Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Hur ofta får du spamsamtal? [Undersökning]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Nov 21 kl. 10:56

I vissa länder är oönskade samtal ett problem. Pixel-telefoner i USA har rentav en funktion som gör att ”robocalls” automatiskt kan nekas. Google-assistenten kan dessutom fråga vem som ringer och varför, så användaren kan välja huruvida de vill acceptera samtalet eller inte. I Sverige är det förhoppningsvis ovanligt med spamsamtal idag. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Varannan bostadsägare klarar ej ökade utgifter på 6000 kronor

Feber.se - 22 Mar 23 kl. 15:00

Och många väntar med att sälja Svaren i Nordeas senaste boendebarometer visar att varannan bostadsägare i Sverige inte skulle klara ökade utgifter på mer än 6000 kronor i månaden. I norra Sverige och Småland är andelen som säger detta 63 procent vilket är en ökning med 20 procent från samma undersökning förra hösten. 76 procent av de tillfrågade tror även på stigande bostadsräntor det kommande året vilket gör att det måste hållas ännu hårdare i slantarna.

Rekordmånga använder kondom

Feber.se - 21 Mar 23 kl. 14:00

Vad bra! En ny RFSU-undersökning visar att användandet av kondom aldrig har varit så högt i Sverige som det är nu. 39 procent ska ha använt skyddet förra året och i åldrarna 16-24 år ska siffran ligga på 68 procent.

Bara en av fyra vill byta telefon varje år

Feber.se - 22 Feb 23 kl. 16:30

Är du en av dem? Enligt en ny undersökning gjord av One Poll, på uppdrag av OnePlus, visar att så mycket som var fjärde svensk vill byta telefon varje år. Den genomsnittliga svensken ska enligt undersökningen spendera 5 648 kronor per år på att uppgradera sin smartphone.

Önskar du att du var mer aktiv?

Feber.se - 22 Dec 22 kl. 12:30

Dagens fråga YouGov har gjort en ny undersökning på uppdrag av Herbalife Nutrition kring hälsa. Den säger att 38 procent av den svenska befolkningen upplever sig själva som överviktiga. Och att 75 procent önskar att de var mer aktiva i vardagen.

Varannan svensk äter mat för att hantera negativa känslor

Feber.se - 30 Nov 22 kl. 16:00

En snabb och tacksam lösning En ny Sifo-undersökning genomförd på uppdrag av ViktVäktarna visar att fler än varannan svensk äter mat för att hantera negativa känslor som uppstår. Det vanligaste är att man äter för att man är uttråkad, ledsen och för att lindra stress, ensamhet eller oro. Knappt hälften säger att maten då har hjälpt dem att komma över de negativa känslorna.

Camper Survey 2022 – en undersökning om campingliv

Freedomtravel - 30 Nov 22 kl. 06:00

Hur campar svenskarna? Och hur ser campare och husbilister på resande, säsonger, omvärldsfaktorer och klimatpåverkan? Detta får vi svar på genom undersökningen ”Camper Survey 2022”, som genomförts av Acamp.

Svenska hushåll lägger i snitt 714kr/mån på mediekonsumtion enligt undersökning

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Oct 22 kl. 16:53

Enligt en undersökning av Mediavision la svenska hushåll i snitt 714 kronor i månaden på mediekonsumtion under årets tredje kvartal. Rapporten nämner att konsumtionen av alla typer av media ökat, likt text, ljud och video. Ökningen jämfört med samma period förra året sägs vara 10 procent.

Amazon verkar inte ha slagit igenom i Sverige

Feber.se - 12 Oct 22 kl. 15:00

E-handelsjätten är billigast i fyra av tio fall Prisjakt har nu i samband med Amazons medlemsrea Prime Day gjort en stor prisjämförelse mellan Amazons och svenska butikers priser. Jämförelsesajten har också samtidigt i en sifo-undersökning frågat svenskar kring deras inställning och kännedom kring Amazon och Amazon Prime. I själva prisjämförelsen är Amazon billigast i endast fyra av tio fall, alltså är andra svenska butiker bättre i sex av tio fall.

