Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Läsvärda inlägg från Svenska bloggar - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Senaste Blogginlägg

Hur Finland och Sverige skulle förändra NATO

Feber.se - 5 timmar sedan

Wall Street Journal reder ut det Nu har både Sverige och Finland ansökt till NATO och förr eller senare blir vi antagligen medlemmar där. Förutom att förändra det svenska och finska försvaret skulle det även innebära förändringar för NATO. I inslaget ovan snackar Wall Street Journal vad det skulle innebära för NATO den dagen Sverige och Finland väl blir upptagna som medlemmar i organisationen.

Teaser för Moonage Daydream

Feber.se - 6 timmar sedan

En David Bowie-dokumentär Ovan har vi den första trailern för David Bowie-dokumentären Moonage Daydream som har premiär i Cannes på måndagskvällen. Dokumentären, regisserad av Brett Morgen, innehåller material som aldrig tidigare delats och kommer att synas tillsammans med Bowies eget berättande. Det är det första filmprojektet som officiellt sanktionerats av Bowies dödsbo efter hans död 2016.

Lamborghini V12 Vision Gran Turismo i trä

Feber.se - 6 timmar sedan

En lite mer avancerad "lådbil" Där en annan kanske bara hade smackat på ett Lambo-märke på lådbilen man byggt av virke som hittats i ett dike gick ND Woodworking Art all in när hans son skulle få ett nytt åk. Det blev en kopia av sonens favorit Lamborghini V12 Vision Gran Turismo och även om ramen är i stål är resten i trä. Imponerande bygge!

Första generationens Google Nest Hub får applåda

Feber.se - 7 timmar sedan

Google släpper uppdatering av Fuchsia Google uppdaterar nu den första generationens Nest Hub med en applåda och möjligheten att komma åt Bluetooth-inställningar direkt på enheten. Uppdateringen ska just nu rullas ut för de som får förhandsversioner av Fuchsia OS, operativsystemet som Nest Hub använder. Den nya applådan inkluderar dessa appar: Assistant, Broadcast, Kalender, Kontakter, Duo, Spel, Netflix, Nyheter, Pandora, Podcast, Påminnelser, Shopping, Spotify, Stories, Timer, Väder, YT Music, YT TV och YouTube.

Xiaomi och Leica annonserar samarbete

Feber.se - 7 timmar sedan

Första telefonen kommer i juli Idag har världens tredje största smartphonetillverkare Xiaomi berättar att de ingår ett strategiskt samarbete för att utveckla mobilkameror med Leica Camera. Den första flaggskeppstelefonen som utvecklats i samarbete mellan de två företagen kommer att lanseras officiellt under juli månad. Xiaomi grundades så sent som 2010, Leica har varit igång bra mycket längre än så och har tillverkat kameror i över 100 år.

Tyskland börjar bötfälla rattsurfare med nya kameror

Feber.se - 8 timmar sedan

Ett land till börjar använda tekniken I slutet av 2019 skrev vi att polisen i den australiensiska delstaten New South Wales börjat använda kameror med artificiell intelligens som kunde upptäcka om förare använde mobiltelefonen när de körde. Nu ska samma teknik börja användas av polisen i Tyskland. De nya kamerorna kan se in i bilen genom vindrutan och upptäcka om den som kör fipplar med telefonen istället för att ägna sig åt bilkörningen.

Samsung Galaxy Watch 4 får till sist Google-assistenten

Swedroid.se - Allt om Google Android - 8 timmar sedan

Nio månader efter butikstillgängligheten har Samsung Galaxy Watch 4 och Watch 4 Classic till sist fått den utlovade Google-assistenten. Fram till nu har Galaxy Watch 4 erbjudit Samsung Bixby som enda röstassistent. Strax efter lanseringen förra sensommaren sa Samsung att klockorna kommer få Google-assistenten ”längre fram”.

En titt på gamla iPods med röntgenkamera

Feber.se - 8 timmar sedan

Med Tony Fadell Lumafield har en lite rolig tradition där de kör "scan of the month" varje månad, där vi får se inuti olika prylar med hjälp av en röntgenkamera. Denna månad var det iPoden de kikade på och i videon ovan har de även med sig Tony Fadell för att prata lite om hur Apple gick tillväga när de gjorde olika val med hårdvarudesignen för den klassiska musikspelaren. Här går det att kika på andra "scan fo the month", som exempelvis legofigurer, AirPods, Game Boy, matförpackningar och Polaroid-kameror.

