Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Läsvärda inlägg från Svenska bloggar - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Senaste Blogginlägg

Nothing Phone 2 släpps senare i år, är mer premium

Swedroid.se - Allt om Google Android - 45 timmar sedan

Nothing kommer släppa en ny telefon framåt slutet av året, något som idag har bekräftats av grundaren Carl Pei i en intervju med Inverse. Pei säger att den nya mobilen kommer vara mer ”premium” än fjolårets debut. Uppstickarens första telefon introducerades i juli och nischade sig genom unika aviseringslampor på bakstycket.

Tips: Aviseringshistoriken visar kronologisk lista över alla aviseringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 1 timme sedan

Alla vet att nya aviseringar visas i Androids rullgardinsmeny, men alla känner kanske inte till att systemet har en separat aviseringshistorik där samtliga aviseringar från senaste dygnet visas i den ordning de skickades, med de nyaste överst. Aviseringshistoriken är lite anonym och i regel avstängd som standard på grund av att nyttan kanske är begränsad. Listan kan dock komma till pass ibland.

Trailer för Hitman World of Assassination

Feber.se - 2 timmar sedan

Alla Hitman-spel i ett och samma paket I slutet av förra veckan släppte IO Interactive Hitman World of Assassination vilket är Hitman 3 i en omförpackad version som även inkluderar Hitman och Hitman 2. Spelare som redan har införskaffat Hitman 3 kan uppgradera detta gratis till Hitman World of Assassination för att få de två tidigare titlarna i serien. I samband med att Hitman World of Assassination släpps kommer även Hitman och Hitman 2 att plockas bort från spelbutiker.

Nevs har fått nya ägare

Feber.se - 2 timmar sedan

Oklart vilka dock 2012 tog Nevs över Saab Automobiles fabrik i Trollhättan men som ni säkert alla redan vet blev det inget återupplivande av Saab. Tanken var först att bygga eldrivna Saabar men fokus har sedan dess ändrats till att utveckla mjukvara för självkörande fordon istället. De senaste åren har Nevs ägts av det kinesiska fastighetsbolaget Evergrande och i höstas skrev vi om de ofantliga skulder Evergrande hade.

Långtids-test av Intels Arc-grafikkort

Feber.se - 3 timmar sedan

Hur mycket sämre är Intels grafikkort? Vi har tidigare skrivit om Linus Tech Tips tester av Intels Arc-produkter, då handlade det dock om en laptop, men denna gång har både Linus och Luke testat grafikkortet Arc A770 under en längre period hemma. Resultatet?

Ännu fler koncept till elbilsmässa

Feber.se - 3 timmar sedan

Från Hyundai, Audi och Mini Ännu fler konceptbilar är klara för elbilsmässan eCarExpo som går av stapeln nu i helgen. Tidigare har vi berättat att Volkswagen kommer med sin ID. Life, Skoda med sin Vision 7S och Polestar med sin Precept.

Zeekr testar nya elbilen i Sverige

Feber.se - 3 timmar sedan

Syskon till kommande Volvo EX30 Zeekr har nu släppt maskerade bilder på deras kommande tredje modell som kanske, och troligtvis, får namnet 003. Den här är syskon med kommande Volvo EX30 och som vi kan se kommer dessa bilder från Sverige, närmare bestämt Göteborg. Bilen som givetvis är en crossover bygger på Geelys SEA-plattform och är cirka 4,3 meter lång.

Vikbar iPad kan släppas nästa år

Feber.se - 4 timmar sedan

Med ett kickstand i kolfiber Apple ska enligt analytikern Ming-Chi Kuo planera att lansera en böjbar iPad med ett kickstand i kolfiber någon gång under nästa år. Stativet i kolfiber ska enligt Kuo göra enheten både lätt och hållbar, men det är oklart på vilket sätt det skulle hålla enheten uppe. I den senaste serien tweets skriver han även att han förväntar sig att iPad-försäljningen kommer att minska 10–15 procent jämfört med förra året, men att han förväntar sig att en vikbar enhet skulle kunna vända denna trend nästa år.

