Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Laddar du din telefon trådlöst? - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Laddar du din telefon trådlöst?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 28 May 22 kl. 16:37

Trådlös laddning är numera en standardfunktion i toppmodeller. Qi-laddning fick ett ännu större genomslag när Iphones började stödja tekniken, genom Iphone 8 och Iphone X år 2017. De trådlösa laddningshastigheterna har dessutom ökat genom åren, främst genom att kinesiska tillverkare pressat gränserna. Trådlös laddning blev tidigt populärt i Swedroids community, som snabbt anammar ny teknik. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

iPad mini-skal ger Apples minsting trådlös laddning

Feber.se - 30 May 22 kl. 16:45

Men täcker USB-C-porten Om du alltid velat kunna ladda din sjätte generationens iPad mini trådlöst finns nu tillbehöret för dig, MagEZ Case Pro erbjuder nämligen trådlös laddning för Apples senaste mini-tablet. Det finns dock ett gäng nackdelar, skalet täcker för det första USB-C-porten på iPad mini vilket innebär att det inte går att ladda från eller använda den så länge skalet sitter på. Det är också oklart hur bra skalet fungerar med Apples MagSafe-laddare.

Apple släpper uppdatering till sitt MagSafe-batteri

Feber.se - 21 Apr 22 kl. 08:00

Kan nu ladda med 7,5 watt istället för 5 watt Apples MagSafe-batteri får nu en väldigt välkommen uppdatering och det är att batteriet nu kan ladda en iPhone trådlöst med 7,5 watt istället för 5 watt medan batteriet inte är inkopplad till ström. Det som skiljer Apples eget MagSafe-batteri från andra företags är att batteriet fungerar som en "riktig" MagSafe-puck och laddar med hela 15 watt när batteriet är inkopplat med Lightning. Många har klagat på att batteriet laddar sakta och att deras telefoner blir överdrivet varma vid användning av batteriet, detta är ingenting jag upplevt personligen sedan jag började använda batteriet i somras, men förhoppningsvis löser denna uppdatering kanske några av klagomålen användare haft.

Google har en ny hemlig app för iOS

Feber.se - 14 Apr 22 kl. 11:00

Så användare kan byta till Android lättare Google har tyst släppt en ny gratisapp för iOS som ska göra det lättare för användare att föra över sin data från en iPhone till en Android. Byt till Android-appen fungerar trådlöst, vilket innebär att du inte behöver ansluta de två telefonerna med en kabel. 9to5Google skriver att appen just nu är olistad i App Store, den ska dock gå att komma åt via denna direktlänk.

Vivo lanserar sin första vikbara telefon

Feber.se - 12 Apr 22 kl. 18:00

X Fold ska klara 300.000 vikningar Vivo har precis annonserat sin första vikbara telefon, X Fold, som har en liknande formfaktor som Samsungs Galaxy Z Fold-serie. Skärmstorleken ligger på 8,03 tum på insidan och 6,53 tum på utsidan.

Dell släpper dockningsstation för dubbla 4K-skärmar

Feber.se - 31 Mar 22 kl. 18:00

Som även kan ladda din telefon trådlöst Dell presenterade ett gäng nya produkter idag varav en var en dockningstation för skärmar som även kan ladda upp en mobiltelefon trådlöst. Med Dual Charge Dock HD22Q blir det möjligt att ansluta två stycken 4K-skärmar till en dator. Dockningstationen är försedd med en anslutning för HDMI 2.

Nu kan en iPhone återställa mjukvaran på en Apple Watch

Feber.se - 15 Mar 22 kl. 12:00

Tidigare har Apple behövt rycka in Bortsett från den lilla serviceporten för Apple är Apple Watch helt portfri, vilket kan skapa problem om något går fel med mjukvaran i klockan och den måste återställas helt och hållet (inte bara radera all data och inställningar). Detta kan till exempel hända om något skulle gå fel under uppdateringsprocessen. Tidigare har användare behövt kontakta Apple för att göra detta, men med iOS 15.

