Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Senaste Blogginlägg

IGN sammanfattar första säsongen av Mandalorian

Feber.se - 9 timmar sedan

Säsong 2 är bara några dagar bort The Mandalorian drog igång för ett år sedan och folk som såg serien tidigt kanske inte riktigt minns vad som hänt med Mando under resans gång. Som tur är har IGN släppt en video där första säsongens berättelse sammanfattas, vilket kan agera en rätt bra uppfräschning inför säsong två. Andra säsongen av Mandalorian drar igång 30 oktober på Disney+.

Avsluta året med mer Sabrina: Tonårshäxan

Feber.se - 10 timmar sedan

Fjärde delen släpps 31 december Tidigare i år blev det känt att Chilling Adventures of Sabrina kommer få en fjärde och sista säsong och att denna kommer släppas på streamingtjänsten innan årets slut. Och Netflix verkar lyckas med detta med nöd och näppe genom att släppa avslutningen 31 december, även känt som årets sista dag. Eller nyårsafton.

You can't park there, Sir

Feber.se - 10 timmar sedan

Gammalt men väldigt roligt klipp Finns det något mer brittiskt än detta klipp från förra våren? Troligtvis inte. En herre har kört i diket med sin bil och en förbipasserande frågar hur det står till.

OSIRIS-REx fick med sig tillräckligt med material från Bennu

Feber.se - 10 timmar sedan

Samlade till och med in lite för mycket från asteroiden Förra veckan lyckades NASA:s farkost OSIRIS-Rex med konststycket att samla in material från asteroiden Bennu. Nu har NASA meddelat att OSIRIS-Rex teleskopsarm TAGSAM (Touch-And-Go Sample Acquisition Mechanism) fick med sig mer än de 57 gram asteroid-material NASA hoppades kunna samla in för att uppdraget skulle betraktas som lyckat. Enligt NASA så fick man till och med sig så mycket att skopan som samlade in materialet började läcka ut en del av materialet.

Vint Cerf designar internetprotokoll för rymden

Feber.se - 11 timmar sedan

"Internets pappa" har siktet inställt på interplanetär kommunikation För 40 år sedan var Vint Cerf en av de som var med och skapade Internet som vi känner det idag. Den senaste tiden har dock Cerf varit med och utvecklat teknik som skulle kunna skapa något liknande för kommunikation mellan planeter, satelliter, rymdskepp, rymdstationer och annat i rymden. Quanta Magazine har gjort en lång intervju med Cerf där han snackar lite om protokoll han varit med och utvecklat för så kallade "Delay-tolerant networking" (DTN).

Stor ökning av utskrivning av medicinsk cannabis i Sverige

Feber.se - 11 timmar sedan

Används dock fortsatt i väldigt liten skala DN rapporterar att utskrivningen av cannabis-läkemedlet Sativex fyrdubblades mellan 2015 och 2019. Sativex är en munspray innehållande cannabis som godkändes för användning i Sverige 2012. Enligt statistik som DN tagit del av skrevs det ut Sativex till 112 patienter 2015 medan detta hade ökat till 426 patienter 2019.

The Meg får en uppföljare

Feber.se - 11 timmar sedan

Mera haj-äventyr för Jason Statham Nu är det klart att det blir en uppföljare på hajfilmen The Meg från 2018, filmen där vi fick se Jason Statham lattja runt med en Megalodon, den jättelika hajarten som egentligen dog ut för för 3 - 4 miljoner år sedan. The Meg regisserades av Jon Turtletaub men han kommer inte att regissera uppföljaren. Det blir istället Ben Wheatley som kommer att få regissera Statham och de andra skådespelarna i uppföljaren.

Destruction AllStars försenas till nästa år

Feber.se - 12 timmar sedan

Skulle vara releasetitel till PS5 Destruction AllStars presenterades i somras och planen var att det actionspäckade bilspelet skulle släppas vid sidan av Playstation 5, men dessa planer verkar ha skrotats. Utvecklarna meddelar att release kommer nu ske i februari, men gänget kommer erbjuda ett ordentligt plåster på såret. När spelet väl släpps kommer det nämligen vara gratis att ladda ner till konsolen under de två första månaderna, så länge man har en aktiv Playstation Plus-prenumeration.

