Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Github låg nere i två timmar - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Github låg nere i två timmar

Feber.se - 28 Nov 21 kl. 10:20

Tvingade utvecklare att ta helg Github är en tjänst som utvecklare använder för att ta hand om sin kod och i går låg tjänsten nere i två timmar. Det började med att man noterade att vissa tjänster gick långsamt och till slut låg hela rasket nere. Nu var det lördag så det var en väl vald tidpunkt för tjänsten att strula, förutom för teknikerna på GitHub som fick jobba övertid. Men det är riktigt dåligt att tjänsten inte kunde leverera, det är trots allt väldigt många utvecklare runt om i världen som förlitar sig på den. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Ukraina säger att Ryssland låg bakom cyberattacken mot landet

Feber.se - 17 Jan 22 kl. 07:30

En attack som tros ha spridet malware i Ukrainska system Ukraina säger att det var Ryssland som låg bakom den stora cyberattacken som drabbade landet i fredags skriver The Guardian. Ukrainas digitala informationsminister säger bland annat i ett uttalande: "All the evidence points to Russia being behind the cyber-attack. Moscow is continuing to wage a hybrid war.

23.877 bekräftat smittade bara i onsdags

Feber.se - 07 Jan 22 kl. 13:15

Chilla omikron! Covid härjar på som aldrig förr i Sverige, det visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten som släpptes precis. Ett trist rekord med 23.

Första energieffektivitetstestet med Volvos eldrivna lastbil

Feber.se - 04 Jan 22 kl. 08:30

Körde fullastad i Tyskland Volvo Lastvagnar har nu genomfört det första oberoende energieffektivitetstestet med en fullastad Volvo FH Electric i Tyskland. Den eldrivna lastbilen testades på Green Truck Route som är en 34,3 mil lång sträcka som används för att testa olika tillverkares lastbilar i olika förhållanden. Här finns olika motorvägar, kuperad terräng och snävare vägar.

Amazons AWS har varit nere tre gånger denna månad

Feber.se - 22 Dec 21 kl. 18:15

Senast påverkade det bland annat Slack och Epic Games Store Amazons webbmolntjänst AWS (Amazon Web Services) har haft problem idag som påverkat tjänster som Slack, Imgur och Epic Games-butiken för vissa användare. Amazon ska dock runt klockan 15:00 svensk tid ha löst problemen. Detta är tredje gången på lika många veckor som AWS har haft problem, vilket påverkar många onlinetjänster.

Adidas toksålde NFT:er

Feber.se - 19 Dec 21 kl. 14:00

Sålde slut på dem på bara några timmar Under fredagen började Adidas sälja NFT:er under initiativet Adidas Originals: Into the Metaverse som skapats i samarbete med bland annat Bored Ape Yacht Club och Punks Comics. Då det här med NFT är oroligt hajpat just nu lyckades det tyska klädmärket sälja slut på sina 30 000 NFT:er på bara några timmar vilket gjorde dem 215 miljoner kronor rikare. Styckpriset på Adidas NFT:er låg på 0,2 ether vilket är dryga 7 000 kronor.

Studie visar att vaccinerade sprider mindre smitta

Feber.se - 09 Dec 21 kl. 12:30

Bär på viruset kortare tid En ny amerikansk studie slår fast att de som är vaccinerade inte är lika smittsamma som ovaccinerade om de insjuknar i covid-19. Det har pratats om det här tidigare men nu bekräftar den nya studien att det är på det här viset. Forskare har analyserat virusprover från 173 personer och både vaccinerade och ovaccinerade personer ingick i gruppen.

Google-appen flyttar ned sökfältet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Dec 21 kl. 10:39

Sökfältet i Google-appen ser ut att vara på väg att flyttas från toppen av skärmen till botten, där det är enklare att nå. Ändringen har upptäckts av en tysk blogg, i senaste betaversionen av Google-appen. Fältet tycks dessutom ligga kvar och inte döljas automatiskt när användaren börjar scrolla.

