Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Indien vill stoppa förbokningen av Starlink - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Indien vill stoppa förbokningen av Starlink

Feber.se - 28 Nov 21 kl. 13:00

Tills företaget fått licens att sälja systemet Indien har sagt till sin befolkning att inte förhandsboka SpaceX Starlink-system enligt Reuters. Anledningen är att den indiska regeringen först vill se att Starlink har en licens att verka i landet innan de börjar distribuera sina tjänster. I en tweet från Indiens avdelning för telekommunikation står det även att man frågat Starlink att stoppa förhandsbokningen av systemet. Sedan Starlink registerade sig i Indien 1 november ska man ha fått emot över 5 000 förhandsbokningar. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Elon Musk säger att Starlinks satelliter inte är i vägen

Feber.se - 30 Dec 21 kl. 20:00

"Rymden är extremt enormt och satelliter är väldigt små" Elon Musk tycker inte att Starlink-satelliterna tar upp för mycket utrymme i rymden, han säger till Financial Times att "tiotals miljarder" skulle kunna få plats i omloppsbanan nära jorden. Tidigare har Josef Aschbacher, generaldirektör för European Space Agency, hävdat att Musk är den som "skapar reglerna" för den kommersiella rymdindustrin. Tidigare denna vecka klagade även Kina på att deras rymdstation var tvungen att undvika att kollidera med Starlink-satelliter.

Apple och Foxconn stoppar fabrik i Indien

Feber.se - 29 Dec 21 kl. 18:30

Tillverkningen har stått stilla sedan 18 december Apple har stoppat en Foxconn fabrik som producerar iPhone 12 och testproducerar iPhone 13, rapporterar Reuters. Fabriken som ligger i Sriperumbudur i Indien har stått stilla sedan 18 december efter att 256 stycken arbetare ska ha blivit matförgiftade, 159 av dessa lades in på sjukhus. Detta ska sedan ha lett till protester.

Starlink ska testa att koppla upp flygplan mot nätet

Feber.se - 01 Dec 21 kl. 14:00

SpaceX rymdinternet letar sig in i fler fordon SpaceX rymdinternetsatsning Starlink verkar inom kort vara på gång med att förse flygplan med internet från sitt rymdbaserade satellitnätverk. Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar att Starlink för samtal med flera amerikanska flygbolag om att börja testa Starlink ombord på deras flygplan. Huruvida det bara handlar om flygplan som flyger inom USA eller även internationella rutter finns det ingen information om.

Tesla installerar Starlink vid vissa Superchargers

Feber.se - 15 Nov 21 kl. 18:30

Frågan är varför Enligt en Reddit-användare har Tesla installerat en Dishy McFlatface, Starlinks parabolantenn, vid en Supercharger-station i Lake City, Florida. Just nu är denna den enda som setts men det är mycket möjligt att Starlink finns vid flera Supercharger-destinationer. Det är just nu oklart varför Starlink dyker upp vid en Supercharger, men ena teorin är att Tesla kanske börjar erbjuda internet till dem Tesla-kunder som inte har betalat för mobil uppkoppling i sina bilar.

Första satelliterna till Project Kuiper skickas upp nästa år

Feber.se - 02 Nov 21 kl. 11:00

Amazons rymdinternet ligger fyra år efter SpaceX Starlink Amazon har meddelat att man planerar att skicka upp de första två prototyp-satelliterna till sin rymdinternet-satsning Project Kuiper i slutet av 2022. Amazon planerar att att använda raketen RS1 från ABL Space Systems för att rymdsätta de båda satelliterna KuiperSat-1 and KuiperSat-2. De båda satelliterna ska användas för att utföra diverse tester för Project Kuiper och Amazon skriver i ett blogginlägg: "These satellites—KuiperSat-1 and KuiperSat-2—are an important step in the development process.

Starlink har fått svenska priser

Feber.se - 01 Nov 21 kl. 12:30

Kommer nästa år Internet via rymden är något som känns som hittepå, men nu finns det faktiskt. Eller snart finns det här i Sverige. Elon Musks projekt Starlink fortsätter att växa och datumet för att det ska komma hit är satt till 2022, alltså nästa år.