Ares och HPS presenterar diskret elcykel

Feber.se - 9 timmar sedan

Vattenflaskan är batteriet Vi har tidigare skrivit om företaget Ares Modena och deras fräsiga bilar. Nu har de återigen slagit ihop sina påsar med cykeltillverkaren HPS och tagit fram en elcykel som de kallar för Aero. Men det ser inte ut som en elcykel utan som en vanlig snabb racer bara.

Klarna säger upp 700 personer

Feber.se - 9 timmar sedan

10 procent av personalen uppges få gå Under ett stormöte på det svenska fintech-företaget Klarna meddelade företagets vd och grundare Sebastian Siemiatkowski att man skulle tvingas säga upp personal. DI skriver att det rör sig om cirka 10 procent av Klarnas personalstyrka som kommer att sägas upp, något som innebär att runt 700 personer på Klarna kommer att få lämna sina jobb. Under sitt förinspelade tal till Klarnas anställda sa Siemiatkowski bland annat: "Det gör mig ledsen att meddela att baserat på det här så kommer ett antal av våra kollegor, av våra vänner, över alla domäner att påverkas.

Trailer för Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Feber.se - 9 timmar sedan

Ny Mission Impossible-film kommer nästa år Här kommer en första trailer för nästa Mission Impossible-film, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, vilket kommer att bli den sjunde filmen i serien. Den sjunde Mission Impossible-filmen är även den första delen av två men exakt vad Ethan Hunt (Tom Cruise), Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) och deras kollegor ska pyssla med den här gången är oklart. Av trailern att döma så verkar det handla om något storslaget och som vanligt lär det bli en hel del action.

Arbetet med Stalker 2 ska ha återupptagits

Feber.se - 9 timmar sedan

Utvecklingen fick pausas när Ukraina invaderades Det verkar som om utvecklingen av Stalker 2 har dragit igång igen rapporterar flera källor. De ukraina-baserade utvecklarna GSC Game World meddelade i mars att man var tvungen att pausa utvecklingen av spelet efter det att Ryssland invaderat Ukraina. Sedan dess uppges en del av GSC Game Worlds utvecklare ha omlokaliserat till Prag i Tjeckien och där återupptagit utvecklingen.

Snart kanske vi kan skriva ut satellitantenner i rymden

Feber.se - 10 timmar sedan

Mitsubishi har utvecklat ny 3D-skrivarteknik Mitsubishi Electric Corporation har utvecklat teknik som man säger ska göra det möjligt att skriva ut grejer med 3D-skrivare i rymden, något som man föreslår skulle kunna användas för att skriva ut parabolantenner till satelliter. Processen Mitsubishi har utvecklat innefattar 3D-skrivarmaterial som stelnar med hjälp av ultraviolett strålning från solen. Mitsubishi skriver i ett pressmeddelande om metoden: "The novel technology makes use of a newly developed liquid resin that was custom formulated for stability in vacuum.

AMD visar Ryzen Mendocino

Feber.se - 10 timmar sedan

Ska möjliggöra billigare laptops med bättre batteritid AMD vill göra billigare laptops lite bättre med sin nya "Mendocino", som ska innebära bättre prestanda och "10 timmars batteritid". De nya chippen ska kombinera fyra senaste generationens Zen 2 CPU-kärnor med den senaste RDNA 2-grafiken tillverkad med TSMC:s 6nm-process. Priserna för laptops med chippet säger AMD ska hamna på mellan 399 och 699 dollar.

I oktober lanseras Polestar 3

Feber.se - 10 timmar sedan

Kommer tillverkas i USA och Kina Nu bekräftar Polestar att nästa modell som heter 3 kommer att lanseras i oktober i år. Det handlar om en SUV och enligt vdn Thomas Ingenlath kommer den att sticka ut från mängden. Den helt eldrivna bilen delar plattform med nästa Volvo XC90 och kommer erbjudas både med framhjulsdrift och fyrhjulsdrift.

