Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Kebab och gyros, Schysst käk!

Kryddburken - 16 Aug 18 kl. 22:02

Som ni vet älskar jag kebab och har testat en del både från restaurang och från frysdisken. Ikväll fick jag prova kebab och gyros från SCHYSST KÄK. Spännande såklart. Här kommer mitt omdöme. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Miss av banken – fick betala 1,2 miljoner för kebab

Nyhetspressen - 11 Nov 18 kl. 08:32

En kebab, en friterad aubergine och nästan 1,2 miljoner minus på kontot..

Betalade 1,2 miljoner för kebab

Nyhetspressen - 10 Nov 18 kl. 22:22

En kebab, en friterad aubergine och nästan 1,2 miljoner minus på kontot. Det blev en dyr historia när en 41-årig man på Södermalm i Stockholm skulle bjuda sin vän på mat, skriver Aftonbladet. – Jag bjöd henne på en kebab och jag köpte mig en friterad au.

Kebabkiosk kan öppna igen

Nyhetspressen - 20 Aug 18 kl. 15:00

Kebabkiosken vid Västra utfarten i Mariehamn kan få en ny innehavare – restaurangföretagaren Robert Lahti. Han har förhandlat med kioskfastighetens ägare men något avtal finns ännu inte. Kiosken som kallats Alis kebab har varit stängd sen slutet av 2017 när den dåvarande innehavaren Ali Moudanib avled.

Brand i kebab på pizzeria

Nyhetspressen - 16 Aug 18 kl. 12:46

En kebabstång har börjar brinna på en pizzeria i Kortedala. Räddningstjänsten kallades till platsen men personer på plats hade lyckats släcka branden innan de var framme..

Kebab fattade eld – på pizzeria

Nyhetspressen - 16 Aug 18 kl. 12:46

En kebabstång har börjar brinna på en pizzeria i Kortedala. Räddningstjänsten kallades till platsen men personer på plats hade lyckats släcka branden innan de var framme..

Kallats för drömspelare – nu är NIK-talangen klar för SHL-klubb: "Magkänslan avgjorde"

Nyhetspressen - 15 Nov 17 kl. 15:36

Norrtälje IK:s jättetalang Andreas Rådberg har jagats av flera klubbar. Nu står det klart att backen väljer SHL-klubben Luleå Hockey. – Helheten kändes schysst – och magkänslan avgjorde, säger 15-åringen till Sporten..

Internationell kebabkedja vill öppna i Örebro

Nyhetspressen - 14 Nov 17 kl. 11:32

Den internationella kebabkedjan German Döner Kebab vill expandera i Sverige. På Facebook meddelar företaget att man nu söker franchisetagare i Örebro..

Kurs ska hjälpa egenföretagare

Nyhetspressen - 10 Feb 17 kl. 10:30

Kebab, it-företag och energieffektivisering..

AW

KENZA - 03 Feb 17 kl. 18:39

I’m wearing sweater from our latest collection and old PU leather tights Vi har lite aw på kontoret vi som är kvar! Bubbel och pingis. :-) Aleks och jag ska strax iväg och käka middag med några vänner, de har ett favoritkebabställe de alltid käkar på och jag har inte testat den kebaben än.


Fler inlägg från Kryddburken

Pepparstekt lax, broccoli, smörfrästa champinjoner och pepparrotsost

Kryddburken - 08 Jan 19 kl. 19:36

När man vill laga lite enkel, fräsch och inte så mastig mat brukar jag köpa hem en påse färdig salladsmix och till det antingen fisk, kött, korv eller kyckling. Sen tänker jag jag utifrån det någon smaksättning och eller en sås till. Idag fick det bli smaken av pepparstekt lax smaksatt med citron.

Skagenbakelse och nytt år på Kryddburken!

Kryddburken - 01 Jan 19 kl. 19:55

God fortsättning på det nya året! 2019 är här med storm och regn för många av oss. En liten vit jul fick vi iallafall njuta av.

Ryggbiff, råstekt potatis och världens godaste pepparsås

Kryddburken - 26 Dec 18 kl. 20:17

Vi börjar så sakta piggna till här hemma efter en evighetslång influensa/förkylning och hosta som aldrig verkar ta slut. Julhelgen har ändå varit otroligt lugn och skön och vi har njutit av god mat hemma hos min mamma med lite ”knytis-julbord”. Julaftons-kväll hemma i TV-soffan med tända ljus, julfilmer och godis.

