Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Kanelbullar i långpanna

Kryddburken - 11 May 18 kl. 14:15

Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna. Såg nån variant av den på Pinterest, där finns mycket inspiration. Bara att kavla ut en rektangel, bre på fyllning och vika ihop. Allt gräddas i långpanna och skärs i rutor. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kanelbullar

Blondinbella - 04 Oct 18 kl. 20:51

Pingis och jag hade suttit instängda på vårt rum hela dagen idag tills vi märkte att det surrades mycket utanför dörren, när vi kom ut var det en massa kanelbullar och hela kontoret hade samlats för kanelbullens dag: Världens bästa kollegor. Jag menar när jag säger det.

Här firar hundratals göteborgare Kanelbullens dag

Nyhetspressen - 04 Oct 18 kl. 11:47

I dag väntas sju miljoner kanelbullar att säljas runt om i Sverige. Och över hälften av befolkningen kommer att äta minst en bulle var. GP sänder direkt från Haga Nygata där göteborgarna köar för att få köpa den klassiska Hagabullen..

I dag äter vi sju miljoner bullar

Nyhetspressen - 04 Oct 18 kl. 06:00

Lyckligtvis är ätandet av kanelbullar fördelat på 55 procent av befolkningen. .

Kanelbullar, ballonger, sopbilar och återvinning

Nyhetspressen - 15 Sep 16 kl. 07:13

Den som vill veta mer om det vi kallar sopor och vad som händer med dem när vi slängt dem – har världens chans på lördag. Då är det ÅVC-dagen i Rättvik, Furudal, Leksand, Djurås och Vansbro..

[PLUS] Astrids kanelbullar är för alla

UNDERBARACLARA - 03 Oct 14 kl. 15:00

På lördag är det äntligen Kanelbullens dag. – Egentligen är det alldeles för många ”dagar” som...

Nyttig omelett i långpanna med färs och broccoli

Kryddburken - 04 Mar 14 kl. 07:40

I söndags gjorde jag ett gäng matlådor och det blev ett totalt experiment till recept! Ägg, färs och broccoli var önskemålet så jag kokade ihop en rejäl långpanna ugnsomelett med brynt färs toppad med broccolibuketter och riven ost. Galet gott experiment som det blev både matiga och nyttiga matlådor av.


Fler inlägg från Kryddburken

Pepparstekt lax, broccoli, smörfrästa champinjoner och pepparrotsost

Kryddburken - 08 Jan 19 kl. 19:36

När man vill laga lite enkel, fräsch och inte så mastig mat brukar jag köpa hem en påse färdig salladsmix och till det antingen fisk, kött, korv eller kyckling. Sen tänker jag jag utifrån det någon smaksättning och eller en sås till. Idag fick det bli smaken av pepparstekt lax smaksatt med citron.

Skagenbakelse och nytt år på Kryddburken!

Kryddburken - 01 Jan 19 kl. 19:55

God fortsättning på det nya året! 2019 är här med storm och regn för många av oss. En liten vit jul fick vi iallafall njuta av.

Ryggbiff, råstekt potatis och världens godaste pepparsås

Kryddburken - 26 Dec 18 kl. 20:17

Vi börjar så sakta piggna till här hemma efter en evighetslång influensa/förkylning och hosta som aldrig verkar ta slut. Julhelgen har ändå varit otroligt lugn och skön och vi har njutit av god mat hemma hos min mamma med lite ”knytis-julbord”. Julaftons-kväll hemma i TV-soffan med tända ljus, julfilmer och godis.

Krämig pasta med rostbiff och parmesan

Kryddburken - 05 Dec 18 kl. 10:34

Det här receptet är ett perfekt ”göra-om-till-sitt-eget-recept” som passar alla smaker, budget och kök. Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk.

