Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Kanelbullar i långpanna

Kryddburken - 11 May 18 kl. 14:15

Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna. Såg nån variant av den på Pinterest, där finns mycket inspiration. Bara att kavla ut en rektangel, bre på fyllning och vika ihop. Allt gräddas i långpanna och skärs i rutor. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kanelbullar

Blondinbella - 04 Oct 18 kl. 20:51

Pingis och jag hade suttit instängda på vårt rum hela dagen idag tills vi märkte att det surrades mycket utanför dörren, när vi kom ut var det en massa kanelbullar och hela kontoret hade samlats för kanelbullens dag: Världens bästa kollegor. Jag menar när jag säger det.

Här firar hundratals göteborgare Kanelbullens dag

Nyhetspressen - 04 Oct 18 kl. 11:47

I dag väntas sju miljoner kanelbullar att säljas runt om i Sverige. Och över hälften av befolkningen kommer att äta minst en bulle var. GP sänder direkt från Haga Nygata där göteborgarna köar för att få köpa den klassiska Hagabullen..

I dag äter vi sju miljoner bullar

Nyhetspressen - 04 Oct 18 kl. 06:00

Lyckligtvis är ätandet av kanelbullar fördelat på 55 procent av befolkningen. .

Kanelbullar, ballonger, sopbilar och återvinning

Nyhetspressen - 15 Sep 16 kl. 07:13

Den som vill veta mer om det vi kallar sopor och vad som händer med dem när vi slängt dem – har världens chans på lördag. Då är det ÅVC-dagen i Rättvik, Furudal, Leksand, Djurås och Vansbro..

[PLUS] Astrids kanelbullar är för alla

UNDERBARACLARA - 03 Oct 14 kl. 15:00

På lördag är det äntligen Kanelbullens dag. – Egentligen är det alldeles för många ”dagar” som...

Nyttig omelett i långpanna med färs och broccoli

Kryddburken - 04 Mar 14 kl. 07:40

I söndags gjorde jag ett gäng matlådor och det blev ett totalt experiment till recept! Ägg, färs och broccoli var önskemålet så jag kokade ihop en rejäl långpanna ugnsomelett med brynt färs toppad med broccolibuketter och riven ost. Galet gott experiment som det blev både matiga och nyttiga matlådor av.


Fler inlägg från Kryddburken

Baconlindade raggmunkar i smörgåsgrillen

Kryddburken - 09 Oct 18 kl. 13:50

Något som dom flesta älskar är raggmunkar och fläsk. Något som jag _inte_ älskar är stekos. Bland de värsta jag vet faktiskt så, så långt det går undviker jag allt stekt som fräser, sprätter och ryker.

Brödpudding med äpple och kanel

Kryddburken - 08 Oct 18 kl. 12:00

Hallå! Ny vecka och nya recept. Just det här tycker jag behöver lyftas fram lite extra då det är så himla smidigt och inte ofta man tänker på hur lätt man kan trolla fram något så gott av gammalt bröd.

Strimlad biffgryta med bambuskott, purjolök och champinjoner

Kryddburken - 02 Oct 18 kl. 13:13

En helt vansinnigt god asiatiskt biffgryta är vad det här är. Bland det bästa som finns och min favorit på chinarestaurang, men den är väldigt enkel att göra själv och blir faktiskt snäppet godare. Köttet får ligga i en marinad av maizenamjöl och bikarbonat för att bli riktigt härligt mört.

Pasta och bacongratäng

Kryddburken - 25 Sep 18 kl. 12:30

Billiga middagar som sparar både tid och pengar är alltid tacksamt till vardags. Det här är inget avancerat på något sätt och samtidigt som man blir av med lite kylskåpsrester såsom här en halv röd paprika, en halv gul. En bit zucchini, några salladslök och bacon så blir det middag som räcker till många.

