Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Instagram tillkännager designförändringar - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Instagram tillkännager designförändringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 May 22 kl. 12:28

Instagram har tillkännagivit en ”visuell uppdatering” men en rad designförändringar. I ett blogginlägg nämns ”en ny energi och ett nytt syfte” för färger, typsnitt, logotyper och andra inslag i appen. Logotypens färgtoningar har starkare färger vilket är tänkt att få bakgrunden att se ”upplyst och levande” ut. Nya fonten Instagram Sans kommer bland annat användas i marknadsföringskampanjer och på hemsidan. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Xiaomi tillkännager samarbete med Leica, första telefonen kommer i juli

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 May 22 kl. 11:20

Xiaomi har tillkännagivit ett ”globalt, strategiskt samarbete” med tyska kameraföretaget Leica. Första Xiaomi-telefonen med Leica-teknik kommer i juli. Tillverkaren utlovar en ”ny epok av mobilfotografi”.

Nothing tillkännager återförsäljare för första telefonen

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 May 22 kl. 08:46

Nothing har meddelat operatörssamarbeten för det nya företagets första telefon som släpps nu i sommar. De har valt att bryta mot språkreglerna och skriva mobilens namn som ”phone (1)”, med liten bokstav och parentes. Ingen av operatörerna eller återförsäljarna som nämns berör Sverige, men pressmeddelandet säger att Nothing bekräftat de första av ”många samarbeten” för den kommande telefonen.

Nu kommer NFT:s till Instagram

Feber.se - 10 May 22 kl. 10:30

Kommer snart till Facebook med Metas vd och grundare Mark Zuckerberg meddelade igår att deras bilddelningstjänst Instagram kommer att börja testa en funktion för att visa upp så kallade NFT:s den här veckan. Tanken är att de som skapar eller har köpt NFT:s ska kunna visa upp dessa på sina profiler så att deras följare och andra intresserade enkelt kan se dem. Initialt kommer den här funktionaliteten bara vara tillgänglig för ett utvalt antal Instagram-användare i USA.

Instagram är trötta på TikToks på Instagram

Feber.se - 21 Apr 22 kl. 14:00

Kommer att börja ranka dessa lägre Instagram genomför nu några ändringar för att "se till att äran går till de som förtjänar det." Det handlar om tre ändringar: produkttaggar, förbättrade taggar överlag och rankning som ska främja mer originellt innehåll på plattformen. Det sista är nog det närmaste vi kommer att komma Instagram säga "sluta lägg upp TikToks som Reels".

Ryssland får nytt Instagram efter att det förbjudits

Feber.se - 24 Mar 22 kl. 16:30

Rossgram är en ryska Instagram-klon Ryska utvecklare ska nu vara igång att lansera en Instagram-klon, efter att plattformen förbjöds i landet tidigare denna månad. Enligt Rossgrams hemsida, som plattformen heter, ska den lanseras redan 28 mars för investerare, sponsorer och media. Någon gång senare kommer plattformen även öppnas för bloggare och andra användare.

Instagram återintroducerar det kronologiska flödet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Mar 22 kl. 08:12

Instagram erbjuder nu återigen ett kronologisk flöde, som alternativ till den algoritmskapade tidslinjen. En stor hake är dock att det inte går att ange att det kronologiska flödet ska vara standard. Användare kan tillfälligt växla till två olika kronologiska flöden genom att trycka på Instagram-loggan.

McLaren tillkännager flerårigt reklamsamarbete med Google

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Mar 22 kl. 12:43

McLaren Racing och Google har inlett ett flerårigt reklamsamarbete som innebär att Androids och Chromes logotyper kommer visas på racerbilen MCL36 Formula 1. Loggorna kommer även sitta på hjälmarna och dräkterna för Emma Gilmour, Lando Norris och Daniel Ricciardo med flera. Detta är inte första gången McLaren samarbetar med smartphonebranschen.