Lusserullar

Kryddburken - 04 Dec 18 kl. 13:10

Igår bakade Joline och jag något himla roligt och vansinnigt gott. Lusserullar! Hon och pojkvännen Gustav hade tidigare på dan köpt dessa på Pressbyrån i Kalmar och dom var omåttligt populära bland allt folk så vi gav oss på att göra likadana.

Vit chokladfudge med mandel

Kryddburken - 04 Dec 18 kl. 12:30

Nu kokas det julgodis så det står härliga gill runtom oss och mediaflödet svämmar nästan över att lussekatter, pepparkakshus och ännu mer godis!😉 Inspiration råder det ingen brist på i alla fall. Joline kokade ihop en himla god fudge förra veckan då hon ändå bakade lussekatter och degen jäste.

Fläskfilégryta i en riktigt god husmansbuljong

Kryddburken - 29 Nov 18 kl. 14:12

Idag vid lunch kokade jag ihop en väldigt enkel med så otroligt god liten gryta på fläskfilé. Jag håller på med en beställning av exotisk planka och fick en halv fläskfilé över så den åkte ner i en gryta idag med lök, morot, lagerblad och lite av stekskyn från det övriga köttet.

Renskav och makaroner, rejäl skogshuggarmat, allt-i-ett!

Kryddburken - 26 Nov 18 kl. 19:20

Tänk att vintern är här, minusgrader och kallt fast med strålande solsken. Det är ljuvligt vackert ute och nästa helg redan första advent!? Väldigt skönt att gråa, regniga november börjar ta slut i alla fall.

Macaroni and cheese

Kryddburken - 14 Nov 18 kl. 17:46

Gillar ni Mac n’ cheese? En sån där maträtt man kan vakna mitt i natten och bara bli sååå sugen på!Har ni kanske nån gång fastnat i videoflödet på Instagram med mat och sett dessa krämiga, ostdrypande skapelserna så vet ni vad jag menar.

Sticky teriyaki lax

Kryddburken - 31 Oct 18 kl. 17:48

Tidigare ikväll lagade jag till denna supergoda lite klibbiga lax med både hetta, syra och sötma av teriyaki-blandningen. Riktigt gott och inte en smula svårt nånstans. Prova, ät och njut.

Club sandwich smörgåstårta

Kryddburken - 23 Oct 18 kl. 10:58

Förra veckan då jag fyllde 40 gjorde jag två olika smörgåstårtor. En klassisk rostbiff och en ny variant – Club sandwich! Den gjorde riktig succé, så galet god så den bara måste ni prova nån dag.

Baconlindade raggmunkar i smörgåsgrillen

Kryddburken - 09 Oct 18 kl. 13:50

Något som dom flesta älskar är raggmunkar och fläsk. Något som jag _inte_ älskar är stekos. Bland de värsta jag vet faktiskt så, så långt det går undviker jag allt stekt som fräser, sprätter och ryker.

Brödpudding med äpple och kanel

Kryddburken - 08 Oct 18 kl. 12:00

Hallå! Ny vecka och nya recept. Just det här tycker jag behöver lyftas fram lite extra då det är så himla smidigt och inte ofta man tänker på hur lätt man kan trolla fram något så gott av gammalt bröd.

Strimlad biffgryta med bambuskott, purjolök och champinjoner

Kryddburken - 02 Oct 18 kl. 13:13

En helt vansinnigt god asiatiskt biffgryta är vad det här är. Bland det bästa som finns och min favorit på chinarestaurang, men den är väldigt enkel att göra själv och blir faktiskt snäppet godare. Köttet får ligga i en marinad av maizenamjöl och bikarbonat för att bli riktigt härligt mört.

Pasta och bacongratäng

Kryddburken - 25 Sep 18 kl. 12:30

Billiga middagar som sparar både tid och pengar är alltid tacksamt till vardags. Det här är inget avancerat på något sätt och samtidigt som man blir av med lite kylskåpsrester såsom här en halv röd paprika, en halv gul. En bit zucchini, några salladslök och bacon så blir det middag som räcker till många.