Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 I morgon drar Den stora älgvandringen igång igen - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

I morgon drar Den stora älgvandringen igång igen

Feber.se - 24 Apr 22 kl. 16:00

Kan än en gång ses på Twitch Gillar du att följa SVT:s slowtv-satsning Den stora älgvandringen så kan du se fram emot morgondagen eftersom de då kommer börja sända det igen. Precis som förra året så kommer man kunna titta på jippot tillsammans med andra eftersom SVT sänder det hela på Twitch. Sändning är identisk med den som sänds via SVT Play men där man även kan chatta med andra tittare samtidigt. Det hela drar som sagt igång under morgondagen men redan nu kan man värma upp genom att lyssna på naturen. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Ny trailer för Stranger Things

Feber.se - 24 May 22 kl. 08:00

Fjärde säsongen drar igång på fredag Nu är det bara några dagar kvar tills fjärde säsongen av Stranger Things drar igång och här kommer en trailer inför det. Netflix skriver om vad vi har att se fram emot i seriens senaste säsong: "It’s been six months since the Battle of Starcourt, which brought terror and destruction to Hawkins. Struggling with the aftermath, our group of friends are separated for the first time – and navigating the complexities of high school hasn't made things any easier.

Några sällsynta Lego-byggsatser börjar säljas i morgon

Feber.se - 16 May 22 kl. 11:30

Lego-fans egna idéer kan bli förverkligade I morgon kommer Lego att dra igång en ny försäljning av några modeller som härstammar från det som Lego kallar för "Bricklink Designer Program". Det handlar om byggsatser som ursprungligen skickats in av lego-fans via Legos tjänst Lego Ideas och fått en andra chans att bli riktiga lego-modeller. I dagsläget tävlar nio stycken av modellbyggena att bli en av fem modeller som produceras.

Nu kan du följa häckande havsörnar live

Feber.se - 11 May 22 kl. 15:30

Om du vill pausa från Den stora älgvandringen ett tag Karlsö Jagt- och djurskyddsförening på Gotland har dragit igång en livesändning där man kan kolla in när några av Stora Karlsös havsörnar häckar. Det hela påminner lite om SVT:s klassiker Den stora älgvandringen även om gänget bakom örn-streamingen inte har haft lika mycket resurser för att filma örnarna. I dagsläget kan man kolla in livesändningar från två statiska kameror där den ena filmer ett bo och den andra filmar klipporna i Svarthällar på Stora Karlsö.

Idag håller Nothing sitt event

Feber.se - 23 Mar 22 kl. 13:30

Startar klockan 15:00 Nothing, som släppte sin första produkt förra året, kommer idag hålla ett event där de presenterar några nyheter. Företaget menar att 2021 bara var början och att det är nu 2022 de kommer igång på riktigt. Vi vet att Nothing har ett samarbete med Qualcomm och många rykten tyder på att företaget har någon sorts telefon på gång.

Sista Lamborghini Aventador börjar tillverkas igen

Feber.se - 18 Mar 22 kl. 10:00

Eftersom några exemplar sjönk Aventador Ultimae är Lamborghinis farväl till V12:an innan elektrifieringen tar vid. Den presenterades i juli förra året och är den vassaste Aventadoren hittills med 780 hästar. 350 coupér och 250 roadsters skulle tillverkas.

Playstation kör ny State of Play-ström i morgon

Feber.se - 08 Mar 22 kl. 16:45

Fokus på japanska utgivare Sony har meddelat att en ny State of Play-ström är på ingång och denna kommer hållas under morgondagen. I ett blogginlägg får vi reda på att vi kommer få uppdateringar från primärt japanska utgivare om spel till PS5 och PS4, men vi kommer även få lite nyheter från andra utgivare runt om i världen. Sony skriver även att vi inte kommer få några uppdateringar gällande Playstation VR2-titlar eller någon ny hårdvara, så om ni är sugna på sådant får ni vänta lite till.

Steve Wozniaks rymdföretag nu igång och spårar satelliter

Feber.se - 03 Mar 22 kl. 16:00

Webbsidan går att besöka nu Förra året fick vi veta att Steve Wozniak var igång med ett nytt företag som ville bli "rymdens Google Maps", nu ska Privateers hemsida, som företaget heter, vara igång och vi kan surfa in och spåra satelliter i omloppsbana kring jorden. Själva verktyget som spårar satelliter heter Wayfinder och där kan användare se vad som sker där uppe just nu. Det går också att spola både fram och tillbaka för att se var satelliter var och kommer vara vid en viss tidpunkt.

Cyberpunk 2077-ström drar igång idag

Feber.se - 15 Feb 22 kl. 07:00

Dags för releasedatum för next gen-versionen? Det har varit rätt tyst från CD Projekt RED den senaste tiden, men nu verkar gänget vara redo att hoppa upp på Cyberpunk 2077-hästen igen. Via det officiella Twitter-kontot har vi fått reda på att utvecklarna kommer dra igång en ström idag klockan 16:00 där vi kommer få lite nyheter kring spelet.

Idag drar Apex Legends: Defiance igång

Feber.se - 08 Feb 22 kl. 12:00

Dags för nya äventyr! Idag är det ingen vanlig dag, utan idag är det ny säsongsstart i Apex Legends. Tolfte säsongen kommer dra igång idag och det betyder att spelare kommer få tillgång till ny karaktär att lira, nygammal bana, nya kosmetiska tjofräser samt ta del av en hel del ändringar som rör runt i grytan.

Stora vinterrean på Steam har dragit igång

Feber.se - 23 Dec 21 kl. 12:00

Bara att börja spendera kosing! Jul- och vinterreorna börjar dra igång och nu har den största för PC-spelare kickat igång. På Steam går det nu att lägga vantarna på massvis med olika spel till ett reducerat pris.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.