Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Hårda julklappstips

Birgitta Höglund's Mat - 26 Nov 17 kl. 07:00

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Malmös skuldbörda växer snabbt – tvingas tredubbla sina lån för att ha råd att bygga ut

Nyhetspressen - 23 Nov 17 kl. 21:40

Skattepengarna räcker inte. På sex år ska staden tredubbla sin skuldbörda..

JULKLAPPSTIPS TILL NÅGON SOM BETYDER MYCKET FÖR ER


Foki - 22 Nov 17 kl. 06:00

– I SAMARBETE MED POISE PATTERN –  Har ni funderat på julklappar än? Det är lite mer än en månad kvar innan jul och jag har julklappstips!

Fullt ös på Gårda brandstation

Nyhetspressen - 17 Feb 17 kl. 15:38

Årets öppna hus på Gårda brandstation lockade flera hundra besökare, unga som gamla. Theodor Sandboge undrade om det fanns spel i Ipaden i brandbilen..

Vårgårda får ny bygghandel, Derome öppnar i april

Nyhetspressen - 09 Feb 17 kl. 17:31

Knappt har Bejer Byggmaterial slagit igen i Vårgårda förrän Derome Byggvaror presenterar nyheten att de öppnar bygghandel i Vårgårda den 3 april. Att Beijer Bygghandel skulle lägga ned slog ned som en bomb i Vårgårda. Många hantverkare och andra Vårgårdabor var både ledsna och besvikna.

Ukrainsk stad strömlös efter hårda strider

Nyhetspressen - 31 Jan 17 kl. 19:20

Upptrappningen av striderna i östra Ukraina har lett till fördömanden i omvärlden. I industristaden Avdiivka saknar de 20 000 invånarna el i vinterkylan och kan tvingas evakuera..

Personbilar påkörda bakifrån längs riksväg

Nyhetspressen - 29 Jan 17 kl. 11:37

Tre personbilar ska ha blivit påkörda bakifrån.Händelsen inträffade starx efter klockan 11 under söndagsförmiddgaen..

Hårda vindar i länets fjäll väntas – SMHI går ut med klass 1-varning

Nyhetspressen - 01 Jan 17 kl. 14:17

SMHI varnar för att det blir hårda vindar på 15-20 meter i sekunden i både Jämtlands- och Härjedalsfjällen..


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Glutenfritt mandelbröd och vårvinter i Jämtland

Birgitta Höglund's Mat - 04 Apr 18 kl. 12:59

Påsklovsmacka Nu är det påsklovstider och många tar med sig matsäck ut i skidbacken och njuter av all snö som kommit här i Jämtland, så idag bjuder jag på ett lättbakat mandelbröd. Jag har aldrig sett så mycket snö här sen jag flyttade hit i mitten på 80-talet, den lär nog ligga kvar ända till juni. Idag kommer det mer snö men de senaste dagarna har varit underbara, precis så som man vill att vårvintern ska vara.

Birgitta Höglunds bästa buffétips – 130 recept att njuta av till påsk

Birgitta Höglund's Mat - 25 Mar 18 kl. 07:20

Laxbakelse från Gammaldags husmanskost Foto Mikael Eriksson 130 påsktips Då var det bara några dagar kvar till en av årets största mathögtider, påsken. Idag får du därför en favorit i repris där jag har samlat mina bästa recepttips på festmat. Dela gärna inlägget vidare, så fler får chansen att laga både gott och nyttigt till påskbordet.

Artikel om mig i nya ÖP Magasin

Birgitta Höglund's Mat - 23 Mar 18 kl. 15:30

Tidningsintervju Nu har första numret av månadstidningen ÖP Magasin kommit ut därhemma i Jämtland. Så roligt att få vara med i en stor intervju om min hälsoresa och kokboksskrivande på hemmaplan, här kan du läsa artikeln i nätupplagan. Jag kommer att delta med recept från mina kokböcker i tidningen framöver, på sidan 21 hittar du min spalt Birgittas mat med ett gott tips till påsk.

Artikel om mig och min hälsoresa i nya ÖP Magasin

Birgitta Höglund's Mat - 23 Mar 18 kl. 15:30

Tidningsintervju Nu har första numret av månadstidningen ÖP Magasin kommit ut därhemma i Jämtland. Så roligt att få vara med i en stor intervju om min hälsoresa och kokboksskrivande på hemmaplan, här kan du läsa artikeln i nätupplagan. Jag kommer att delta med recept från mina kokböcker i tidningen framöver, på sidan 21 hittar du min spalt Birgittas mat med ett gott tips till påsk.

