Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Gängland Malmö – Satudarah MC

Svensson - 17 Nov 20 kl. 09:02

Satudarah MC är ett mc-gäng som startades i Nederländerna av barn till invandrare från Indonesien. De har därefter expanderat till bl,a. Tyskland. En annan gren av samma släkt är de som tagit klubben till Sverige. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Skottlossning i Biskopsgården

Svensson - 14 Jan 21 kl. 09:02

Vid 5-tiden på onsdagseftermiddagen (igår)  fick polisen larm om två skottskadade män i närheten av Väderlekstorget i Biskopsgården, Göteborg. Polispatruller var snabbt på plats och kunde konstatera att två personer, unga män, var skottskadade. Initialt hjälpte polisen de två unga männen med vård.

Gängland Malmö – kriminella nätverk med ursprung i Libanon

Svensson - 02 Jan 21 kl. 10:52

Rosengård är en av de stadsdelar i Malmö som anses vara ett så kallat utsatt område. De andra områdena är Seved, Nydala, Hermodsdal, Lindängen, Holma, Kroksbäck och Bellevue. Polisen anser att det finns 6 kriminella nätverk i Rosengård.

En död vid nyårsskjutning i Malmö

Svensson - 01 Jan 21 kl. 15:39

På nyårskvällen sköts en ung man påVon Rosens väg i Rosengård, Malmö. Larmet till polisen inkom 17:17. Polis och ambulans anlände en kort tid efter larmet och mannen kördes till sjukhus.

Gängland Jönköping

Svensson - 01 Dec 20 kl. 09:35

Två personer häktade för mord på Årstabron

Svensson - 14 Nov 20 kl. 09:24

Natten till torsdagen den 17 september mördades en man på Årstabron i Stockholm. Nu har två personer häktats som misstänkta för mordet. Polisen grep tre personer, två stycken i 20-årsåldern och en person i samma ålder som offret.

Gängland Borås

Svensson - 06 Nov 20 kl. 11:10

Gängland Stockholm – Sätra

Svensson - 03 Nov 20 kl. 07:28

Polisen kopplar enligt Aftonbladet ett tiotal män i Sätra till ett kriminellt nätverk, där medlemmar även har kopplingar till Bredängsnätverket. I verkligheten är det nog så att det bara handlar om att Bredängsnätverket också har medlemmar i Sätra. De flesta medlemmar i Sätradelen av Bredängsnätverket är födda på sent 90-tal eller början av 00-talet och flera är dömda för narkotikabrott.

Två befolkningsgrupper pekas ut som kriminella i polisens så kallade klanrapport

Svensson - 21 Oct 20 kl. 10:59

Polisens så kallade klanrapport visar tydligt att det inte finns något sådant som kriminella klaner i Sverige annat än i ett par få undantagsfall. Det finns klanliknande släkter med stark sammanhållning och en omfattande företagsverksamhet. Men i de flesta av dessa familjer finns inga eller mycket få personer som dömts för brott.

Har antalet kriminella nätverk och gangstergäng ökat?

Svensson - 14 Oct 20 kl. 16:38

Lasse Wierup uttrycker i sin bok Gangsterparadiset att antalet kriminella nätverk i Sverige ökat så mycket att han tidigare, 2007, hade alla i huvudet men att det inte går längre. Han hittar också på en siffra om att det finns 350 kriminella nätverk i Sverige. Det senare är helt enkelt inte sant.


Fler inlägg från Svensson

Björn Ranelid som arbetarförfattare?

Svensson - 13 timmar sedan

Jag får ofta frågan om en viss författare är arbetarförfattare. För det mesta gäller det författare som hittills inte betraktats så – annars skulle frågan ju inte vara särskilt intressant. Jag gillar dessa frågor, för de ger mig en anledning att vrida och vända på begreppet arbetarförfattare och att testa dess betydelsepotential.

Exotiseringen av gruvindustrin

Svensson - 14 timmar sedan

Huvuddelen av världens malmer och metaller bryts i stora gruvor med stor maskiner och få arbetare. De kan orsaka stora miljöproblem och innebär att arbetskraft utnyttjas men de kan lika gärna vara utan stor miljöproblem och bra arbetsplatser. Men när det görs reportage om gruvindustrin så handlar det ofta om små gruvor i fattiga länder där fattiga människor på eget initiativ och rent hantverksmässigt bryter malmen.

Kaffe i Matagalpa

Svensson - 15 timmar sedan

Jag blev upplockad av en sandinistisk viceminister med en grov laddad pistol redo, bredvid sig i framsätet. ”Vår revolution har många fiender”, förklarade han. Det var 1980 och blott ett halvår hade förflutit sedan Frente Sandinista de Liberación Nacional (FSLN) hade lett folket i ett segrande gerillauppror mot den brutala, långvariga och länge USA-stödda Somoza-diktaturen i Centralamerika.

