Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Ford testar virtuell hastighetsbegränsning - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Ford testar virtuell hastighetsbegränsning

Feber.se - 30 May 22 kl. 15:30

Sänker automatiskt farten utanför sjukhus och skolor Vi har tidigare skrivit om geofencing och om hur det används för att automatiskt kunna sänka hastigheten för bilar inom vissa zoner. Nu testar Ford detta i den tyska staden Köln där ett gäng med uppkopplade Ford Transit inte kommer att gå att köra över hastighetsgränsen på platser där det är 30 eller 50 km/h som max. När bilen kommer in i zonen spärras toppfarten och föraren får upp ett meddelande på instrumentpanelen. Testerna kommer att pågå till mars nästa år. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Iranska Hulken vill gå match mot Kazakstanska Titanen: “Signera kontraktet”

MMAnytt - 31 May 22 kl. 11:09

Den Iranska Hulken, Sajad Gharibi, är redo att ta sig an en ny rival efter att den planerade matchen mot “fega” Martyn Ford inte blev av. Gharibi var tänkt att göra sin boxningsdebut mot skådespelaren och bodybuildern Ford den 30 april, men mötet kom att ställas in i sista minuten. Bägge deltagare hävdade till en början att det var just motståndaren som ansvarade för den inställda matchen.

Jay Leno får sig en genomgång av Ford F-150 Lightning

Feber.se - 27 May 22 kl. 20:00

Och en kort provtur Folk har börjat få klämma på Ford F-150 Lightning på riktigt och nyligen var den eldrivna pickupen hos Jay Leno för att visa upp sig, och för att han skulle kunna få ta sig en kort provtur med bilen. Bonusklipp med mer körning nedan. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Ford Thunderbird kanske kommer tillbaka

Feber.se - 18 May 22 kl. 13:00

För att konkurrera med Chevrolet Corvette 1955 lanserade Ford modellen Thunderbird och den fick leva i lite olika skepnader ända fram till 1997. 2002 gjorde den dock en comeback och försökte rida på nostalgi-vågen, men det gick väl sådär och 2005 var det slut på den sagan. Nu går det dock rykten som säger att Ford planerar att återuppliva namnet Thunderbird igen och att det då kommer att bli en modell som kommer konkurrera med Chevrolet Corvette.

Martyn Ford förklarar vad som hände med Iranska Hulken: “Genuint bekymrad”

MMAnytt - 13 May 22 kl. 18:08

Martyn Ford var rädd att motståndaren Sajad Gharibi, bäst känd som den Iranska Hulken, hade tagit livet av sig ifall boxningsmatchen mellan dem blivit av. Den brittiska bodybuildern var inbokad för ett London-möte i O2-arenan den 30 april mot Hulken. Några veckor innan de var tänkta att gå matchen kom den dock att ställas in.

Iranska Hulken anklagar rivalen för dopning efter inställda matchen!

MMAnytt - 09 May 22 kl. 18:08

Martyn Ford har nekat rivalen Sajad “Iranska Hulken” Gharibis anklagelser om dopning efter deras inställda match. Ford och Gharibi var tänkta att göra upp den 30 april i vad som hade blivit deras respektive boxningsdebuter. Hatmatchen kom dock att ställas in i sista minuten.

Ford rullar ut E-Transit Custom

Feber.se - 09 May 22 kl. 17:00

Eldriven skåpbil med räckvidd på 38 mil Efter teasern vi visat tidigare presenterar Ford nu E-Transit Custom. Det är en helt eldriven version av skåpbilen som nu även har fått ett helt nytt utseende. Bilen ska kunna ta sig upp till 38 mil på en laddning och man ska kunna snabbladda den.

Elden Ring ska få en VR-mod

Feber.se - 06 May 22 kl. 16:30

Och nya Stanley Parable med Någon fantast kände att det var en bra idé att skapa en mod för Windows-versionen av Elden Ring så spelet kan spelas via virtuell verklighet. Nu verkar ju detta inte direkt vara det optimala sättet att spela spelte men kan ju onekligen vara kul att prova för att uppleva denna spelvärld ur ett förstapersonsperspektiv. Även nysläppta The Stanley Parable Ultra Deluxe Edition har en VR-mod på gång.

Apple anställer Ford-veteran

Feber.se - 04 May 22 kl. 14:30

För att jobba på företagets bilprojekt Apple ska nu enligt Bloomberg ha anställt ingenjören Desi Ujkashevic, som tidigare jobbat hos Ford i över 30 år med expertis inom bland annat säkerhetssystem och teknik för bilinteriör. Innan hon slutade på Ford hade hon titeln "Global Director of Ford's Automotive Safety Engineering Office" och innan dess "Engineering Director" på Ford. Ujkashevic kom till Ford först 1991 och har sedan dess varit med och utvecklat bilar som Escape, Explorer, Fiesta och Focus, samt nyare helt elektriska bilar.

Serietillverkningen av Ford F-150 Lightning drar igång

Feber.se - 27 Apr 22 kl. 11:00

En till eldriven pickup på marknaden Det är nu 101 år sedan de första fordonen tillverkas av Ford på fabriken i Dearborn, Michigan vid Rougefloden. Då handlade det om traktorer och nu är det dags för något helt nytt på samma plats - den eldrivna pickupen F-150 Lightning. Serietillverkningen har dragit igång och det är dags att börja pumpa ut bilar till de 200.

Iranska Hulken kräver ny motståndare: “Jag var helt redo”

MMAnytt - 22 Apr 22 kl. 18:31

Sajad Gharibi, bättre känd som den “Iranska Hulken”, har krävt en ny motståndare efter att boxningsdebuten mot Martyn Ford ställts in. Hulken var tänkt att möta skådespelaren och bodybuildern Ford på O2-arenan i London den 30 april, men matchen kom att avbokas tidigare i april. Bägge deltagare pekade finger på varandra efter att nyheten släpptes, och Ford hävdade att matchen hade ställts in till följd av bekymmer kring den Iranska Hulkens mentala välmående.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.