VPN:s har ökat med över 10.000 procent i Ryssland

Feber.se - 15 Mar 22 kl. 16:15

Efter att Instagram blockerades i landet Enligt VPN-tjänsten Atlas VPN ökade användandet av VPN-tjänster i Ryssland med 11.253 procent efter att Instagram försvann från landet 14 mars. Enligt Google Trends nådde även intresset för VPN i Ryssland rekordsiffror 12 mars när Ryssland berättade att man inom 48 timmar skulle blockera Instagram.

Ryssland bannlyser Instagram nästa vecka

Feber.se - 12 Mar 22 kl. 15:00

Den 14 mars stängs det ner i landet Den ryska kommunikationsmyndigheten Roskomnadzor har nu bestämt sig för att bannlysa Instagram i Ryssland. Detta är tänkt att ske från och med den 14 mars. Anledningen till det är att myndigheten anser att Meta har tillåtit våldshets mot ryssar på plattformen i ett antal länder.

Instagram lägger ner IGTV

Feber.se - 01 Mar 22 kl. 11:30

Full fokus på Reels i stället Instagram lanserade videofokuserade IGTV 2018 för att konkurrera med Youtube, men har sedan dess jobbat på att baka in bättre videostöd i vanliga appen. I höstas meddelade även Instagram att IGTV-innehåll har blivit tillgängligt i standardappen, vilket mer eller mindre sågs som dödsstöten för IGTV. Nu meddelar Instagram att IGTV-satsningen kommer läggas ner helt och appen kommer försvinna från app-butikerna.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Specifikationerna för Galaxy Fold 4 enligt rykte, har Snapdragon 8+ Gen 1

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 11:05

Enligt Ice universe på Twitter, som menar att uppgifterna är helt korrekta, kommer Galaxy Z Fold 4 att utrustas med Qualcomms snabbast chipp Snapdragon 8+ Gen 1. Om vi utgår från att de angivna specifikationerna faktiskt stämmer har Fold 4 en inre 7,6-tumsskärm med QXGA+ och 120Hz. Den yttre panelen är 6,2?

Tecken på ännu en Pixel-telefon i toppskiktet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:54

Källkoden i AOSP indikerar att Google arbetar på ännu en telefon i toppskiktet, utöver Pixel 7 Pro. Eftersom det inte rör sig om Googles kommande foldable spekuleras det kring en ”Ultra”-modell i Pixel-serien. Enligt ryktet har panelen för ”G10” 1440 x 3210 pixlar, 120Hz uppdateringsfrekvens samt måtten 71 x 155 millimeter.

Något försökte sälja prototyp av Pixel 7 på Ebay

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:37

Vad som påstås vara en prototyp av Pixel 7 har hamnat på webben, närmare bestämt på Ebay med ambitionen att sälja enheten. Strax efter att prototypen lades upp för försäljning togs den ned. De tillhörande fotografierna avslöjar inte mycket Google inte redan visat upp i officiella bilder.

Google börjar sälja Chromecast med Google TV i Sverige

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:24

Google har börjat sälja Chromecast med Google TV i sin svenska webbutik. I skrivande stund kan enheten bara förbeställas, med beräknad leverans 24 juni. Enheten skiljer sig från vanliga Chromecast genom att erbjuda ett smart-TV-gränssnitt och en tillhörande fjärrkontroll.

OnePlus frågar hur de kan förbättra OxygenOS

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 19:28

Vad som pågår med OnePlus gränssnitt OxygenOS har varit svårt att bli klok på. Många kunder invände mot Android 12-uppdateringen som innebar ett steg mot Oppo ColorOS. Oppo och OnePlus ska dock ha lagt ner planerna på att slå ihop systemen.

Iphone 14 Pro och 14 Pro Max påstås erbjuda ständigt aktiv panel

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 17:22

Enligt Mark Gurman kommer Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max sannolikt att erbjuda ständigt aktiva paneler. Androidtelefoner har länge erbjudit möjligheten att låta låsskärmen vara ständigt aktiv medan Iphones hittills har saknat funktionen. Pro-modellerna av årets Iphones förväntas erbjuda LTPO-skärmar som kan gå ned till blott 1Hz, likt flaggskeppen från Samsung och Oppo.

