Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Grekisk grönsaksgryta i Wonderbag

Birgitta Höglund's Mat - 30 Nov 17 kl. 06:07

Wonderbag på Kreta Foto Therese Renåker Vegetariskt långkok Idag får du ytterligare en av de grönsaksrätter vi lagade på vår Harmoniresa till Makrigialos på Kreta i oktober. Här hittar du den rödbetscrème och bönsallad med apelsin och dill som också kom till under resan. Jag hade med min Wonderbag, den fungerar väldigt bra till olika gröna rätter, då den bevarar smak, näring och struktur på grönsakerna mycket bättre än i en gryta lagad på spisen. Jag hittade på en gryta som våra deltagare lagade tillsammans och som vi sen njöt med hotellets tillbehör och grillad souvlaki från min favoritrestaurang Golden Beach. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Drömjobbet: Ta hand om katter på grekisk ö

Nyhetspressen - Igår: 09:09

Gratis boende, lön och obegränsat med gos. Det väntar den lyckliga personen som landar jobbet på katthemmet God's Little People Cat Rescue på den grekiska ön Syros..

Grekisk kycklingsoppa med citron

Kostdoktorn - 04 Mar 18 kl. 09:15

En mild soppa med grekiska anor. Avgolemono bjuder på smak av citron, ägg och kyckling. En snabblagad och enkel rätt som är utsökt krämig utan att innehålla någon grädde!

Grekisk mat á la Fader Petros

Nyhetspressen - 13 Nov 17 kl. 06:27

Fader Petros Moralis bor i vanliga fall i Göteborg. I helgen var han på plats i Kalmar för att lära kalmariter att grekisk mat är enklare att slänga ihop än vad man kan tänkas tro..

Nedlagd grekisk tidning gör comeback

Nyhetspressen - 15 Feb 17 kl. 16:43

Förra veckan lade Greklands bäst säljande tidning, Ta Nea, ner produktionen. Men efter ett domslut är den nu tillbaka på tidningshyllorna.(TT).

Mamma och mormor på samma gång

Nyhetspressen - 24 Dec 16 kl. 03:25

En 67-årig grekisk mormor har fött sin dotters flicka. Hon är den äldsta surrogatmamman i världen i sitt slag. – Detta är en heroisk mormor, säger förlossningsläkaren Constantinos Pantos.

Våldsamma sammandrabbningar i Aten

Nyhetspressen - 06 Dec 16 kl. 22:31

Våldsamheter har uppstått i Aten på årsdagen då grekisk polis dödade en tonåring, rapporterar Reuters..

Osäkert för Greklandsresenärer

Nyhetspressen - 08 Oct 16 kl. 13:44

Tusentals svenska semesterfirare riskerar att inte ta sig hem från Grekland som planerat. Anledningen är en grekisk flygledarstrejk som väntas börja natten till söndag, skriver Aftonbladet..


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Lättlagad ratatouille

Birgitta Höglund's Mat - 13 timmar sedan

Skördetider Idag får du ett snabbt middagstips, perfekt för dig som har egen trädgård. Vi andra får leta reda på närmsta handelsträdgård eller frossa i grönsakshyllorna i mataffärerna. Passa på att ta vara på allt det goda som finns i överflöd just nu, det förgyller den enklaste måltid.

Två sorters dip till chips, grönsaker och grillat

Birgitta Höglund's Mat - 10 Aug 18 kl. 07:00

Grön ärtcrème med Öländska Bönchips Tips till fredagsmyset Idag får du två tips på goda röror som passar lika bra till chips och grönsaksstavar som till all slags grillat. Dipen på bilden häruppe är en grön ärtcrème som ingick i mitt tävlingsbidrag till Plantable Cooking Contest. Där som tillbehör till savoykåldolmar fyllda med kantareller och kikärtor, du kommer förstås att få ta del av det receptet härinne framöver.

De magiske bønnene och besök på Kretsloppshuset

Birgitta Höglund's Mat - 03 Aug 18 kl. 07:00

Bönkokboken på norska Igår fick jag ett magiskt paket på posten från Jan Mesicek på Förlaget Lille Måne i Oslo. Det är första gången jag får se den norska utgåvan av Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, som jag skrivit tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson, utgiven här i Sverige på Bladh by Bladh. Jag gillar titeln, den säger ju en hel del om det som kan hända när man låter bönor förändra ens liv.

