Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Freedomtravel

Kroměříž trädgårdar och slott – Unesco världsarv i Tjeckien

Freedomtravel - 18 Oct 20 kl. 06:00

Kroměříž trädgårdar och slott ligger i staden Kroměříž i östra Tjeckien. Trädgårdarna är tillsammans med slottet upptagna på Unescos världsarvslista, och bjuder på fantastiskt vackra och historiska miljöer i barockstil. Kroměříž trädgårdar och slott Kroměříž trädgårdar i Tjeckien är för dig som vill strosa bland vackra blomsterrabatter, fontäner, dammar, labyrinter och pelargångar. Om man dessutom […] Inlägget Kroměříž trädgårdar och slott – Unesco världsarv i Tjeckien dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Ostrava i Tjeckien – 13 tips på saker att se och göra

Freedomtravel - 14 Oct 20 kl. 06:00

Ostrava, som ligger i östra Tjeckien, är en stad som berättar om gruv- och industrihistoria, om kol och stål och masugnar. Men här hittar du också härlig natur, intressanta museer och en färgstark musikfestival. Vi har besökt Ostrava två gånger, och i dag delar vi med oss av våra bästa tips på saker att se […] Inlägget Ostrava i Tjeckien – 13 tips på saker att se och göra dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Nu går det runt på golvet – när allting händer samtidigt

Freedomtravel - 25 Sep 20 kl. 06:00

Nu går det runt på golvet, får man säga så? När vi kom hem från Polen och Tjeckien hände precis allting samtidigt, och vi gör vårt bästa för att stå stadigt i stormen. Men, vi är båda friska och mår bra, så, Happy Friday!

Landek Park i Tjeckien – camping och gruvmuseum

Freedomtravel - 23 Sep 20 kl. 06:00

Landek Park är ett gruvmuseum i Ostrava i östra Tjeckien, och här finns också en trevlig camping. Vi besökte museet för några år sedan, och på årets resa stod vi på campingen, eftersom den har ett bra läge när man ska besöka Ostrava. Campingen är ett bra stopp om du reser med husbil, och gruvmuseet […] Inlägget Landek Park i Tjeckien – camping och gruvmuseum dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Några reflektioner från första utlandsresan sedan februari

Freedomtravel - 22 Sep 20 kl. 06:00

Nu är vi hemma igen, efter vår husbilsresa i Polen och Tjeckien. Så fantastiskt roligt att äntligen kunna resa utomlands! Med husbil kändes det tryggt och vi fick se många otroligt fina destinationer.

Berget Praděd i Tjeckien – nerför berget på scooter

Freedomtravel - 20 Sep 20 kl. 06:00

Berget Praděd ligger i nordöstra Tjeckien och är 1492 meter högt. Vi tog oss upp till toppen och åkte därefter ner på … scooter! Det här var ett riktigt äventyr vill vi lova.

Golf i Tjeckien – och camping vid sjön Olesna

Freedomtravel - 19 Sep 20 kl. 06:00

Nu har vi spelat golf i Tjeckien, och det var faktiskt första gången vi spelade golf någonsin. Väldigt roligt att prova! Efteråt blev det en avslappnad eftermiddag och kväll på Camp Olesna vid sjön Olesna.


Fler inlägg från Freedomtravel

Spännande möten, inspirerande TV-serie och tråkig diet

Freedomtravel - 19 timmar sedan

Den här veckan har varit fylld av spännande möten kring olika intressanta samarbeten. På kvällarna har vi ätit en tråkig diet och tittat på en inspirerande TV-serie som ger reslust. Happy Friday!

Ett annorlunda reseår – om att anpassa sig

Freedomtravel - Igår: 06:00

Nog blev det ett annorlunda reseår i år! Om vi tänker tillbaka så har förutsättningarna ändrats gång på gång, och vi människor anpassar oss. Nu är hösten här och nu gäller det att anpassa sig igen.

Varför har vi reklam på bloggen? (och lite inside information)

Freedomtravel - i förrgår: 06:00

Varför har vi reklam på bloggen? Vi får ibland frågan om varför vi har sponsrade artiklar på bloggen. Ibland får vi också frågor om varför vi väljer den reklam vi väljer, varför vi utformar den som vi gör och så vidare.

25 fakta om dalahästar – en symbol för Sverige

Freedomtravel - 20 Oct 20 kl. 06:00

Har du koll på dessa fakta om dalahästar? Dalahästen är en symbol för Sverige som vi alla känner till. Men har du koll på hur de kom till, varför de en gång i tiden ansåg som “djävulens leksak” eller var man kan hitta världens största dalahäst?