Stödet för svenskt medlemsskap i NATO fortsätter att öka

Feber.se - 02 May 22 kl. 11:45

54 procent vill att vi ska ansluta oss till NATO nu Enligt en ny NOVUS-undersökning fortsätter stödet för ett svenskt medlemsskap i NATO att öka. Enligt den senaste undersökningen ville 54 av de tillfrågade att Sverige skulle ansluta sig till NATO. Det är en ökning från de 51 procent som i en undersökning förra veckan ville ansluta sig till den transatlantiska försvarsalliansen.

Internet har blivit mer vänligt

Feber.se - 14 Feb 22 kl. 15:00

Det visar en ny undersökning från Microsoft Internet är ofta, men inte alltid, ändå en ganska kul plats. Överlag verkar dock personer ha det lättare för att säga lite vad de vill så länge de sitter bakom en skärm. Men om du tycker att internet ändå varit en ganska trevlig plats på senare tid är du inte ensam.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Garmin introducerar kostsamma smartklockor för äventyrare

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:01

Garmin har introducerat nya kostsamma smartklockor, eller smarta klockor, som delvis riktar sig till äventyrare. Priserna ligger mellan 10 000 – 13 549 kronor. Företaget har presenterat för många nya modeller för att alla rimligen ska kunna diskuteras.

Rapport: Främsta anledningen Androidanvändare byter till Iphone

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:21

En studie genomförd av CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) i Chicago försöker ge klarhet i varför Androidanvändare byter till Iphone. Rapporten tycks specifikt avse den amerikanska marknaden. Vissa kunde inte förklara varför de bytte operativsystem annat än att de bara ville prova något nytt.

Tredjepartsappar för Reddit ligger dåligt till efter API-förändringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:00

Utvecklaren av Apollo, en populär tredjepartsapp för Reddit, säger i ett inlägg att Reddits nya avgifter för att få använda företagets API är orimligt höga och inte baserade på verkliga omständigheter. Enligt inlägget kostar det 12 000 dollar att göra 50 miljoner API-anrop. Apollo gjorde sju miljarder anrop förra månaden, vilket skulle innebära en månadskostnad på 1,7 miljoner dollar och en årskostnad på cirka 20 miljoner dollar.

Nothing Phone 2 har större skärm på 6,7?

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:30

Nothing har bekräftat att sommarens Phone 2 erbjuder en större skärm på 6,7 tum. I samband med tillkännagivandet att uppföljaren har ett mindre koldioxidavtryck skriver nämligen tillverkaren att skärmstorleken utökats med 0,15?. Företaget har tidigare berättat att batterikapaciteten ligger på 4700mAh.

Materialkostnaden för Samsung Galaxy S23 Ultra uppskattas till $469

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:11

Enligt Counterpoint Research är materialkostnaden för Samsung Galaxy S23 Ultra 469 dollar. Med dagens växelkurs motsvarar summan 5095 kronor. Materialkostnaden avser modellen med 8GB RAM och 256GB lagring.

Google slutar uppdatera ursprungliga Chromecast

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 09:17

Snart tio år gamla Chromecast har officiellt slutat få uppdateringar. Google skriver på en supportsida att stödet för första generationens Chromecast upphört, vilket innebär att enheten inte längre kommer få mjukvaru- eller säkerhetsuppdateringar, samt att kunder inte längre är berättigade till teknisk support. Första Chromecast presenterades i juli 2013 och blev en dundersuccé tack vare att HDMI-stickan kunde göra vilken tv som helst smart för ett relativt lågt pris.

På tiden: Google kan börja visa väderprognoser i fristående app

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 09:02

Googles väderapp är på väg att få en ny Material You-baserad design som eventuellt erbjuder ett mörkt tema. En större nyhet är att Google eventuellt kommer börja visa sina väderprognoser i en fristående applikation. Fördelen vore i så fall att användare slipper krångla med att lägga ut en genväg till väderappen på hemskärmen.

