Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Frontier är världens snabbaste superdator - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Frontier är världens snabbaste superdator

Feber.se - 30 May 22 kl. 11:00

USA tar tillbaka ledarflaggan i superdator-ligan Amerikanska Oak Ridge National Laboratory (ORNL) har kickat igång sin senaste superdator Frontier, en superdator som nu anses vara världens kraftfullaste superdator. Fram tills nu har den japanska superdatorn Fugaku sedan 2020 ansetts vara världens kraftfullaste superdator. Frontier har en kapacitet på 1,69 ExaFlop vilket även gör supdatorn till världens första registrerade så kallade exascale-dator. Frontier ska även vara den mest energieffektiva superdatorn på det som kallas Green500-listan och kan leverera 52,23 GFlops per watt. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Världens snabbaste bombplan – XB-70 Valkyrie

Feber.se - 01 Apr 22 kl. 17:30

Vad hände med planet? I sin senaste video pratar kanalen Mustard om det amerikanska bombplanet XB-70 Valkyrie, som var är en av de snabbaste flygplanen som någonting flugit. Redan 1957 började det amerikanska försvaret och North American utveckla planet som skulle flyga i mach 3.

Gameplaytrailer för Farthest Frontier

Feber.se - 02 Mar 22 kl. 10:00

Från utvecklarna av Grim Dawn Läs vidare och kommentera: https://feber.

Realme ska visa "världens snabbaste telefonladdning"

Feber.se - 21 Feb 22 kl. 14:30

28 februari på MWC Realme har lovat att visa "världens snabbaste telefonladdning" nästa vecka 28 februari under MWC. Det är ännu inte bekräftat hur många watt det handlar om, men Gizmochina påstår sig ha fått tag på en av laddarna med en laddningskapacitet på 200W (20V-10A). Hur kort laddningstid det innebär återstår att se men Xiaomi visade en laddare med liknande kapacitet förra året och för den lösningen tog det bara 8 minuter att ladda 0–100 procent.

Toppmodellen Motorola Frontier kan erbjuda 200MP-kamera

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Jan 22 kl. 16:19

Även om megapixelracet kanske inte kommit tillbaka har mobilkameror blivit mer högupplösta senaste åren. Hösten 2019 tillkännagav Samsung en 108MP-sensor i samarbete med Xiaomi. Nästa kliv kom för fem månader sedan då Samsung introducerade en 200MP-kamera för smartphones.

Meta ska bygga världens snabbaste superdator för AI

Feber.se - 25 Jan 22 kl. 07:45

Ska hjälpa företaget med beräkningar för metaverse Meta, Facebooks moderföretag, har nu byggt klart den första delen av sin supdator Research SuperCluster (RSC). Redan idag har datorn en enorm kapacitet och i slutet av året uppger Meta att RSC kommer att bli världen snabbaste superdator för AI-beräkningar. RSC består idag av 760 Nvidia DGX A100-systems som sammanlagt har en 6080 GPU:er.

Fugaku är fortsatt världens kraftfullaste superdator

Feber.se - 24 Nov 21 kl. 14:45

Fyra svenska datorer på årets Top500 Den japanske superdatorn Fugaku utses återigen som världens kraftfullaste superdator enligt den så kallade Top500-sammanställningen som görs varje år. Fugaku har nu en kapacitet på 442 Pflops vilket är tre gånger så mycket som tvåan på listan, USA:s Summit-dator, kommer upp till. På listan över de tio mest kraftfullaste datorerna i världen skedde bara en förändring då Microsofts superdator Voyager-EUS2 tog sig in på tiondeplatsen med en kapacitet på 30 Pflops.

Så här blev världens snabbaste elbil till

Feber.se - 05 Oct 21 kl. 20:30

Jonny Smith pratar om sin bil Flux capacitor För nästan tio år sedan började Jonny Smith (The Late Brake Show) med det extrema projektet att göra om en Enfield 8000 ECC från 1974 till världens snabbaste elbil godkänd för vanliga vägar. Bilen fick nästan 1000 hästkrafter och i videon ovan berättar Smith om hur allt gick till. Bilen fick världsrekordet 2016 då den gjorde en fjärdedels miles på bara nio sekunder.

Jason Cammisa snackar GMC Syclone

Feber.se - 27 Sep 21 kl. 18:00

Var världens snabbaste pickup förr GMC Syclone är en rätt fräsig pickis som lyckades hålla rekordet som snabbaste pickupen i världen i hela 30 år. När det kom var det inte direkt fokus på snabbhet som gällde för den här biltypen, idag ser det dock annorlunda ut när dessa modeller kan bjuda på över 700 hästar från fabrik. I det här klippet pratar Jason Cammisa om den klassiska modellen som faktiskt väcker lite habegär.

Så bemästrade Kina det västerländska tangentbordet

Feber.se - 27 Aug 21 kl. 20:00

Tiotusentals tecken får plats på ett qwerty-tangentbord I denna video undersöker journalisten Jonny Harris hur Kina lyckas få plats och skriva sina tiotusentals tecken med ett qwerty-tangentbord. Kort sagt handlar det om att datorer ger förslag på vad användaren kan tänkas skriva. De snabbaste engelsktalande kan skriva cirka 163 ord i minuten, medan de snabbaste i Kina kan skriva cirka 242 ord i minuten.

Tesla visar upp sitt egenutvecklade D1-chip

Feber.se - 20 Aug 21 kl. 15:30

Ska användas i deras superdator Dojo Under gårdagens så kallade Tesla AI Day snackade företaget lite mer om sin kommande superdator Dojo, en superdator man säger kommer att bli världens snabbaste dator för att träna upp artificiella intelligenser. I samband med presentationen visade Tesla även upp chippet D1 som är tänkt att driva Dojo. D1 är utvecklat med 7 nanometersteknik och ska ha en kapacitet på 362 teraflops.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.