Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Frukosttips – Makrill i tomatsås

Birgitta Höglund's Mat - 22 Nov 17 kl. 07:00

Hemlagad burkmat Jag fortsätter att dela med mig av min form av Medelhavskost, idag blir det en enkel liten fiskrätt som passar perfekt till frukost. De flesta sorter av makrill i tomat innehåller en hel del socker och olja av dålig kvalitet. Den är inte alls svår att göra själv om du får tag på färsk makrill hos din fiskhandlare. Du kan annars använda rökt makrill och laga till på samma sätt, det blir väldigt gott och nyttigt det med. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Tomatsås blev förgiftad på restaurang

Nyhetspressen - 28 Mar 17 kl. 23:06

Det var i tisdags i förra veckan som någon förgiftade tomatsåsen på Vapianos restaurang i Gamla stan i Stockholm. En kock kände hur såsen, som var tänkt att användas på pizzor, luktade fränt och slängde den. Aftonbladet rapporterar att såsen innehöll klor, vilket kan vara skadligt för människor.

Tonfisk siktad utanför Landskrona

Nyhetspressen - 20 Sep 16 kl. 13:13

Skepparen på turfiskebåten Linda och några av passagerarna kunde knappt tro sina ögon. De var ute för att fiska sill och makrill utanför Landskrona – men det stora ögonblicket var när några tonfiskar på uppåt 300 kilo visade sig ovanför vattenytan..

Tonfisk nygammal gäst på västkusten

Nyhetspressen - 19 Sep 16 kl. 15:07

Tonfisken försvann från svenska vatten på 1960-talet och har knappt setts till sedan dess. Men i år kommer många rapporter om tonfisk utanför västkusten, sannolikt lockad av god tillgång på sill och makrill.(TT).

16 sjuka av dagens lunch

Nyhetspressen - 22 Oct 15 kl. 19:46

16 lunchgäster insjuknade tidigare i veckan efter att ha ätit halstrad makrill på Borgen i Uppsala..

Dagens lunch

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 08 Jan 14 kl. 15:13

Dagens lunch. När jag jobbar hemifrån är det först när klockan närmar sig lunchtid och magen börjar kurra som jag funderar över vad jag ska tillaga. Då jag har min kyl, frys och spis i närheten funderar jag sällan ut matlådor i förväg.

Man misshandlad med makrill

Nyhetspressen - 17 Oct 13 kl. 21:39

En förundersökning om fallet har inletts..


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Glutenfritt mandelbröd och vårvinter i Jämtland

Birgitta Höglund's Mat - 04 Apr 18 kl. 12:59

Påsklovsmacka Nu är det påsklovstider och många tar med sig matsäck ut i skidbacken och njuter av all snö som kommit här i Jämtland, så idag bjuder jag på ett lättbakat mandelbröd. Jag har aldrig sett så mycket snö här sen jag flyttade hit i mitten på 80-talet, den lär nog ligga kvar ända till juni. Idag kommer det mer snö men de senaste dagarna har varit underbara, precis så som man vill att vårvintern ska vara.

Birgitta Höglunds bästa buffétips – 130 recept att njuta av till påsk

Birgitta Höglund's Mat - 25 Mar 18 kl. 07:20

Laxbakelse från Gammaldags husmanskost Foto Mikael Eriksson 130 påsktips Då var det bara några dagar kvar till en av årets största mathögtider, påsken. Idag får du därför en favorit i repris där jag har samlat mina bästa recepttips på festmat. Dela gärna inlägget vidare, så fler får chansen att laga både gott och nyttigt till påskbordet.

Artikel om mig i nya ÖP Magasin

Birgitta Höglund's Mat - 23 Mar 18 kl. 15:30

Tidningsintervju Nu har första numret av månadstidningen ÖP Magasin kommit ut därhemma i Jämtland. Så roligt att få vara med i en stor intervju om min hälsoresa och kokboksskrivande på hemmaplan, här kan du läsa artikeln i nätupplagan. Jag kommer att delta med recept från mina kokböcker i tidningen framöver, på sidan 21 hittar du min spalt Birgittas mat med ett gott tips till påsk.