Google Pixel Watch 2 sägs erbjuda Snapdragon istället för Exynos

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 20:55

Google introducerade sin första smartklocka i höstas: Pixel Watch. Enligt rykten kommer vi få se uppföljaren Pixel Watch 2 i samband med lanseringen av Pixel 8 i höst. Första Pixel Watch drivs av Exynos 9110 – ett chipp som vid lanseringen av klockan var drygt fyra år gammalt.

Xiaomi 13 Ultra kan få ett europeiskt pris kring 1300 euro

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 16:39

Xiaomi 13 Ultra kommer få ett europeiskt pris kring 1300 euro, enligt webbutiker som redan lagt upp produktsidor för telefonen. Med dagens växelkurs motsvarar priset cirka 15 150 kronor. Priset avser upplagan med 12GB RAM och 512GB lagringsutrymme.

Ledande AI-forskare varnar om utrotning i koncist uttalande

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 15:54

En mängd ledande AI-forskare och framstående personer har tillsammans gjort ett kärnfullt uttalande angående riskerna med AI. Några av forskarna som ställt sig bakom uttalandet, vilket bara innehåller 22 ord, är Google DeepMind-chefen Demis Hassabis, OpenAI:s vd Sam Altman, samt Geoffrey Hinton and Youshua Bengio som vann Turingpriset 2018 för deras arbete inom artificiell intelligens. Uttalandet menar att det bör vara en global prioritet att minska och motverka risken för utrotning genom AI på samma sätt som andra samhällsrisker likt pandemier och kärnvapenkrig.

Här är de populäraste mobilerna som kostar minst 500 dollar

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 15:21

Canalys har listat de 15 mest populära mobilerna i toppskiktet under årets inledande kvartal. Kriteriet för att ingå i statistiken är ett pris på minst 500 dollar. Apple dominerar genom att stå för de fyra mest levererade telefonerna i prissegmentet: Iphone 14 Pro Max, Iphone 14 Pro, Iphone 14 och Iphone 13.

MediaTeks nästa flaggskeppschipp påstås erbjuda ovanlig CPU-konfiguration

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 09:55

MediaTeks nästa flaggskeppschipp, företagets motsvarighet till kommande Snapdragon 8 Gen 3, påstås erbjuda en ovanlig processor som helt hoppar över de små kärnorna. Snapdragon 8 Gen 2 har exempelvis en ensam Cortex-X3-kärna, två Cortex-A715, två Cortex-A710 och tre små Cortex-A510-kärnor. Dimensity 9300 sägs erbjuda hela fyra högpresterande Cortex-X4-kärnor och därefter rätt och slätt fyra Cortex-A720-kärnor – inget mer.

WhatsApp kommer få skärmdelning

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 09:21

WhatsApp kommer få en funktion som gör att användare kan dela innehållet på skärmen med motparten under videosamtal. Vissa som kör betaversion 2.23.

Generativ AI är på väg till dataspel, möjliggör improviserade samtal med karaktärer

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 09:01

Nvidia har visat upp generativ AI för dataspel som gör att spelare kan ha improviserade röstsamtal med icke-spelbara karaktärer. Istället för att välja mellan 3–5 fördefinierade fraser i NPC-konversationer och få ett fördefinierat svar som i dagens spel, ska alltså tekniken möjliggöra fria samtal i realtid via headset. När chattbottar kommer integreras i dataspel har bara varit en tidsfråga.

Arm tillkännager snabbare och mer energieffektiva processorkärnor

Swedroid.se - Allt om Google Android - 29 May 23 kl. 10:34

Arm designar arkitekturen för chippen som driver de flesta av våra mobiler och surfplattor. Företaget har nu introducerat Cortex-X4 som erbjuder 15 procent högre prestanda och 40 procent högre energieffektivitet jämfört med ”förra årets Androidflaggskepp”. Nya kärnorna Cortex-A720 och A520 är 20 procent respektive 22 procent mer energieffektiva än sina föregångare, vilket kan leda till bättre batteritid i mobiler.