Kolla hur LEGO-bilar tar sig mellan två bord

Feber.se - 23 Nov 21 kl. 15:45

Krävs olika konstruktioner beroende på avståndet mellan borden YouTube-kanalen "Brick Experiment Channel" har släppt en ny video där man visar hur lego-bilar behöver konstrueras för att ta sig mellan två bord. Man börjar med ett lite enklare bygge där bilen bara behöver ta sig mellan två bord som står 5 centimeter från varandra. Därefter ökas avståndet mellan borden och så gör även komplexiteten på Lego-konstruktionen som krävs för att bilarna ska ta sig mellan borden.

Teslas servrar låg nere i går

Feber.se - 20 Nov 21 kl. 10:00

Gjorde att vissa inte kunde starta sina bilar Under gårdagen rapporterade flertalet Tesla-ägare att de inte kunde koppla upp sig mot Teslas servrar. I några fall rapporterades det även från folk som använder telefonen som nyckel att de inte kunde starta bilen på grund av detta vilket ju är direkt obra. Anledningen var att Teslas servrar låg nere och folk som ville koppla upp sig mot dem möttes med ett klassiskt "500 Internal Server Error".

Thalassoterapi i Tunisien – Besök på två Thalasso & spa

Freedomtravel - 17 Nov 21 kl. 06:00

Vi har testat thalassoterapi i Tunisien, det vill säga behandling där man använder sig av havsvatten. Vi berättar om terapin, samt om våra egna erfarenheter av behandlingen. Vad är thalassoterapi?


Fler inlägg från Feber.se

Fabriksny Saab från 1979 skapar auktionshysteri

Feber.se - 2 timmar sedan

Saab-entusiaster jublar Den här artikeln har något inbäddat i sig, troligen ett videoklipp. Se klippet. 1979 levererades en sprillans ny Saab 96 GL V4 Super till en glad ägare i Nossebro.

Släpptrailer för Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Feber.se - 3 timmar sedan

Ser bra ut! Nu är det inte allt för långt kvar tills Sony släpper sin senaste Uncharted-samling, Uncharted: Legacy of Thieves. Denna samling innehåller som bekant upphottade versioner av Uncharted 4: A Thief’s End och Uncharted: The Lost Legacy.

Jeff Goldblum recenserar Jeff Goldblum-imitationer

Feber.se - 19 timmar sedan

Finns gott om dem Skådespelaren Jeff Goldblum tittar här på några imitationer av honom och avgör om de är bra eller ej. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Snubbe avslöjar hasardspelindustrins hemligheter

Feber.se - 20 timmar sedan

Inte direkt rent mjöl i påsen En före detta anställd från en av världens största spelbolag avslöjar här i en intervju med VICE att det finns enorma bristerna i branschen. Snubben berättar bland annat hur spelbolagens system är utformade så att att förlorare ska förlora mer och vinnare ska sluta spela samt att bolagen hur de inte bryr sig ett skvatt om att någon förlorar allt en äger. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Swedbank- och Comviq-appen tros ha fått virus

Feber.se - 20 timmar sedan

I alla fall om man kör Huawei Under eftermiddagen i dag började det komma in rapporterar om Swedbanks bank-app och Comviq-appen har fått virus. Folk har nämligen börjat få meddelande från Android-systemets virusvarnare om att dessa appar kan vara smittad med något skit och att de bör avinstalleras omedelbart. Swedbank var snabba med att meddela att de tror det är bara är en bugg en rekommenderar ändå sina användare att göra sina bankärenden via hemsidan tillsvidare.

En första teaser för Joe vs. Carole

Feber.se - 21 timmar sedan

Serie baserad på Tiger King-grejen När Tiger King-hajpen var som störst rusade film- och tv-bolagen att sätta igång produktioner som skulle filmatisera de dramatiska händelserna från Netflix-serien. En av dessa tolkningar har nu fått en trailer och det är Joe vs. Carole.

Bitcoin rasar i värde

Feber.se - 22 timmar sedan

Handlas nu för under 35.000 dollar Världens börser har fallit den senaste veckan och kryptovalutorna verkar ha hakat på den nedgången. En bitcoin har bara sedan igår tappat runt 10 procent i värde och handlas nu för lite under 35.

