Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Kanelbullar i långpanna

Kryddburken - 11 May 18 kl. 14:15

Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna. Såg nån variant av den på Pinterest, där finns mycket inspiration. Bara att kavla ut en rektangel, bre på fyllning och vika ihop. Allt gräddas i långpanna och skärs i rutor. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kanelbullar, ballonger, sopbilar och återvinning

Nyhetspressen - 15 Sep 16 kl. 07:13

Den som vill veta mer om det vi kallar sopor och vad som händer med dem när vi slängt dem – har världens chans på lördag. Då är det ÅVC-dagen i Rättvik, Furudal, Leksand, Djurås och Vansbro..

[PLUS] Astrids kanelbullar är för alla

UNDERBARACLARA - 03 Oct 14 kl. 15:00

På lördag är det äntligen Kanelbullens dag. – Egentligen är det alldeles för många ”dagar” som...

Nyttig omelett i långpanna med färs och broccoli

Kryddburken - 04 Mar 14 kl. 07:40

I söndags gjorde jag ett gäng matlådor och det blev ett totalt experiment till recept! Ägg, färs och broccoli var önskemålet så jag kokade ihop en rejäl långpanna ugnsomelett med brynt färs toppad med broccolibuketter och riven ost. Galet gott experiment som det blev både matiga och nyttiga matlådor av.

Inga kanelbullar på Mars

apg29 - 18 Jan 14 kl. 10:45

Ett bra exempel på att göra nyheter på ingenting: En sten har hittats på Mars som "de inte vet var den kommer ifrån". Den är stor som en kanelbulle och ser ut som en utomjording. Men läser du Aftonbladets artikel så ges en antydan om att det är marsbilen själv som har dragit upp stenen innan den plåtade den.

Bananrutor i långpanna med chokladglasyr och knäckkulor

Kryddburken - 13 Jun 13 kl. 13:18

Det andra receptet till skolans avslutningsfika blev dessa supersaftiga bananrutor med chokladglasyr och knäckkulor. Ett gammalt och väl beprövat recept som aldrig går ur tiden. Jag gör den i långpanna 30*40 efter det här receptet men ska jag göra den i rund sockerkaksform halverar jag bara alla ingredienser.

pompeii.

Anton Kouba - 01 Jan 70 kl. 01:00

Jag vet inte riktigt vad men någonting kom och liksom tog med sig all energi och ork och lämnade bara någon slags hopplöshet som ligger som en dimma i luften. Och det vill man inte gå ut i. Det kanske är lika bra att åka och köpa ett stort pack med kanelbullar och liksom bo [...


Fler inlägg från Kryddburken

Frozen cheesecake

Kryddburken - Igår: 19:27

Idag jobbade Joline sin sista dag på Nya Conditoriet i Borgholm. En vecka ledigt väntar sen stundar gymnasiet. Vi firar henne förstås då hon varit otroligt duktig hela sommaren och inte missat ett jobbpass, varit sjuk eller frånvarande och hon har blivit så uppskattad och omtyckt av personalen.

En försmak av hösten – Krämig kycklinggryta, ris och en ganska tråkig vardagssallad men ändå så gott!

Kryddburken - i förrgår: 23:10

Vilken sommar vi har haft!! Den är kanske inte över helt visserligen men värmeböljan och torkan över hela landet har nog ingen undgått. Tropisk hetta, gassande sol, vindstilla och fuktig, klibbig luft… Det är rent omänskligt för oss nordbor.

Rösta på årets finaste sommartårta!

Kryddburken - 06 Aug 18 kl. 19:10

Nu är det dags att återigen rösta fram Årets finaste SOMMARTÅRTA som ni läsare har skickat in. (Översta bilden är inte med i tävlingen) Nummer 1 – 34 och namn står under respektive bild. En röst per person.