Nästa månad öppnar Starlink upp för fler kunder

Feber.se - 20 Sep 21 kl. 12:15

Efter att SpaceX rymdinternet rullat i en betaversion i ett år Det har nu snart gått ett år sedan SpaceX började erbjuda internetuppkoppling från rymden via sitt satellitnätverk Starlink. I slutet av förra veckan meddelade SpaceX grundare Elon Musk att Starlink kommer att lämna betafasen nästa månad och öppna upp för fler kunder. Starlink sägs redan ha runt 100.

Amazon protesterar mot SpaceX nya Starlink-planer

Feber.se - 02 Sep 21 kl. 09:45

För att inte Amazon klarar av att konkurrera på andra sätt? Rymdbråken mellan världens två rikaste män, Jeff Bezos och Elon Musk, fortsätter. Nu har Amazon lämnat in en protest mot SpaceX nya planer på att utöka kapaciteten för sitt rymdinternet-nätverk Starlink.

Starlink har nu 100.000 användare

Feber.se - 25 Aug 21 kl. 09:00

Många som vill ha rymdinternet från SpaceX SpaceX-grundaren Elon Musk uppgav via Twitter att SpaceX nu har skeppat 100.000 terminaler till deras ryminternet-satsning Starlink. Starlink drog igång sin tjänst i slutet av oktober förra året och uppgav i februari i år att man hade 10.

SpaceX satelliter "bortom kontroll" enligt experter

Feber.se - 24 Aug 21 kl. 08:30

Nära andra farkoster 1 600 gånger i veckan SpaceX har hittills skickat ut 1 700 satelliter till sin tjänst Starlink, som ska förse hela världen med internet när den är färdigutvecklad. Nu varnar experter för att satelliterna är farligt nära andra objekt i rymden lite väl ofta. "This problem is really getting out of control" säger Siemak Hesar, VD och medgrundare för rymdtrafikledningssystem Kayhan Space.


Fler inlägg från Feber.se

Steam Deck får stöd för Easy Anti-Cheat

Feber.se - 1 timme sedan

Inget fuffens på Valves bärbara konsol Valve bekräftade i går att spel som använder sig av antifuskmjukvaran Easy Anti-Cheat (EAC) kommer kunna köras på Steam Deck. Valve har samarbetat med Epic för att få detta att fungera och innebär helt enkelt att fler spel kommer vara kompatibla med denna bärbara och Linux-baserade dator. "Our team has been working with Epic on Easy Anti-Cheat + Proton support over the last few months, and we're happy to announce that adding Steam Deck support to your existing EAC games is now a simple process, and doesn't require updating game binaries, SDK versions, or integration of EOS," Några exempel på spel som använder sig av EAC är Halo: The Master Chief Collection, Rainbow Six Siege och Fortnite.

Fabriksny Saab från 1979 skapar auktionshysteri

Feber.se - 2 timmar sedan

Saab-entusiaster jublar Den här artikeln har något inbäddat i sig, troligen ett videoklipp. Se klippet. 1979 levererades en sprillans ny Saab 96 GL V4 Super till en glad ägare i Nossebro.

Släpptrailer för Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Feber.se - 3 timmar sedan

Ser bra ut! Nu är det inte allt för långt kvar tills Sony släpper sin senaste Uncharted-samling, Uncharted: Legacy of Thieves. Denna samling innehåller som bekant upphottade versioner av Uncharted 4: A Thief’s End och Uncharted: The Lost Legacy.

Jeff Goldblum recenserar Jeff Goldblum-imitationer

Feber.se - 19 timmar sedan

Finns gott om dem Skådespelaren Jeff Goldblum tittar här på några imitationer av honom och avgör om de är bra eller ej. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Snubbe avslöjar hasardspelindustrins hemligheter

Feber.se - 20 timmar sedan

Inte direkt rent mjöl i påsen En före detta anställd från en av världens största spelbolag avslöjar här i en intervju med VICE att det finns enorma bristerna i branschen. Snubben berättar bland annat hur spelbolagens system är utformade så att att förlorare ska förlora mer och vinnare ska sluta spela samt att bolagen hur de inte bryr sig ett skvatt om att någon förlorar allt en äger. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Swedbank- och Comviq-appen tros ha fått virus

Feber.se - 20 timmar sedan

I alla fall om man kör Huawei Under eftermiddagen i dag började det komma in rapporterar om Swedbanks bank-app och Comviq-appen har fått virus. Folk har nämligen börjat få meddelande från Android-systemets virusvarnare om att dessa appar kan vara smittad med något skit och att de bör avinstalleras omedelbart. Swedbank var snabba med att meddela att de tror det är bara är en bugg en rekommenderar ändå sina användare att göra sina bankärenden via hemsidan tillsvidare.

