Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Hur vet du att du är i ketos?

Kostdoktorn - 10 Jun 18 kl. 13:38

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

#1 Populäraste video 2016 – Data från ett år med ketos

Kostdoktorn - 11 Feb 17 kl. 15:28

5,0 av 5 stjärnor5 stjärnor100%4 stjärnor0%3 stjärnor0%2 stjärnor0%1 stjärna0%1 röst110:20 VINNARE, den populäraste videon 2016! Från Low Carb-konferensen i Vail, Colorado: Doktor Jim McCarter om data från ett år i ketos. Till föreläsningen Inlägget #1 Populäraste video 2016 – Data från ett år med ketos dök först upp på Kostdoktorn.

LCHF-tips #5 – ketos

Kostdoktorn - 01 Nov 16 kl. 08:59

Hur gör man det lätt att hålla sig till LCHF i längden och få ut det mesta av fördelarna?Prova ketosNär man försöker gå ner i vikt vill man att kroppen ska vara i fettdrift. Och det bästa sättet att åstadkomma det är att se till att du är i ketos – kroppens fettdriftläge.

Om svårigheter att gå ner i vikt på LCHF

Kostdoktorn - 18 Feb 13 kl. 18:59

När jag föreläser frågar ibland någon i publiken en viss fråga. Vad är felet om man inte går ner i vikt trots strikt LCHF? Jag brukar svara att felet är att man är kvinna och över 40 år.

Kostdoktor i optimal ketos

Kostdoktorn - 10 Sep 12 kl. 11:33

Hurra. Idag har mitt ketonexperiment nått första målet: att nå stabil och optimal ketos*.Efter att jag fick min blodketonmätare har jag ätit striktare LCHF än jag brukar.

Kissade på en sticka

Livsvinst - 13 Jan 12 kl. 15:55

Och nej. Jag är varken gravid eller i ketos. Vet inte vad jag önskar mest hade gjort utslag.

LCHF tips

Hugo Rosas The Challenge Boy - 28 Oct 11 kl. 11:38

Har tänkt på en grej. Många som kör LCHF säger till mig att det är svårt att variera kosten och jag kan väl hålla med till viss del men egentligen så är det ju inte det om man trixar och fixar lite, precis som pappa. Jag har ju kört LCHF ett bra tag nu och det jag framförallt kan känna att jag saknar ibland är typ bröd och pasta.

Ketos

Hugo Rosas The Challenge Boy - 26 Sep 11 kl. 12:36

Hallå, tror ni att jag är i ketos eller? hehehe Jag kör ju som sagt LCHF och då är det viktigt att vara i ketos. För er som inte vet vad ketos är: Det man får av lite kolhydrater kallas ketos och är en normal anpassning av kroppen som inte är farlig.


Fler inlägg från Kostdoktorn

Är du nästa medarbetare på spanska Diet Doctor?

Kostdoktorn - 24 Aug 18 kl. 12:46

Det är spännande tider för spanska Diet Doctor. Vi lanserade sidan för lite mindre än ett år sedan och har redan runt 21 000 besökare per dag (rekordet är nästan 28 000 dagliga besökare). Sidan växer i snabb takt.

Dags för nystart?

Kostdoktorn - 24 Aug 18 kl. 10:36

Förlorar man muskelmassa när man fastar?

Kostdoktorn - 23 Aug 18 kl. 15:54

Hur hjälper du patienter som vill börja med periodisk fasta? Hur skräddarsyr man fastan för varje enskild individ? Vad måste du ta i beaktande – och när är det användbart?

Dr Malhotra: ”Att påstå att LCHF förkortar livet är fullkomligt fel”

Kostdoktorn - 23 Aug 18 kl. 14:42

Den nya studien som menar att lågkolhydratkost möjligen kan förkorta livet var mycket omskriven i media förra veckan. Kardiolog dr Aseem Malhotra bjöds in till BBC World News för att kommentera och han pekade på överdrifter från medias sida, liksom brister i studien. För den som i detalj och under många år analyserat forskning om vad som utgör den hälsosammaste kosten, är de här rubrikerna/påståendena som menar att low carb förkortar livet fullkomligt felaktiga.

Smörgås med lax- och pepparrotsröra

Kostdoktorn - 23 Aug 18 kl. 11:27

En maffig smörgås med en pikant laxröra och smak av pepparrot. Serveras på ett superenkelt LCHF-bröd som görs på 2 minuter i mikron!Receptet →Inlägget Smörgås med lax- och pepparrotsröra dök först upp på Diet Doctor.

Diabetes.nu: Typ 2-diabetes behöver inte vara så farligt

Kostdoktorn - 22 Aug 18 kl. 11:42

Forskare från Göteborgs Universitet och Nationella Diabetesregistret har just publicerat en studie som berör dig med typ 2-diabetes. Studien, som publicerades i den medicinska tidskriften the New England Journal of Medicine, bringar mycket positivt till alla som har sjukdomen. Grundarna bakom Diabetes.

Två teskedar salt funkar för de flesta

Kostdoktorn - 22 Aug 18 kl. 08:53

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors/Kostdoktorns forum: Om salt Angelico lyfter en ny studie om saltinnehåll i maten. Enligt studien kan de allra flesta kan äta dubbelt så mycket salt som Livsmedelsverket rekommenderar.

Professor Noakes: Att äta och träna för hälsa

Kostdoktorn - 21 Aug 18 kl. 15:37

Vilken form av träning är den bästa för din hälsa? Varför kan man ha problem att gå ner i vikt på LCHF? Och kan man verkligen bota insulinresistens?

Hälsotrenden ger sockerberg – priset rasar

Kostdoktorn - 21 Aug 18 kl. 14:51

Konsumenterna vill ha mindre socker i kosten, ändå fortsätter produktionen av socker att öka. Det har fått priset att falla med 30 procent hittills i år och det ligger nu på den lägsta nivån på tre år. Det enligt en rapport från Wall Street Journal.

Asiatiska crab cakes med gurksallad

Kostdoktorn - 21 Aug 18 kl. 12:52

Läckra asiatiska krabbkakor med fisk som kräver lite pyssel men det är det värt. Serveras med en riktigt fräsch gurksallad. Ack så gott!

Kan ketogen kost öka risken för diabetes (om du är en mus)?

Kostdoktorn - 21 Aug 18 kl. 08:59

Är det farligt att äta ketogen kost (strikt LCHF)? En ny studie resulterade nyligen i skrämmande rubriker och fick mycket uppmärksamhet på nätet – LCHF kan möjligen öka risken att få diabetes. Sky News: ‘Keto diets’ could increase diabetes risk Ny forskning är alltid välkommen, men vad som ofta krävs är en nogrann kontroll och en jämförelse med verkligheten.

”Det man inte mäter blir inte åtgärdat”

Kostdoktorn - 20 Aug 18 kl. 14:54

277 visningarAtt applicera problemlösningsstrategier från ingenjörskonsten, kan det vara nyckeln till reversering den epidemi av hjärtsjukdom som den medicinska professionen inte lyckats med? Det är en intressant tanke som adresserar grundorsaken (istället för att bara behandla symtom). Lyssna på den här föreläsningen av Ivor Cummins, ingenjör, där han lägger fram alternativa sätt att behandla hjärtsjukdom.

Ode till zucchinin

Kostdoktorn - 20 Aug 18 kl. 11:07