Bilprovningen: Varannan A-traktor har allvarliga brister

Feber.se - 4 timmar sedan

Gotland var värst förra året För första gången delar nu Bilprovningen med sig av besiktningsstatistik för A-traktorer och det är ingen rolig läsning direkt. Sju av tio hade brister och varannan bil hade fel som krävde ombesiktning av de runt 3000 A-traktorer som Bilprovningen besiktigade förra året. På Gotland såg det mörkast ut där 84,6 procent av bilarna hade brister.

Drönare används för att samla in eDNA

Feber.se - 4 timmar sedan

Blir enklare och säkrare än om man ska klättra i träd själv Forskare vid Schweiziska ETH Zürich har utvecklat en drönare som är specialiserad på att samla in eDNA, även kallat miljö-DNA. Tanken bakom drönaren är att den ska användas för att samla in DNA från fåglar, insekter och andra djur som stannar till i träd. I dagsläget krävs ofta att någon klättrar upp trädet för att samla in DNA från djuren som befunnit sig där.

AstroForge ska dra igång gruvbrytning i rymden

Feber.se - 5 timmar sedan

Vill hämta hem värdefulla mineraler från asteroider Det har snackats om gruvdrift på asteroider i över 50 år men än så länge har ingen sådan verksamhet kommit igång. Snart kan det bli ändring på det då det amerikanska startup-företaget AstroForge har meddelat att de kommer att skicka två farkoster till rymden i år vilka kanske kan bana väg för framtida gruvdrift i rymden. I april kommer AstroForge, tillsammans med OrbAstro, att skicka upp en satellit som ska testa AstroForges raffinaderi-teknik för att i ett gravitationslöst tillstånd separera värdefulla mineraler från restmaterial.

Färre körkort återkallades förra året

Feber.se - 6 timmar sedan

Första gången på fem år det minskar Färsk statistik från Transportstyrelsen visar att det återkallades färre körkort förra året jämfört med 2021 - 35.227 mot 41.698.

Nissan visar halvnytt koncept på onsdag

Feber.se - 5 timmar sedan

Inte ett så praktiskt sådant Nissan kommer att visa upp ett nytt eldrivet koncept på onsdag och en försmak får ni här ovan. Som ni ser verkar det vara en slank cabriolet och i just den kategorin vill man ju glida fram ljudlöst, om man inte lyssnar på en V8 vill säga. Så här säger man om konceptet: Join us on February 2 to see what happens when virtual becomes physical.

Regeringen vill alla ska kunna ta emot digital post

Feber.se - 6 timmar sedan

Drar igång en utredning om det Regeringen har gett postfinansieringsutredningen ett tillägg där man vill utreda möjligheterna att införa en skyldighet för privatpersoner och företag att ta emot digital post och en skyldighet för myndigheter, kommuner samt regioner att skicka digital post. Civilminister Erik Slottner säger om tillägget till postfinansieringsutredningen: "Det är angeläget att offentlig verksamhet följer med i den digitala utvecklingen och arbetar för att digitala försändelser är säkra. En ökad användning av digital post har dessutom stor besparingspotential, och det är därför viktigt att öka användningen.

Regeringen vill att alla ska kunna ta emot digital post

Feber.se - 6 timmar sedan

Drar igång en utredning om det Regeringen har gett postfinansieringsutredningen ett tillägg där man vill utreda möjligheterna att införa en skyldighet för privatpersoner och företag att ta emot digital post och en skyldighet för myndigheter, kommuner samt regioner att skicka digital post. Civilminister Erik Slottner säger om tillägget till postfinansieringsutredningen: "Det är angeläget att offentlig verksamhet följer med i den digitala utvecklingen och arbetar för att digitala försändelser är säkra. En ökad användning av digital post har dessutom stor besparingspotential, och det är därför viktigt att öka användningen.

DN stänger ner sitt kommentarsfält

Feber.se - 6 timmar sedan

Blev det för trolligt? En av våra läsare uppmärksammade att DN.se har stängt ner möjligheten att kommentera deras artiklar.

