Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Fairphone uppdaterar en telefon från 2015 till Android 10

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Nov 21 kl. 12:03

Fairphone är en smartphonetillverkare jättarna borde härma, då företaget satsat på rättvis ersättning för alla i produktionsledet, på material från konfliktfria zoner, samt på att minska inverkan på miljön. Förra sommaren meddelades att Fairphone 2 från 2015 kommer uppdateras till Android 9 Pie. Nu ska den över sex år gamla telefonen även få Android 10. Den versionen av plattformen är för all del två år gammal och vanligtvis hade en så pass sen uppdatering varit anledning till kritik och inte beröm. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Här är Fairphones over-ear-hörlurar Fairbuds XL

Feber.se - 11 May 23 kl. 10:00

Hållbara hörlurar som går att reparera själv Fairphone släppte sina första hörlurar 2021 och är nu tillbaka med ett till par hörlurar – Fairbuds XL. Inte helt oväntat ligger mycket fokus på hållbarhet, schyssta förhållanden för arbetare och att det ska vara enkelt för användaren att reparera hörlurarna själv. Fairbuds XL är enligt Fairphone "de mest hållbart designade hörlurarna på marknaden" och är tillverkade av veganskt läder samt flera återvunna material, såsom 100 procent återvunnen plast i alla delar där det kan användas, 100 procent återvunnen aluminium i strukturella element som huvudbandsbasen och återvunnet tenn.

Pixel Fold är Googles första vikbara telefon

Feber.se - 10 May 23 kl. 21:00

Vilken överraskning! Ryktena stämde. Google har nu presenterat sin första vikbara telefon – Pixel Fold.

Fairphone verkar ha nya hörlurar på gång

Feber.se - 10 May 23 kl. 08:00

Kolla in läckta bilder på Fairbuds XL Det nederländska företaget Fairphone ser ut att snart släppa ett par overear-hörlurar som enligt uppgifter kan komma att heta Fairbuds XL. Fairphone är antagligen mest kända för sina mobiltelefoner vilka tillverkats med fokus på hållbarhet, uppgradering- och reparations-vänlighet. Bilderna som syns här kommer från den tyska tech-sajten WinFuture som fått dem via en läcka från en återförsäljare.

Här är första bilden på Nothing Phone (2)

Feber.se - 03 May 23 kl. 15:15

Ska släppas i sommar Hypemästarna hos Nothing är tillbaka med en första bild på sin kommande telefon Phone (2), som enligt företaget kommer att släppas nu i sommar. I ett mejl skriver Nothing att telefonen kommer vara mer "premium" än den föregående telefonen, samt att den kommer att drivas av en processor från Qualcomms Snapdragon 8-serie. Telefonen kommer också för första gången gå att köpa i USA vid lansering.

Nu kan du låsa upp BMW:n med din Android-telefon

Feber.se - 25 Apr 23 kl. 10:00

Utan att ta upp telefonen ur fickan Nu finns BMW Digital Key Plus även tillgänglig för alla Android-lurar, funktionen har tidigare varit exklusiv för Googles Pixel-telefoner. Den nya funktionen låter användare låsa upp, låsa och starta sin BMW utan att ta upp telefonen ur fickan. Digital Key Plus använder telefoners ultra-wideband-chip för att kommunicera med bilen "mycket exakt lokalisering med högsta möjliga säkerhet.

Authenticator kan nu synkronisera med ditt Google-konto

Feber.se - 25 Apr 23 kl. 09:00

Mindre huvudvärk om din telefon skulle försvinna Google uppdaterar nu sin app Authenticator med stöd för synkronisering av användares engångsnycklar till sitt Google-konto på både iOS och Android. Detta innebär att du fortfarande kan ha tillgång till dina engångsnycklar om din telefon exempelvis skulle bli stulen eller tappas bort. Stöd för synkronisering till ditt Google-konto ska finnas tillgängligt nu för alla med den senaste versionen av Google Authenticator.

