Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Halloumi-kebab

Kryddburken - 23 May 18 kl. 14:00

Sugen på kebab? En galet god vegetarisk variant gjorde jag häromdagen med halloumiost. Otroligt, så gott det blev med tunna skivor som fått lite stekyta. Fin sälta och perfekt konsistens med lite tuggmotstånd. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Därför äter vi svenskar så konstig mat

Nyhetspressen - 29 Jun 18 kl. 16:46

Halloumi stroganoff? Vitkålssallad till pizza? När det gäller att kombinera mat är vi svenskar unika på många sätt.

Halloumiosten på väg att ta slut

Nyhetspressen - 28 Jun 18 kl. 16:30

Halloumi har blivit ett allt mer populärt inslag på den svenska grillen. Men snart kan den trendiga osten bli en bristvara. – Det är bara en tidsfråga, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood..

Experter larmar – halloumin på väg att ta slut

Nyhetspressen - 28 Jun 18 kl. 12:53

Älskar du halloumi? Då kan det bli läge att börja bunkra upp.Utbudet är nämligen begränsat samtidigt som osten blir allt mer populär.

Internationell kebabkedja vill öppna i Örebro

Nyhetspressen - 14 Nov 17 kl. 11:32

Den internationella kebabkedjan German Döner Kebab vill expandera i Sverige. På Facebook meddelar företaget att man nu söker franchisetagare i Örebro..

Kurs ska hjälpa egenföretagare

Nyhetspressen - 10 Feb 17 kl. 10:30

Kebab, it-företag och energieffektivisering..

Äggröra med halloumi

Kostdoktorn - 26 Jan 17 kl. 10:30

Äggröra med grekisk touch som bjuder på fin sälta och funkar bra både till frukost och lunch. Låt den bli din nya favorit! Receptet → Inlägget Äggröra med halloumi dök först upp på Kostdoktorn.

Laxpytt med zucchini och grönkål

Birgitta Höglund's Mat - 26 Aug 16 kl. 07:00

Laxpytt 1 port 100 g tärnad gravlax 1 dl tärnad zucchini 1 dl strimlad grönkål ½ dl tärnad halloumi ½ dl tärnad morot 2 msk smör/kokosolja Chiliflingor 1 ägg Bryn smöret och stek zucchini, grönkål, halloumi och morot så det får lite färg. Krydda med chiliflingor. Inget salt behövs eftersom både gravlax och halloumi är salta.

Lättlagad blomkålsgratäng med rökta musslor och halloumi

Birgitta Höglund's Mat - 05 Jul 16 kl. 07:00

Musselgratäng för 2 1 litet blomkålshuvud 2 dl bearnaisesås 1 burk rökta musslor 100 g halloumi ½ dl pumpakärnor Förväll blomkålshuvudet i lättsaltat vatten, tills det blivit halvmjukt. Skär loss buketterna och lägg runt en ugnsform. Skiva stocken tunt och lägg i botten.


Fler inlägg från Kryddburken

Frozen cheesecake

Kryddburken - Igår: 19:27

Idag jobbade Joline sin sista dag på Nya Conditoriet i Borgholm. En vecka ledigt väntar sen stundar gymnasiet. Vi firar henne förstås då hon varit otroligt duktig hela sommaren och inte missat ett jobbpass, varit sjuk eller frånvarande och hon har blivit så uppskattad och omtyckt av personalen.

En försmak av hösten – Krämig kycklinggryta, ris och en ganska tråkig vardagssallad men ändå så gott!

Kryddburken - i förrgår: 23:10

Vilken sommar vi har haft!! Den är kanske inte över helt visserligen men värmeböljan och torkan över hela landet har nog ingen undgått. Tropisk hetta, gassande sol, vindstilla och fuktig, klibbig luft… Det är rent omänskligt för oss nordbor.

Rösta på årets finaste sommartårta!

Kryddburken - 06 Aug 18 kl. 19:10

Nu är det dags att återigen rösta fram Årets finaste SOMMARTÅRTA som ni läsare har skickat in. (Översta bilden är inte med i tävlingen) Nummer 1 – 34 och namn står under respektive bild. En röst per person.