Sjunde säsongen i Apex Legends startar 4 november

Feber.se - 12 timmar sedan

Ny karta, ny hjälte, nya äventyr Respawn Entertainment släppte en ny Stories of the Outlands-berättelse idag och i den får vi lära känna den kommande karaktären Dr. Mary Somers, även känd som Horizon. Utöver detta har utvecklarna även gett oss info om den sjunde säsongen i spelet som kommer dra igång nästa onsdag.

Brabus presenterar ny Rocket 900

Feber.se - 12 timmar sedan

En Mercedes-AMG GT 63 S med 900 hästar En Mercedes-AMG GT 63 S är långt från slö. Men folk vill alltid ha mer och det är där Brabus kommer in i bilden. Nu presenteras deras senaste Rocket och det är en best i tio stycken exemplar som bland annat bjuder på 900 hästar.

Autocar kör Mercedes-AMG GT Black Series

Feber.se - 13 timmar sedan

AMG:s kraftfullaste kärra Presskörningarna av Mercedes-AMG GT Black Series har pågått en stund och ett gäng som testat bilen är Autocar. Här får vi se när de kör den 730 hästar starka besten på racerbanan Lausitzring i Tyskland. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Nu slutar Hemmakväll att hyra ut film

Feber.se - 13 timmar sedan

Allt du hyr från och med nu får du behålla Hemmakväll meddelade idag att de nästa månad helt kommer att sluta med att hyra ut film och istället fokusera på att förse oss med godis och annat snacks till våra hemmakvällar. Det här verkar vara något som butikskedjan planerat att genomföra sen en längre tillbaka men man skriver i ett pressmeddelande att pandemin snabbade upp beslutet. Att marknaden för hyrfilm varit på väg utför har antagligen de flesta varit medvetnaI om.

Microsoft levererar Game Pass-nyheter inför november

Feber.se - 13 timmar sedan

Lite nytt, lite gammalt Oktober är snart över och Microsoft har nu levererat lite nyheter gällande spelbiblioteket Game Pass-prenumeranter får tillgång till. Under den kommande månaden kommer vi få serverat en hel del action och äventyr i spelform i PUBG, Grim Fandango och Celeste. Listan med de kommande titlarna och när de kommer bli tillgängliga har ni nedan: Carto (Console & PC) – October 27 Day of the Tentacle Remastered (Console & PC) – October 29 Five Nights at Freddy’s (Android, Console & PC) – October 29 Full Throttle Remastered (Console & PC) – October 29 Grim Fandango Remastered (Console & PC) – October 29 PlayerUnknown’s Battlegrounds (Android) – October 29 ScourgeBringer (Android) ID@Xbox – October 29 Unruly Heroes (Android, Console & PC) – October 29 Celeste (Android, Console & PC) – November 5 Comanche (PC) – November 5 Deep Rock Galactic (Android, Console & PC) – November 5 Eastshade (Android, Console & PC) – November 5 Knights and Bikes (Console & PC) – November 5 Ark: Survival Evolved: Explorer’s Edition (Android, Console & PC) – November 17 För att få plats med de nya titlarna kommer några äldre titlar försvinna från spelprenumerationen.

Apple ryktas komma med nya AirPods nästa år

Feber.se - 14 timmar sedan

Kanske ditchar "stjälken" Nyhetsbyrån Bloomberg har varit i kontakt med källor som uppger att Apple har ny design på gång för sina hörlursmodeller AirPods och AirPods Pro. I AirPods Pro fall ska det handla om ett par true wireless hörlurar med dynamisk brusreducering där Apple har tagit bort den karakteristiska "stjälken" som dessa har. När det gäller AirPods kommer dessa eventuellt ha fått en kortare "stjälk" samt möjligheten att byta ur öronplopparna så att dessa bättre passar till olika öronformer, precis som det idag är möjligt att göra med AirPods Pro.

OnePlus introducerar två nya Nord-modeller: N10 5G och Nord N100

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 timmar sedan

OnePlus har utökat Nord-serien med två nya modeller – OnePlus Nord 10 5G och Nord N100 – som kompletterar den för närvarande aktuella OnePlus Nord. Den förstnämnda modellen erbjuder som namnet antyder 5G och bygger på Qualcomms Snapdragon 690-plattform medan N100 saknar 5G och bygger på den enklare kretsen Snapdragon 460. N100 kostar 1999 kr och finns enbart i utförandet midnight ice medan 5G-modellen N10 kostar 3 499 kr och finns endast i utförandet midnight frost.

