Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Senaste Blogginlägg

Första året på landet: ökad livskvalitet, höjd krisberedskap och en hel del överraskningar

Ecoprofile - 20 Jan 23 kl. 04:20

Efter ett par decennier i Göteborg flyttade vi till en liten gård på landet i Torsby i norra Värmland. Här delar vi med oss hur det har gått för oss det första året, med ett särskilt fokus på krisberedskap.  Krisberedskap en anledning till flytten Orsakerna till flytten var flera, men en av dem var att vi såg en risk för en allt skakigare samhällsutveckling framöver och ville ha större kontroll över vårt eget öde.

Tryggare omkörning av cyklister

Ecoprofile - 13 Dec 22 kl. 07:50

Den förare som kör om skall lämna ett betryggande avstånd i sidled mellan sitt fordon och det fordon som körs om. Det säger trafikförordningen. Men hur stort måste avståndet vara för att vara betryggande, och vem avgör detta?

Nu kan hushållen tjäna pengar på att stötta elsystemet

Ecoprofile - 01 Dec 22 kl. 19:09

En ny tjänst gör det möjligt för vanliga hushåll att tjäna pengar på sina hembatterier. Som första företag i Sverige erbjuder energitjänsteföretaget CheckWatt alla hushåll med egna batterilager att ansluta sig till det virtuella kraftverket Currently – och på så sätt få betalt för att stötta elsystemet. – Många hushåll plågas av höga elräkningar, men för de som har ett batterilager går det att tjäna pengar på att själv bidra på elmarknaderna.

Så styr vi en gammal trefas ackumulatortank/ varmvattenberedare på elpris

Ecoprofile - 10 Nov 22 kl. 12:31

Vi automatiserade en gammal trefas varmvattenberedare! När elen är billig så är elpatronen igång. När elen är dyr är den av.

Checklista för krisberedskap och hållbarhet

Ecoprofile - 27 Oct 22 kl. 14:40

Krisberedskap och hållbarhet går hand i hand. Krisberedskap handlar till stora delar om att förbereda sig på att kunna hushålla med knappa resurser. Känns igen, eller hur?

Bilism i glesbygd -en framtidsspaning

Ecoprofile - 16 Sep 22 kl. 08:16

Bilism och glesbygd är som ler och långhalm. Men går det att göra något för att minska den bilismens miljöpåverkan? Ja, absolut!

Så blir vi självförsörjande på energi

Ecoprofile - 03 Sep 22 kl. 03:47

Vi har lämnat Göteborg och skaffat oss en liten gård i Värmland. Utförlig rapport från det första året kommer i januari 2023, men här tänkte jag redan nu berätta om vilka idéer vi har kring framtida energisystem som gör oss självförsörjande på energi, ger intäkter och har låga växthusgasutsläpp. Och som dessutom bidrar till hållbar, stabil elförsörjning i Sverige.