Kina bygger obemannat drönarskepp

Feber.se - 11 timmar sedan

För forskning och försvar Kina har visat upp ett nytt fartyg som man säger ska vara världens första obemannade fartyg som ska fungera som en bas för andra obemannde farkoster. Det nya fartyget heter Zhu Hai Yun och är tänkt att fungera som ett slags hangarfartyg för drönare och andra obemannade farkoster. South China Morning Post skriver att det obemannade drönarskeppet och farkosterna ombord på fartyget fjärrstyrs från en kommandocentral.

Volkswagen och Mahindra ska börja samarbeta kring elbilar

Feber.se - 11 timmar sedan

För den indiska marknaden Nu har Volkswagen och Mahindra skrivit på ett gemensamt avtal som säger att Volkswagen ska förse den indiska biltillverkaren med delar till framtida elbilar som ska säljas i Indien. Främst handlar det om komponenter från MEB-plattformen som man vill använda till den egna plattformen Born Electric Platform. Det kan handla om allt från elmotorer till batteripack och system för att grejerna ska lira ihop.

LG visar upp ny short throw-projektor

Feber.se - 12 timmar sedan

Ny laserprojektor går att ställa nästan intill väggen LG har presenterat en ny projektor för dem som inte är så sugna på att ha projektorn hängande i taket. Det handlar om en så kallad "short throw"-projektor, projektorer som går att ställa nästan precis invid projektorväggen där materialet från dem ska visas. LG:s nya CineBeam 4K, som har modellnummer HU915QE, går att ställa endast 5,6 centimeter från projektorväggen och ska därifrån kunna projicera en 90 tum stor bild med 4K-upplösning.

Apple vill flytta mer av sin tillverkning utanför Kina

Feber.se - 12 timmar sedan

För att bli mindre beroende av landet Apple planerar att bredda sin tillverkning till flera länder genom att flytta mer av sin tillverkning utanför Kina, det rapporterar Wall Street Journal om. Trots att Apple redan idag tillverkar flera av sina produkter även utanför Kina sker det mesta av företagets tillverkning i Kina hos tillverkarna Foxconn och Pegatron. Wall Street Journal säger att Apple planerat att bredda sin tillverkning under en längre tid, men att pandemin satt stopp för planerna temporärt, men företaget ska nu blivit mer sugna på att röra sig utanför Kina efter att landet genomfört strikta lockdowns i flera städer.

John Oliver snackar Subway

Feber.se - 13 timmar sedan

Klockrent som vanligt Ovan ser vi ett klipp från veckans avsnitt av Last Week Tonight with John Oliver där John pratar om det här med elbolag Subway. Hela avsnittet av Last Week Tonight with John Oliver med denna rant plus typ tio minuter till hittar du på HBO Max. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Corsair släpper laptop med en touch bar

Feber.se - 13 timmar sedan

Voyager a1600 kör AMD-chip Nu släpper Corsair sin första gaminglaptop, den heter Voyager a1600 och har något ovanför tangentbordet som bäst beskrivs som en touch bar. Den har dock likt Dells nya XPS 13 Plus fasta touch-knappar, som användaren kan programmera till att göra vad de vill. I mitten sitter en liten skärm som kan visa bland annat batterinivå.

NRK drar ner på Facebookandet

Feber.se - 14 timmar sedan

Stänger sitt kommentarsfält på Facebook Norges statliga mediaföretag NRK har beslutar sig för att dra ner på resurserna man lägger på att hantera sina sidor på Facebook. NRK Nyheter är med sina över 500.000 följare Norges största Facebook-sida, något som gör att det ibland verkar kunna gå rätt så livat till i kommentarsfälten.

Mattel släpper Ian Malcolm-docka

Feber.se - 14 timmar sedan

Om du vill ha en barbröstad Jeff Goldblum på skrivbordet Snart är det dags för en ny film i Jurassic-serien och lagom till det släpper Mattel en docka som ser ut som en av filmernas klassiska hjältar. Det handlar om forskaren Ian Malcolm, som porträtteras av Jeff Goldblum i Jurassic-filmerna. Ian Malcolm-dockan är givetvis inspirerad av den scen i den ursprungliga Jurassic Park-filmen där Malcolm/Goldblum ligger uppfläkt med sitt bara bröst på ett bord.

Motorolas 200MP-telefon presenteras i juli

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 timmar sedan

Motorola har bekräftat att företaget kommer introducera en telefon med en 200MP-kamera i juli. Tillverkaren använder sannolikt den 200MP-sensor, ISOCELL HP1, Samsung introducerade i början av september förra året. Rykten har tidigare hävdat att Motorola blir först ut med Samsungs 200MP-sensor, med Xiaomi som tvåa.

