Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Jägareförbundets blogg

Låt dem inte släcka glöden i din hunds ögon

Jägareförbundets blogg - 24 Oct 16 kl. 09:17

Nu är det dags igen. ”Koppla alla jakthundar!”, skriker en liten grupp människor långt borta. ”Låt dem leva sina liv i koppel. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Skjutsgruppen släpper app

Feber.se - 18 Jun 18 kl. 15:00

Lagom till midsommar Den ideella samåkningsrörelsen Skjutsgruppen släpper lagom till semestrarna kickar igång en app till iOS och Android. Skjutsgruppen har funnits på webben och Facebook i elva år och med med hjälp av pengar från Västra Götalandsregionen finns tjänsten nu även som app. I appen kan man be eller erbjuda någon skjuts.

Brandmän blev attackerade med glasflaskor

Nyhetspressen - 14 Jun 18 kl. 07:24

När räddningstjänsten skulle släcka en brand på Kronogården i Trollhättan blev de attackerade med glasflaskor som kastades..

En hunds bästa vän

Bokbloggar - 05 Jun 18 kl. 23:07

"Ingen ville hjälpa till att släcka branden"

Nyhetspressen - 05 Jun 18 kl. 21:16

Masud Parvage såg hur meterhöga eldsflammor kom allt närmare hans bostad i Gottsunda..

DragonFireFighter är en robot som bekämpar bränder

Feber.se - 05 Jun 18 kl. 14:00

Kan leta sig in i svårtillgängliga utrymmen Här kan ni kolla in den robotiserade branddraken DragonFireFighter som utecklats av forskare i Japan. Tanken bakom roboten är att den på egen hand ska leta sig in i brinnande byggnader och förhoppningsvis kunna släcka bränder där. Roboten förflyttar sig genom att spruta strålar med vatten i motsatt riktning som den ska färdas.

Markus hoppade ur sitt tåg för att släcka lågor

Nyhetspressen - 30 May 18 kl. 08:50

När SJ-föraren Markus Lind passerade genom Mellösa såg han hur det rök mellan två tågspår.Då beslutade han sig för att stanna och släcka.– Jag tänkte att jag gör vad jag kan, säger han.

AI som kan upptäcka frakturer godkänd i USA

Feber.se - 29 May 18 kl. 16:15

Det kommer bli mycket AI inom sjukvården i framtiden Det amerikanska läkemedelsverket FDA har godkänt ett AI-baserat system för att upptäcka frakturer i patienters handleder. Systemet kallas för OsteoDetect och AI:n är tränad för att upptäcka så kallade distala radiusfrakturer, det som vi vanligtvis kallas för handledsfrakturer eller handledsbrott. Tanken med systemet är inte att det ska ersätta läkare utan OsteoDetect ska istället användas som ett komplement när läkaren ställer sin diagnos.

Stenkastning mot räddningstjänsten

apg29 - 27 May 18 kl. 13:14

När räddningstjänsten åkte ut för att släcka en brand i Uddevalla i natt möttes de av 10 till 15 stenkastande ungdomar. Räddningstjänsten kunde då inte släcka elden utan tvingades lämna platsen. Tre unga män omhändertogs av polisen.


Fler inlägg från Jägareförbundets blogg

Journalister med egen vargagenda?

Jägareförbundets blogg - 16 Apr 18 kl. 21:20

Att vara objektiv. Att inte försöka påverka åt det ena eller andra hållet. Objektivitet, ett ledord för varje journalist kan man tycka.

Bli trolljägare du också!

Jägareförbundets blogg - 26 Mar 18 kl. 14:03

Trollen bor inte i skogen längre, de bor i medieplattformarna.  Och de kan vinkla information om vad jakt och allt annat är till oigenkännlighet. Är det ok?

Döda djur är inga leksaker

Jägareförbundets blogg - 13 Mar 18 kl. 15:54

På en Facebook-sida visar ett jaktföretag bilder på fällda djur, klövvilt, rovdjur om vartannat. Där finns också ett foto från ett dagis där barnen ser ut att leka med två döda lodjur. Ett barn håller upp ett bakben, ett annat barn grejar med ett framben.

Så misslyckas du med kråkjakten

Jägareförbundets blogg - 08 Mar 18 kl. 12:40

Kråkjakten funkar för det mesta men det är en hel del att tänka på innan man ger sig iväg. Jag har varit på en kråkjakt där allt gick fel. Läs och tag lärdom!

Allt ljus på norra Sverige

Jägareförbundets blogg - 19 Feb 18 kl. 15:35

-Hu, hur kan man bo däruppe i norr. Mörkt på dagarna och med människor som knappt pratar, utom möjligen när de suger in luften och säger joo. Så reagerade en stockholmskompis med skeptiskt blick, när jag berättade att jag skulle åka upp till Hemavan några dagar.

Sluta ljuga om jakten!

Jägareförbundets blogg - 05 Feb 18 kl. 18:16

Jag står upp för jakten. Den är en grundbult som gör att vi fortfarande lyckats stå med en fot kvar i verkligheten och inte har svepts med i dagens hårt polariserade glömska om hur vi människor fungerar i  naturen. Nej, vi är inte blodtörstiga, har inte små snoppar, pussar inte på våra patroner.

Vi slutar aldrig jaga med våra hundar!

Jägareförbundets blogg - 05 Dec 17 kl. 13:09

Varje gång jag går ut, jagar eller jakttränar med mina hundar kollar jag Rovobs numera. Jag vet, det inger en falsk trygghet. Men det är det enda jag kan göra.