Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Jägareförbundets blogg

Låt dem inte släcka glöden i din hunds ögon

Jägareförbundets blogg - 24 Oct 16 kl. 09:17

Nu är det dags igen. ”Koppla alla jakthundar!”, skriker en liten grupp människor långt borta. ”Låt dem leva sina liv i koppel. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Efter åttondeplatsen – Stinas taktik inför jaktstarten: "Ska muta Charlotte med glögg"

Nyhetspressen - 26 Nov 17 kl. 08:30

Stina Nilsson följde upp sprintsegern med en åttondeplats i distansloppet. Snacket efteråt har handlat om hur svenskorna ska kunna bräcka de norska stjärnorna under morgondagens jaktstart..

Flera bostadsområden utan vatten efter läcka i Borlänge – vattentankar ställs ut under morgonen

Nyhetspressen - 24 Nov 17 kl. 07:27

På fredagsmorgonen vaknade många kommuninvånare i Borlänge och konstaterade att de saknade vatten. Detta beror på en vattenläcka på en större huvudmatning, meddelar Borlänge Energi..

Just nu: Två brännskadade i fabriksbrand i Lindesberg

Nyhetspressen - 07 Apr 17 kl. 15:14

(Uppdaterad 15.24) Två personer ska enligt uppgift brännskadats i en brand i Nammo Liabs fabrik i Lindesberg. Brandkåren arbetar med att släcka branden..

Johanna Rundgren: Glöm inte att sjunga när regnet öser

Nyhetspressen - 07 Apr 17 kl. 06:00

Det finns en sång för varje tillfälle, tror jag. Det gäller bara att hitta den. Har du också någon låt som triggar minnen från en speciell händelse?

Man död i Malmöbrand

Nyhetspressen - 20 Feb 17 kl. 20:38

En man har omkommit i en lägenhetsbrand i bostadsområdet Kirseberg i Malmö. Räddningstjänsten larmades klockan 19 på måndagen. När rökdykare gick in för att släcka hittades mannen..

Vattenläcka i Älmsta

Nyhetspressen - 20 Feb 17 kl. 13:30

Det är för närvarande en vattenläcka i Älmsta. Boende kring Ortalavägen, Kanalvägen samt vårdcentralen drabbas..

Flygbilder ska upptäcka fjärrvärmeläckor

Nyhetspressen - 14 Feb 17 kl. 18:13

I två nätter framöver kommer ett flygplan att flyga över Jönköping med omnejd. Flygplanet kommer att flygbilder med värmekamera över fjärrvärmenätet för att upptäcka eventuella läckor..

Stuga förstörd i brand i natt

UNDERBARACLARA - 13 Feb 17 kl. 07:39

Vid Halv tre tiden i natt fick räddningstjänsten i Skellefteåhamn rycka ut för att släcka en fiskestuga på Örviksvägen i Skellefteåhamn. Det var deltidsbrandkåren i Skelleftehamn som svarade på larmet, branden kunde släckas, men stugan bedöms som förstörd.

Gasläcka på flygplats i Hamburg

Nyhetspressen - 12 Feb 17 kl. 13:41

Flygplatsen i Hamburg utryms efter en gasläcka, enligt lokaltidningen Adenblatt i Hamburg..


Fler inlägg från Jägareförbundets blogg

Vi slutar aldrig jaga med våra hundar!

Jägareförbundets blogg - 05 Dec 17 kl. 13:09

Varje gång jag går ut, jagar eller jakttränar med mina hundar kollar jag Rovobs numera. Jag vet, det inger en falsk trygghet. Men det är det enda jag kan göra.

Dags att skrota grönkläderna – och bli gul?

Jägareförbundets blogg - 01 Dec 17 kl. 00:01

Var det någon som trodde att djur är färgblinda? Det stämmer inte. Frågan är vilken färg jaktkläderna egentligen bör ha för att vara mest funktionella.

Hur du överlever november!

Jägareförbundets blogg - 15 Nov 17 kl. 10:54

Stackars november – den är verkligen inte grå. Ändå är det den färgen som är november för de flesta. Eller vad associerar du mest med i november månad?

Jägarglädje och sorg men avhuggna huvuden irriterar

Jägareförbundets blogg - 08 Nov 17 kl. 16:11

Vi lever i en allt mer polariserad värld. Inte minst märks det för oss jägare. Bara idag har jag kastats mellan glädje, sorg och ilska.

”Du blir så otroligt levande när du jagar!”

Jägareförbundets blogg - 30 Oct 17 kl. 15:59

”Du blir så otroligt levande när du jagar!” Det sa Natasha Illum Berg, professionell jägare i Tanzania nyligen i P1s Söndagsintervju. Hon sa också ”att vid jakt är dina sinnen väldigt vakna, tvingade att vara vakna.

Ska jaktsabotörer kommentera?

Jägareförbundets blogg - 11 Oct 17 kl. 00:10

Igår sände Sveriges Radio ett inslag i P5 i samband med att en varg avlivats vid skyddsjakt i länet. I programmet fick en grupp jaktsabotörer kommentera skyddsjakten. Det handlar här om en gruppering som ofta påpekar att jägare borde dö.

Dags att införa viltfredag

Jägareförbundets blogg - 17 Sep 17 kl. 23:05

Jag har tröttnat på att det internationella nätverket Köttfri måndag trummar ut hur vår köttkonsumtion leder till miljö- hunger och hälsoproblem. Jag tycker istället att det är dags att hylla viltköttet och lyfta fram hur hälsosamt och hållbart det samtidigt som det är bra för den biologiska mångfalden med mera! Dags att införa viltfredag!

Jaga djurplågare, inte jägarna och deras hundar

Jägareförbundets blogg - 12 Apr 17 kl. 11:28

Många djur plågas svårt i vår omvärld, det är vidrigt och avskyvärt. Men istället för att koncentrera sig på djurplågeriet slösar människor som anser sig värna djur dyrbar energi på ett ändlöst hackande på svenska laglydiga jägare och våra hundar. Varför fortsätter djurrättsaktivister att lägga massor av energi på att hacka på jägare istället för att lägga mer energi på djurplågeri?

Ropa inte efter åsiktsregistrering

Jägareförbundets blogg - 27 Mar 17 kl. 13:24

Ska aktivister, jägare eller andra intressen kunna anställas i myndigheter? Foto Matias Larhag/Unsplasch Vi är inne i ett konstigt tidevarv. Människors personliga agendor tillåts styra våra val och hur samhället ska fungera allt mer.

Är våra viltköttbullar oätliga?

Jägareförbundets blogg - 21 Mar 17 kl. 13:24

Såg du TVs Historieätarna, när Lotta Lundgren och Erik Haag grimaserade över gamla maträtter och tillagningssätt? Tror du dina förfäder tyckte att det var lika äckligt? Och kommer våra barnbarnsbarn tycka att våra viltköttbullar är oätliga?

När politik blir viktigare än verkligheten

Jägareförbundets blogg - 13 Mar 17 kl. 19:21

Varför anses jaktkunskaper vara belastande i en Viltförvaltningsdelegation. Foto Magnus Rydholm Miljöminister Karolina Skog (MP) ändrade sammansättningen av Viltförvaltningsdelegationerna. Officiellt är det en uppgörelse mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet som har gjorts.