Googles Pixel-platta kan erbjuda stylus

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 17:07

Google bekräftade under I/O att företaget kommer släppa en surfplatta i Pixel-serien nästa år, men berättade inte mycket mer än så. Nu finns tecken på att surfplattan kommer erbjuda en aktiv stylus. Sökjätten gick med i Universal Stylus Initiative (USI) redan 2018.

Samsung Display lägger ned LCD-tillverkningen i juni

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:54

Enligt Korea Times kommer Samsung Display lägga ned sin traditionella LCD-tillverkning i juni, ett halvår tidigare än väntat. Full fokus kommer därefter ligga på OLED och quantum dot (QD). Samsung skulle först upphöra med LCD-tillverkningen redan 2020, men valde att fortsätta tillverka LCD-paneler efter att pandemin förde med sig en ökad efterfrågan på billiga skärmar till mobiler och surfplattor i budgetklassen.

Honor introducerar 70 Pro+ med 100W laddning

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:32

Honor har lanserat ett nytt flaggskepp i form av 70 Pro+. En egenskap som sticker ut är ett 4500mAh som stödjer 100W-laddning. Att ladda batteriet till 60 % tar bara en kvart, medan en komplett laddningscykel kan genomföras på en halvtimma.

Blocket lyfter på avgifterna för bland annat hemelektronik

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:30

I ett pressmeddelande som publicerats under förmiddagen tillkännager Blocket att bolaget kommer ta bort avgifterna för privatpersoner från ett flertal av de säljkategorier som erbjuds på handelsplatsen. Till kategorierna som avgiftsbefriats hör bland annat ”elektronik”, ”för hemmet” samt ”fritid och hobby”.   Kostnaden för att publicera annonser på Blocket i ovannämnda kategorier har tidigare pendlat mellan 15-30 kr för privatpersoner.

Google Drive på webben får stöd för tangentbordsgenvägar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 13:40

Google låter meddela att molnlagringstjänsten Drive har utökats med stöd för tangentbordskommandon vid användning av webbläsaren. Stödet gör det möjligt att dra nytta av de klassiska tangentbordskombinationerna för att kopiera eller klippa och klistra bland dokument och filer. Förbättringarna slutar dock inte där.

Laddar du din telefon trådlöst?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 28 May 22 kl. 16:37

Trådlös laddning är numera en standardfunktion i toppmodeller. Qi-laddning fick ett ännu större genomslag när Iphones började stödja tekniken, genom Iphone 8 och Iphone X år 2017. De trådlösa laddningshastigheterna har dessutom ökat genom åren, främst genom att kinesiska tillverkare pressat gränserna.

Googles bildvisningsapp heter nu bara ”Gallery”

Swedroid.se - Allt om Google Android - 28 May 22 kl. 12:31

Galleri-appen Google släppte sommaren 2019, Gallery Go, heter numera bara Gallery. Appen skapades som ett mer avskalat och resurssnålt galleri för lokala bilder och videor, för telefoner med klenare hårdvara. Innan Gallery var Googles enda bildvisningsapp Photos som kan vara onödigt tungrodd för lokalt material.

Rapport: Samsung minskar smartphoneproduktionen med 30 miljoner exemplar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 May 22 kl. 19:35

En sydkoreansk publikation rapporterar att Samsung kommer tillverka 30 miljoner färre smartphones under 2022 än planerat. Orsakerna som anges för minskningen är stigande inflationstakt, minskad efterfrågan, komponentbrister och kriget i Ukraina. Tillverkningen ska ha justerats för smartphones i samtliga prisklasser, från budgetmobiler upp till toppskiktet.

Google har släppt beta 2.1 av Android 13

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 May 22 kl. 19:22

Alla Pixel-ägare som valt att betatesta kommande Android 13 kan nu ladda hem en ny version som åtgärdar en handfull specifika buggar. De som redan är betatestare ska få version 2.1 som OTA-uppdatering.