Keno- och Lotto-dragningar i TV4 anses vara reklam

Feber.se - 6 timmar sedan

Granskningsnämnden tycker inte det handlar om sponsring Granskningsnämnden för radio och TV har bedömt att Svenska Spels Keno- och Lotto-dragningar i TV4 ska anses vara reklam. Det är Svenska Spel som står för produktionskostnaderna av inslagen som sänds och TV4 får även ersättning från Svenska Spel för att sända inslagen. TV4 har kallat denna ersättning för sponsring men Granskningsnämnden anser att det handlar om reklam i radio- och tv-lagens mening.

Snart kanske vi bara får post var tredje dag

Feber.se - 6 timmar sedan

Utredning föreslår tredagarsutdelning av brev Det var inte länge sedan vi fick börja vänja oss vid att posten bara delades ut varannan dag men snart kan detta ändras igen. I en ny utredning föreslår regeringens utredare att post bara ska delas ut var tredje dag, alltså ännu mer sällan än vad som är fallet idag. Anledningen till att utredaren föreslår tredagarsutdelning beror på den minskade mängden brev som skickas i Sverige.

Fysiska knappar till din Tesla Model 3

Feber.se - 7 timmar sedan

Old school En sak med Model 3 är att den är väldigt avskalad på insidan. Samma sak gäller Model Y och nu även Model S och Model X. Men 3:an var den som började med att plocka bort i princip alla fysiska knappar och bestämde att nästan allt istället ska skötas genom skärmen i mitten på instrumentpanelen.

Forskare har tagit fram en liten ultraljudskamera för hjärtat

Feber.se - 7 timmar sedan

Inte mycket större än ett frimärke Forskare vid University of California, San Diego, har utvecklat en liten sensor som kan registrera bärarens hjärtaktivitet i upp till ett dygn. Sensorn fungerar som en ultraljudskamera och drivs av piezoelektricitet. Tanken bakom den lilla ultraljudskameran är att den kontinuerligt ska kunna ta bilder på en patients hjärta även när patienten är i rörelse, något som kan underlätta att ställa diagnoser för läkare.

Blanda linux-distar med blendOS

Feber.se - 8 timmar sedan

Ny Linux-dist som kan hantera saker från Fedora, Ubuntu och annat BlendOS är en ny GNU/Linux-variant som utvecklats för att ge användare möjlighet att köra grejer anpassat för andra linux-distar. Operativsystemet är baserat på Arch Linux med Gnome men det går att köra appar från andra populära linux-distar, till exempel Fedora Linux or Ubuntu. Det går även att byta ut Gnome mot till exempel KDE Plasma, MATE, Xfce, Sway och i3 om man skulle känna för det.

Apple Watch blir officiell klocka för World Surf League

Feber.se - 8 timmar sedan

Surfare får en Apple Watch Series 8 eller Ultra under tävlingar World Surf League har precis meddelat att de bestämt sig för att göra Apple Watch till den officiella klockan i tävlingar. Klockorna ska ha en app förinstallerad som synkar med WSL:s poängsystem i realtid. Detta ger surfare information som de behöver, inklusive poäng och vågprioritet direkt till deras handled.

Audi har eldriven SUV som ska utmana Defender på gång

Feber.se - 9 timmar sedan

Och G-Klass Nu kommer nya rykten som säger att Audi har en ny eldriven SUV på gång. Den ska baseras på samma plattform som är framtagen för Volkswagengruppens återupplivade Scout-märke och ska bli en utmanare till Land Rover Defender och Mercedes G-Klass. Det här kommer inte att bli produktionsversionen av konceptbilen Activesphere då den baseras på PPE-plattformen utan något ännu mer ruggat anpassat för lite hårdare tag.

Färre uppgraderar – smartphoneleveranserna har aldrig sjunkit så här mycket tidigare

Swedroid.se - Allt om Google Android - 9 timmar sedan

Enligt IDC har smartphoneleveranserna aldrig sjunkit så mycket under ett enskilt kvartal som de gjorde under Q4 förra året. Leveranserna minskade med 18,3 procent jämfört med samma period året innan. Sett till året som helhet sjönk leveranserna med 11,3 procent, vilket ska ha inneburit de lägsta årliga smartphoneleveranserna sedan 2013.

