Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Gängland Stockholm – Hells Angels MC

Svensson - 21 Nov 20 kl. 15:08

Hells Angels MC har tre avdelningar, så kallade chapters, i Stockholm. Hells Angels MC Stockholm, Hells Angels MC Eastside och Hells Angels MC Capital City. Hells Angels Capital City har sin lokal i Bromma och Hells Angels MC Eastside i Länna. Hells Angels MC driver också företagsverksamhet som tauteringskedjan House of Pain och Feelgood Piercing såväl som merchandisebutikskedjan Route 81. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Gängland Malmö – Satudarah MC

Svensson - 17 Nov 20 kl. 09:02

Satudarah MC är ett mc-gäng som startades i Nederländerna av barn till invandrare från Indonesien. De har därefter expanderat till bl,a. Tyskland.

Gängland Stockholm – Kallhäll

Svensson - 16 Nov 20 kl. 14:10

Enligt polisen finns det ett släktbaserat kriminellt nätverk i Kallhäll. Med tanke på att det på sin höjd handlar om cirka 10 personer varav de flesta är födda på 1990-talet. För några år sen beskrevs nätverket som bestående av en kärna på 14 personer.

Gängland Stockholm – Rissne

Svensson - 15 Nov 20 kl. 08:24

Polisen menar att det ingår ett tiotal män som kopplas till ett kriminellt nätverk. Den äldste är en man född på 80-talet, men de flesta är födda på sent 90-tal eller efter millennieskiftet. Nästan alla män som kopplas till nätverket är enligt Aftonbladet dömda för brott.

Två personer häktade för mord på Årstabron

Svensson - 14 Nov 20 kl. 09:24

Natten till torsdagen den 17 september mördades en man på Årstabron i Stockholm. Nu har två personer häktats som misstänkta för mordet. Polisen grep tre personer, två stycken i 20-årsåldern och en person i samma ålder som offret.

Gängland Borås

Svensson - 06 Nov 20 kl. 11:10

Gängland Stockholm – Sätra

Svensson - 03 Nov 20 kl. 07:28

Polisen kopplar enligt Aftonbladet ett tiotal män i Sätra till ett kriminellt nätverk, där medlemmar även har kopplingar till Bredängsnätverket. I verkligheten är det nog så att det bara handlar om att Bredängsnätverket också har medlemmar i Sätra. De flesta medlemmar i Sätradelen av Bredängsnätverket är födda på sent 90-tal eller början av 00-talet och flera är dömda för narkotikabrott.

Gängland Stockholm – Vårberg och Skärholmen

Svensson - 02 Nov 20 kl. 08:57

Enligt polisen och finns det ett kriminellt nätverk med bas i Vårberg och Skärholmen. 30 män ska vara kopplade till nätverket. Det troliga är att detta är en överdriven siffra.

Misstänkt gängledare gripen i Spanien

Svensson - 29 Oct 20 kl. 07:24

En man som i media utpekas som ledare i det kriminella nätverket i Vårby gård och Vårby har gripits i Spanien och utlämnats till Sverige. Gripandet är en följd av avlyssningen av kommunikationsnätverket Encrochat som hackades av den franska polisen tidigt i år. Mannen är häktad som misstänkt för förberedelse till mord, människorov, rån, grov allmänfarlig ödeläggelse, försök till grov utpressning och grovt vapenbrott.

Har antalet kriminella nätverk och gangstergäng ökat?

Svensson - 14 Oct 20 kl. 16:38

Lasse Wierup uttrycker i sin bok Gangsterparadiset att antalet kriminella nätverk i Sverige ökat så mycket att han tidigare, 2007, hade alla i huvudet men att det inte går längre. Han hittar också på en siffra om att det finns 350 kriminella nätverk i Sverige. Det senare är helt enkelt inte sant.


Fler inlägg från Svensson

Polisforskaren som makthavare vill stoppa

Svensson - 17 timmar sedan

Stefan Holgersson är polis. Aktiv polis. I tjänst.

Munskydd och covid-19

Svensson - 19 timmar sedan

Om någon tror och anser att munskydd hjälper mot covid-19 så är det bara att använda munskydd. Utomhus spelar det sannolikt ingen roll. Smittspridningen där är liten och förändras sannolikt inte om folk använder munskydd.

Bomb i Fredriksdal

Svensson - Igår: 16:33

Ett misstänkt farligt föremål hittades idag på en tomt på Hammarliden i Fredriksdal i södra Göteborg. Någon explosion har dock inte inträffat. På adressen bor ägarna till Hagakliniken där en bomb sprängdes nyligen.