Krämig pasta med rostbiff och parmesan

Kryddburken - 05 Dec 18 kl. 10:34

Det här receptet är ett perfekt ”göra-om-till-sitt-eget-recept” som passar alla smaker, budget och kök. Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk.

Lusserullar

Kryddburken - 04 Dec 18 kl. 13:10

Igår bakade Joline och jag något himla roligt och vansinnigt gott. Lusserullar! Hon och pojkvännen Gustav hade tidigare på dan köpt dessa på Pressbyrån i Kalmar och dom var omåttligt populära bland allt folk så vi gav oss på att göra likadana.

Vit chokladfudge med mandel

Kryddburken - 04 Dec 18 kl. 12:30

Nu kokas det julgodis så det står härliga gill runtom oss och mediaflödet svämmar nästan över att lussekatter, pepparkakshus och ännu mer godis!😉 Inspiration råder det ingen brist på i alla fall. Joline kokade ihop en himla god fudge förra veckan då hon ändå bakade lussekatter och degen jäste.

Fläskfilégryta i en riktigt god husmansbuljong

Kryddburken - 29 Nov 18 kl. 14:12

Idag vid lunch kokade jag ihop en väldigt enkel med så otroligt god liten gryta på fläskfilé. Jag håller på med en beställning av exotisk planka och fick en halv fläskfilé över så den åkte ner i en gryta idag med lök, morot, lagerblad och lite av stekskyn från det övriga köttet.

Renskav och makaroner, rejäl skogshuggarmat, allt-i-ett!

Kryddburken - 26 Nov 18 kl. 19:20

Tänk att vintern är här, minusgrader och kallt fast med strålande solsken. Det är ljuvligt vackert ute och nästa helg redan första advent!? Väldigt skönt att gråa, regniga november börjar ta slut i alla fall.

Macaroni and cheese

Kryddburken - 14 Nov 18 kl. 17:46

Gillar ni Mac n’ cheese? En sån där maträtt man kan vakna mitt i natten och bara bli sååå sugen på!Har ni kanske nån gång fastnat i videoflödet på Instagram med mat och sett dessa krämiga, ostdrypande skapelserna så vet ni vad jag menar.

Sticky teriyaki lax

Kryddburken - 31 Oct 18 kl. 17:48

Tidigare ikväll lagade jag till denna supergoda lite klibbiga lax med både hetta, syra och sötma av teriyaki-blandningen. Riktigt gott och inte en smula svårt nånstans. Prova, ät och njut.

Club sandwich smörgåstårta

Kryddburken - 23 Oct 18 kl. 10:58

Förra veckan då jag fyllde 40 gjorde jag två olika smörgåstårtor. En klassisk rostbiff och en ny variant – Club sandwich! Den gjorde riktig succé, så galet god så den bara måste ni prova nån dag.

Baconlindade raggmunkar i smörgåsgrillen

Kryddburken - 09 Oct 18 kl. 13:50

Något som dom flesta älskar är raggmunkar och fläsk. Något som jag _inte_ älskar är stekos. Bland de värsta jag vet faktiskt så, så långt det går undviker jag allt stekt som fräser, sprätter och ryker.

Brödpudding med äpple och kanel

Kryddburken - 08 Oct 18 kl. 12:00

Hallå! Ny vecka och nya recept. Just det här tycker jag behöver lyftas fram lite extra då det är så himla smidigt och inte ofta man tänker på hur lätt man kan trolla fram något så gott av gammalt bröd.

Strimlad biffgryta med bambuskott, purjolök och champinjoner

Kryddburken - 02 Oct 18 kl. 13:13

En helt vansinnigt god asiatiskt biffgryta är vad det här är. Bland det bästa som finns och min favorit på chinarestaurang, men den är väldigt enkel att göra själv och blir faktiskt snäppet godare. Köttet får ligga i en marinad av maizenamjöl och bikarbonat för att bli riktigt härligt mört.

Pasta och bacongratäng

Kryddburken - 25 Sep 18 kl. 12:30

Billiga middagar som sparar både tid och pengar är alltid tacksamt till vardags. Det här är inget avancerat på något sätt och samtidigt som man blir av med lite kylskåpsrester såsom här en halv röd paprika, en halv gul. En bit zucchini, några salladslök och bacon så blir det middag som räcker till många.