Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Köttfärsbiffar, stekta grönsaker och örtsås

Kryddburken - 22 Mar 18 kl. 20:01

Dags för den årliga ”biff-middagen” som det brukar bli när mannen får välja. Han fyller år idag och brukar alltid välja något med färs när det vankas födelsedag eller Fars dag. Ni som följt bloggen länge vet nog det vid det här laget. Gjorde en full plåt och stekte biffarna i ugnen tillsammans med kokt kulpotatis som även dom fick rostat lite i ugnen. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Varje timme fotograferas 180 000 tomater på grönsakspackeriet som nu finns på lista över innovativa företag i Europa - Glad vd konstaterar: "Bättre att vara på den här listan än på en protestlista"

Nyhetspressen - 09 Oct 18 kl. 16:56

I 60 år har Närpes Grönsaker sett till att tomater och gurkor hittar sin väg från odlare till kunder. Nu har företaget tagit plats på listan över innovativa och framgångsrika små och medelstora företag i Europa..

Det här är sista chansen – sedan är vi alla stekta

Nyhetspressen - 08 Oct 18 kl. 14:54

FN:s klimatpanel skräder inte orden: Ska klimatförändringarna bromsas, måste det ske inom tio år. Det kommer att kosta multum – men alternativet är värre..

Bra start för Emmaus stadsodling

Nyhetspressen - 22 Aug 18 kl. 13:00

Tomaterna är ännu gröna, men mängden är imponerande. I lådorna finns även mangold, portlak, bönor och en rad andra grönsaker. Mitt i stan.

M sågar köttförslaget: "Lite löjligt"

Nyhetspressen - 21 Aug 18 kl. 18:00

I en motion föreslår Vänsterpartiet att vegetarisk mat ska bli norm i kommunens verksamhet..

Umbrien i Italien – bland olivlundar i Italiens gröna hjärta

Freedomtravel - 30 Jul 18 kl. 06:00

Vi måste medge att vi blev lite förälskade i Umbrien i Italien, och vi förstår varför den här delen av landet ibland har kallats för Italiens gröna hjärta. Här växer olivlundarna tätt, här är kullarna intensivt gröna och här sjuder de små medeltidsbyarna av vardagsliv, medan man köper och säljer grönsaker på torgen. På något […] Inlägget Umbrien i Italien – bland olivlundar i Italiens gröna hjärta dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Halvårslång kö till slakten efter torka och foderbrist

Nyhetspressen - 28 Jul 18 kl. 11:39

Kön till svenska slakterier är rekordlång, över ett halvår. Torka och foderbrist tvingar många bönder att nödslakta. Och nu hämmas köttförsäljningen även av grillförbudet som breder ut sig i landet..

Finström erbjuder betesmarker

Nyhetspressen - 24 Jul 18 kl. 06:00

Foder och bete är i stor efterfrågan bland djurägare på grund av sommarens torka. Finströms kommun utlyser därför fyra naturbetesområden för dem som är i behov av tilläggsbeten. Sommarhettan har redan tvingat flera jordbrukare att nödslakta och många grönsaker vissnar eftersom det inte finns vatten att tillgå.

Äggpanna med grönsaker och het yoghurtsås

Kostdoktorn - 16 Jul 18 kl. 11:50

Praktisk vegetarisk allt-i-ett-rätt med grönsaker och ägg. Serveras med en het, fräsch yoghurtsås. Passar bra som snabblagad middag och i matlådan.

Ica skänker gammal frukt till bönder

Nyhetspressen - 10 Jul 18 kl. 07:57

Ica Kvantum i Ystad kommer att ge bort överbliven frukt och grönsaker till bönder som har brist på djurfoder, med anledning av det torra vädret.– Krisen just nu är väldigt akut och det handlar ju om ett kretslopp, säger butikschefen Christian Olofsson till Aftonbladet. .


Fler inlägg från Kryddburken

Baconlindade raggmunkar i smörgåsgrillen

Kryddburken - 09 Oct 18 kl. 13:50

Något som dom flesta älskar är raggmunkar och fläsk. Något som jag _inte_ älskar är stekos. Bland de värsta jag vet faktiskt så, så långt det går undviker jag allt stekt som fräser, sprätter och ryker.

Brödpudding med äpple och kanel

Kryddburken - 08 Oct 18 kl. 12:00

Hallå! Ny vecka och nya recept. Just det här tycker jag behöver lyftas fram lite extra då det är så himla smidigt och inte ofta man tänker på hur lätt man kan trolla fram något så gott av gammalt bröd.