Otterbox släpper batteripaket med MagSafe

Feber.se - 28 Feb 22 kl. 13:45

Billigare och bättre än Apples egna Otterbox har släppt två powerbanks med MagSafe-stöd vilka ser ut att kunna konkurrera gott och väl med Apples eget MagSafe-batteri. Otterbox "Wireless Power Bank for MagSafe" levereras med ett batteri på antingen 5000mAh eller 3000mAh. Förutom att ladda MagSafe-kompatibla grejer kan batteriladdaren även ladda andra trådlösa prylar med stöd för Qi-standarden.

Mophie släpper trådlösa reseladdare med Magsafe

Feber.se - 21 Feb 22 kl. 11:30

Smidigt om du ofta är ute på vift Mophie fortsätter leverera diverse laddtillbehör och den här gången handlar det om trådlösa laddare med Magsafe som passar bra att ta med på resor och andra äventyr. 3-in-1 Travel Charger with MagSafe är en hopvikbar liten tjofräs som har tre laddplattor där du kan ladda din Apple Watch med 5W, iPhone med Magsafe med 15W samt en tredje pryl som också får 5W effekt helt trådlöst. Den andra enheten går under namnet Portable Magnetic Stand och låter dig fästa din iPhone trådlöst.

Automatisk laddningsrobot från Continental

Prylkoll.se - 08 Feb 22 kl. 12:53

Ladda elbilen trådlöst genom att placera en laddningsplatta under bilen. Det är Volterio som ligger bakom utvecklingen kring en helautomatisk laddningsrobot men de har valt att samarbeta med... Läs hela notisen direkt på Prylkoll.

Continental tar fram automatiska laddrobotar

Feber.se - 31 Jan 22 kl. 15:00

Laddar din elbil trådlöst Startupen Volterio säger sig ha utvecklat en helautomatisk laddrobot till elbilar och nu går de samman med Continental Engineering Services för att kunna göra verklighet av produkten 2024. Redan i år ska man ha en prototyp redo. Det handlar om en laddplatta som skjuts in under elbilen och därifrån laddar batteripacket trådlöst.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Specifikationerna för Galaxy Fold 4 enligt rykte, har Snapdragon 8+ Gen 1

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 11:05

Enligt Ice universe på Twitter, som menar att uppgifterna är helt korrekta, kommer Galaxy Z Fold 4 att utrustas med Qualcomms snabbast chipp Snapdragon 8+ Gen 1. Om vi utgår från att de angivna specifikationerna faktiskt stämmer har Fold 4 en inre 7,6-tumsskärm med QXGA+ och 120Hz. Den yttre panelen är 6,2?

Tecken på ännu en Pixel-telefon i toppskiktet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:54

Källkoden i AOSP indikerar att Google arbetar på ännu en telefon i toppskiktet, utöver Pixel 7 Pro. Eftersom det inte rör sig om Googles kommande foldable spekuleras det kring en ”Ultra”-modell i Pixel-serien. Enligt ryktet har panelen för ”G10” 1440 x 3210 pixlar, 120Hz uppdateringsfrekvens samt måtten 71 x 155 millimeter.

Något försökte sälja prototyp av Pixel 7 på Ebay

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:37

Vad som påstås vara en prototyp av Pixel 7 har hamnat på webben, närmare bestämt på Ebay med ambitionen att sälja enheten. Strax efter att prototypen lades upp för försäljning togs den ned. De tillhörande fotografierna avslöjar inte mycket Google inte redan visat upp i officiella bilder.

Google börjar sälja Chromecast med Google TV i Sverige

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:24

Google har börjat sälja Chromecast med Google TV i sin svenska webbutik. I skrivande stund kan enheten bara förbeställas, med beräknad leverans 24 juni. Enheten skiljer sig från vanliga Chromecast genom att erbjuda ett smart-TV-gränssnitt och en tillhörande fjärrkontroll.

OnePlus frågar hur de kan förbättra OxygenOS

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 19:28

Vad som pågår med OnePlus gränssnitt OxygenOS har varit svårt att bli klok på. Många kunder invände mot Android 12-uppdateringen som innebar ett steg mot Oppo ColorOS. Oppo och OnePlus ska dock ha lagt ner planerna på att slå ihop systemen.

