Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Ikväll är det Google I/O - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Ikväll är det Google I/O

Feber.se - 11 May 22 kl. 15:00

Klockan 19:00 startar Googles presentation Ikväll börjar Googles årliga utvecklarkonferens I/O där vi bland annat förväntar oss att höra mer om företagets första smarta klocka Pixel Watch, Pixel 6a och den kommande versionen av Android. Googles stora presentation som börjar klockan 19:00 ikväll går att ses live videon ovan eller här på YouTube. Läs vidare och kommentera: https://feber. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Google Wallet landar på Fitbit-klockor

Feber.se - 16 Nov 22 kl. 18:30

Och Google Maps kommer snart Goda nyheter för dig som köpt en Fitbit Sense 2 eller Versa 4, då de senaste klockorna nu får tjänsten Google Wallet från och med idag. Det innebär alltså att du kan betala med din Fitbit precis som med vilken annan Android-telefon (eller Wear OS-klocka) som helst. Inom kort ska klockorna också uppdateras med kartappen Google Maps, med stöd för vägbeskrivningar sväng för sväng.

Google släpper sin VPN till Mac och Windows

Feber.se - 11 Nov 22 kl. 12:30

Ingår i Google One med 2 TB lagring Google släpper nu sin VPN för Google One-prenumeranter till både Windows och macOS. Precis som på telefonen är tjänsten dock inte riktigt lika kraftfull som andra VPN-tjänster, det går exempelvis inte att gå runt geografiska begränsningar för livesport eller annan strömmande video. Tjänsten är tillgänglig i 22 länder, inklusive Sverige.

Google sägs snart stänga ner Google Street View-appen

Feber.se - 02 Nov 22 kl. 13:00

Snart finns bara Street View i Google Maps Det ser ut som om Google håller på att förbereda sig för att snart stänga ner den dedikerade appen man har till sin tjänst Google Street View. Det är 9to5Mac som har kollat igenom koden till den senaste versionen av Google Street View och där hittat skärmdumpar och annat som tyder på att appen snart kommer att stänga ner. Att Google planerar att stänga ner Google Street View-appen kanske inte är så underligt då funktionaliteten för Google Street View även finns i Google Maps, en app som är betydligt mer använd än den dedikerade Google Street View-appen.

Idag dör Google Hangouts

Feber.se - 01 Nov 22 kl. 14:00

Nu vill Google att vi ska använda Google Chat istället Idag stänger Google ner de sista resterna av Google Hangouts, en chattjänst som nu istället ersätts av Google Chat. Google Hangouts startade som den del av Googles havererade sociala medie-satsning Google+ när denna lanserades 2013 men blev sedan en fristående tjänst. Google stängde ner Google+ 2019 men Google Hangouts fick leva kvar ytterligare några år.

Google har förvärvat företag som erbjuder avatarer [Notis]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 Oct 22 kl. 08:40

Google har köpt upp en utvecklare kallad Alter som specialiserat sig på att erbjuda avatarer, det vill säga digitala figurer som representerar användare och företag online. Förvärvet ses som ett försök att bättre kunna konkurrera med TikTok. Enligt TechCrunch köpte Google upp Alter för cirka 100 miljoner dollar.

Google Pixel 7 och 7 Pros gratis VPN-tjänst kommer i december

Feber.se - 18 Oct 22 kl. 15:00

Surfa lite mer privat utan att betala extra När Google presenterade Pixel 7-serien i början av oktober berättade man att telefonerna skulle få tillgång till företagets gratis VPN-tjänst via Google One, det ser ut som att denna kommer att börja rulla ut till Pixel-användare under december. Så här skriver Google på sin supportsida: "As of December 2022, Pixel 7 and Pixel 7 Pro consumers can access VPN by Google One at no extra cost on those devices through the Google One app without a Google One subscription. All other Google One membership benefits are sold separately.

Tottenham och Google kan ingå ett sponsoravtal

Feber.se - 11 Oct 22 kl. 12:30

Fotbollslagets arena kan bli Google Stadium Väldigt nyligen meddelade Google att de lägger ner sin molnspeltjänst Stadia, men det ser ut som att vi kommer få någonting helt annat från Google med ett liknande namn. Det verkar nämligen som att Google kommer att vara med och sponsra Premier League-klubben Tottenhams nya arena i London – namnet skulle i sådant fall kunna bli Google Stadium. Det är David Ornstein från The Athletic som säger att Google och Spurs just nu förhandlar om rättigheterna och att ett sådant avtal i sådant fall skulle gälla i tre år.