Kampen om bostaden mer än en kostnadsfråga

Svensson - Igår: 10:32

Varför låg det så mycket närmare till hands att kämpa för sin sak för bara några årtionden sedan än det verkar göra idag? Den som ser tillbaka på sjuttiotalets kamper och rörelser har aldrig långt till den frågan. Har vi blivit fegare med tiden?

Gangsterrap som arbetarlitteratur?

Svensson - Igår: 07:52

Buden på nya arbetarförfattare står som spön i backen. För ett tag sen sedan lanserade Björn Ranelid sig själv. Sedan skrev Jenny Högström i Göteborgsposten att gangsterrappare som Yasin, Guleen och Antwan skriver ”vår tids arbetarlitteratur”.

Anmälda brott 2020 – preliminär statistik

Svensson - Igår: 07:51

Brottsförebyggande rådet (Brå) har publicerat den preliminära statistiken över anmälda brott 2020. Statistiken omfattar alla händelser som anmälts och registrerats som brott hos Polismyndigheten, Åklagar­myndigheten, Ekobrottsmyndigheten och andra brotts­utredande myndigheter under det föregående året. De anmälda brotten inklu­derar även händelser som efter utredning visade sig inte vara brott.

Vad är arbetarlitteratur?

Svensson - i förrgår: 15:52

Vad är arbetarlitteratur? Det kan kort och gott förklaras som litteratur av arbetare, för arbetare, om arbetare. Teoribildningen kring arbetarlitteraturen är till stor del marxistisk, och utmärkande är att många av arbetarförfattarna var självlärda, och alltså inte hade samma traditionella utbildning som borgerliga författare.

Alla har rätt till stad

Svensson - i förrgår: 12:32

På 70-80-talen, när vi i miljörörelsen försökte få gehör för tankar om en tät, transportsnål stad hade vi oftast Hyresgästföreningen emot oss. På den tiden var det en självklarhet att många nya bostäder (Hyresgästföreningens mål) var samma sak som många nya perifera förorter, sammanbundna av motorvägar. Det hade det varit så länge någon kunde minnas, och det fanns inget skäl att ifrågasätta det.

Åtal för omfattande narkotikasmuggling

Svensson - i förrgår: 08:41

Åklagaren har i dag åtalat två män för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Männen misstänks ligga bakom organiserad smuggling av cannabis genom Europa. Narkotikan togs i beslag i Sverige den 15 februari förra året och är värd drygt 38 miljoner kronor i gatuledet.

Värsta hyresvärdarna 2021

Svensson - i förrgår: 07:20

Söderhavet – inget paradis

Svensson - 21 Jan 21 kl. 06:56

Pojkdrömmarnas och Pippi-pappan Efraim Långstrumps idylliska Söderhavet finns kvar – delvis. Eller fanns kvar år 1979. Det förstod jag redan när UTA-planet gick in för landning i Stillahavsnationen Kanaky/Nya Kaledonien (stort som Slovenien).

Gamlestadsmordet var ett samarbete mellan två kriminella nätverk

Svensson - 20 Jan 21 kl. 16:50

Av allt att döma var mordet i Gamlestaden den 3 maj 2020 ett samarbete mellan kriminella från två olika grupperingar. Två grupperingar som länge haft kopplingar till varandra. Det rör sig om en gruppering med koppling till Biskopsgården, den så kallade A-falangen eller Jobe-falangen och den så kallade M-falangen eller Vermahmood-falangen med koppling till Tynnered.

Anna Ardin och Julian Assange

Svensson - 20 Jan 21 kl. 10:10

Anna Ardin har precis publicerat en bok med hennes berättelse om anklagelserna mot Julian Assange om våldtäkt. Hon är en av de två kvinnor som anser sig ha blivit utsatta för övergrepp från Assange. Det finns en omfattande förundersökning (polisutredningen) i ärendet som jag läst.

Om arkitekternas dans kring betongkalven

Svensson - 19 Jan 21 kl. 11:25

Innan jag genomborrar årets upplaga av ”Kartongnytt” (en tidskrift som officiellt även kallas Arkitektur) med ett antal vitlöksindränkta träpålar med korstecken, slår det mig att redaktionen inför nästa år skulle kunna spara in en hel del pengar genom att framgent trycka enbart i svart-vitt. En artikel av Jerker Söderlind, tidigare publicerad på Yimbys hemsida i december 2019. Den moderna arkitekturens färgskala (Fifty Shades of Grey) gör sig lika bra i ett enklare tryckförfarande.