Spagetti med sparris, vaxbönor och baconsås

Kryddburken - 31 Jul 18 kl. 16:38

Sommaren är verkligen lång i år! Vilken värme vi har alltså… Inte många regndroppar har kommit här ändå är grillförbudet nu upphävt. Man får då vara försiktig för allt är snustorrt i skog och mark.

Vad ska man äta i värmen??!

Kryddburken - 18 Jul 18 kl. 20:14

Den tropiska värmeböljan är visst här för att stanna enligt SMHI så jag bidrar med ett vansinnigt enkelt, svalkande och gott tips på mat som man ORKAR äta i värmen. Det tycks vara eviga frågan hos väldigt många just nu. Vad ska vi äta?

Rostbiff med färskpotatis i gräddsås

Kryddburken - 12 Jul 18 kl. 19:01

Kött och potatis ”sommar-style”. Allt måste ju nödvändigtvis inte vara grillat på sommaren så här bjuder jag på en mycket enkel, vällagad rätt där du får användning av överbliven kokt potatis. Trolla fram en god sås av lite kylskåpsrester.

Italiensk kycklinggratäng

Kryddburken - 06 Jul 18 kl. 16:44

Söndagsmiddag. Vad äter ni idag? Varmt så in i norden och lite tröstmat kan väl vara på sin plats efter gårdagens förlust mot England.

Baguetteröra med salami och gurka

Kryddburken - 06 Jul 18 kl. 15:25

Nu måste jag bara ge er tips om denna galet goda röra jag gjorde tidigare. Är ni som jag en som bara älskar smörgåsar, frallor, baguetter och gärna handlar på bagerier nu på sommaren? Det doftar ju så gott när man går förbi så man måste bara köpa mig sig nybakat bröd hem.

Hot jalapeno toast

Kryddburken - 04 Jul 18 kl. 15:11

Varma sköna dagar och heta toast! Går supersnabbt att göra i toastjärn eller paninigrill. Gör ett gäng när du ändå håller på, de är faktiskt väldigt goda att äta kalla också och ha med sig till stranden till exempel.

Broccolilasagne med vit och grönmögelost

Kryddburken - 01 Jul 18 kl. 20:34

Vad säger ni? Vill ni ha tips på något riktigt gott och dessutom vegetariskt? Något som jag verkligen tycker om så är det broccoli i alla former och här har jag använt den i en enkel, vegetarisk lasagne.

Öppen lasagne med svamp, bacon och färskostkräm

Kryddburken - 25 Jun 18 kl. 13:05

Månad igen och en vanlig matvecka ska bli skönt faktiskt. Jag skrev ju igår att ni skulle få recept på en förenklad vardagsklassiker och här är den! Öppen lasagne med knaperstekt bacon, champinjoner, färskost och en massa god gräslök och salladslök.

Glad sommar!

Kryddburken - 24 Jun 18 kl. 20:01

Hejsan! Hoppas ni alla haft en härlig midsommarhelg. Vädret har varit underbart, soligt med ljumma vindar och några regnstänk då och då.

Cream cheesetårta med fläder och jordgubbar

Kryddburken - 18 Jun 18 kl. 21:08

Här börjar vi måndagen med TÅRTA!!😉 Nä, egentligen inte för jag gjorde den igår som en avslutningstårta till barnen då det inte blev nån i veckan då vi var ute på restaurang istället. Tårta måste man ju ha, och det passar ju såklart vilket dag som helst – även måndagar!

Skolavslutning, sommarlov och restaurangtips!

Kryddburken - 15 Jun 18 kl. 21:32

En hektiskt vecka, bokstavligen. Men jösses va mycket vi hunnit med. Joline som nu slutat 9:an var i onsdags iväg på supé och dans i slottsruinen med avgångseleverna.

Kasslersallad med Rhode island-dressing

Kryddburken - 10 Jun 18 kl. 18:44

Så kom värmeböljan tillbaka och fler enkla sallader står på tur. Det här är en klassisk barndomsfavorit som har hängt med länge. Kassler är perfekt då vi behöver salt i värmen.