Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Köttfärsbiffar, stekt lök, gräddsås och råstekt potatis

Kryddburken - 12 Nov 17 kl. 17:42

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Stekt ris med ananas

Foki - 09 Aug 18 kl. 21:49

God kväll solstrålar! ♥ Zelda somnade vid klockan 7 på kvällen ungefär. Hon har kommit in i en ny sömnrutin tror vi på.

Fisk, karré och spagetti med köttfärssås står på lägermenyn

Nyhetspressen - 30 Jul 18 kl. 19:00

Under en vecka kommer Sjöröd att vara platsen för 2500 scouter under det pågående lägret. Scoutlägret får detta år vara utan lägereld på grund av den enorma torkan i skog och mark..

Halvårslång kö till slakten efter torka och foderbrist

Nyhetspressen - 28 Jul 18 kl. 11:39

Kön till svenska slakterier är rekordlång, över ett halvår. Torka och foderbrist tvingar många bönder att nödslakta. Och nu hämmas köttförsäljningen även av grillförbudet som breder ut sig i landet..

McDonald's stänger en restaurang till

Nyhetspressen - 16 Jul 18 kl. 10:46

På McDonald's i Stenhagen har man snart stekt sin sista cheeseburgare..

Rostbiff med färskpotatis i gräddsås

Kryddburken - 12 Jul 18 kl. 19:01

Kött och potatis ”sommar-style”. Allt måste ju nödvändigtvis inte vara grillat på sommaren så här bjuder jag på en mycket enkel, vällagad rätt där du får användning av överbliven kokt potatis. Trolla fram en god sås av lite kylskåpsrester.

”De imponerades av vår glädje och känsla”

Nyhetspressen - 23 Jun 18 kl. 08:53

SOTJI. Sill, potatis, egentillverkad stång och en och annan nubbe. De svenska supportrarna laddade upp med klassiskt midsommarfirande i Sotji.

Leach

Magdalena Graaf Blogg - 10 Jun 18 kl. 16:36

Vi kan ju inte lämna Österike UTAN att besöka min ”gubbcrash” Egon Zimmermann i Lech Fina varma, roliga och generösa Egon Vi kör över passen.. HÄR hittar du inlägget från förra året vi var här Filip har lovat mig att vi kommer hinna äta på min favoritresturangihelavärlden Det pirrar i kroppen! Älsk på ostgratinerad knödel, kantareller och smör, efterrätter, mört kött och stekt lever Tre timmar mot München och Filip kör som en jävla biltjuv.

Citron i köttfärssås

Kryddburken - 06 Jun 18 kl. 19:37

Jag la ut en bild för cirka en vecka sen på Instagram – @kryddburken med nya favorit-köttfärssåsen. Ni var en del som frågade om receptet och självklart ska ni få det. En del rynkade också på näsan och undrade om citron i såsen??!


Fler inlägg från Kryddburken

Frozen cheesecake

Kryddburken - Igår: 19:27

Idag jobbade Joline sin sista dag på Nya Conditoriet i Borgholm. En vecka ledigt väntar sen stundar gymnasiet. Vi firar henne förstås då hon varit otroligt duktig hela sommaren och inte missat ett jobbpass, varit sjuk eller frånvarande och hon har blivit så uppskattad och omtyckt av personalen.

En försmak av hösten – Krämig kycklinggryta, ris och en ganska tråkig vardagssallad men ändå så gott!

Kryddburken - i förrgår: 23:10

Vilken sommar vi har haft!! Den är kanske inte över helt visserligen men värmeböljan och torkan över hela landet har nog ingen undgått. Tropisk hetta, gassande sol, vindstilla och fuktig, klibbig luft… Det är rent omänskligt för oss nordbor.

Rösta på årets finaste sommartårta!

Kryddburken - 06 Aug 18 kl. 19:10

Nu är det dags att återigen rösta fram Årets finaste SOMMARTÅRTA som ni läsare har skickat in. (Översta bilden är inte med i tävlingen) Nummer 1 – 34 och namn står under respektive bild. En röst per person.