Google Assistents körläge försvinner

Feber.se - 10 Oct 22 kl. 13:00

Endast körläget i Google Maps kvar nu Under Google I/O 2019 visade Google upp ett nytt flashigt körläge för Google Assistent, med ett gränssnitt speciellt anpassat för när du kör bil. Företaget fortsatte visa upp läget 2020, tills det till slut släpptes under förra året. Det verkar dock redan nu som att Google tar bort funktionen från Android, skriver 9to5Google.

Google snackar Pixel i ny podcast

Feber.se - 10 Oct 22 kl. 11:30

Första avsnittet av "Made by Google" finns ute nu Google har nu i samband med lanseringen av Pixel 7-serien och Pixel Watch även startat en podcast där de går igenom sina produkter i lite djupare detalj än vad man hinner göra i reklamer eller korta presentationer. Nya avsnitt kommer veckovis och Rachid Finge är programledare. "Made by Google" finns där du lyssnar på dina poddar, nedan finns en Spotify-länk till första avsnittet som handlar om att zooma med kameran på smartphones.

Google TV får stöd för användarprofiler

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 May 22 kl. 13:22

Google TV har fått det utlovade stödet för användarprofiler, i stil med de som erbjuds i strömningstjänster. Nya Google-konton kan läggas till så att alla i hemmet får en egen profil. Det innebär bland annat att de kan få personliga rekommendationer av serier och filmer, egna spellistor och personanpassad hjälp från Google-assistenten.


Fler inlägg från Feber.se

Apple Music Replay får ny design

Feber.se - 2 timmar sedan

Tjänstens motsvarighet av Spotify Wrapped Nu är snart den bästa tiden av året här, när vi får se allas Spotify Wrapped. Vi får dock inte glömma att även Apple Music har sin egna lilla återblick de kallar Apple Music Replay, och den har precis nyss fått en ny design med mer information än tidigare. Det går nu även att se om man är en artists topp 100 lyssnare, vilka spellistor man lyssnat mest på och vilka genrer som definierat ens år.

Audi presenterar nya Performance-versioner

Feber.se - 2 timmar sedan

RS 6 Avant och RS 7 Sportback blir ännu vassare Audi RS 6 Avant och RS 7 Sportback är allt annat än slöa men mycket vill alltid ha mer. Nu presenteras nya Performance-versioner av modellerna och dessa får ännu mer prestanda och är proppade med mer lyx än tidigare. Den dubbelturbomatade V8:an på 4,0 liter ger här 630 hästar (upp 30 hästar) och 850 newtonmeter (upp 50 newtonmeter) i vrid.

Radioprogramledare ljög om att de använt Pixel 4 i reklam

Feber.se - 3 timmar sedan

Google och iHeartMedia får betala 9 miljoner dollar i böter Google och iHeartMedia har i en överenskommelse med amerikanska FTC gått med på att betala 9,4 miljoner dollar, efter att Google bett radioprogramledare att prata om Pixel 4, som att de använt den – trots att de inte gjort det. Google ska ha betalat iHeartRadio 2,6 miljoner dollar och ytterligare två miljoner till mindre nätverk Google ska åtminstone till slut skickat ut fem telefoner, när reklamen gick 2019, men det verkar inte ha varit tillräckligt. Nästan 29 000 gånger gick reklamen under 2019 och 2020, hävdar FTC.

Är Apple på väg att sparka ut Twitter?

Feber.se - 3 timmar sedan

Elon påstår saker Inte nog med allt annat som händer på Twitter med Elon Musk, nu har han börjat bråka med Apple. Anledningen är de där 30 procenten som Apple tar när folk köper saker via deras plattform, något som Elon nu inte alls verkar gilla. Eller det har han kanske ogillat förut, men nu har han börjat vara högljudd i frågan.

Nu finns appen Oceanic+ till Apple Watch Ultra

Feber.se - 4 timmar sedan

Apple Watch Ultra är nu en dykdator En av de stora förbättringarna hos Apple Watch Ultra jämfört med tidigare klockor från Apple är dess vattentålighet, som gör att klockan kan användas som en dykdator med appen Oceanic+. Den har dock inte varit tillgänglig tills nu, men nu är den till sist tillgänglig i App Store. Oceanic+ designades av Huish Outdoors i samarbete med Apple och det ger användare tillgång till massor av relevant information för dykare.