Googles Pixel-klocka dyker upp under våren

Feber.se - 23 timmar sedan

Sannolikt i samband med I/O Det ryktas om att Google kommande Pixel-klocka kommer att dyka upp den 26 maj vilket då antagligen skulle sammanfalla med Googles I/O-utvecklarkonferens. Informationen kommer från läckaren Jon Prosser som meddelade detta via Twitter-inlägget nedan. Google själva har, uppenbarligen, inte sagt officiellt om detta ännu så man får ta det hela med en nypa salt fram tills dess.

Skapa en opera med Blob Opera

Feber.se - Igår: 09:00

Slajmfigurer sjunger via maskininlärning Onödiga grejer som kan vara underhållande i någon minut finns det gott om på internet. Googles nya AI-experiment Blob Opera är ett typiskt exempel på detta. Med Blob Opera kan du styra fyra stycken AI-röster som då kan sjunga någon form av opera åt dig.

Stockholm är nu mer detaljerad i Google Maps

Feber.se - Igår: 08:00

Nu kan du se var du kan gå över gatan Under 2020 började Google uppdatera sina Maps-kartor för att de skulle få ett mer detaljerat utseende. Det innebar bland annat att kartorna skulle visa hur breda vissa gator eller vägar var samt om det fanns trottoarer eller övergångsställen att gå på. Google rullade ut dessa kartor först till storstäder som San Fransisco och New York men nu har har även Stockholm fått mer detaljerad kartinformation i Google Maps.

Stockholm är nu mer detaljerat i Google Maps

Feber.se - Igår: 08:00

Nu kan du se var du kan gå över gatan Under 2020 började Google uppdatera sina Maps-kartor för att de skulle få ett mer detaljerat utseende. Det innebar bland annat att kartorna skulle visa hur breda vissa gator eller vägar var samt om det fanns trottoarer eller övergångsställen att gå på. Google rullade ut dessa kartor först till storstäder som San Fransisco och New York men nu har har även Stockholm fått mer detaljerad kartinformation i Google Maps.

En ny trailer för S02 av Picard

Feber.se - Igår: 07:00

Resistance is futile I går släpptes det en ny trailer för den andra säsongen av Jean-Luc Picard-serien Picard. I denna säsong återvänder som bekant John de Lancie som Q vilket ju bara det ju borde göra denna säsong värd att se. Denna andra säsong har premiär på Amazon Prime den Läs vidare och kommentera: https://feber.

Nu finns Ingen bor i skogen på SVT Play

Feber.se - Igår: 20:00

Klungans klassiska tv-serie går nu att streama SVT har nu lagt upp tv-serien Ingen bor i skogen för streaming på SVT Play. Tv-serien är inspelad av humogruppen Klungan och sändes ursprungligen i SVT2 2010. Serien handlar om åtta personer som bor grannar med varandra och beskrivs av SVT som en "egensinnig föreställning om åtta tragikomiska karaktärer".

Video visar Microsoft skrotade Andromeda OS

Feber.se - Igår: 19:30

Skulle köras på bland annat Surface Duo I videon ovan går Windows Central igenom Microsofts nedlagda Andromeda OS, som på sätt och vis skulle varit efterträdaren för Windows Phone. Som vi ser i videon så testade Microsoft operativsystemet med telefonen Lumia 950, både som en skärm och dubbelskärm. Mycket fokus i Andromeda verkar läggas på att kunna skriva med en penna lite var som helst, och att telefonen (eller Surface Duo) ska fungera som ett sorts digitalt anteckningsblock.

Tonåring har flugit jorden runt på egen hand

Feber.se - Igår: 19:00

Zara Rutherford är den yngsta kvinnan i världen som gjort det Den 19-åriga Zara Rutherford har nu klarat av att flyga jorden runt på egen hand vilket gör henne till den yngsta kvinnan som gjort det. Rutherfords resa tog henne till 31 länder på fem kontinenter. Sammanlagt flög hon 52.