Bilder och mattips från Smakfesten i Karlshamn och somrig sallad med räkor och mozzarella

Birgitta Höglund's Mat - 26 Jul 18 kl. 07:00

Sommarmat Mellanlandat några dagar i ett tropiskt varmt Stockholm efter 4 trevliga dygn i ett nästan lika varmt Karlshamn Där deltog jag på Östersjöfestivalen tillsammans med Maryanne och Ulf Wahlquist från Öländska bönchips. Smakfesten, som är en nytillkommen programpunkt under festivalen, var en upplevelse inte minst för att jag lyckades övervinna min livslånga scenskräck. Jag var en del av programmet i det stora mattältet, jag hamnade mellan Katarina Ewerlöf och Tareq Taylor, så jag fick fin draghjälp av dem och hade en stor publik på 3-400 festivalbesökare.

Skaldjur Saganaki och njutbar hälsoresa till Kreta

Birgitta Höglund's Mat - 22 Jul 18 kl. 07:00

Följ med till Kreta i höst På bilden ovan ser du Golden Beach, en av mina absoluta favoritrestauranger på de många resor jag de senaste åren gjort till den lilla fiskebyn Makrigialos på Kretas sydostkust. Vill du också ta del av allt det goda jag hittat där, vad gäller maten, människorna och naturen, så har du nu chansen att följa med. Tillsammans med goda vännen Therese Renåker arrangerar jag resor till den lugna byn, där vårt största fokus är harmoni, njutning och avkoppling.

Smultronglass, fjällsemester och Smakfesten i Karlshamn

Birgitta Höglund's Mat - 16 Jul 18 kl. 07:00

Smultronglass På väg söderut Jag har haft en helt underbar semester de senaste veckorna i mina hemtrakter i Jämtland och Dalarna. Men nu är det dags att ut och åka tåg igen, den här gången bär det av riktigt långt söderut. Idag tar jag tåget till Stockholm och på onsdag vidare ner till Karlshamn och Östersjöfestivalen.

Semesterbilder och grilltips från stugan i Dalarna

Birgitta Höglund's Mat - 14 Jul 18 kl. 06:33

Grillad fläskkarré med tillbehör Njutningsfylld semester Hej på er i sommarvärmen, tittar in en sväng på min semester, det har varit skönt att vara helt ouppkopplad ett tag. Vilken otrolig sommar vi just nu får uppleva, solen och värmen flödar som aldrig förr. Härligt för många men tyvärr med följd att det blir för lite vatten till växtligheten på många håll.

Dillmajonnäs, LCHF-event och semestertider

Birgitta Höglund's Mat - 02 Jul 18 kl. 11:01

Favoritsås till fisk Nu i värmen passar det riktigt bra med varmrökta, feta fiskar till frukost, lunch eller middag. Min favorit är röding men det blir förstås också gott med varmrökt lax, sik, regnbåge eller makrill. Med en krämig sås och grönt till, så är maten fixad på bara några minuter, gärna för att avnjutas i det fria.

På väg till LCHF-campingen i Säffle

Birgitta Höglund's Mat - 28 Jun 18 kl. 07:00

Tidigare föreläsare på LCHF-campingen Värmlandsbesök Just nu sitter jag på tåget för mitt tredje LCHF-event i Säffle, solen verkar stråla riktigt ordentligt över Karlstad även denna gång. Vid sidan av LCHF-kryssningen är det här det största event inom lågkolhydratrörelsen i Sverige, det ska bli roligt att träffa många gamla bekanta igen. Föreläsarlistan är diger, många välkända namn i Lowcarb-världen deltar i år.

Vit pizza med halloumi och gremolata, besök på Öländska bönchips och några semestertips från Öland

Birgitta Höglund's Mat - 23 Jun 18 kl. 07:00

Rundtur på Öland Precis som på nyårsdagen är pizza väldigt populär mat hos många även på midsommardagen. Idag får du därför ett lättlagat recept som såg dagens ljus på Öland för några veckor sen. Då tog jag tåget ner till Kalmar och hälsade på hos Maryanne och Ulf Wahlquist som driver Öländska Bönchips.

Goda tips till Midsommar

Birgitta Höglund's Mat - 19 Jun 18 kl. 10:50

Goda favoriter Idag får du tips på några av mina egna lättlagade smakfavoriter till Midsommarfesten. Sill, lax och jordgubbar, svensk njutningsmat på hög nivå. Jag önskar alla mina läsare en riktigt god och glad Midsommar.