Spagetti med sparris, vaxbönor och baconsås

Kryddburken - 31 Jul 18 kl. 16:38

Sommaren är verkligen lång i år! Vilken värme vi har alltså… Inte många regndroppar har kommit här ändå är grillförbudet nu upphävt. Man får då vara försiktig för allt är snustorrt i skog och mark.

Vad ska man äta i värmen??!

Kryddburken - 18 Jul 18 kl. 20:14

Den tropiska värmeböljan är visst här för att stanna enligt SMHI så jag bidrar med ett vansinnigt enkelt, svalkande och gott tips på mat som man ORKAR äta i värmen. Det tycks vara eviga frågan hos väldigt många just nu. Vad ska vi äta?

Rostbiff med färskpotatis i gräddsås

Kryddburken - 12 Jul 18 kl. 19:01

Kött och potatis ”sommar-style”. Allt måste ju nödvändigtvis inte vara grillat på sommaren så här bjuder jag på en mycket enkel, vällagad rätt där du får användning av överbliven kokt potatis. Trolla fram en god sås av lite kylskåpsrester.

Italiensk kycklinggratäng

Kryddburken - 06 Jul 18 kl. 16:44

Söndagsmiddag. Vad äter ni idag? Varmt så in i norden och lite tröstmat kan väl vara på sin plats efter gårdagens förlust mot England.

Baguetteröra med salami och gurka

Kryddburken - 06 Jul 18 kl. 15:25

Nu måste jag bara ge er tips om denna galet goda röra jag gjorde tidigare. Är ni som jag en som bara älskar smörgåsar, frallor, baguetter och gärna handlar på bagerier nu på sommaren? Det doftar ju så gott när man går förbi så man måste bara köpa mig sig nybakat bröd hem.

Hot jalapeno toast

Kryddburken - 04 Jul 18 kl. 15:11

Varma sköna dagar och heta toast! Går supersnabbt att göra i toastjärn eller paninigrill. Gör ett gäng när du ändå håller på, de är faktiskt väldigt goda att äta kalla också och ha med sig till stranden till exempel.

Broccolilasagne med vit och grönmögelost

Kryddburken - 01 Jul 18 kl. 20:34

Vad säger ni? Vill ni ha tips på något riktigt gott och dessutom vegetariskt? Något som jag verkligen tycker om så är det broccoli i alla former och här har jag använt den i en enkel, vegetarisk lasagne.

Öppen lasagne med svamp, bacon och färskostkräm

Kryddburken - 25 Jun 18 kl. 13:05

Månad igen och en vanlig matvecka ska bli skönt faktiskt. Jag skrev ju igår att ni skulle få recept på en förenklad vardagsklassiker och här är den! Öppen lasagne med knaperstekt bacon, champinjoner, färskost och en massa god gräslök och salladslök.

Glad sommar!

Kryddburken - 24 Jun 18 kl. 20:01

Hejsan! Hoppas ni alla haft en härlig midsommarhelg. Vädret har varit underbart, soligt med ljumma vindar och några regnstänk då och då.

Cream cheesetårta med fläder och jordgubbar

Kryddburken - 18 Jun 18 kl. 21:08

Här börjar vi måndagen med TÅRTA!!😉 Nä, egentligen inte för jag gjorde den igår som en avslutningstårta till barnen då det inte blev nån i veckan då vi var ute på restaurang istället. Tårta måste man ju ha, och det passar ju såklart vilket dag som helst – även måndagar!

Skolavslutning, sommarlov och restaurangtips!

Kryddburken - 15 Jun 18 kl. 21:32

En hektiskt vecka, bokstavligen. Men jösses va mycket vi hunnit med. Joline som nu slutat 9:an var i onsdags iväg på supé och dans i slottsruinen med avgångseleverna.

Kasslersallad med Rhode island-dressing

Kryddburken - 10 Jun 18 kl. 18:44

Så kom värmeböljan tillbaka och fler enkla sallader står på tur. Det här är en klassisk barndomsfavorit som har hängt med länge. Kassler är perfekt då vi behöver salt i värmen.