MediaTek presenterar Dimensity 1050 med mmWave-stöd

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 timmar sedan

MediaTek har introducerat chippet Dimensity 1050 som bygger på TSMC:s 6nm-process. Det är MediaTeks första systemkrets med stöd för mmWave 5G, vilket öppnar upp för fler MediaTek-utrustade telefoner i exempelvis USA. Dimensity 1050 har två högpresterande Cortex-A78-kärnor med 2,5GHz klockfrekvens, samt sex Cortex-A55-kärnor.

Electronic Arts verkar vara till salu

Feber.se - 14 timmar sedan

Är Disney, Apple, Amazon eller någon annan sugna på att köpa? Efter de senaste årens uppköp och konsolideringar i spelbranschen verkar även Electronic Arts (EA) vara sugna på att ingå i något större sammanhang. Det är Puck som i ett reportage uppger att EA varit på jakt efter en köpare eller något annat företag man eventuellt skulle kunna gå ihop med.

Ny uppdatering av Teslas självkörande mjukvara

Feber.se - 14 timmar sedan

Mer självsäker Nyligen skickade Tesla ut den senaste uppdateringen av den självkörande mjukvaran som nu alltså är upp i version 10.12. Uppdateringen innebär ett mer självsäkert system och lite ny grafik.

Xiaomi tillkännager samarbete med Leica, första telefonen kommer i juli

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 timmar sedan

Xiaomi har tillkännagivit ett ”globalt, strategiskt samarbete” med tyska kameraföretaget Leica. Första Xiaomi-telefonen med Leica-teknik kommer i juli. Tillverkaren utlovar en ”ny epok av mobilfotografi”.

Einride visar upp släp till sina självkörande poddar

Feber.se - 15 timmar sedan

Kommer nästa år Svenska Einride har presenterat ett släp som är tänkt att kunna kopplas till deras självkörande så kallade "poddar". Einride uppger att deras semitrailer även ska kunna gå att koppla till andra eldrivna dragfordon. Einride Trailer kommer att förses med ett batteri på 320 kwh vilket ska ge släpet en räckvidd på cirka 650 km enligt Einride.

Årets The International arrangeras i Singpore

Feber.se - 16 timmar sedan

Första gången Dota 2-turneringen körs i Sydostasien Valve meddelade igår att deras stora Dota 2-turnering "The International" i år kommer att arrangeras i Singapore vilket blir första gången esport-turneringen arrangeras i Sydostasien. Det verkar med andra ord som om Sverige får vänta på en ny chans att arrangera turneringen efter att covid-19 snuvat Stockholm på att turneringen både 2020 och 2021. 2020 var det tänkt att The International skulle arrangeras i Stockholm men det flyttades fram till 2021 på grund av pandemin.

Årets The International arrangeras i Singapore

Feber.se - 16 timmar sedan

Första gången Dota 2-turneringen körs i Sydostasien Valve meddelade igår att deras stora Dota 2-turnering "The International" i år kommer att arrangeras i Singapore vilket blir första gången esport-turneringen arrangeras i Sydostasien. Det verkar med andra ord som om Sverige får vänta på en ny chans att arrangera turneringen efter att covid-19 snuvat Stockholm på att turneringen både 2020 och 2021. 2020 var det tänkt att The International skulle arrangeras i Stockholm men det flyttades fram till 2021 på grund av pandemin.

Volvo och DHL börjar med självkörande lastbilar

Feber.se - 15 timmar sedan

Volvo Trucks presenterar Volvo Autonomous Solutions Volvo Autonomous Solutions (VAS) har presenterat ett nytt pilotprojekt där man satsar på att frakta gods mellan olika fraktterminaler med hjälp av självkörande lastbilar från Volvo. DHL är det första företaget som anslutit sig till Volvos så kallade "Autonomous Transport Solution" men Volvo skriver att man även letar efter fler partners till pilot-programmet. Det uppges inte när det hela är tänkt att kicka igång eller mellan vilka destinationer det är tänkt att Volvos självkörande lastbilar ska frakta gods.

iFixit kommer att sälja nästan varje del av Steam Deck

Feber.se - 16 timmar sedan

Trevligt! Det går åt rätt håll när det kommer till möjligheten att fixa sina egna prylar själv. Tidigare har Vale lovat att användare ska kunna köpa reservdelar till den lilla spelkonsolen Steam Deck, och det löftet verkar de nu hålla, då nästan varje enskild del av konsolen ska gå att köpa på iFixit.

