Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Jägareförbundets blogg

Juridikträsket 2.0 – nu sjunker vargarna också

Jägareförbundets blogg - 03 May 16 kl. 11:51

– Vi orkar inte längre. Det ringer hela tiden. Så vi har dragit ut kontakten ur telefonjacket.  Jag lyssnade tyst. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Koppla era hundar – och låt vargarna leva

Nyhetspressen - 11 Nov 17 kl. 07:36

Vi beklagar djupt att flera jakthundar har dödats men ansvaret ligger hos ägarna – inte hos vargarna. Skyddsjakt på vilda djur som försvarar sitt revir är helt orimligt, skriver medlemmar från Svenska rovdjursföreningen och Jaktkritikerna..

Börsen sjunker efter Syrienattack

Nyhetspressen - 07 Apr 17 kl. 09:12

Stockholmsbörsen faller i den inledande handeln i spåren av USA:s nattliga flygattack mot Syrien. Efter cirka tio minuters handel ligger OMXS-index på minus 0,4 procent. Även de ledande Europabörserna sjunker, fast ganska marginellt.

Säsongen säkrad för Vargarna

Nyhetspressen - 04 Apr 17 kl. 20:37

Det var ett kort informationsmöte ute på ICA Maxi Arena..

Fortsatt små rörelser på börsen

Nyhetspressen - 03 Apr 17 kl. 12:30

Stockholmsbörsen sjunker marginellt i dag. Vid lunchtid hade OMXS-index gått ner med blygsamma 0,1 procent..

Avhopp hotar allsvenskan i speedway

Nyhetspressen - 28 Mar 17 kl. 17:59

Vargarna från Norrköping har ekonomiska bekymmer och kan tvingas dra sig ur allsvenskan i speedway. Om det sker – avgörandet kommer på fredag – hotas hela serien, eftersom det då återstår tre lag. – Det går inte att köra en serie mot bara två lag.

Vattenbrist kan stoppa kanalbåtar

Nyhetspressen - 27 Mar 17 kl. 22:11

Stora intressen står mot varandra när grundvattnet sjunker i länet..

Pedagoger i Borås överger förskoleklass och fritids

Nyhetspressen - 02 Feb 17 kl. 06:30

Trenden är att andelen behöriga pedagoger sjunker i både förskoleklasser och på fritidshemmen. Revisionen efterlyser konkurrenskraftiga löner och villkor..

Börsen avslutar handelsveckan nedåt

Nyhetspressen - 27 Jan 17 kl. 14:42

Stockholmsbörsen sjunker i linje med ledande Europabörser, trots kraftiga kurslyft för råvaruaktier..

Parkeringsmoralen i Malmö sjunker

Nyhetspressen - 19 Jan 17 kl. 17:00

Gatukontoret har tigit om den stora bristen på parkeringsvakter..

"Alarmerande" nya siffror om skolan

Nyhetspressen - 12 Jan 17 kl. 20:00

Återigen sjunker skolresultaten i årskurs nio i de kommunala skolorna och det är inte gruppen nyanlända elever som står för försämringen..


Fler inlägg från Jägareförbundets blogg

Vi slutar aldrig jaga med våra hundar!

Jägareförbundets blogg - 05 Dec 17 kl. 13:09

Varje gång jag går ut, jagar eller jakttränar med mina hundar kollar jag Rovobs numera. Jag vet, det inger en falsk trygghet. Men det är det enda jag kan göra.

Dags att skrota grönkläderna – och bli gul?

Jägareförbundets blogg - 01 Dec 17 kl. 00:01

Var det någon som trodde att djur är färgblinda? Det stämmer inte. Frågan är vilken färg jaktkläderna egentligen bör ha för att vara mest funktionella.

Hur du överlever november!

Jägareförbundets blogg - 15 Nov 17 kl. 10:54

Stackars november – den är verkligen inte grå. Ändå är det den färgen som är november för de flesta. Eller vad associerar du mest med i november månad?

Jägarglädje och sorg men avhuggna huvuden irriterar

Jägareförbundets blogg - 08 Nov 17 kl. 16:11

Vi lever i en allt mer polariserad värld. Inte minst märks det för oss jägare. Bara idag har jag kastats mellan glädje, sorg och ilska.

”Du blir så otroligt levande när du jagar!”

Jägareförbundets blogg - 30 Oct 17 kl. 15:59

”Du blir så otroligt levande när du jagar!” Det sa Natasha Illum Berg, professionell jägare i Tanzania nyligen i P1s Söndagsintervju. Hon sa också ”att vid jakt är dina sinnen väldigt vakna, tvingade att vara vakna.

Ska jaktsabotörer kommentera?

Jägareförbundets blogg - 11 Oct 17 kl. 00:10

Igår sände Sveriges Radio ett inslag i P5 i samband med att en varg avlivats vid skyddsjakt i länet. I programmet fick en grupp jaktsabotörer kommentera skyddsjakten. Det handlar här om en gruppering som ofta påpekar att jägare borde dö.

Dags att införa viltfredag

Jägareförbundets blogg - 17 Sep 17 kl. 23:05

Jag har tröttnat på att det internationella nätverket Köttfri måndag trummar ut hur vår köttkonsumtion leder till miljö- hunger och hälsoproblem. Jag tycker istället att det är dags att hylla viltköttet och lyfta fram hur hälsosamt och hållbart det samtidigt som det är bra för den biologiska mångfalden med mera! Dags att införa viltfredag!

Jaga djurplågare, inte jägarna och deras hundar

Jägareförbundets blogg - 12 Apr 17 kl. 11:28

Många djur plågas svårt i vår omvärld, det är vidrigt och avskyvärt. Men istället för att koncentrera sig på djurplågeriet slösar människor som anser sig värna djur dyrbar energi på ett ändlöst hackande på svenska laglydiga jägare och våra hundar. Varför fortsätter djurrättsaktivister att lägga massor av energi på att hacka på jägare istället för att lägga mer energi på djurplågeri?

Ropa inte efter åsiktsregistrering

Jägareförbundets blogg - 27 Mar 17 kl. 13:24

Ska aktivister, jägare eller andra intressen kunna anställas i myndigheter? Foto Matias Larhag/Unsplasch Vi är inne i ett konstigt tidevarv. Människors personliga agendor tillåts styra våra val och hur samhället ska fungera allt mer.

Är våra viltköttbullar oätliga?

Jägareförbundets blogg - 21 Mar 17 kl. 13:24

Såg du TVs Historieätarna, när Lotta Lundgren och Erik Haag grimaserade över gamla maträtter och tillagningssätt? Tror du dina förfäder tyckte att det var lika äckligt? Och kommer våra barnbarnsbarn tycka att våra viltköttbullar är oätliga?

När politik blir viktigare än verkligheten

Jägareförbundets blogg - 13 Mar 17 kl. 19:21

Varför anses jaktkunskaper vara belastande i en Viltförvaltningsdelegation. Foto Magnus Rydholm Miljöminister Karolina Skog (MP) ändrade sammansättningen av Viltförvaltningsdelegationerna. Officiellt är det en uppgörelse mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet som har gjorts.