Elstödspaket nummer två är nu klart

Feber.se - 9 timmar sedan

Kompensation för november och december 2022 Förutom det första elstödet där alla hushåll med eget elnätsavtal får pengar för sin förbrukning mellan oktober 2021 till september 2022 är även ytterligare ett elstödspaket på väg. Detta ger kompensation för förbrukningen i november och december förra året och totalt handlar det om cirka tio miljarder kronor som ska betalas ut. Nu är Svenska Kraftnät klara med paketet och hur mycket du får beror på hur mycket el du förbrukade under dessa två månaderna och var någonstans i landet du bor.

ALS-patient sätter rekord i kommunikation med hjärnimplantat

Feber.se - 9 timmar sedan

Kan skriva 62 ord i minuten Forskare vid amerikanska Stanford University uppger att en ALS-patient som fått ett implantat i hjärnan med hjälp av detta kunnat skriva upp till 62 ord per minut enbart med tankekraft. Enligt forskarna ska detta vara nytt rekord och tre gånger så snabbt som någon tidigare lyckats skriva med liknande implantat. Implantatet mäter aktiviteten i ett dussintal neuroner i hjärnan och försöker baserat på detta registrera om patientens hjärna försöker röra munnen, tunga och stämband för att forma specifika ord.

Testa gamla kalkylatorer online

Feber.se - 10 timmar sedan

Internet Archive har startat igång rolig sajt Nu går det att testa ett gäng olika kalkylatorer, eller miniräknare, inklusive HP 48GX, TI-82 och TI-83 Plus på Internet Archives sajt. Sajten emulerar inte bara själva gränssnittet, utan du får hela kalkylatorn framför dig på skärmen, du kan alltså klicka på knapparna som att du hade någon av enheterna framför dig. Har du använt någon av miniräknarna i verkligheten?

En ny trailer för S03 av Picard

Feber.se - 10 timmar sedan

Engage! Snart är det dags för den tredje säsongen av Star Trek-serien Picard. I denna säsong får den gamla kaptenen ett nödrop från ingen mindre än Beverly Crusher, något som än en gång ballar ut till galaxförstörande händelser.

Trailer för sista säsongen av Star Trek: Picard

Feber.se - 10 timmar sedan

Engage! Snart är det dags för den tredje och sista säsongen av Star Trek-serien Picard. I denna säsong får den gamla kaptenen ett nödrop från ingen mindre än Beverly Crusher, något som än en gång ballar ut till galaxförstörande händelser.

Här är nyheterna i Samsungs nya gränssnitt One UI 5.1

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 timmar sedan

Samsung verkar i vanlig ordning passa på att introducera en ny version av sitt gränssnitt i samband med lanseringen av senaste Galaxy S. Den här gången rör det sig om One UI 5.1, som även kommer släppas för äldre Galaxy-telefoner under våren.

Galaxy S23 ser ut att få UFS 3.1 istället för UFS 4.0

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 timmar sedan

Den minst kostsamma telefonen i Galaxy S23-serien erbjuder långsammare lagring enligt @UniverseIce, som menar att instegsmodellen har fått UFS 3.1 istället för nya och förbättrade UFS 4.0.

Tror du det kommer ske ett paradigmskifte på smartphonemarknaden innan 2030?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 timmar sedan

Smartphones har blivit smartare och snabbare och har fått en mer modern design, men det rör sig i grund och botten om samma typ av manick nu som för 15 år sedan: en liten handhållen dator med en pekskärm. Mobilen är idag den dator flest använder mest. För några år sedan sa Sony att de vill vara kvar på smartphonemarknaden, trots sviktande försäljning, för de vill inte missa nästa paradigmskifte.

Nya Peugeot 408 kostar från 419.900 kronor

Feber.se - 11 timmar sedan

Nu är de svenska priserna klara Förra sommaren presenterades nya Peugeot 408 som gått från slank sedan till crossover-coupé. Nu är det Sverigepremiär för modellen och därmed får vi prislappen som börjar på 419.900 kronor.

