Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Senaste Blogginlägg

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - Igår: 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Garmin introducerar kostsamma smartklockor för äventyrare

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:01

Garmin har introducerat nya kostsamma smartklockor, eller smarta klockor, som delvis riktar sig till äventyrare. Priserna ligger mellan 10 000 – 13 549 kronor. Företaget har presenterat för många nya modeller för att alla rimligen ska kunna diskuteras.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - Igår: 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Tredjepartsappar för Reddit ligger dåligt till efter API-förändringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:00

Utvecklaren av Apollo, en populär tredjepartsapp för Reddit, säger i ett inlägg att Reddits nya avgifter för att få använda företagets API är orimligt höga och inte baserade på verkliga omständigheter. Enligt inlägget kostar det 12 000 dollar att göra 50 miljoner API-anrop. Apollo gjorde sju miljarder anrop förra månaden, vilket skulle innebära en månadskostnad på 1,7 miljoner dollar och en årskostnad på cirka 20 miljoner dollar.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - Igår: 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - Igår: 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Rapport: Främsta anledningen Androidanvändare byter till Iphone

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:21

En studie genomförd av CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) i Chicago försöker ge klarhet i varför Androidanvändare byter till Iphone. Rapporten tycks specifikt avse den amerikanska marknaden. Vissa kunde inte förklara varför de bytte operativsystem annat än att de bara ville prova något nytt.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - Igår: 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - Igår: 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - Igår: 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - Igår: 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Nothing Phone 2 har större skärm på 6,7?

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:30

Nothing har bekräftat att sommarens Phone 2 erbjuder en större skärm på 6,7 tum. I samband med tillkännagivandet att uppföljaren har ett mindre koldioxidavtryck skriver nämligen tillverkaren att skärmstorleken utökats med 0,15?. Företaget har tidigare berättat att batterikapaciteten ligger på 4700mAh.

Materialkostnaden för Samsung Galaxy S23 Ultra uppskattas till $469

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:11

Enligt Counterpoint Research är materialkostnaden för Samsung Galaxy S23 Ultra 469 dollar. Med dagens växelkurs motsvarar summan 5095 kronor. Materialkostnaden avser modellen med 8GB RAM och 256GB lagring.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - Igår: 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - Igår: 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - Igår: 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - Igår: 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - Igår: 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - Igår: 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - Igår: 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.

Fixa billigare mat med Too Good To Go

Feber.se - Igår: 19:30

Maträddar-app har fått ett uppsving i inflationens spår DN rapporterar att maträddar-appen Too Good To Go har fått sig ett rejält uppsving i takt med att matpriserna stigit. Med appen är det möjligt att köpa mat till rabatterat pris som annars skulle kastas från caféer, bagerier, restauranger, matbutiker och liknande platser. I appen går det bland annat att välja mellan frukostkassar, måltidskassar, lunchkassar och överraskningskassar till olika kostnader som sedan går att hämta upp på de butiker och restauranger som har lagt ut varorna i appen.

Windows 11 får nya användbara widgetar

Feber.se - Igår: 19:00

För att hålla koll på processor- och minnesanvändning Det ser ut som att Windows 11 kommer att få ett gäng nya användbara widgets för att hålla koll på sådant som processoraktivitet, minnesanvändning, GPU-temperaturer och användning samt Wi-Fi eller Ethernet-hastighet. Det går förstås att kika på samma typ av data i appar som aktivitetshanteraren, men det går lite fortare att öppna upp widgetpanelen med Windows-knappen och W. Om du är intresserad av att prova dessa nya widgetar på Windows 11 får du gå till Microsoft Store och installera Dev Home Preview-appen.

Bolt Food säger hejdå till Sverige

Feber.se - Igår: 18:30

Tjänst för hämtmatsleveranser försvinner Bolt stänger ner sin tjänst för hemleverans av mat rapporterar Breakit. Bolt Food drog igång sin tjänst i Sverige 2020 och finns idag i ett dussintal svenska städer. 25 juni är det dock slut med det skriver Bolt i ett mail till sina kunder.

Ingen elbil från Pagani än på ett tag

Feber.se - Igår: 18:00

Blir för tung Alla ska bygga elbilar, men inte Pagani. Inte än på ett tag i alla fall. Och anledningen stavas vikt.

