Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Frysta eller färska grönsaker – vad är nyttigast?

Kostdoktorn - 28 Mar 17 kl. 08:07

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Omelett utan ägg och kött utan djur – det här är framtidens mat

Nyhetspressen - 07 Nov 18 kl. 21:15

Omelett utan ägg, kött utan kossa och vertikalt odlade grönsaker. Med hjälp av ny teknik är framtidens mat redo att serveras. – Vi har två vägar att gå för att klara matproduktionen till den växande befolkningen.

Apeel håller frukt och grönsaker färska längre

Feber.se - 05 Nov 18 kl. 14:30

Ett extra organiskt skal skyddar mot förruttnelse Det amerikanska företaget Apeel har utvecklat en metod som man säger fördubblar frukt och grönsakers livslängd genom att bespruta dessa med ett slags extra "skal". Det ska inte vara några kemikalier inblandade. Istället tar Apeel skal från till exempel vindruvor från vinodlingar och tomatskal från ketchupfabriker och maler ner dessa till en slags olja som senare blir pulver.

Varje timme fotograferas 180 000 tomater på grönsakspackeriet som nu finns på lista över innovativa företag i Europa - Glad vd konstaterar: "Bättre att vara på den här listan än på en protestlista"

Nyhetspressen - 09 Oct 18 kl. 16:56

I 60 år har Närpes Grönsaker sett till att tomater och gurkor hittar sin väg från odlare till kunder. Nu har företaget tagit plats på listan över innovativa och framgångsrika små och medelstora företag i Europa..

Bra start för Emmaus stadsodling

Nyhetspressen - 22 Aug 18 kl. 13:00

Tomaterna är ännu gröna, men mängden är imponerande. I lådorna finns även mangold, portlak, bönor och en rad andra grönsaker. Mitt i stan.

Mysigt hotell Gränna

Magdalena Graaf Blogg - 03 Aug 18 kl. 00:10

Vi är i Gränna. Roadtrip till Ystad med ett roadstop. Vi har inte bråttom, utan spontan stannade på ett fantastiskt litet pensionat längst Gränna huvudgatan.

Umbrien i Italien – bland olivlundar i Italiens gröna hjärta

Freedomtravel - 30 Jul 18 kl. 06:00

Vi måste medge att vi blev lite förälskade i Umbrien i Italien, och vi förstår varför den här delen av landet ibland har kallats för Italiens gröna hjärta. Här växer olivlundarna tätt, här är kullarna intensivt gröna och här sjuder de små medeltidsbyarna av vardagsliv, medan man köper och säljer grönsaker på torgen. På något […] Inlägget Umbrien i Italien – bland olivlundar i Italiens gröna hjärta dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Finström erbjuder betesmarker

Nyhetspressen - 24 Jul 18 kl. 06:00

Foder och bete är i stor efterfrågan bland djurägare på grund av sommarens torka. Finströms kommun utlyser därför fyra naturbetesområden för dem som är i behov av tilläggsbeten. Sommarhettan har redan tvingat flera jordbrukare att nödslakta och många grönsaker vissnar eftersom det inte finns vatten att tillgå.

Äggpanna med grönsaker och het yoghurtsås

Kostdoktorn - 16 Jul 18 kl. 11:50

Praktisk vegetarisk allt-i-ett-rätt med grönsaker och ägg. Serveras med en het, fräsch yoghurtsås. Passar bra som snabblagad middag och i matlådan.

Ica skänker gammal frukt till bönder

Nyhetspressen - 10 Jul 18 kl. 07:57

Ica Kvantum i Ystad kommer att ge bort överbliven frukt och grönsaker till bönder som har brist på djurfoder, med anledning av det torra vädret.– Krisen just nu är väldigt akut och det handlar ju om ett kretslopp, säger butikschefen Christian Olofsson till Aftonbladet. .

Livsmedelsverket varnar för dolda gifter på jordgubbar

Nyhetspressen - 04 Jul 18 kl. 15:50

Under onsdagen gick Livsmedelsverket ut med information om ett utbrott av hepatit A.Enligt Livsmedelsverket ligger frysta jordgubbar bakom utbrottet..


