern

Kulturbloggen - 14 Sep 20 kl. 01:01

Inspirerad av Cervantes roman Regi: Erik Holmström Scenografi och kostymdesign: Maja Kall Ljusdesign: Tobias Hagström-Ståhl och Sofie Andersson Komposition och livemusik: Cecilia Nordlund och Lotta Wenglén Medverkande: Lena B Nilsson, Andrea Paddington Edwards, Malin Morgan, Pelle Grytt, Jonas Sjöqvist och Anna Lundström (praktikant) Spelas på Folkteatern Göteborgs stora scen 11-12/9 2020 Urpremiär: 11/9 2020 Idén bakom och dess förutsättningar skrev jag om i recensionen av första avsnittet (https://kulturbloggen.com/?p=135920).

Filmrecension: Wanda – ett måste för alla filmintresserade

Kulturbloggen - 13 Sep 20 kl. 19:51

Wanda Betyg 4 Svensk biopremiär 30 september 2020 Regi Barbara Loden Medverkande Barbara Loden, Michael Higgins, Dorothy Shupenes En independentfilm från 1970 av regissören och skådespelaren Barbara Loden. En roadmovie som avslöjar den amerikanska drömmen in på bara benen. En film som fick viss uppmärksamhet men var en sådan föregångare att den borde blivit en riktig kultfilm.

Teaterkritik: Liv Strömquist tänker på sig själv på Dramaten – lysande föreställning som kommer att bli långlivad

Kulturbloggen - 13 Sep 20 kl. 09:01

Liv Strömquist tänker på sig själv Fritt efter Liv Strömquists senaste seriealbum Den rödaste rosen slår ut. Regi: Ada Berger Scenografi och kostym: Daniel Åkerström-Steen Ljus: Jesper Larsson Peruk och mask: Thea Holmberg Kristensen Liv Strömquist tänker på sig själv, urpremiär 11 september, Lilla scenen. Medverkande: David Book, Nina Dahn, Ana Gil de Melo Nascimento, William Spetz, Eric Stern, Sanna Sundqvist, Per Svensson, Lotta Tejle 48 röda stolar och åtta skådespelare utgör ram för denna betraktelse över aktuella fenomen i vår tid.

Meditativ och medryckande världsjazz formad kring blåsinstrument – North av Anders Hagberg

Kulturbloggen - 12 Sep 20 kl. 15:15

foto Saul Leiter c:a 1955 Anders Hagberg North 4 Inspelad i Studio Epidemin Göteborg 26-27/2 2020 Mix och mastring: Johannes Lundberg Producerad av Anders Hagberg och Johannes Lundberg Prophone Records 49:52 Releasedatum: 11/9 2020 Det är inte utan att en undrar hur den med mig jämnårige Anders Hagberg hinner med. Han har turnerar världen över med egna grupper eller som gästsolist, är professor i performance/ improvisation vid Artisten i Göteborg, skapat plattform för möten mellan musiker från Orienten och Europa som konstnärlig ledare för Connecting Worlds, medverkat på andras skivor – från Björn Afzelius till Mynta, Avishai Cohen och Yggradsil, komponerat för film, dansproduktioner och förstås gjort åtskilliga skivinspelningar i eget namn eller på duo. Har ett antal gånger färdats i de mentala tillstånd han skapar live, vilket alltid berikat mig.