Spagetti med sparris, vaxbönor och baconsås

Kryddburken - 31 Jul 18 kl. 16:38

Sommaren är verkligen lång i år! Vilken värme vi har alltså… Inte många regndroppar har kommit här ändå är grillförbudet nu upphävt. Man får då vara försiktig för allt är snustorrt i skog och mark.

Vad ska man äta i värmen??!

Kryddburken - 18 Jul 18 kl. 20:14

Den tropiska värmeböljan är visst här för att stanna enligt SMHI så jag bidrar med ett vansinnigt enkelt, svalkande och gott tips på mat som man ORKAR äta i värmen. Det tycks vara eviga frågan hos väldigt många just nu. Vad ska vi äta?

Rostbiff med färskpotatis i gräddsås

Kryddburken - 12 Jul 18 kl. 19:01

Kött och potatis ”sommar-style”. Allt måste ju nödvändigtvis inte vara grillat på sommaren så här bjuder jag på en mycket enkel, vällagad rätt där du får användning av överbliven kokt potatis. Trolla fram en god sås av lite kylskåpsrester.

Italiensk kycklinggratäng

Kryddburken - 06 Jul 18 kl. 16:44

Söndagsmiddag. Vad äter ni idag? Varmt så in i norden och lite tröstmat kan väl vara på sin plats efter gårdagens förlust mot England.

Baguetteröra med salami och gurka

Kryddburken - 06 Jul 18 kl. 15:25

Nu måste jag bara ge er tips om denna galet goda röra jag gjorde tidigare. Är ni som jag en som bara älskar smörgåsar, frallor, baguetter och gärna handlar på bagerier nu på sommaren? Det doftar ju så gott när man går förbi så man måste bara köpa mig sig nybakat bröd hem.

Hot jalapeno toast

Kryddburken - 04 Jul 18 kl. 15:11

Varma sköna dagar och heta toast! Går supersnabbt att göra i toastjärn eller paninigrill. Gör ett gäng när du ändå håller på, de är faktiskt väldigt goda att äta kalla också och ha med sig till stranden till exempel.

Broccolilasagne med vit och grönmögelost

Kryddburken - 01 Jul 18 kl. 20:34

Vad säger ni? Vill ni ha tips på något riktigt gott och dessutom vegetariskt? Något som jag verkligen tycker om så är det broccoli i alla former och här har jag använt den i en enkel, vegetarisk lasagne.

Öppen lasagne med svamp, bacon och färskostkräm

Kryddburken - 25 Jun 18 kl. 13:05

Månad igen och en vanlig matvecka ska bli skönt faktiskt. Jag skrev ju igår att ni skulle få recept på en förenklad vardagsklassiker och här är den! Öppen lasagne med knaperstekt bacon, champinjoner, färskost och en massa god gräslök och salladslök.

Glad sommar!

Kryddburken - 24 Jun 18 kl. 20:01

Hejsan! Hoppas ni alla haft en härlig midsommarhelg. Vädret har varit underbart, soligt med ljumma vindar och några regnstänk då och då.

Cream cheesetårta med fläder och jordgubbar

Kryddburken - 18 Jun 18 kl. 21:08

Här börjar vi måndagen med TÅRTA!!😉 Nä, egentligen inte för jag gjorde den igår som en avslutningstårta till barnen då det inte blev nån i veckan då vi var ute på restaurang istället. Tårta måste man ju ha, och det passar ju såklart vilket dag som helst – även måndagar!

Skolavslutning, sommarlov och restaurangtips!

Kryddburken - 15 Jun 18 kl. 21:32

En hektiskt vecka, bokstavligen. Men jösses va mycket vi hunnit med. Joline som nu slutat 9:an var i onsdags iväg på supé och dans i slottsruinen med avgångseleverna.

Kasslersallad med Rhode island-dressing

Kryddburken - 10 Jun 18 kl. 18:44

Så kom värmeböljan tillbaka och fler enkla sallader står på tur. Det här är en klassisk barndomsfavorit som har hängt med länge. Kassler är perfekt då vi behöver salt i värmen.