Fler inlägg från Kostdoktorn

Kostfonden: Konsumtionen av socker bör halveras

Kostdoktorn - 13 Nov 18 kl. 09:09

Kostfonden bjuder in till kalas! För att uppmärksamma vår historiskt höga sötsakskonsumtion är alla riksdagsledamöter, media och allmänhet inbjudna när Kostfonden dukar upp den mängd sötsaker som en svensk tvåbarnsfamilj får i sig på ett år. Välkommen till Mynttorget vid riksdagen, på Världsdiabetesdagen, onsdag 14 november.

”Vi gjorde det tillsammans, som en utmaning”

Kostdoktorn - 12 Nov 18 kl. 15:36

343 visningarHur är det att driva världens största och populäraste YouTube-kanal om keto? Varför börjar man? Och vilka är det vanligaste frågorna om kosten?

Livsmedelsindustrins grepp om nutritionsforskningen

Kostdoktorn - 12 Nov 18 kl. 11:15

Marion Nestle, professor vid New York University och framstående kommentator på den amerikanska ”matscenen”, har mycket att säga om mat. Vi håller inte med om allt, men i den här intervjun i Vox säger hon mycket vettigt. Det handlar om den påverkan livsmedelsindustrin har på den vetenskapliga forskningen om mat, nutrition och hälsa.

Personanpassad keto och cancerbehandling

Kostdoktorn - 11 Nov 18 kl. 16:19

Hur kan du anpassa din ketogena kost och din livsstil för att vara till hjälp vid cancerbehandling? Alison Gannett har överlevt cancer och ägnar sig nu åt att hjälpa andra som lider av sjukdomen. I den här föreläsningen från Low Carb USA 2017, berättar hon om olika kost- och livsstilsfaktorer som kan övervägas vid behandling av cancer, som tillägg till konventionell behandling.

Grundkurs i biohacking med Martina Johansson

Kostdoktorn - 10 Nov 18 kl. 08:30

På UR Play finns nu en nyinspelad föreläsning med Martina Johansson på temat biohacking. Ett tips om du har 20 minuter över! Vad är egentligen biohacking?

Högt BMI kopplat till kortare liv

Kostdoktorn - 09 Nov 18 kl. 10:35

I slutet av oktober skapade två nya stora studier många rubriker. Båda studierna tittade på förhållandet mellan body mass index (BMI) och dödlighet. Eurek Alert: Study of 500,000 people clarifies the risks of obesity CNN: Obesity, low BMI linked to increased risk of death, study reveals Den första studien, publicerad i Obesity, använde metoden mendelsk randomisering, där man använder genetiska markörer för att efterlikna kliniska försök.

Barn exponeras för skräpmatsreklam hundra gånger i veckan

Kostdoktorn - 08 Nov 18 kl. 10:43

En ny studie från University of Ottawa visar att tre av fyra kanadensiska barn dagligen exponeras för riktad reklam för mat. Studien fann att barn tog del av 111 annonser varje vecka, men inte på TV — på social media som Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter och YouTube. CTV News: Canadian kids see thousands of ads for unhealthy foods on social media: study Studiens författare, Monique Potvin Kent, uttalar sig i ett pressmeddelande: Den här nivån av exponering kan påverka barns uppfattning om vad som är normal kost, liksom deras preferenser när det gäller mat samt den mat de faktiskt äter.

”Människor är inte trasiga från början”

Kostdoktorn - 07 Nov 18 kl. 15:33

1 visningarHur är det att vara LCHF-läkare i Tyskland? Är den tyska sjukvården medveten om kraften av en kostomläggning? När gick det fel – och när kommer kosten att bli del av konventionell behandling?

Kostfonden: Vi badar i socker – dags att vända utvecklingen

Kostdoktorn - 07 Nov 18 kl. 14:18

Under två veckor kommer Kostfonden att syna sockret i vår kost: Sedan mitten av 1800-talet har vår förbrukning av socker tiofaldigats, från 4 kilo per person till cirka 43 kilo. Nästa onsdag är det Världsdiabetesdagen och under två veckor kommer Kostfonden att syna sockret. Näringsfattiga sötsaker är en orsak till varför typ 2-diabetes ökar explosionsartat över hela världen och vi behöver gemensamt vända utvecklingen.

Aspartam?

Kostdoktorn - 07 Nov 18 kl. 09:25

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors/Kostdoktorns forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!