Mophie släpper bilhållare med MagSafe

Feber.se - Igår: 17:30

Med trådlös laddning på upp till 15 W Det finns tyvärr inte gott om bilhållare som erbjuder trådlös laddning på upp till 15 W med MagSafe för iPhone, men nu kommer åtminstone ett alternativ i form av Mophies "fläktgallerfäste för trådlös laddning med MagSafe". Precis som namnet antyder fäster den i din bils fläktgaller och erbjuder upp till 15 W trådlös laddning via den medföljande USB-C-billaddaren på 20 watt och USB-C-kabeln på 1,5 meter. Mophies fläktgallerfäste för trådlös laddning med MagSafe finns att köpa nu på bland annat Apple Store för 1295 kronor.

Volvo avvecklar dotterbolaget Volvo Car Mobility

Feber.se - Igår: 16:45

32 personer blir av med jobbet Vi har tidigare nämnt att Volvo Cars skulle sparka 1300 personer i Sverige. 32 av dessa kommer från dotterbolaget Volvo Car Mobility som dragits med förluster länge nu och som därför kommer att avvecklas. Bildelningstjänsten Volvo On Demand kommer att finnas kvar.

Vi kan få se flera nya Mac-datorer under WWDC

Feber.se - Igår: 17:00

En MacBook Air på 15 tum tackar vi inte nej till Apples stora presentation på WWDC kan bli rekordlång, det tror åtminstone Mark Gurman. I en tweet skriver han att Apple kommer att fokusera på tre olika saker under sin presentation: nya Mac-datorer, nya uppdateringar för sina operativsystem och sitt nya AR/VR-headset. Vad gäller nya Mac-modeller är det fortfarande oklart vad vi kan få se på måndag, men en enhet som det har ryktats om länge är en MacBook Air med en större 15-tums skärm, vilket skulle kunna vara en storsäljare för Apple då det säkert finns en del användare som vill ha den större skärmen som går att hitta i MacBook Pro utan att betala Pro-priser.

Googles andra Pixel Watch kan få ett bättre chip

Feber.se - Igår: 16:00

Sägs byta från Exynos till Snapdragon Det verkar som att vi kommer att få se den andra generationen av Googles Pixel Watch redan i höst i samband med Pixel 8-serien. Första Pixel Watch har aldrig officiellt lanserats i Sverige men har tagits emot relativt väl i länder som USA. Ett klagomål användare har haft är dock att batteritiden kunde ha varit längre – men nu ser Google ut att göra någonting åt det.

Audio-Technica släpper Sound Burger i fler färger

Feber.se - Igår: 16:20

Finns att köpa nu Audio-Technica är tillbaka med ett gäng nya färger av den lite speciella bärbara skivspelaren Sound Burger. När man återlanserade den för några månader sedan var det bara röd som gällde men nu får vi tre nya färger: svart, vit och gul. Den nya begränsade upplagan är nästan identisk originalet som släpptes på 80-talet, men har två nyheter och det är Bluetooth och USB-C.

Alpine teasar racingprototypen Hypercar

Feber.se - Igår: 16:30

Kommer att tävla i klassen Endurance Alpine firar hundraårsjubileet av Le Mans 24-timmars genom att visa upp två nya prototyper. En av dessa är racingprototypen Hypercar som vi får en första teaser på här. Denna kommer att tävla i klassen Endurance från och med 2024 och den 9 juni kommer bilen att visas upp i sin helhet.

Trailer för Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Feber.se - Igår: 15:45

TMHT! Nu är första ordentliga trailern för den kommande Teenage Mutant Ninja Turtles-filmen här. I filmen får vi följa sköldpaddorna när de utforskar New York som halvbusiga ninjatonåringar.

ChatGPT-appen släpps i Sverige

Feber.se - Igår: 15:30

För iOS Nu har OpenAI:s officiella iPhone-app för ChatGPT äntligen blivit tillgänglig i Sverige. Med appen kan du precis som på hemsidan prata med AI-chattboten via text på både svenska och engelska. Än så länge finns det ingen officiell Android-app tillgänglig.