Strimlad biffgryta med bambuskott, purjolök och champinjoner

Kryddburken - 02 Oct 18 kl. 13:13

En helt vansinnigt god asiatiskt biffgryta är vad det här är. Bland det bästa som finns och min favorit på chinarestaurang, men den är väldigt enkel att göra själv och blir faktiskt snäppet godare. Köttet får ligga i en marinad av maizenamjöl och bikarbonat för att bli riktigt härligt mört.

Pasta och bacongratäng

Kryddburken - 25 Sep 18 kl. 12:30

Billiga middagar som sparar både tid och pengar är alltid tacksamt till vardags. Det här är inget avancerat på något sätt och samtidigt som man blir av med lite kylskåpsrester såsom här en halv röd paprika, en halv gul. En bit zucchini, några salladslök och bacon så blir det middag som räcker till många.

Budapesttårta och Joline 16år

Kryddburken - 20 Sep 18 kl. 16:40

Igår fyllde Joline 16år. Hipp, hipp, hurra!!😃 Jag minns när jag började blogga, då hade hon inte fyllt 2år ens.

Vad gör man av 1kg mamma Scans köttbullar?

Kryddburken - 13 Sep 18 kl. 20:35

Jag skulle kunna förvrida sanningen lite här och skriva att jag stått halva förmiddagen och rullat och stekt hemmagjorda köttbullar och stolt, fotograferat hela anrättningen som hemlagad och rustik. Men det har jag inte! Jag köper hem mamma Scans ibland även jag.

Potatis och purjolökssoppa, 3 ingredienser, billigt och gott!

Kryddburken - 06 Sep 18 kl. 18:50

Enkel budgetsmart men också fantastiskt god och mättande soppa på bara tre ingredienser. Potatis, purjolök och buljong. Det är allt.

Saftiga tekakor med havregryn

Kryddburken - 05 Sep 18 kl. 14:05

Jag fick för mig att fylla frysen lite med nåt gott bröd och vad är väl inte godare är helt rykande, nybakade tekakor? Min mamma bakade ofta tekakor när jag bodde hemma. Stora lass på köksbänken, plåt efter plåt.

Fläskfilé med kantareller i sherrysås

Kryddburken - 05 Sep 18 kl. 10:49

Framåt hösten brukar jag ofta laga fläskfilépannor med rustika smaker och gärna med nån sort svamp. Det här receptet blev extra gott så jag delar med mig så ni kan prova själva. Fördelen är att det går så mycket fortare att tillaga än en långkokt gryta så det är perfekt en dag mitt i veckan.

Slånbärssaft

Kryddburken - 30 Aug 18 kl. 13:08

Slånbärsdricka eller slånbärsaft är bland det godaste som finns. Så uppfriskande, fräsch och lite syrlig smak. Ett mellanting av lingon och tranbärsdricka tycker jag.

Vinnaren av årets finaste sommartårta!

Kryddburken - 22 Aug 18 kl. 13:18

Det var väldigt många otroligt fina tårtor att välja bland, och efter att ha räknat rösterna har vi en vinnare! Stort GRATTIS till; Eva Forsberg 😊😊😊 Du kammade hem vinsten av årets finaste sommartårta med stor marginal, Grattis! Maila mig (kryddburken@telia.

Vinnaren av årets finaste sommartårta 2018!

Kryddburken - 22 Aug 18 kl. 13:18

Det var väldigt många otroligt fina tårtor att välja bland, och efter att ha räknat rösterna har vi en vinnare! Stort GRATTIS till; Eva Forsberg 😊😊😊 Du kammade hem vinsten av årets finaste sommartårta med stor marginal, Grattis! Maila mig (kryddburken@telia.

Kebab och gyros, Schysst käk!

Kryddburken - 16 Aug 18 kl. 22:02

Som ni vet älskar jag kebab och har testat en del både från restaurang och från frysdisken. Ikväll fick jag prova kebab och gyros från SCHYSST KÄK. Spännande såklart.

Frozen cheesecake

Kryddburken - 12 Aug 18 kl. 19:27

Idag jobbade Joline sin sista dag på Nya Conditoriet i Borgholm. En vecka ledigt väntar sen stundar gymnasiet. Vi firar henne förstås då hon varit otroligt duktig hela sommaren och inte missat ett jobbpass, varit sjuk eller frånvarande och hon har blivit så uppskattad och omtyckt av personalen.

En försmak av hösten – Krämig kycklinggryta, ris och en ganska tråkig vardagssallad men ändå så gott!

Kryddburken - 11 Aug 18 kl. 23:10

Vilken sommar vi har haft!! Den är kanske inte över helt visserligen men värmeböljan och torkan över hela landet har nog ingen undgått. Tropisk hetta, gassande sol, vindstilla och fuktig, klibbig luft… Det är rent omänskligt för oss nordbor.