Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Kamprads nya miljongåva – hjälper svenska sjukvården

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:22

Här är Ingvar Kamprads nya miljongåva.Ikea-grundaren skänker 4,5 miljoner till Ljungby lasarett, skriver Smålandsposten.– Ja, det stämmer att det är Ingvar själv som donerar dessa pengar och inte stiftelsen, säger Marie Jadner på Region Kronoberg.. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Misstänkt skjutning på Koppargården

Nyhetspressen - 8 timmar sedan

Polispatruller och insatsstyrka kallades till Koppargården under natten..

Efter dödsfallen i silon – nu säljer hon gården

Nyhetspressen - Igår: 07:50

I 38 år har Inger Andersson bott på gården Petsarve i Eke..

Sjuksköterskan Marias ilska mot nedskärningarna

Nyhetspressen - Igår: 19:01

NU-sjukvården ska spara pengar – 200 miljoner dras in på uppdrag av hälso- och sjukvårdsnämnden.20 av dem ska komma från ambulanssjukvården, vilket fått sjuksköterskan Maria Svensson att reagera och dragit i gång ett namnupprop.– De omfattande riskanalyserna visar att det här kan få katastrofala följder och orsaka livsfara, säger hon.

Mical hjälper nyanlända kvinnor att föda barn

Nyhetspressen - 15 Feb 19 kl. 15:48

Nyanlända kvinnor löper större risk för komplikationer under sin graviditet och förlossning.Nu ska särskilda doulor som talar deras hemspråk vända på utvecklingen.– Jag var själv gravid när jag kom till Sverige och saknade stöd, säger doulan Mical Haile..

Stor okunskap inom vården om graviditetsskador

Nyhetspressen - 13 Feb 19 kl. 06:59

Det råder stora skillnader mellan vilken hjälp landstingen ger till kvinnor som drabbas av diastas eller magmuskeldelning efter graviditeter. Trots att det är en vanlig åkomma som kan leda till svåra smärtor och problem att klara sig i vardagen är okunskapen stor inom vården. Senare i år kommer nationella riktlinjer för att motverka problemen..

Vi läkare är nästa offer för C:s migrationspolitik

Nyhetspressen - 12 Feb 19 kl. 06:10

Snart kommer läkarna att utsättas för påtryckningar om vem som ska bedömas som tillräckligt sjuk eller ensam för att få stanna i Sverige. Samtidigt räcker inte sjukvården  till för de människor som redan finns i landet.  Om Centerpartiet får som de vill står vi inför enorma problem, skriver överläkare Stefan Krakowski..

KHK-spelare med i sökandet: ”Vi vill hjälpa till”

Nyhetspressen - 11 Feb 19 kl. 14:52

Ett tiotal KHK-spelare hjälper under eftermiddagen till under Missing Peoples andra sökinstats efter den försvunne KHK-supporten som försvann efter matchen i lördagskväll. – Vi kände att vi vill ställa upp och göra något idag, säger Marcus Westfält..

Trivselbussar: Kampradstiftelsen ger miljoner till utflykter för äldre

Nyhetspressen - 10 Feb 19 kl. 21:27

Familjen Kamprads stiftelse anslår fyra miljoner kronor för bussutflykter åt äldre i Kronoberg – Det här var en av Ingvars stora idéer. Han vill ge de som inte hade möjlighet att resa ut så mycket en chans att se sig om, säger Lena Fritzén, ledamot i stiftelsestyrelsen..

”Det enda som hjälper mot snö är en massa maskiner och många anställda”

Nyhetspressen - 10 Feb 19 kl. 06:07

Irkutsk. I vinterlandet Ryssland existerar inga snökaos. Snöröjningen sköts av en hel armé arbetare, som skickas ut på kort varsel och förfogar över en omfattande fordonspark.

Carina har lämnat drogerna – nu hjälper hon andra

Nyhetspressen - 09 Feb 19 kl. 14:05

Missbruk, kriminalitet och våld. Carina Johansson har varit på botten och vänt. För tolv år sedan bestämde hon sig för att lägga sitt gamla liv bakom sig och börja om på nytt.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Bernie Sanders ställer upp i presidentvalet

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Demokraten Bernie Sanders kandiderar till presidentvalet i USA 2020, enligt AFP. .

