Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Frysta eller färska grönsaker – vad är nyttigast?

Kostdoktorn - 28 Mar 17 kl. 08:07

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Ny studie avslöjar: Neandertalarna levde på kött – inte fisk och grönsaker

Nyhetspressen - i förrgår: 10:22

Atomkärnor i skelettfynd avslöjar en urgammal meny..

Carolin Dahlman: Nej, vi slöjkritiker är inte rasister

Nyhetspressen - 05 Feb 19 kl. 16:04

Försköna inte det fula hedersvåldet genom att säga att vi som aldrig glömmer Fadime har några skumma syften – som att peka ut icke-etniska svenskar eller låta andra som misshandlar kvinnor komma undan. Den inställningen gynnar inte kvinnor. Tvärtom..

Stor ilska när tågbiljetter blir dyrare: ”Oförskämt”

Nyhetspressen - 05 Dec 18 kl. 16:41

Från och med söndag blir det dyrare att åka tåg över Öresund.Skånetrafikens prishöjning har väckt starka reaktioner bland pendlare som åker mellan Sverige och Danmark varje dag.– Det är rakt av oförskämt att höja priset på en tjänst som man inte kan leverera till normal standard, säger Ena Krnic, 27..

Omelett utan ägg och kött utan djur – det här är framtidens mat

Nyhetspressen - 07 Nov 18 kl. 21:15

Omelett utan ägg, kött utan kossa och vertikalt odlade grönsaker. Med hjälp av ny teknik är framtidens mat redo att serveras. – Vi har två vägar att gå för att klara matproduktionen till den växande befolkningen.

Apeel håller frukt och grönsaker färska längre

Feber.se - 05 Nov 18 kl. 14:30

Ett extra organiskt skal skyddar mot förruttnelse Det amerikanska företaget Apeel har utvecklat en metod som man säger fördubblar frukt och grönsakers livslängd genom att bespruta dessa med ett slags extra "skal". Det ska inte vara några kemikalier inblandade. Istället tar Apeel skal från till exempel vindruvor från vinodlingar och tomatskal från ketchupfabriker och maler ner dessa till en slags olja som senare blir pulver.

Varje timme fotograferas 180 000 tomater på grönsakspackeriet som nu finns på lista över innovativa företag i Europa - Glad vd konstaterar: "Bättre att vara på den här listan än på en protestlista"

Nyhetspressen - 09 Oct 18 kl. 16:56

I 60 år har Närpes Grönsaker sett till att tomater och gurkor hittar sin väg från odlare till kunder. Nu har företaget tagit plats på listan över innovativa och framgångsrika små och medelstora företag i Europa..

Bra start för Emmaus stadsodling

Nyhetspressen - 22 Aug 18 kl. 13:00

Tomaterna är ännu gröna, men mängden är imponerande. I lådorna finns även mangold, portlak, bönor och en rad andra grönsaker. Mitt i stan.

Mysigt hotell Gränna

Magdalena Graaf Blogg - 03 Aug 18 kl. 00:10

Vi är i Gränna. Roadtrip till Ystad med ett roadstop. Vi har inte bråttom, utan spontan stannade på ett fantastiskt litet pensionat längst Gränna huvudgatan.

Umbrien i Italien – bland olivlundar i Italiens gröna hjärta

Freedomtravel - 30 Jul 18 kl. 06:00

Vi måste medge att vi blev lite förälskade i Umbrien i Italien, och vi förstår varför den här delen av landet ibland har kallats för Italiens gröna hjärta. Här växer olivlundarna tätt, här är kullarna intensivt gröna och här sjuder de små medeltidsbyarna av vardagsliv, medan man köper och säljer grönsaker på torgen. På något […] Inlägget Umbrien i Italien – bland olivlundar i Italiens gröna hjärta dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.


Fler inlägg från Kostdoktorn

”Tvåveckorsutmaningen fick mig att vilja fortsätta”

Kostdoktorn - 5 timmar sedan

Över 700 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är gratis, reklamfri och du förbinder dig inte till någonting. Du får goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF.

Att låta empati visa vägen till hälsa

Kostdoktorn - 6 timmar sedan

Jag har gjort några kostförändringar i mitt liv, och alla har haft sin grund i någon annans beslut. Inlägget Att låta empati visa vägen till hälsa dök först upp på Diet Doctor.

Ny sida med alla veckomenyer

Kostdoktorn - 12 timmar sedan

Här hittar du alla våra smakfulla veckomenyer samlade på ett och samma ställe. Inlägget Ny sida med alla veckomenyer dök först upp på Diet Doctor.

Att ta makten över matberoende

Kostdoktorn - Igår: 17:33

Efter att ha hamnat på akuten med svår panikångest vid 36 års ålder förändrade Stephanie Dodier sitt liv i grunden. När hon ser tillbaka på sitt liv inser hon att hon har använt mat som känslomässig tröst sedan hon var barn. Hennes resa inom naturlig hälsa, inklusive nutrition, började strax därefter.

Kost och träning på Kanarieöarna

Kostdoktorn - i förrgår: 15:34

Vi får ofta höra att lågkolhydratkost får ett allt starkare fäste i träningskretsar. Paleo Institute, som utbildar inom evolutionsmedicin, anordnar nu en utbildningsresa med fokus på kost och träning. Resan går till Playitas på Fuerteventura där du får grundkursen Ät & Lev Paleo inklusive praktisk instruktion i funktionell gymträning och löpteknik.

Trött efter träning

Kostdoktorn - i förrgår: 08:01

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Diet Doctors matfilosofi

Kostdoktorn - 19 Feb 19 kl. 15:33

Det finns många tankar och åsikter om vilken mat som är och inte är del av en hälsosam LCHF-kost. Med vår matfilosofi vill vi tydliggöra var vi står och vilken typ av råvaror du kan förvänta dig i våra recept.Inlägget Diet Doctors matfilosofi dök först upp på Diet Doctor.

Så går du upp i vikt med LCHF

Kostdoktorn - 18 Feb 19 kl. 09:58

Vill du gå upp i vikt? Med tanke på hur många artiklar om kost som fokuserar på viktnedgång kanske du känner dig som en minoritet här.Inlägget Så går du upp i vikt med LCHF dök först upp på Diet Doctor.

En LCHF-berättelse med dr Peter Foley

Kostdoktorn - 17 Feb 19 kl. 15:36

Kan man skriva ut lågkolhydratkost till sina patienter? Dr Peter Foley, läkare från Storbritannien, erbjuder de som är intresserade. När Peter blev intresserad av metabolt syndrom, speciellt typ 2-diabetes och fetma, började han fråga sina patienter om de var redo för en livsstilsförändring – och många var verkligen mottagliga för förslaget att lägga om kosten.

Livets goda

Kostdoktorn - 16 Feb 19 kl. 08:51