Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Hur vet du att du är i ketos?

Kostdoktorn - 10 Jun 18 kl. 13:38

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

#1 Populäraste video 2016 – Data från ett år med ketos

Kostdoktorn - 11 Feb 17 kl. 15:28

5,0 av 5 stjärnor5 stjärnor100%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%1 röst110:20 VINNARE, den populäraste videon 2016! Från Low Carb-konferensen i Vail, Colorado: Doktor Jim McCarter om data från ett år i ketos. Till föreläsningen Inlägget #1 Populäraste video 2016 – Data från ett år med ketos dök först upp på Kostdoktorn.

LCHF-tips #5 – ketos

Kostdoktorn - 01 Nov 16 kl. 08:59

Hur gör man det lätt att hålla sig till LCHF i längden och få ut det mesta av fördelarna?Prova ketosNär man försöker gå ner i vikt vill man att kroppen ska vara i fettdrift. Och det bästa sättet att åstadkomma det är att se till att du är i ketos – kroppens fettdriftläge.

Hur man stannar i ketos

Kostdoktorn - 24 Aug 16 kl. 07:33

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är veckans tre hetaste diskussioner på Kostdoktorns forum:Stanna i ketos Följ jespers dagbokstråd om att bli maximalt fettdriven. Hur går det med maten, träningen och välmåendet?

Om svårigheter att gå ner i vikt på LCHF

Kostdoktorn - 18 Feb 13 kl. 18:59

När jag föreläser frågar ibland någon i publiken en viss fråga. Vad är felet om man inte går ner i vikt trots strikt LCHF? Jag brukar svara att felet är att man är kvinna och över 40 år.

Kostdoktor i optimal ketos

Kostdoktorn - 10 Sep 12 kl. 11:33

Hurra. Idag har mitt ketonexperiment nått första målet: att nå stabil och optimal ketos*.Efter att jag fick min blodketonmätare har jag ätit striktare LCHF än jag brukar.

Kissade på en sticka

Livsvinst - 13 Jan 12 kl. 15:55

Och nej. Jag är varken gravid eller i ketos. Vet inte vad jag önskar mest hade gjort utslag.

LCHF tips

Hugo Rosas The Challenge Boy - 28 Oct 11 kl. 11:38

Har tänkt på en grej. Många som kör LCHF säger till mig att det är svårt att variera kosten och jag kan väl hålla med till viss del men egentligen så är det ju inte det om man trixar och fixar lite, precis som pappa. Jag har ju kört LCHF ett bra tag nu och det jag framförallt kan känna att jag saknar ibland är typ bröd och pasta.


Fler inlägg från Kostdoktorn

Rött kött och hälsa

Kostdoktorn - 1 timme sedan

Vi hör ofta varningar om hur farligt det är att konsumera rött kött, men finns det anledningar att tro dem? Leder köttätande till en ökad risk för typ 2-diabetes, cancer och hjärtsjukdom? Och om inte – varför får det skulden?

”Bra hälsa kommer sällan från en medicinburk”

Kostdoktorn - 21 Jun 18 kl. 10:38

Miljoner människor i Storbritannien kan vara på väg att dumpa statiner och nuvarande kostråd om en fettsnål och kolhydratrik kost i sin kamp mot hjärtkärlsjukdom. Det är vad experterna dr Aseem Malhotra och professor Dame Sue Bailey skriver i ett nytt manifest: Här har vi en man som fick en hjärtinfarkt efter att ha följt, vad vi nu vet är, ovetenskapliga officiella kostråd. Han tog ett beslut att drastiskt ändra sina kostvanor och sluta med sina receptlagda mediciner efter att ha lidit av dess biverkningar.

Rödbetsgravad lax med dillolja

Kostdoktorn - 20 Jun 18 kl. 11:20

Överraska gästerna med den här fantastiskt vackra och goda gravade laxen. Perfekt till såväl midsommarbuffén som till julbordet.Receptet →Inlägget Rödbetsgravad lax med dillolja dök först upp på Diet Doctor.

Stöd filmen Food Lies

Kostdoktorn - 20 Jun 18 kl. 07:32

Vad borde människor äta för att hålla sig friska? Förmodligen inte det som vi levt på under de senaste decennierna medan epidemierna av livsstilsrelaterade sjukdomar exploderade. Här är ett nytt filmprojekt som reder ut problemet, och experter som professor Tim Noakes, Gary Taubes, Nina Teicholz med flera medverkar.

LCHF-recept till midsommar

Kostdoktorn - 19 Jun 18 kl. 12:57

Vad är en midsommar utan sill och jordgubbar? Här har vi samlat de bästa tipsen för en lyckad midsommarfest med mat som gör gott för både kropp och själ. LCHF-recept till midsommar Inlägget LCHF-recept till midsommar dök först upp på Diet Doctor.

Grattis medlem 50 000!

Kostdoktorn - 19 Jun 18 kl. 09:42

Grattis till Magnus som är medlem nummer 50 000 och som kommer få ett fantastiskt prispaket inom kort. Så här hittade han till Diet Doctor: Fantastiskt! Och ja, jag trodde faktiskt inte att det var sant (åtminstone i en halvtimme!

Vikten av att ha realistiska förväntningar på LCHF-kost

Kostdoktorn - 18 Jun 18 kl. 19:15

429 visningarHur ska du lägga upp LCHF eller ketogen kost för att maximera dina framgångar? Hur mycket fett, protein och kolhydrater ska man äta? Och ska du äta liberalare LCHF eller ketogen kost?

Har du diabetes?

Kostdoktorn - 18 Jun 18 kl. 07:29

Oavsett vilken typ av diabetes du har finns det stora hälsovinster att göra genom att dra ner på kolhydraterna. Här på Diet Doctor har vi ett antal guider och videor som kan hjälpa och inspirera dig att lägga om kosten och normalisera ditt blodsocker. Ta en titt nedan!

Den okända historien om fröoljor

Kostdoktorn - 17 Jun 18 kl. 12:10

Ska man äta växtoljor som margarin? Eller kan det vara så att allt du fått höra i årtionden om vad som är nyttigt fett är helt fel? Undersökande journalist Nina Teicholz ger oss bakgrunden i den här föreläsningen från konferensen Low Carb Breckenridge 2018.

Hur kan man sprida kunskap om LCHF som intensivvårdssjuksköterska?

Kostdoktorn - 16 Jun 18 kl. 18:20

436 visningarI den här frågestunden besvarar dr Andreas Eenfeldt frågor om vårt arbete på Diet Doctor, om kostråden och LCHF som behandling för olika tillstånd. Du kan se ett par minuter av frågestunden ovan (transkription). Hela är tillgänglig (med svensk text och transkription) med provmånad eller medlemskap: Frågestund med dr Andreas Eenfeldt Bli medlem (gratis att testa en månad) så kan du se videon direkt – liksom föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera.

Går du i väntans tider? Här är läsning för dig!

Kostdoktorn - 16 Jun 18 kl. 10:33

Är du gravid eller vill du kanske bli det? Då finns det intressant läsning här på Diet Doctor: Är LCHF säkert när du är gravid? Kan LCHF vara till hjälp vid graviditetsdiabetes?