Airbag-tester med Gordon Murray Automotive T50

Feber.se - 17 timmar sedan

Får lite stryk Nu börjar Gordon Murray Automotives superbil T50 att närma sig produktion vilket gör att den måste genomgå lite misshandel innan kunderna kan få sina bilar. Här får vi se när det hoppas, krockas och bråkas med bilen för att kalibrera dess krockkuddar. Smärtsamt att se men nödvändigt.

Qualcomm visar upp referensdesign på AR-glasögon

Feber.se - 17 timmar sedan

Vill att utvecklare ska bygga AR-grejer med Snapdragon XR2 I samband med att Qualcomm i slutet av förra veckan visade upp sitt senaste mobilchip Snapdragon 8 Plus Gen 1 visade man även upp en referensdesign till ett par AR-glasögon. Qualcomms "Wireless AR Smart Viewer Reference Design" är en vidareutveckling på de referensdesigner som Qualcomm tidigare visat upp för augmented och/eller virtual reality. Qualcomms senaste referensdesign rullar på Qualcomms hyfsat nya AR/VR-plattform Snapdragon XR2 vilken man hoppas utvecklare av AR-glasögon och AR-headset bygger sina produkter på framöver.

Google låter Match använda andra betalsätt temporärt

Feber.se - 18 timmar sedan

Men Google måste fortfarande få sin andel Google och Match Group, har nu kommit fram till ett avtal som temporärt låter Match använda alternativa betalningssätt i sina appar. Tidigare denna månad stämde Match Google för att företaget ”olagligt monopolisera marknaden för att distribuera appar”, eftersom de tvingar appar att använda Googles betalningssystem och sedan tar 30 procent provision. Utöver Googles löfte att inte blockera eller ta bort Match Groups appar från Play Store om de använder betalningssystem från tredje part, måste Google göra en ansträngning i god tro för att bygga faktureringssystem som ska kunna användas av tredje part.

Obi-Wan Kenobi kommer till Fortnite

Feber.se - 18 timmar sedan

Landar i spelet dagen innan tv-serien drar igång på Disney+ Disney och Epic Games har inlett ett nytt samarbete vilket innebär att den gamle Jedi-riddaren Obi-Wan Kenobi snart kommer att bli en spelbar karaktär i spelet. Från och med 25 maj kommer det bli möjligt att spela som Obi-Wan Kenobi. Det kommer även gå att införskaffa ett paket som bland annat innehåller en Obi-Wan-ryggsäck, en glider samt hacka om man vill matcha Obi-Wan-stilen i Fortnite.

De här tillverkarna kommer släppa Snapdragon 8+ Gen 1-enheter

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 18:30

Qualcomm tillkännagav häromdagen en Plus-variant av flaggskeppschippet Snapdragon 8 Gen 1, som erbjuder lägre energiförbrukning och snäppet högre prestanda. En rad tillverkare har redan meddelat att de kommer implementera systemkretsen i telefoner. Tillverkarna har på så vis samtidigt bekräftat att de kommer släppa nya toppmodeller innan Snapdragon 8 Gen 2.

Datorspel gör barn smartare

Feber.se - Igår: 15:00

Ojdå Studier som konstaterar att barn blir smartare eller dummare av att spela tv- eller datorspel finns det gott om. Nu har det kommit ännu en studie i denna kategori, denna gång från Karolinska institutet. Den studien påstår att spelandet kan bidra till att utveckla barns intelligens.

En titt på Playmobils Star Trek-bygge

Feber.se - Igår: 14:00

Fin pjäs Playmobil släppte förra året ett Star Trek-bygge för rymdskeppet Enterprise (NCC-1701) som riktade sig mer till vuxna barn än riktiga barn. Denna modell är nästan en meter lång så det gäller ju att man har lite plats över om man vill ha den. Den har en del elektronik i sig vilket ger modellen både ljus och ljud från den klassiska serien som kan aktiveras via en tillhörande app.

Warning: Illegal string offset 'cid' in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/footer.php on line 3 Warning: Illegal string offset 'search' in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/footer.php on line 4