LG Wing får Android 13

Feber.se - 17 Apr 23 kl. 11:00

Två år efter att LG lagt ner sin telefonverksamhet Trots att LG slutade tillverka egna smartphones för så mycket som två år sedan släpper man nu sin uppdatering till Android 13 för den dubbelskärmade telefonen Wing. Om du inte minns LG Wing var det en telefon vars ena skärm kunde vridas och bilda ett "T" tillsammans med skärmen under, perfekt om du exempelvis ville se en video i fullskärm och fortfarande ville skriva något på den undre skärmen. När LG slutade tillverka telefoner lovade man att leverera tre generationers Androiduppdateringar, ett löfte man alltså verkat hålla.

Nu kör 12 procent av alla Android-enheter Android 13

Feber.se - 14 Apr 23 kl. 13:30

Mer än dubbelt så många som i januari Google släpper inte statistik kring vilka Android-versioner som är mest populära varje månad längre, men det kan ändå vara intressant att se hur det går för senaste versionen när Google väl släpper statistik. Sist vi fick höra hur det gick för Android 13, som är den senaste versionen, hade operativsystemet endast installerats på 5 procent av alla Android-lurar. Nu, ungefär tre månader senare, är den siffran uppe på 12,1 procent istället.

Asus presenterar ROG Phone 7

Feber.se - 13 Apr 23 kl. 17:30

Maxad telefon på alla sätt och vis Nu har Asus lanserat sin senaste Android-telefon ROG Phone 7, en telefon som precis som sin föregångare är designad för gaming. För att klara de mest påfrestande Android-spelen hittar vi på insidan sådant som Snapdragon 8 Gen 2 tillsammans med upp till 16 GB LPDDR5X RAM och 512 GB UFS 4.0 lagring.

Fyra år gamla Fairphone 3 får Android 13

Feber.se - 13 Apr 23 kl. 16:45

Släpptes ursprungligen 2019 med Android 9 De fyra år gamla telefonerna Fairphone 3 och 3+ får nu Android 13, vilket förstås är positivt för de som sitter med en Fairphone 3 och vill använda den så länge som det bara går. En betaversion av uppdateringen finns att ladda ner idag och alla Fairphone 3 och 3+ ägare kommer att kunna uppdatera till den nya Android-versionen i juni. Fairphone 3 släpptes ursprungligen 2019 med Android 9, följt av den uppgraderade Fairphone 3+ 2020.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Garmin introducerar kostsamma smartklockor för äventyrare

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:01

Garmin har introducerat nya kostsamma smartklockor, eller smarta klockor, som delvis riktar sig till äventyrare. Priserna ligger mellan 10 000 – 13 549 kronor. Företaget har presenterat för många nya modeller för att alla rimligen ska kunna diskuteras.

Rapport: Främsta anledningen Androidanvändare byter till Iphone

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:21

En studie genomförd av CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) i Chicago försöker ge klarhet i varför Androidanvändare byter till Iphone. Rapporten tycks specifikt avse den amerikanska marknaden. Vissa kunde inte förklara varför de bytte operativsystem annat än att de bara ville prova något nytt.

Tredjepartsappar för Reddit ligger dåligt till efter API-förändringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:00

Utvecklaren av Apollo, en populär tredjepartsapp för Reddit, säger i ett inlägg att Reddits nya avgifter för att få använda företagets API är orimligt höga och inte baserade på verkliga omständigheter. Enligt inlägget kostar det 12 000 dollar att göra 50 miljoner API-anrop. Apollo gjorde sju miljarder anrop förra månaden, vilket skulle innebära en månadskostnad på 1,7 miljoner dollar och en årskostnad på cirka 20 miljoner dollar.

Nothing Phone 2 har större skärm på 6,7?

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:30

Nothing har bekräftat att sommarens Phone 2 erbjuder en större skärm på 6,7 tum. I samband med tillkännagivandet att uppföljaren har ett mindre koldioxidavtryck skriver nämligen tillverkaren att skärmstorleken utökats med 0,15?. Företaget har tidigare berättat att batterikapaciteten ligger på 4700mAh.