Budapesttårta och Joline 16år

Kryddburken - 20 Sep 18 kl. 16:40

Igår fyllde Joline 16år. Hipp, hipp, hurra!!😃 Jag minns när jag började blogga, då hade hon inte fyllt 2år ens.

Vad gör man av 1kg mamma Scans köttbullar?

Kryddburken - 13 Sep 18 kl. 20:35

Jag skulle kunna förvrida sanningen lite här och skriva att jag stått halva förmiddagen och rullat och stekt hemmagjorda köttbullar och stolt, fotograferat hela anrättningen som hemlagad och rustik. Men det har jag inte! Jag köper hem mamma Scans ibland även jag.

Potatis och purjolökssoppa, 3 ingredienser, billigt och gott!

Kryddburken - 06 Sep 18 kl. 18:50

Enkel budgetsmart men också fantastiskt god och mättande soppa på bara tre ingredienser. Potatis, purjolök och buljong. Det är allt.

Saftiga tekakor med havregryn

Kryddburken - 05 Sep 18 kl. 14:05

Jag fick för mig att fylla frysen lite med nåt gott bröd och vad är väl inte godare är helt rykande, nybakade tekakor? Min mamma bakade ofta tekakor när jag bodde hemma. Stora lass på köksbänken, plåt efter plåt.

Fläskfilé med kantareller i sherrysås

Kryddburken - 05 Sep 18 kl. 10:49

Framåt hösten brukar jag ofta laga fläskfilépannor med rustika smaker och gärna med nån sort svamp. Det här receptet blev extra gott så jag delar med mig så ni kan prova själva. Fördelen är att det går så mycket fortare att tillaga än en långkokt gryta så det är perfekt en dag mitt i veckan.

Slånbärssaft

Kryddburken - 30 Aug 18 kl. 13:08

Slånbärsdricka eller slånbärsaft är bland det godaste som finns. Så uppfriskande, fräsch och lite syrlig smak. Ett mellanting av lingon och tranbärsdricka tycker jag.

Vinnaren av årets finaste sommartårta!

Kryddburken - 22 Aug 18 kl. 13:18

Det var väldigt många otroligt fina tårtor att välja bland, och efter att ha räknat rösterna har vi en vinnare! Stort GRATTIS till; Eva Forsberg 😊😊😊 Du kammade hem vinsten av årets finaste sommartårta med stor marginal, Grattis! Maila mig (kryddburken@telia.

Vinnaren av årets finaste sommartårta 2018!

Kryddburken - 22 Aug 18 kl. 13:18

Det var väldigt många otroligt fina tårtor att välja bland, och efter att ha räknat rösterna har vi en vinnare! Stort GRATTIS till; Eva Forsberg 😊😊😊 Du kammade hem vinsten av årets finaste sommartårta med stor marginal, Grattis! Maila mig (kryddburken@telia.

Kebab och gyros, Schysst käk!

Kryddburken - 16 Aug 18 kl. 22:02

Som ni vet älskar jag kebab och har testat en del både från restaurang och från frysdisken. Ikväll fick jag prova kebab och gyros från SCHYSST KÄK. Spännande såklart.

Frozen cheesecake

Kryddburken - 12 Aug 18 kl. 19:27

Idag jobbade Joline sin sista dag på Nya Conditoriet i Borgholm. En vecka ledigt väntar sen stundar gymnasiet. Vi firar henne förstås då hon varit otroligt duktig hela sommaren och inte missat ett jobbpass, varit sjuk eller frånvarande och hon har blivit så uppskattad och omtyckt av personalen.

En försmak av hösten – Krämig kycklinggryta, ris och en ganska tråkig vardagssallad men ändå så gott!

Kryddburken - 11 Aug 18 kl. 23:10

Vilken sommar vi har haft!! Den är kanske inte över helt visserligen men värmeböljan och torkan över hela landet har nog ingen undgått. Tropisk hetta, gassande sol, vindstilla och fuktig, klibbig luft… Det är rent omänskligt för oss nordbor.