Mot nya mål efter 9 år med LCHF

Birgitta Höglund's Mat - 18 Mar 18 kl. 06:18

Resan går vidare Idag tänkte jag dela med mig av lite mer om de senaste årens utveckling när det gäller min personliga hälsoresa. Många är intresserade av att veta lite mer om hur jag lyckats förändra mitt liv med hjälp av maten och träningen under de senaste åren, så här kommer en lägesrapport hur det ser ut idag. Jag och sambo Lennart är nu inne på de sista veckorna av de sammanlagt 3 månader som vi bor här nere i Alanya varje vinter.

Rödbetor på två sätt

Birgitta Höglund's Mat - 15 Mar 18 kl. 07:00

Älskad rotfrukt Ända sen jag var barn så har rödbetor varit nummer 1 bland rotfrukterna för mig. Något jag på senare år förstått betydligt mer av, är att de förutom att vara väldigt goda även är väldigt nyttiga knölar. De innehåller precis som många andra mörka frukter och rotfrukter mängder av antioxidanter och fytonutrienter, växternas näringsämnen med enklare ord.

Äppelfritters från Den läkande maten av Cecilia Nisbet Nilsson

Birgitta Höglund's Mat - 13 Mar 18 kl. 16:00

Äppelfritters och grön drink ur Den läkande maten Nyttigt och njutbart Kan något vara riktigt läckert och läkande på samma gång? Ja, det här receptet och ett 70-tal till från Cecilia Nisbet Nilssons nya kokbok Den läkande maten är ett smakfullt bevis på det. Även alla som lider av autoimmuna sjukdomar, som celiaki, psoriasis, allergier och magproblem kan njuta sig till ett friskare liv med hjälp av riktigt god och samtidigt inflammationshämmande mat.

Glutenfri kolbulle till vårvinterns utflykter

Birgitta Höglund's Mat - 10 Mar 18 kl. 08:30

Bästa vinterpicknickmaten Det absolut godaste jag vet när det är dags för utflykter är kolbulle, något jag fick låta bli under många år eftersom jag inte äter gluten sen jag började med LCHF för 9 år sen. Men efter ett tips av några läsare som hade använt mitt glutenfria pannkaksrecept från Gammaldags husmanskost så blev det möjligt att njuta av den gamla klassiska skogshuggarmaten igen. Några som delar min förtjusning över den här rätten är Lindha Vikström på bloggen Halva Lindha och hennes familj.

Recension av bönkokboken på Matkärlek

Birgitta Höglund's Mat - 10 Mar 18 kl. 07:10

En recension fylld av Matkärlek Jag fick just ett mail från Anne Aobadia som skriver nättidningen Matkärlek. Hon har läst och recenserat min, Lars-Erik Litsfeldts och Patrik Olssons bok Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken. Anne är väldigt förtjust i mat och den matkärleken lyser igenom i hennes fina ord om vår bönkokbok.

Krämig tomatsoppa med kyckling

Birgitta Höglund's Mat - 08 Mar 18 kl. 07:10

Lättlagad hälsosoppa Nu under våren har jag lite ledigt mellan mina kokboksengagemang och tänkte dela med mig av den vardagsmat jag lagar här i Alanya, vi har ju tillgång till så fantastiskt fina råvaror på grönsaksmarknaden och hos slaktaren. Istället för att ägna så mycket tid åt mitt Facebook och Instagram så har jag tänkt skriva mer här på bloggen. Som du kanske läst härinne förut så kokar jag ofta min egen benbuljong på ekologisk kyckling eller höna.

Vår i Alanya och kikärtsröra med chili och dill

Birgitta Höglund's Mat - 06 Mar 18 kl. 07:00

Vår i luften Nu har vi installerat oss för vår tredje och sista månad i Alanya för den här vintern. Mars är en riktigt härlig månad här, vårvärmen har satt igång ordentligt och flyttfågelstrecken drar in från Afrika. I helgen var det precis 15 år sen jag och Lennart träffades härnere på min första långsemester hit till Medelhavskusten.