Artikel om mig och min hälsoresa i nya ÖP Magasin

Birgitta Höglund's Mat - 23 Mar 18 kl. 15:30

Tidningsintervju Nu har första numret av månadstidningen ÖP Magasin kommit ut därhemma i Jämtland. Så roligt att få vara med i en stor intervju om min hälsoresa och kokboksskrivande på hemmaplan, här kan du läsa artikeln i nätupplagan. Jag kommer att delta med recept från mina kokböcker i tidningen framöver, på sidan 21 hittar du min spalt Birgittas mat med ett gott tips till påsk.

Mot nya mål efter 9 år med LCHF

Birgitta Höglund's Mat - 18 Mar 18 kl. 06:18

Resan går vidare Idag tänkte jag dela med mig av lite mer om de senaste årens utveckling när det gäller min personliga hälsoresa. Många är intresserade av att veta lite mer om hur jag lyckats förändra mitt liv med hjälp av maten och träningen under de senaste åren, så här kommer en lägesrapport hur det ser ut idag. Jag och sambo Lennart är nu inne på de sista veckorna av de sammanlagt 3 månader som vi bor här nere i Alanya varje vinter.

Rödbetor på två sätt

Birgitta Höglund's Mat - 15 Mar 18 kl. 07:00

Älskad rotfrukt Ända sen jag var barn så har rödbetor varit nummer 1 bland rotfrukterna för mig. Något jag på senare år förstått betydligt mer av, är att de förutom att vara väldigt goda även är väldigt nyttiga knölar. De innehåller precis som många andra mörka frukter och rotfrukter mängder av antioxidanter och fytonutrienter, växternas näringsämnen med enklare ord.

Äppelfritters från Den läkande maten av Cecilia Nisbet Nilsson

Birgitta Höglund's Mat - 13 Mar 18 kl. 16:00

Äppelfritters och grön drink ur Den läkande maten Nyttigt och njutbart Kan något vara riktigt läckert och läkande på samma gång? Ja, det här receptet och ett 70-tal till från Cecilia Nisbet Nilssons nya kokbok Den läkande maten är ett smakfullt bevis på det. Även alla som lider av autoimmuna sjukdomar, som celiaki, psoriasis, allergier och magproblem kan njuta sig till ett friskare liv med hjälp av riktigt god och samtidigt inflammationshämmande mat.

Glutenfri kolbulle till vårvinterns utflykter

Birgitta Höglund's Mat - 10 Mar 18 kl. 08:30

Bästa vinterpicknickmaten Det absolut godaste jag vet när det är dags för utflykter är kolbulle, något jag fick låta bli under många år eftersom jag inte äter gluten sen jag började med LCHF för 9 år sen. Men efter ett tips av några läsare som hade använt mitt glutenfria pannkaksrecept från Gammaldags husmanskost så blev det möjligt att njuta av den gamla klassiska skogshuggarmaten igen. Några som delar min förtjusning över den här rätten är Lindha Vikström på bloggen Halva Lindha och hennes familj.

Recension av bönkokboken på Matkärlek

Birgitta Höglund's Mat - 10 Mar 18 kl. 07:10

En recension fylld av Matkärlek Jag fick just ett mail från Anne Aobadia som skriver nättidningen Matkärlek. Hon har läst och recenserat min, Lars-Erik Litsfeldts och Patrik Olssons bok Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken. Anne är väldigt förtjust i mat och den matkärleken lyser igenom i hennes fina ord om vår bönkokbok.

Krämig tomatsoppa med kyckling

Birgitta Höglund's Mat - 08 Mar 18 kl. 07:10

Lättlagad hälsosoppa Nu under våren har jag lite ledigt mellan mina kokboksengagemang och tänkte dela med mig av den vardagsmat jag lagar här i Alanya, vi har ju tillgång till så fantastiskt fina råvaror på grönsaksmarknaden och hos slaktaren. Istället för att ägna så mycket tid åt mitt Facebook och Instagram så har jag tänkt skriva mer här på bloggen. Som du kanske läst härinne förut så kokar jag ofta min egen benbuljong på ekologisk kyckling eller höna.

Vår i Alanya och kikärtsröra med chili och dill

Birgitta Höglund's Mat - 06 Mar 18 kl. 07:00

Vår i luften Nu har vi installerat oss för vår tredje och sista månad i Alanya för den här vintern. Mars är en riktigt härlig månad här, vårvärmen har satt igång ordentligt och flyttfågelstrecken drar in från Afrika. I helgen var det precis 15 år sen jag och Lennart träffades härnere på min första långsemester hit till Medelhavskusten.