Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Kina bygger obemannat drönarskepp - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Kina bygger obemannat drönarskepp

Feber.se - 23 May 22 kl. 15:30

För forskning och försvar Kina har visat upp ett nytt fartyg som man säger ska vara världens första obemannade fartyg som ska fungera som en bas för andra obemannde farkoster. Det nya fartyget heter Zhu Hai Yun och är tänkt att fungera som ett slags hangarfartyg för drönare och andra obemannade farkoster. South China Morning Post skriver att det obemannade drönarskeppet och farkosterna ombord på fartyget fjärrstyrs från en kommandocentral. Det 88 meter långa skeppet kan ta sig fram med en hastighet på 18 knop. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Airbnb ryktas stänga ner bokningar av boenden i Kina

Feber.se - 24 May 22 kl. 13:30

Verkar vara en tuff marknad CNBC har varit i kontakt med källor som uppger att Airbnb planerar att sluta erbjuda boenden i Kina inom kort. Airbnb lanserade sin tjänst i Kina 2016 men sägs ha haft tuff konkurrens från lokala konkurrenter på den kinesiska marknaden. Någon gång i sommar kommer Airbnb sluta erbjuda boenden i Kina enligt CNBC:s källor.

Airbnb ryktas stängar ner bokningar av boenden i Kina

Feber.se - 24 May 22 kl. 13:30

Verkar vara en tuff marknad CNBC har varit i kontakt med källor som uppger att Airbnb planerar att sluta erbjuda boenden i Kina inom kort. Airbnb lanserade sin tjänst i Kina 2016 men sägs ha haft tuff konkurrens från lokala konkurrenter på den kinesiska marknaden. Någon gång i sommar kommer Airbnb sluta erbjuda boenden i Kina enligt CNBC:s källor.

Apple vill flytta mer av sin tillverkning utanför Kina

Feber.se - 23 May 22 kl. 14:00

För att bli mindre beroende av landet Apple planerar att bredda sin tillverkning till flera länder genom att flytta mer av sin tillverkning utanför Kina, det rapporterar Wall Street Journal om. Trots att Apple redan idag tillverkar flera av sina produkter även utanför Kina sker det mesta av företagets tillverkning i Kina hos tillverkarna Foxconn och Pegatron. Wall Street Journal säger att Apple planerat att bredda sin tillverkning under en längre tid, men att pandemin satt stopp för planerna temporärt, men företaget ska nu blivit mer sugna på att röra sig utanför Kina efter att landet genomfört strikta lockdowns i flera städer.

Så här kan Kina bli ett problem för Musk och Twitter

Feber.se - 10 May 22 kl. 14:00

Spolier: Tesla säljer många bilar i landet Elon Musk är ju som de flesta vet i full gång att köpa Twitter, samtidigt går hans andra företag Tesla väldigt bra i Kina. Något som har fått många att fråga sig om köpet skulle kunna innebära att Kina skulle kunna få mer inflytande på Twitter genom att uttnyttja Musk och Teslas beroende av att sälja bilar i landet. I denna video från Wall Street Journal ställer de iallafall sig den frågan.

Östasiatiska museet i Stockholm – Japan, Kina, Korea

Freedomtravel - 09 Apr 22 kl. 06:00

Östasiatiska museet i Stockholm är ett kulturhistoriskt museum med fokus på Japan, Kina och andra delar av Ostasien. Förra helgen var vi här för första gången och kollade in utställningarna. Östasiatiska museet Östasiatiska museet är ett av de fyra museer som ingår i ”Världskulturmuseerna”.

Så här använder Kina frukt för att straffa Taiwan

Feber.se - 01 Apr 22 kl. 19:00

Ja, frukt. Taiwan är idag beroende av Kina då mycket av sin export av frukt går just dit. I denna video från Vox får vi höra hur Kina sätter tryck på Taiwan inifrån, genom att förbjuda import av viss frukt från Taiwan till Kina.

Så här ska Kina ställa om till förnybar energi

Feber.se - 16 Mar 22 kl. 17:00

Ska nå netto noll utsläpp till 2060 I denna video från Bloomberg får vi se hur Kina planerar att ställa om till förnybar energi. Landet står just nu för 26 procent av världens energiförsörjning och är världens största växthusgasutsläppare. Landets mål är att nå toppen för icke-förnybar energi till 2030, för att sedan nå netto noll utsläpp till 2060.

Vad händer mellan Taiwan och Kina?

Feber.se - 28 Feb 22 kl. 20:00

Johnny Harris går igenom I denna video pratar journalisten Johnny Harris om hur läget ser ut mellan Taiwan och Kina. Kina har länge provocerat Taiwan genom att bland annat flyga in i landets luftrum flera gånger om dagen, försök från bland annat USA att stoppa detta har inte haft någon effekt. Vad som kommer hända härnäst i konflikten är det ingen som vet.

Kina vill slå upp en militärbas i Atlanten

Feber.se - 06 Dec 21 kl. 15:30

Där ser man Wall Street Journal rapporterar hemliga amerikanska underrättelserapporter lyckats luska ut att Kina planerar att slänga upp en permanent militärbas i Atlanten. Rapporten säger att basen antagligen kommer etableras i Republiken Ekvatorialguinea som ligger på Afrikas västkust. Enligt tidningen så har denna rapport satt igång larmklockorna hos amerikanerna som då ser det som ett hot om kinesiska militärfartyg kan komma åt USA:s östkust.

Kina börjar använda kameror för att övervaka journalister

Feber.se - 30 Nov 21 kl. 12:15

Vill hålla blykoll på var de är och vad de gör Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att Kinas största provins Henan har beställt ett kamerabaserat övervakningssystem för att övervaka journalister, internationella studenter och andra "misstänkta personer". Systemet ska bestå av 3000 kameror försedda med teknik för ansiktsigenkänning och systemet ska skötas av 2000 poliser och andra tjänstemän. Systemet ska bland annat kunna flagga om journalister, och personer som faller in i andra kategorier som myndigheterna anser att man måste övervaka, checkar in på hotell, köper olika typer av biljetter eller försöker korsa gränsen till någon av Henans grannprovinser.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.