”Kommer att sjunga ut Chelsea på deras arena”

Nyhetspressen - 1 timme sedan

3 500 Malmö FF-supportrar väntas invadera London.Något som får MFF-spelarnas tro på ett mirakelresultat att växa ytterligare.– Det kommer att vara mäktigt.

”Jag har inte fått någon inbjudan från Therese”

Nyhetspressen - 1 timme sedan

SEEFELD. De är bittra konkurrenter om VM-guldet i skiathlon redan på lördag.Men nu kommer ett oväntat utspel från norska superstjärnan Therese Johaug till Ebba Andersson.

Modeskaparen Karl Lagerfeld är död

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Den tyske modeskaparen Karl Lagerfeld är död, rapporterar den franska tidningen Le Figaro. Han blev 85 år gammal..

Du får en chans, Damberg – håller du löftet till polisen?

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Vi poliser är inte långsinta, vi är vana att ta emot smällar och törnar, vi är vana vid att bli illa behandlade, vi är vana vid att folk ljuger för oss. Vi är av hårt virke.Men det finns en gräns, skriver Martin Melin..

JUST NU: Karl Lagerfeld är död

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Modeskaparen Karl Lagerfeld är död, rapporterar Le Figaro.Han är känd som chefsdesigner för modehuset Chanel.Han blev 85 år gammal.

Fifa dumpar Ronaldo – efter anklagelserna

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Fifa 19 släpps med ett nytt omslag – och nya ansikten.Våldtäktsanklagade Cristiano Ronaldo petas helt från spelets framsida, rapporterar Eurogamer.  .

Swedbank höjer avgiften – nya kort toppar Di:s stora rankning

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Swedbank höjer påslaget på sina betalkort vid köp utomlands och tappar därmed topplaceringen som ett av de bästa korten på resan. Fyra miljoner kunder drabbas av höjningen.  Di har jämfört 28 olika betalkort och det finns minst fyra på marknaden som inte har några valutapåslag alls.

Tvåbarnspappa poserade med döda kroppar i Irak

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Mannen stred mot terrorsekten IS i Irak och poserade på bilder med sina fienders lik.Sen tog mannen sig till Sverige med sin familj och sökte asyl – nu döms mannentill fängelse för krigsförbrytelser.– Han som är död där är en terrorist, det här är inte nån oskyldig människa som ligger där, säger mannen i förhör..

Olsen hyllas efter segermatchen

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Robin Olsen storspelade i gårdagens match mot Bologna. Nu hyllas han både i italienska medier samt av fansen i sociala medier. – Jag är bara nöjd över att ha hjälpt laget, säger han..

De sparade in 90 ton byggavfall – med hjälp av affischer på toaletterna och löfte om smörgåstårta

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Startupen Beteendelabbet hjälpte ett byggföretag kraftigt minska både sina kostnader och mängden byggavfall – bland annat med hjälp av affischer på toaletterna. .

Falla om Nilsson: ”Spännande att se”

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Maiken Caspersen Falla är den tunga favoriten i VM-sprinten i Seefeld på torsdag. Eller? Det hänger på om Stina Nilsson kommer till start – och vilken form svenskan är i.

Strejk påverkar inte skärgårdstrafiken

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

En eventuell sjömansstrejk kommer att påverkar den åländska skärgårdstrafiken, det meddelar Ålandstrafiken. Sjömansunionen och Rederierna i Finland satt i går med riksförlikningsmannen i Helsingfors, för att diskutera situationen efter att facket i torsdags varslade om strejk. Strejkvarslet gäller alla finlandsflaggade fartyg – passagerarfartyg, fraktfartyg och isbrytare – och bryter ut den 1 mars klockan 10 om man inte når en lösning.

”Utbrändhet är en sund reaktion på sjukt ställda krav”

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

”Vi accepterar att det finns miljöer, främst arbetsplatser, där människor utsätts för evighetslång press. Sjuka miljöer bryter ner friska människor”, skriver Anne Liljjeroth..