Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

HTC verkar vara på gång med nytt VR-headset

Feber.se - 07 Oct 22 kl. 10:00

Som verkar bli lite smidigare att ha på huvudet Nästa vecka kommer Meta att presentera sitt senaste VR-headset Meta Quest Pro och inför det teaser HTC att även de har ett nytt VR-headset på ingång. På Twitter har HTC Vive, HTC:s vr-division, postat en bild som visar en del av deras kommande VR-headset samt texten "Go small or go home.". Det här har lett till spekulationer om att HTC har ett lite mindre VR-headset på gång vilket kanske inte är riktigt lika otympligt som de varianter som för nuvarande finns på marknaden. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Vi kan få se flera nya Mac-datorer under WWDC

Feber.se - Igår: 17:00

En MacBook Air på 15 tum tackar vi inte nej till Apples stora presentation på WWDC kan bli rekordlång, det tror åtminstone Mark Gurman. I en tweet skriver han att Apple kommer att fokusera på tre olika saker under sin presentation: nya Mac-datorer, nya uppdateringar för sina operativsystem och sitt nya AR/VR-headset. Vad gäller nya Mac-modeller är det fortfarande oklart vad vi kan få se på måndag, men en enhet som det har ryktats om länge är en MacBook Air med en större 15-tums skärm, vilket skulle kunna vara en storsäljare för Apple då det säkert finns en del användare som vill ha den större skärmen som går att hitta i MacBook Pro utan att betala Pro-priser.

Lenovo släpper ThinkReality VRX i Sverige

Feber.se - Igår: 14:00

VR-headset för företag Precis en vecka innan Apples WWDC då man troligtvis kommer att visa upp sitt första VR-headset passar Lenovo på att presentera sitt nya VR-headset ThinkReality VRX, som är speciellt designat för företag. Headsetet har sex frihetsgrader (6DoF), högupplöst fullfärgspass-through-kapacitet för applikationer med Mixed Reality och drivs av en Snapdragon® XR2+ Gen 1-processor. Lenovo arbetar också med flera oberoende "XR-utvecklare" för att göra olika applikationer tillgängliga på ThinkReality VRX.

HyperX visar nya hörlurar

Feber.se - i förrgår: 16:00

Nytt Cloud-headset och trådlösa in ear-hörlurar HyperX har presenterat två nya hörlurar och de är Cloud III Gaming Headset samt Cirro True Wireless Earbuds. Cloud III ska erbjuda en förbättrad ljudupplevelse med 53mm vinklade drivrutiner och livstidsaktivering av DTS Headphone:X1 som då ska erbjuda förbättrad 3D-ljudspatialisering. HyperX lovar också att denna nya variant av deras populära Cloud-headset är utformat för att vara bekvämt under långa spelsessioner med HyperX-minnesskumkåpor och extra vaddering i huvudbandet.

Meta Quest 3 ska bli tunnare och lättare

Feber.se - 29 May 23 kl. 12:00

Men verkar sakna ögonspårning Metas Quest 3, som internt har fått namnet Eureka, är både tunnare och lättare än sin föregångare Quest 2, skriver Mark Gurman som fått känna på Metas headset. Headsetet förväntas också ha avancerad handspårning och pass-through video, likt Apples ryktade "Reality Pro"-headset. Quest 3 kommer att ha en andra generationens Qualcomm Snapdragon XR2-chip, förbättrade sensorer och ett förbättrat system för att justera linsernas avstånd mellan ögonen.

The Witcher får en femte säsong

Feber.se - 29 May 23 kl. 08:30

Häxkarlen verkar bli en långkörare på Netflix Det verkar nu klart att Netflix fantasyserie The Witcher kommer att få en femte säsong, ett besked som kommer innan seriens tredje säsong ens har haft premiär på tjänsten. Det var The Witchers rollsättare Sophie Holland som i en intervju med Deadline bekräftade att en femte säsong av serien var på gång: "We’re just about to start filming on season four with Liam Hemsworth and there will be a short gap then we go straight into season five." Hemsworth kommer att ta över rollen som The Witchers huvudkaraktär Geralt of Rivia efter Henry Cavill som lämnar rollen efter seriens tredje säsong.

Produktionen för John Wick 5 är igång

Feber.se - 28 May 23 kl. 12:00

Och ett spel John Wick: Chapter 4 hade premiär här för några månader sedan, men det blir fler filmer eftersom Lionsgate nyligen meddelade att produktionen för en femte film i serien är på gång. Vad den kommer att handla om är oklart just nu, men vi misstänker att John Wick kommer att skjuta en hel del människor. Förutom en femte John Wick-film verkar det som att ett spel baserat på filmerna är på gång.

Nytt Alone in the Dark-spel offentliggjort

Feber.se - 26 May 23 kl. 11:30

Med Jodie Comer och David Harbour Under gårdagen presenterades det ett nytt Alone in the Dark-spel från Pieces Interactive. Spelet är på gång för PlayStation, Xbox och Windows med släpp den 25 oktober i år. De två huvudpersonerna i spelet heter Edward Carnby och Emily Hartwood, som spelas av skådespelarna David Harbour samt Jodie Comer.

Apple bjuder in till WWDC

Feber.se - 23 May 23 kl. 22:42

VR-media har fått inbjudan... Det har varit snack om Apple och någon form av glasögon i en herrans massa år nu, men snart kanske det händer! 5 juni är det nämligen dags för WWDC och då ska de hålla låda.

Tågstrulet verkar fortsätta ett tag till

Feber.se - 20 May 23 kl. 16:00

Året ut i alla fall Ekot rapporterar att det pågående tågstrulet runt om i Sverige antagligen kommer att fortsätta året ut. Som vi tidigare rapporterat införde Trafikverket ett nytt digitalt planeringssystem förra året och de har inte riktigt fått rätt på det. Det har lett till att de har svårt att fördela personalen och därmed meddela avgångsbesked i tid.

HTC introducerar U23 Pro med 120Hz och 108MP-kamera

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 May 23 kl. 08:56

HTC har gjort en halvhjärtad comeback genom telefonen U23 Pro som introducerats nu under morgonen. U23 Pro erbjuder en 6,7-tums OLED med FHD+, 120Hz uppdateringsfrekvens och Gorilla Glass Victus. Den taiwanesiska tillverkaren har satsat på 4nm-chippet Snapdragon 7 Gen 1, tillsammans med 8GB/12GB RAM och 256GB lagring.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - Igår: 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - Igår: 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - Igår: 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - Igår: 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - Igår: 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - Igår: 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - Igår: 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - Igår: 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - Igår: 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - Igår: 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - Igår: 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - Igår: 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - Igår: 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - Igår: 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - Igår: 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.