NASA ska avslöja något spännande om månen

Feber.se - 14 timmar sedan

Kolla in det live här NASA kommer strax att presentera något spännande som man har upptäckt om månen under en livesändning som ni kan följa här ovanför. Det ska handla om en upptäckt som NASA:s luftburna observatorium Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy (SOFIA) har gjort. NASA skriver själva i pressmeddelandet om vad man ska presentera: "This new discovery contributes to NASA’s efforts to learn about the Moon in support of deep space exploration.

Tillverkningskostnaden för elbil samma som för vanlig bil 2024

Feber.se - 14 timmar sedan

Enligt ny analys Analysfirman UBS hävdar att elbilar kommer att vara lika "biliga" att tillverka som bilar med förbränningsmotor år 2024. Idag är det batterierna i elbilar som kostar riktigt mycket pengar, men den extra kostnaden väntas dyka till 1900 dollar per bil år 2022 för att sedan inte vara någon extra kostnad alls år 2024. Det skulle ju i sin tur kunna innebära att elbilarnas pris börjar ta sig ner på förbränningsbilarnas nivå.

Trailer för My Time at Sandrock

Feber.se - 15 timmar sedan

Uppföljare till My Time at Portia My Time at Portia släpptes förra året och nu verkar en uppföljare vara på ingång. En trailer har släppts för My Time at Sandrock som visar att vi kommer få en ny Stardew Valley/Harvest Moon-liknande upplevelse i nya miljöer. Enligt trailern kommer vår karaktär få resa till en övergiven stad i öknen som vi kommer få ansvara för och utvecklarna Pathea lovar ny gameplaymekanik och en mer omfattande story än i föregångaren.

Bloodstained: Ritual of the Night kommer till mobiler

Feber.se - 15 timmar sedan

Ska släppas inom kort Efter många om och men släpptes Bloodstained: Ritual of the Night till PC och konsol förra sommaren och nu verkar spelet vara på ingång till mobila enheter. Utvecklarna NetEase Games och ArtPlay jobbar på en mobil version av spelet som kommer släppas inom kort till iOS och Android. Mobilversionen av spelet kommer med ett nytt gränssnitt, vilket troligtvis inkluderar touchkontroller, och 108 olika ikoner har fått ny design för att se bättre ut på små skärmar.

Dela skärmdump – visa upp din hemskärm [Undersökning]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 timmar sedan

Det råder ingen brist på olika hemskärmshanterare eller så kallade launchers med tillhörande ikonpaket och teman för Android, vilket gör det möjligt att i stor utsträckning sätta en personlig prägel på telefonen. Vi har med jämna mellanrum bett er läsare att dela med er av er hemskärm och beskriva vilken launcher, ikonpaket och favoritwidgets ni för närvarande använder, och med höstens inträde har det blivit dags igen. Förhoppningsvis kan skärmdumparna utgöra en inspiration för de som är sugna på att förnya sin hemskärm och testa något nytt.

Justice League: Snyder Cut verkar få med Deathstroke

Feber.se - 15 timmar sedan

Tjoho! Zack Snyder håller för tillfället på att spela in extrascener till sin version av Justice League och originalsskådisarna kommer återvända till filmen. Den senaste tiden har det dykt upp nyheter om andra tillskott till filmen som möjligtvis Jared Letos tolkning av Jokern och nu har det blivit känt att även Joe Manganiellos Deathstroke kan få lite mer skärmtid i Snyders version.

Facebook lanserar cloud gaming-tjänst

Feber.se - 16 timmar sedan

Kommer att bli en del av Facebook Gaming Facebook meddelade idag att deras speltjänst Facebook Gaming kommer att få en förlängning i form av en så kallad cloud gaming-tjänst, en tjänst där användare inte behöver ladda ner spel själv utan istället spelar dessa direkt via molnet. Det handlar med andra ord om en liknande tjänst som Googles Stadia, Microsofts xCloud, Amazons Luna och Nvidias GeForce Now. Till skillnad från dessa tjänster så verkar dock Facebook för tillfället inte vara intresserade av konkurrera med lite fetare konsol- och pc-spel.

Ersätt Marcus Fenix med Dave Bautista i Gears 5

Feber.se - 16 timmar sedan

Next gen-uppdatering låter dig byta ut karaktären Gears 5 kommer inte helt oväntat få en next gen-uppdatering när nya Xbox-konsolerna släpps 10 november. Uppdateringen lägger inte bara till möjligheten att spela i högre upplösning med högre fps, utan vi kommer även få ta del av en lite alternativ version av kampanjen. Mer specifikt har vi möjlighet att ersätta den skäggige karlakarlen Marcus Fenix med Dave Bautista.