En trailer för S06 av Black Mirror

Feber.se - Igår: 15:16

Två veckor kvar Den 15 juni är det dags för en sjätte säsong av den dystopiska tv-serien Black Mirror. En första trailer för säsongen har nu släppts och den kan du kolla in ovan. Som vanligt kommer denna antologiserie husera massvis med olika skådespelare som Aaron Paul, Anjana Vasan, Annie Murphy, Auden Thornton, Ben Barnes, Clara Rugaard, Daniel Portman, Danny Ramirez, Himesh Patel, John Hannah, Josh Hartnett, Kate Mara, Michael Cera, Monica Dolan, Myha’la Herrold, Paapa Essiedu, Rob Delaney, Rory Culkin, Salma Hayek Pinault, Samuel Blenkin och Zazie Beetz.

Polisen i Stockholm förlänger sin kamerabevakning från luften

Feber.se - i förrgår: 15:00

44 områden ska kollas av med hjälp av drönare Polisen förlänger nu beslutet om att kamerabevaka områden i Stockholms län genom drönare. Det handlar om totalt 44 områden som ska kontrolleras från luften och det här ska göra att myndigheten på ett bättre sätt kan analysera brottsligheten som pågår. Det tidigare beslutet går ut idag men förlängs nu till och med den 8 januari nästa år.

Delar av järnvägen stängs av under perioder i sommar

Feber.se - i förrgår: 14:30

Räkna med tågstrul på semestern Som vanligt får tågresenärer räkna med tågstrul i sommar. Annorlunda denna sommar är dock att det kommer att vara ännu mer strul än vanligt. Detta beror på att Trafikverket ska underhålla Södra stambanan, vilket innebär att flera tågsträckor stängs av helt under en vecka i juni.

Lenovo släpper ThinkReality VRX i Sverige

Feber.se - i förrgår: 14:00

VR-headset för företag Precis en vecka innan Apples WWDC då man troligtvis kommer att visa upp sitt första VR-headset passar Lenovo på att presentera sitt nya VR-headset ThinkReality VRX, som är speciellt designat för företag. Headsetet har sex frihetsgrader (6DoF), högupplöst fullfärgspass-through-kapacitet för applikationer med Mixed Reality och drivs av en Snapdragon® XR2+ Gen 1-processor. Lenovo arbetar också med flera oberoende "XR-utvecklare" för att göra olika applikationer tillgängliga på ThinkReality VRX.

Twitter börjar låta användare faktakontrollera bilder

Feber.se - i förrgår: 13:30

Så att andra användare kan se om de är fejk Twitter har lanserat en ny funktion som gör det möjligt för användare att lägga till information om att en bild kan vara fejk, något som kanske kan vara intressant i tider som dessa då allt mer AI-genererat material börjar dyka upp i sociala medier. Den nya funktionen liknar en funktion som funnits sedan tidigare där användare kan upplysa andra twittrare om att en tweet innehåller felaktig eller falsk information. Den nya funktionen gör det möjligt att specifikt märka upp bilder som är fejkade.

Rivian R1T med dubbla motorer nu i produktion

Feber.se - i förrgår: 13:00

Två är billigare än fyra Nu har det första exemplaret av Rivians eldrivna pickup R1T med dubbla motorer rullat av bandet. Den här har alltså hälften av antalet motorer som de övriga och är en version som ska ha en lite billigare prislapp. Den har Enduro-motorerna som tillverkas av Rivian själva och som de började använda i sina transportbilar i februari.

Antal skadade i olyckor med elsparkcykel ökar kraftigt

Feber.se - i förrgår: 12:30

Upp med 35 procent Enligt uttag ur olycksdatabasen Strada där både polis- och sjukvårdsrapporterade trafikolyckor finns med inträffade 3283 elsparkcykelolyckor förra året. 3334 personer skadades och fyra dog i olyckor med elsparkcykel inblandad. Jämfört med 2021 har antalet skadade ökat med 35 procent.

Apple Music Classical släpps för Android

Feber.se - i förrgår: 12:00

Apples app för klassisk musik letar sig till fler plattformar Nu finns Apples app som är designad för klassik musik tillgänglig även på Android, efter att ha släppts på iOS tidigare i år. Det innebär att Apple Music Classical blir tillgängligt på Android innan det är det på macOS, iPadOS, tvOS eller watchOS. I appen hittar du "världens största katalog för klassisk musik" som även går att lyssna på i upp till 192 kHz/24 bitars högupplöst Lossless-ljud.