En första teaser för Joe vs. Carole

Feber.se - 21 timmar sedan

Serie baserad på Tiger King-grejen När Tiger King-hajpen var som störst rusade film- och tv-bolagen att sätta igång produktioner som skulle filmatisera de dramatiska händelserna från Netflix-serien. En av dessa tolkningar har nu fått en trailer och det är Joe vs. Carole.

Bitcoin rasar i värde

Feber.se - 22 timmar sedan

Handlas nu för under 35.000 dollar Världens börser har fallit den senaste veckan och kryptovalutorna verkar ha hakat på den nedgången. En bitcoin har bara sedan igår tappat runt 10 procent i värde och handlas nu för lite under 35.

Googles Pixel-klocka dyker upp under våren

Feber.se - 23 timmar sedan

Sannolikt i samband med I/O Det ryktas om att Google kommande Pixel-klocka kommer att dyka upp den 26 maj vilket då antagligen skulle sammanfalla med Googles I/O-utvecklarkonferens. Informationen kommer från läckaren Jon Prosser som meddelade detta via Twitter-inlägget nedan. Google själva har, uppenbarligen, inte sagt officiellt om detta ännu så man får ta det hela med en nypa salt fram tills dess.

Skapa en opera med Blob Opera

Feber.se - Igår: 09:00

Slajmfigurer sjunger via maskininlärning Onödiga grejer som kan vara underhållande i någon minut finns det gott om på internet. Googles nya AI-experiment Blob Opera är ett typiskt exempel på detta. Med Blob Opera kan du styra fyra stycken AI-röster som då kan sjunga någon form av opera åt dig.

Stockholm är nu mer detaljerad i Google Maps

Feber.se - Igår: 08:00

Nu kan du se var du kan gå över gatan Under 2020 började Google uppdatera sina Maps-kartor för att de skulle få ett mer detaljerat utseende. Det innebar bland annat att kartorna skulle visa hur breda vissa gator eller vägar var samt om det fanns trottoarer eller övergångsställen att gå på. Google rullade ut dessa kartor först till storstäder som San Fransisco och New York men nu har har även Stockholm fått mer detaljerad kartinformation i Google Maps.

Stockholm är nu mer detaljerat i Google Maps

Feber.se - Igår: 08:00

Nu kan du se var du kan gå över gatan Under 2020 började Google uppdatera sina Maps-kartor för att de skulle få ett mer detaljerat utseende. Det innebar bland annat att kartorna skulle visa hur breda vissa gator eller vägar var samt om det fanns trottoarer eller övergångsställen att gå på. Google rullade ut dessa kartor först till storstäder som San Fransisco och New York men nu har har även Stockholm fått mer detaljerad kartinformation i Google Maps.

En ny trailer för S02 av Picard

Feber.se - Igår: 07:00

Resistance is futile I går släpptes det en ny trailer för den andra säsongen av Jean-Luc Picard-serien Picard. I denna säsong återvänder som bekant John de Lancie som Q vilket ju bara det ju borde göra denna säsong värd att se. Denna andra säsong har premiär på Amazon Prime den Läs vidare och kommentera: https://feber.

Nu finns Ingen bor i skogen på SVT Play

Feber.se - Igår: 20:00

Klungans klassiska tv-serie går nu att streama SVT har nu lagt upp tv-serien Ingen bor i skogen för streaming på SVT Play. Tv-serien är inspelad av humogruppen Klungan och sändes ursprungligen i SVT2 2010. Serien handlar om åtta personer som bor grannar med varandra och beskrivs av SVT som en "egensinnig föreställning om åtta tragikomiska karaktärer".

Video visar Microsoft skrotade Andromeda OS

Feber.se - Igår: 19:30

Skulle köras på bland annat Surface Duo I videon ovan går Windows Central igenom Microsofts nedlagda Andromeda OS, som på sätt och vis skulle varit efterträdaren för Windows Phone. Som vi ser i videon så testade Microsoft operativsystemet med telefonen Lumia 950, både som en skärm och dubbelskärm. Mycket fokus i Andromeda verkar läggas på att kunna skriva med en penna lite var som helst, och att telefonen (eller Surface Duo) ska fungera som ett sorts digitalt anteckningsblock.