Iphone 14 Pro och 14 Pro Max påstås erbjuda ständigt aktiv panel

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 17:22

Enligt Mark Gurman kommer Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max sannolikt att erbjuda ständigt aktiva paneler. Androidtelefoner har länge erbjudit möjligheten att låta låsskärmen vara ständigt aktiv medan Iphones hittills har saknat funktionen. Pro-modellerna av årets Iphones förväntas erbjuda LTPO-skärmar som kan gå ned till blott 1Hz, likt flaggskeppen från Samsung och Oppo.

Googles Pixel-platta kan erbjuda stylus

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 17:07

Google bekräftade under I/O att företaget kommer släppa en surfplatta i Pixel-serien nästa år, men berättade inte mycket mer än så. Nu finns tecken på att surfplattan kommer erbjuda en aktiv stylus. Sökjätten gick med i Universal Stylus Initiative (USI) redan 2018.

Samsung Display lägger ned LCD-tillverkningen i juni

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:54

Enligt Korea Times kommer Samsung Display lägga ned sin traditionella LCD-tillverkning i juni, ett halvår tidigare än väntat. Full fokus kommer därefter ligga på OLED och quantum dot (QD). Samsung skulle först upphöra med LCD-tillverkningen redan 2020, men valde att fortsätta tillverka LCD-paneler efter att pandemin förde med sig en ökad efterfrågan på billiga skärmar till mobiler och surfplattor i budgetklassen.

Honor introducerar 70 Pro+ med 100W laddning

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:32

Honor har lanserat ett nytt flaggskepp i form av 70 Pro+. En egenskap som sticker ut är ett 4500mAh som stödjer 100W-laddning. Att ladda batteriet till 60 % tar bara en kvart, medan en komplett laddningscykel kan genomföras på en halvtimma.

Blocket lyfter på avgifterna för bland annat hemelektronik

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:30

I ett pressmeddelande som publicerats under förmiddagen tillkännager Blocket att bolaget kommer ta bort avgifterna för privatpersoner från ett flertal av de säljkategorier som erbjuds på handelsplatsen. Till kategorierna som avgiftsbefriats hör bland annat ”elektronik”, ”för hemmet” samt ”fritid och hobby”.   Kostnaden för att publicera annonser på Blocket i ovannämnda kategorier har tidigare pendlat mellan 15-30 kr för privatpersoner.

Google Drive på webben får stöd för tangentbordsgenvägar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 13:40

Google låter meddela att molnlagringstjänsten Drive har utökats med stöd för tangentbordskommandon vid användning av webbläsaren. Stödet gör det möjligt att dra nytta av de klassiska tangentbordskombinationerna för att kopiera eller klippa och klistra bland dokument och filer. Förbättringarna slutar dock inte där.

Laddar du din telefon trådlöst?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 28 May 22 kl. 16:37

Trådlös laddning är numera en standardfunktion i toppmodeller. Qi-laddning fick ett ännu större genomslag när Iphones började stödja tekniken, genom Iphone 8 och Iphone X år 2017. De trådlösa laddningshastigheterna har dessutom ökat genom åren, främst genom att kinesiska tillverkare pressat gränserna.

Googles bildvisningsapp heter nu bara ”Gallery”

Swedroid.se - Allt om Google Android - 28 May 22 kl. 12:31

Galleri-appen Google släppte sommaren 2019, Gallery Go, heter numera bara Gallery. Appen skapades som ett mer avskalat och resurssnålt galleri för lokala bilder och videor, för telefoner med klenare hårdvara. Innan Gallery var Googles enda bildvisningsapp Photos som kan vara onödigt tungrodd för lokalt material.

Rapport: Samsung minskar smartphoneproduktionen med 30 miljoner exemplar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 May 22 kl. 19:35

En sydkoreansk publikation rapporterar att Samsung kommer tillverka 30 miljoner färre smartphones under 2022 än planerat. Orsakerna som anges för minskningen är stigande inflationstakt, minskad efterfrågan, komponentbrister och kriget i Ukraina. Tillverkningen ska ha justerats för smartphones i samtliga prisklasser, från budgetmobiler upp till toppskiktet.

Google har släppt beta 2.1 av Android 13

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 May 22 kl. 19:22

Alla Pixel-ägare som valt att betatesta kommande Android 13 kan nu ladda hem en ny version som åtgärdar en handfull specifika buggar. De som redan är betatestare ska få version 2.1 som OTA-uppdatering.