OnePlus utökar Nord-utbudet med N10 och N100

Feber.se - 17 timmar sedan

N10 erbjuder 5G för 2 lax OnePlus överraskar såhär på måndagen med två nya mobiltelefoner i Nord-serien. N10 och N100 heter de senaste tillskotten och verkar erbjuda en ordentlig OnePlus-upplevelse till ett lägre pris. Mer specifikt kommer N10 säljas för 2000 kronor och N100 kommer kosta 3500 kronor.

Svenskar mest nöjda med bredband från Bahnhof

Feber.se - 16 timmar sedan

Minst nöjda med Com Hem Företaget Svenskt Kvalitetsindex (SKI) har släppt en ny rapport över svenskarnas kundnöjdhet med olika bredbandsleverantörer och denna toppas av Bahnhof. På en skala som går från 0 - 100 så får Bahnhof 72,4 poäng och efter dem hittas Ownit (68,0) och 3 (66,3). Sämst kundnöjdhet får Com Hem som bara skrapar ihop 58,9 poäng i SKI:s senaste undersökning.

Samsung styrelseordförande Lee Kun-hee har dött

Feber.se - 17 timmar sedan

Efter att ha legat i koma i sex år Från Sydkorea kommer uppgifter om att Samsungs legendariske styrelseordförande Lee Kun-hee har dött. Lee Kun-hee drabbades av en hjärtinfarkt 2014 och har legat i koma sedan dess fram till sin död igår. Lee Kun-hee tog över ledarrollen efter det att hans far Lee Byung-chul, som skapade Samsung på 1930-talet, gick bort 1987.

Spotify lanserar spellista med det man spelar på repeat

Feber.se - 17 timmar sedan

En riktig guilty pleasure-lista Spotify har lanserat en ny individuell låtlista som man kallar för "På repeat" ("On repeat") som samlar ihop de låtar som du ofta spelat på repeat den senaste tiden. Listan inkluderas både enskilda låtar som spelats på repeat samt musik från låtlistor som användaren låtit gå på repeat. I mitt eget fall handlar det bara om låtar från en och samma låtlista.

Tips: Så här korrigeras felaktiga bilddatum i Google Photos

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 timmar sedan

Ibland har bilder och videor felaktiga datum i Google Photos. I regel beror det på att kameran hade en felaktig datuminställning när fotografierna togs och därför sparade missvisande exif-data. I Google Photos kan det vara problematiskt eftersom bilder sorteras kronologiskt.

Sekiro: Shadows Die Twice får GOTY-uppdatering

Feber.se - 18 timmar sedan

Bossutmaningar och nya skins Sekiro: Shadows Die Twice släpptes förra våren, men senare i veckan kommer spelet få lite uppfräschning i form av Game of the Year-uppdatering. GOTY-uppdateringen kommer med flådigheter som gör det värt för spelare att återvända som bland annat bossrush-läge, upplåsningsbara skins samt spelarinspelningar, vilket kan vara kul om du vill skryta om dina färdigheter i spelet. Uppdateringen kommer släppas 28 oktober och då kommer spelet även bli tillgängligt på Google Stadia.

Tut i luren! Volkswagen K70 fyller 50 år!

Feber.se - 18 timmar sedan

Tillverkarens första med framhjulsdrift och vattenkylning Volkswagen Bubbla, eller Typ 1 som den egentligen heter, började bli omodern och för att hänga med på tåget var Volkswagen tvungna att komma med något nytt. Det var så modellen K70 föddes. Den hade en vattenkyld motor monterad där fram och drivning på framhjulen - helt tvärtemot Bubblan alltså.

Apples MagSafe-laddare testad mot andra laddare

Feber.se - 18 timmar sedan

Helt klart den snabbaste trådlösa laddningen till iPhone 12 I samband med att Apple presenterade iPhone 12 visade man även upp sin version av MagSafe-laddning för iPhones. Det handlar om trådlös laddning där iPhone 12 fästs med magneter mot laddplattan om denna har stöd för det. I den här videon testar YouTube-kanalen "MobileReviewsEh" hur effektiv Apples egna MagSafe-laddare är.