Höstlovsaktiviteter, höstlovsresor och vinterkryss till Visby

Freedomtravel - 19 Oct 20 kl. 06:00

Då var det måndag igen och dags för resenyheter. Denna vecka blir det fokus på Sverige och höst – allt från höstlovsaktiviteter till inrikes vinterkryssningar. Dessutom en kort rapport från Bocuse d’Or i Tallinn, där Sverige gjorde riktigt bra ifrån sig!

Kroměříž trädgårdar och slott – Unesco världsarv i Tjeckien

Freedomtravel - 18 Oct 20 kl. 06:00

Kroměříž trädgårdar och slott ligger i staden Kroměříž i östra Tjeckien. Trädgårdarna är tillsammans med slottet upptagna på Unescos världsarvslista, och bjuder på fantastiskt vackra och historiska miljöer i barockstil. Kroměříž trädgårdar och slott Kroměříž trädgårdar i Tjeckien är för dig som vill strosa bland vackra blomsterrabatter, fontäner, dammar, labyrinter och pelargångar.

Husbilens kylskåp går inte på gasol? – så här löste vi problemet

Freedomtravel - 17 Oct 20 kl. 06:00

Husbilens kylskåp går inte på gasol? Det problemet drabbades vi av nyligen. Som tur är har vi en massa fantastiska läsare som tipsade oss om hur vi skulle kunna lösa problemet.

Finansiera nästa års resa med dessa 3 tips

Freedomtravel - 16 Oct 20 kl. 23:00

Idag presenterar vi ett gästinlägg av Fredrik Stougaard Under 2020 har det inte blivit mycket av svenskarnas resande. Är du en av de få lyckliga som lyckats komma iväg under året ska du vara glad. Resten av oss har varit tvungna att sitta hemma.

Morgonjogg, höstmiddagar och LP-skivor

Freedomtravel - 16 Oct 20 kl. 06:00

Nu har vi joggat varje vardagsmorgon i två veckor. Det finns en liten chans att vi ska kunna hålla i denna goda vana, eller vad tror du? Vi har också lagat goda höstmiddagar och försökt sälja gamla LP-skivor.

Höstweekend i Sverige – tips om 11 trevliga städer

Freedomtravel - 15 Oct 20 kl. 06:00

Sugen på en höstweekend i Sverige? Det blir mörkare och mörkare, men vi har fortfarande fina dagar, och vad kan passa bättre än en helgutflykt? Idag tipsar vi om 11 trevliga städer som passar att besöka i höst, oavsett om du reser med husbil, bil eller kanske tåg.

Ostrava i Tjeckien – 13 tips på saker att se och göra

Freedomtravel - 14 Oct 20 kl. 06:00

Ostrava, som ligger i östra Tjeckien, är en stad som berättar om gruv- och industrihistoria, om kol och stål och masugnar. Men här hittar du också härlig natur, intressanta museer och en färgstark musikfestival. Vi har besökt Ostrava två gånger, och i dag delar vi med oss av våra bästa tips på saker att se […] Inlägget Ostrava i Tjeckien – 13 tips på saker att se och göra dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Fotoutmaning i oktober – tema man-made

Freedomtravel - 13 Oct 20 kl. 06:00

Fotoutmaning i oktober! Den här gången är vi inte lika sent ute som sist. Tidigare teman har varit fordon, vatten, mönster, moln, människor, religiöst samt soluppgångar och solnedgångar.

Kryssningsnytt, lågpriskalender och resor i covid-19 värld

Freedomtravel - 12 Oct 20 kl. 06:00

Denna måndag bjuder vi på kryssningsnyheter från både Tallink Silja och Viking Line. Vi kan också berätta att campingkedjan First Camp utvecklat en lågpriskalender. Och så blir det resultat från en undersökning om att resa i en “covid-19 värld”.

Gamla skivor, böcker och serier – en nostalgiresa

Freedomtravel - 11 Oct 20 kl. 06:00

Gamla skivor, böcker och serier ska det handla om idag! Detta är ju en reseblogg, men idag blir det en annorlunda sorts resa … nämligen en nostalgiresa! Några saker som räddades från containern – åtminstone tillfälligt För någon vecka sedan hjälpte vi Peters mamma att flytta från hus till lägenhet.

Skidor i Österrike 2020/2021? – inspo från Salzburgerland

Freedomtravel - 10 Oct 20 kl. 06:00

Kan man åka skidor i Österrike vintern 2020/2021? Vi var på ett event i torsdags med information och inspiration från regionen Salzburgerland i Österrike. Vi berättar vad vi fick veta – och visar bilder på en massa smaskiga österrikiska godsaker!