Trygghet och otrygghet på Järvafältet

Svensson - Igår: 09:15

Folkets Husby har tillsammans med kriminologen Leandro Schclarek Mulinari och Sima Wolgast, universitetslektor vid institutionen för psykologi vid Lunds universitet, gjort en undersökning om upplevd trygghet i Husby och andra stadsdelar på Järvafältet i Stockholm. Undersökningen är baserad på svar från 715 respondenter insamlade under åtta veckor, sommaren 2020. Resultaten pekar på stora problem med trygghet i Stockholmsförorterna Hjulsta, Tensta, Rinkeby, Akalla, Husby och Kista.

Klas Eklunds blinda fläck

Svensson - Igår: 08:30

Klas Eklund, f.d. socialdemokrat och bankekonom, har lagt fram ett förslag till skattereform.

Samarbete golvar själviskhet

Svensson - Igår: 07:42

Boknytt Mamas sista kram Frans de Waal Volant Samarbete golvar själviskhet Mångmiljonvirala ”Mama´s last hug youtube video” visar en apatisk och döende schimpanshona som lyser upp av glädje när en gammal kär människovän hälsar på henne. Ett rörande exempel på att vi verkligen på allvar delar emotioner och känslor med de andra sociala och intelligenta djuren. Det är en av grundtankarna i lysande och underhållande populärvetenskapliga ”Mamas sista kram – Djurens känsloliv och vad det kan lära oss om oss själva” för vilken den nederländske primatologen (”apforskaren”), psykologen, beteendevetaren, och specialisten på djurs beteende.

Dödsskjutning i Kungsängen

Svensson - i förrgår: 08:25

Strax efter klockan 11 på lördagskvällen den 21 november skedde en skjutning i Tibble, Kungsängen, Upplands-Bro. Polisen fick in telefonsamtal om skottlossningen och när de kom till platsen påträffades en skjuten man på en gräsmatta i ett bostadsområde. Sjukvårdspersonal tillkallades och mannen fick vård på platsen men hans liv kunde inte räddas.

Gängland Stockholm – Hells Angels MC

Svensson - 21 Nov 20 kl. 15:08

Hells Angels MC har tre avdelningar, så kallade chapters, i Stockholm. Hells Angels MC Stockholm, Hells Angels MC Eastside och Hells Angels MC Capital City. Hells Angels Capital City har sin lokal i Bromma och Hells Angels MC Eastside i Länna.

Andra vågens pandemism

Svensson - 21 Nov 20 kl. 09:54

Inte mycket skiljer regeringens retorik när den andra vågen av pandemin nu gått från farhåga till faktum. På presskonferenserna talas om att lyssna på evidens, att invänta rapporter, ta grundade beslut och att göra det minsta mängd inskränkningar som är nödvändiga för att få ned kurvan. Och även om kritiken mot respektive uppslutningen kring den strategi som Anders Tegnell blivit internationell symbol för blivit något mindre febrig än den var i våras så radar människor upp sig längs ungefär samma konfliktlinjer som då.

Stora mängder hasch beslagtaget i Skandiahamnen

Svensson - 21 Nov 20 kl. 09:30

Tullverket har avslöjat en omfattande smuggling av hasch. Containrar med marmor från Marocko innehöll över 250 kilo. Det hela är ett typexempel på hur huvuddelen av all narkotika kommer in i Sverige.

Polisövergrepp ledde till sprängning

Svensson - 20 Nov 20 kl. 08:34

Tidigt på lördagsmorgonen för en vecka sen exploderade en handgranat i ett trapphus i stadsdelen Sala backe i Uppsala. Redan sen på lördagskvällen anhölls två personer som skäligen misstänkta för bland annat allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord. De är redan frisläppta.

Åtal mot en av de största säljarna på Flugsvamp 2.0

Svensson - 20 Nov 20 kl. 08:18

Tre personer har åtalats vid Ångermanlands tingsrätt för bland annat grovt narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott. Två av dem ligger bakom ett av de största säljarkontona på den numera nedsläckta marknadsplatsen Flugsvamp 2.0 på Darknet.

Åtta personer åtalade för penningförfalskning

Svensson - 20 Nov 20 kl. 08:08

Igår väcktes åtal vid Uddevalla tingsrätt i ett omfattande mål om grov penningförfalskning och sjutton fall av bedrägerier och försök till bedrägeri. Sju av de åtalade misstänks ha varit delaktiga i att på ett systematiskt sätt tillverka femhundralappar som de använt för att handla och växla in riktiga kontakter med. I juli i år fattades misstankar om att två personer betalat med falska femhundrasedlar på en bensinmack i Tanumshede i Bohuslän.

Inga spår av hund i den skandinaviska vargstammen

Svensson - 19 Nov 20 kl. 10:11

Det finns inga tecken på att hybrider mellan hund och varg skulle ha bidragit till den skandinaviska vargstammen, en fråga som diskuterats mycket särskilt i Norge. Ursprunget tycks stå att finna i den vargstam som tidigare var utbredd i Norden och intilliggande delar av norra Europa. Det visar ny genetisk forskning från Uppsala universitet.