Så här skulle Uruk-hai låta om de var mer mänskliga

Feber.se - 19 timmar sedan

20 sekunder kvalitetstrams Önskar du att Uruk-hai från Sagan om Ringen-filmerna hade lite mer mänskliga röster? Troligtvis inte, men om ni kikar på videon ovan så får ni reda på hur det skulle låta. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Tre fantastiska Alfa Romeo-koncept till salu

Feber.se - 19 timmar sedan

Köp och ställ i vardagsrummet På Turin Auto Show 1953, 1954 och 1955 visade Alfa Romeo upp ett nytt fantastiskt koncept varje år. Trion kallas för Alfa Romeo Berlina Aerodinamica Tecnica Concepts och nu ska dessa auktioneras iväg av RM Sotheby's. Bilarna som går under namnet B.

Apex Legends till Switch skjuts upp till nästa år

Feber.se - 20 timmar sedan

Steam-version släpps som planerat i november Respawn Entertainment levererade lite trevlig information om hur framtiden ser ut för Apex Legends i samband med sommarens EA Play. Bland annat att crossplatform-spelande var på ingång, att spelet skulle släppas på Steam samt att Apex skulle portas till Switch. Crossplatform testas just nu och Steam-versionen kommer lanseras 4 november, men Switch-versionen kommer dock dröja till nästa år.

Spel till Oculus försvinner om man raderar sitt Facebook-konto

Feber.se - 19 timmar sedan

Om man använder sitt Facebook-konto till Oculus vr-headset Om du har ett vr-headset från Oculus och har detta kopplat till ditt Facebook-konto så knyts det till alla inköp av spel och andra vr-upplevelser du gör till Oculus. Det innebär att om man raderar sitt Facebook-konto så kommer man även att förlora tillgången till Oculus-spelen man köpt. I dagsläget går det att köra alla Oculus vr-headset förutom Oculus Quest 2 på fristående Oculus-konton.

MKBHD har åsikter om iPhone 12

Feber.se - 20 timmar sedan

Great work, Apple! MKBHD har nu släppt sin recension av iPhone 12 och denna kan ni kika på ovan. För att göra en lång historia kort är "nya" designen riktigt trevlig och skärmen är fenomenal och Marques tror att detta kommer vara iPhonen som kommer köpas av flest användare.

Forskare tar fram färg som reflekterar solljus effektivt

Feber.se - 20 timmar sedan

Kanske kan minska användningen av luftkonditionering Forskare på amerikanska Purdue University har utvecklat en ny typ av färg som man säger reflekterar 95,5% av det solljus som träffar den, något som leder till att saker som målats med färgen kan hålla en temperatur på upp till 8 grader lägre än annat i dess omgivning. Forskarna bakom färgen tänker sig att deras färg bland annat skulle kunna fungera som ett komplement till luftkonditionering i byggnader. Enligt deras undersökningar så skulle man kunna tjäna in en dollar om dagen på driftskostnaden för luftkonditionering om en byggnad på 100 kvadratmeter målades med färgen.

Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger är styvbröder

Feber.se - 21 timmar sedan

I ny deepfejkad video I filmen Step Brothers får vi se Will Ferrell och John C. Reilly spela två förvirrade styvbröder. Här har man istället deepfejkat in Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger som bröderna.

Bugattis nya superbil fångad på film

Feber.se - 21 timmar sedan

Är en banracer Förra veckan fick vi en teaserbild på något nytt från Bugatti. Tillverkaren kommer att visa upp vad de har hittat på den 28 oktober men nu har bilen fångats när den testkörs på Paul Ricard Circuit i Frankrike. Precis som ryktena sagt tidigare handlar det om en banracer som troligtvis inte kommer att släppas i någon gatversion.

Musiktjänster har fortsatta problem med vit makt-musik

Feber.se - 21 timmar sedan

Nazi-musik hittad igen på Spotify, Apple Music, Deezer och YouTube BBC rapporterar att musiktjänsterna Spotify, Deezer, Apple Music och Apple Music har börjat radera så kallad vit makt-musik från sina plattformar efter att BBC hittat massa sådant där. Det här sker tre år efter det senast rapporterade att musikartister spridit låtar som främjar nazism och rasism på musiktjänsternas plattformar. Enligt BBC ska det ha funnits minst 30 stycken artister som spred sådan musik och på Spotify ska det även ha funnits spellistor som BBC ansåg kunde knytas till nazism.