BeReal är Apples iPhone App of the Year

Feber.se - 4 timmar sedan

För iPad är det GoodNotes 5 Apple har nu berättat vilka appar som vunnit App Store Awards för 2022, och det är appen BeReal som kammar hem det största priset med ”iPhone App of the Year”. BeReal är, för de som inte vet, en app där användare får en notis en gång per dag, där de ska fånga ögonblicket med både främre och bakre kameran – på samma gång. Tanken är att det ska ge en mer verklig bild över personers liv.

Sjukdomen apkoppor har för rasistiskt namn

Feber.se - 5 timmar sedan

Monkeypox blir nu mpox I maj fick Sverige sitt första fall av den ovanliga sjukdomen apkoppor där kroppen får massa tråkiga blåsor. Sjukdomen som heter monkeypox i andra länder fick sitt namn 1958 då den upptäcktes hos apor. På 70-talet fick människor den för första gången.

Tesla Model 3 ska få ännu mer minimalistisk interiör

Feber.se - 5 timmar sedan

Facelift på gång När man hoppar in i en Tesla Model 3 för första gången slås man av hur lite prylar det finns. En stor skärm i mitten bara och inte så mycket annat. Man inser dock ganska snabbt att man inte behöver så mycket och efter någon minuts körning saknar man inget direkt.

Världens största aktiva vulkan har fått ett utbrott

Feber.se - 6 timmar sedan

Första gången sedan 1984 Vulkanen Mauna Loa på Hawaii är världens största aktiva vulkan och nu har lavan börjat flöda ur den igen. Det är första gången på nästan 40 år, senast var 1984, och det sker efter en tid med jordbävningar så forskarna verkar inte förvånade. Just nu flödar lavan inte mot ett hål där det bor människor, så just nu fortsätter livet som vanligt på Hawaii.

Ny podcast om Amazon Prime Video

Feber.se - 6 timmar sedan

Med Alex och Sigge Imorgon den 30 november släpper Amazon Prime Video en podcast tillsammans med Alex och Sigge där de ska djupdyka i nya och etablerade serier på tjänsten, samt filmer och annan populärkultur. Hanna Widell på produktionsbolaget Perfect Day Media säger: – Tv-serier och film är samtalsämnen som engagerar och för samman människor. Därför är diskussionen runt om minst lika viktig som själva tittandet.

Vi har kollat in fodralet till JBL Tour Pro 2

Feber.se - 17 timmar sedan

Det som har en egen skärm I slutet av augusti släppte JBL lurarna Tour Pro 2. Själva lurarna var inte någon revolution kanske, men fodralet de ligger i är klart annorlunda. Det har nämligen en egen skärm.

Häng med en lokförare under en söndag på jobbet

Feber.se - 17 timmar sedan

Avslappnande! När man kör tåg så måste man ju inte bara köra tåget från A till B utan också ta sig till punkt A och från punkt B. Här får vi följa med Thomas under en arbetsdag när han tar sig hela vägen och "bara" kör 171 meter tåg som väger 376 ton.

Helikoptern som skulle bärga raketer i luften

Feber.se - 18 timmar sedan

Spana in en animerad version av Hiller Air Tug 1962 lyfte den udda skapelsen Sikorsky S-64 Skycrane för första gången. En helikopter som fungerade som en slags kran. Ungefär samma period pågick rymdrejset där amerikanerna kämpade för att slå ryssarna som först till månen.

Var ska man lägga en straff?

Feber.se - 18 timmar sedan

Det finns statistik över vilket hörn som är bäst Just nu pågår, som de flesta säkert märkt, fotbolls-VM. Det är därför inte helt osannolikt att vi kommer att få se ett gäng straffar, eller kanske till och med att någon match avgörs med straffar. Vissa tycker kanske detta är som att dra lotter, men om vi kikar på lite statiskt visar det sig att det inte riktigt är så.

En trailer för White Noise

Feber.se - 19 timmar sedan

Dramakomedin med Adam Driver Här kommer den första trailern för filmen White Noise med Adam Driver i huvudrollen. Filmen är baserad på Don DeLillo roman med samma namn vilken släpptes 1985. I filmen får vi följa hur en familj hanterar det faktum att det har börjat spridas något slags giftig moln över världen och situationer som detta leder till.