Zigbee Direct presenterat

Feber.se - 11 timmar sedan

Styr smarta hem-grejer via Bluetooth Connectivity Standards Alliance (CSA) har presenterat ett tillägg till sitt smarta hem-protokoll Zigbee vilket man kallar för "Zigbee Direct". Tanken bakom Zigbee Direct är att det ska gå att styra grejer på det smarta hem-nätverket utan att dessa behöver kopplas till en smarta hem-hub eller molnet. Tillägget är speciellt anpassat för smarta hem-grejer som kommunicerar via Bluetooth.

Nytt klipp från Super Mario-filmen

Feber.se - 12 timmar sedan

Så låter Seth Rogen som Donkey Kong I den senaste teasern för nya Super Mario Bros-filmen får vi höra Seth Rogen som Donkey Kong för första gången. Under klippet möter Mario Donkey Kong i en sorts arena, precis som vi sett i den tidigare trailern, men vi får se en lite längre version av scenen i detta klipp. "Super Mario Bros.

Fiskar tog över Switch-spelares konto

Feber.se - 13 timmar sedan

Lyckades överföra pengar från ägarens kontokort En japansk livestreamer som låtit sina fiskar lira Nintendo Switch blev förra veckan lite överraskad när fiskarna genomfört grejer på konsolen som han inte riktigt hade räknat med. Den japanske YouTubern "Mutekimaru" har installerat rörelsedetektorer som låter fiskarna i hans akvarium spela Pokémon-spel på hans Nintendo Switch på egen hand, något som han sedan livestreamar via Twitch och YouTube. Under en spelsession ska spelet ha kraschat vilket ledde till att fiskarna helt plötsligt hade tillgång till konsolens hemskärm.

Fiskar tog över Nintendo Switch-spelares konto

Feber.se - 13 timmar sedan

Lyckades överföra pengar från ägarens kontokort En japansk livestreamer som låtit sina fiskar lira Nintendo Switch blev förra veckan lite överraskad när fiskarna genomfört grejer på konsolen som han inte riktigt hade räknat med. Den japanske YouTubern "Mutekimaru" har installerat rörelsedetektorer som låter fiskarna i hans akvarium spela Pokémon-spel på hans Nintendo Switch på egen hand, något som han sedan livestreamar via Twitch och YouTube. Under en spelsession ska spelet ha kraschat vilket ledde till att fiskarna helt plötsligt hade tillgång till konsolens hemskärm.

Xiaomis elbil MS11 läcker ut

Feber.se - 12 timmar sedan

Läcker? För mer än ett år sedan fick vi reda på att telefontillverkaren Xiaomi skulle ge sig in i elbilsbranschen och nu läcker bilder på deras första modell ut. Den heter MS11 och det handlar om en sedan som är tänkt att lanseras någon gång nästa år.

USA sluter avtal med Japan och Nederländerna

Feber.se - Igår: 16:00

För att begränsa Kinas inhemska chipkapacitet USA har enligt källor slutit ett avtal med Nederländerna och Japan som begränsar exporten av några mer avancerade maskiner som används vid tillverkning av halvledare till Kina. Anledningen till det är att tukta Kinas ambitioner att bygga ut sin inhemska halvledarindustri och därmed förhindra Kina från att utveckla avancerade vapen samt artificiell intelligens. Varken Japan eller Nederländerna har officiellt bekräftat uppgifterna, och det antas att det inte kommer ske förrän om några månader när alla juridiska hinder har lösts.

Ny teknik kan minska stålindustrins koldioxidutsläpp

Feber.se - Igår: 15:00

Med nästan 90 procent Järn- och stålindustrin är en stor orsak till växthusgaser, vilket motsvarar nio procent av världens utsläpp. Det beror på den enorma mängden kol som används vid stålframställning i masugnar, som för närvarande är den mest använda metoden eftersom elektriska masugnar fortfarande är väldigt dyra att tillverka. Nu har ett gäng forskare från Universitetet i Birmingham tagit fram en ny metod som kan användas för befintliga masugnar och som skulle kunna minska ståltillverkningens koldioxidutsläpp med nästan 90 procent.

Warning: Illegal string offset 'cid' in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/footer.php on line 3 Warning: Illegal string offset 'search' in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/footer.php on line 4