Materialkostnaden för Samsung Galaxy S23 Ultra uppskattas till $469

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:11

Enligt Counterpoint Research är materialkostnaden för Samsung Galaxy S23 Ultra 469 dollar. Med dagens växelkurs motsvarar summan 5095 kronor. Materialkostnaden avser modellen med 8GB RAM och 256GB lagring.

Google slutar uppdatera ursprungliga Chromecast

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 09:17

Snart tio år gamla Chromecast har officiellt slutat få uppdateringar. Google skriver på en supportsida att stödet för första generationens Chromecast upphört, vilket innebär att enheten inte längre kommer få mjukvaru- eller säkerhetsuppdateringar, samt att kunder inte längre är berättigade till teknisk support. Första Chromecast presenterades i juli 2013 och blev en dundersuccé tack vare att HDMI-stickan kunde göra vilken tv som helst smart för ett relativt lågt pris.

På tiden: Google kan börja visa väderprognoser i fristående app

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 09:02

Googles väderapp är på väg att få en ny Material You-baserad design som eventuellt erbjuder ett mörkt tema. En större nyhet är att Google eventuellt kommer börja visa sina väderprognoser i en fristående applikation. Fördelen vore i så fall att användare slipper krångla med att lägga ut en genväg till väderappen på hemskärmen.

Google Pixel Watch 2 sägs erbjuda Snapdragon istället för Exynos

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 20:55

Google introducerade sin första smartklocka i höstas: Pixel Watch. Enligt rykten kommer vi få se uppföljaren Pixel Watch 2 i samband med lanseringen av Pixel 8 i höst. Första Pixel Watch drivs av Exynos 9110 – ett chipp som vid lanseringen av klockan var drygt fyra år gammalt.

Xiaomi 13 Ultra kan få ett europeiskt pris kring 1300 euro

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 16:39

Xiaomi 13 Ultra kommer få ett europeiskt pris kring 1300 euro, enligt webbutiker som redan lagt upp produktsidor för telefonen. Med dagens växelkurs motsvarar priset cirka 15 150 kronor. Priset avser upplagan med 12GB RAM och 512GB lagringsutrymme.

Ledande AI-forskare varnar om utrotning i koncist uttalande

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 15:54

En mängd ledande AI-forskare och framstående personer har tillsammans gjort ett kärnfullt uttalande angående riskerna med AI. Några av forskarna som ställt sig bakom uttalandet, vilket bara innehåller 22 ord, är Google DeepMind-chefen Demis Hassabis, OpenAI:s vd Sam Altman, samt Geoffrey Hinton and Youshua Bengio som vann Turingpriset 2018 för deras arbete inom artificiell intelligens. Uttalandet menar att det bör vara en global prioritet att minska och motverka risken för utrotning genom AI på samma sätt som andra samhällsrisker likt pandemier och kärnvapenkrig.

Här är de populäraste mobilerna som kostar minst 500 dollar

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 15:21

Canalys har listat de 15 mest populära mobilerna i toppskiktet under årets inledande kvartal. Kriteriet för att ingå i statistiken är ett pris på minst 500 dollar. Apple dominerar genom att stå för de fyra mest levererade telefonerna i prissegmentet: Iphone 14 Pro Max, Iphone 14 Pro, Iphone 14 och Iphone 13.

MediaTeks nästa flaggskeppschipp påstås erbjuda ovanlig CPU-konfiguration

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 09:55

MediaTeks nästa flaggskeppschipp, företagets motsvarighet till kommande Snapdragon 8 Gen 3, påstås erbjuda en ovanlig processor som helt hoppar över de små kärnorna. Snapdragon 8 Gen 2 har exempelvis en ensam Cortex-X3-kärna, två Cortex-A715, två Cortex-A710 och tre små Cortex-A510-kärnor. Dimensity 9300 sägs erbjuda hela fyra högpresterande Cortex-X4-kärnor och därefter rätt och slätt fyra Cortex-A720-kärnor – inget mer.

WhatsApp kommer få skärmdelning

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 09:21

WhatsApp kommer få en funktion som gör att användare kan dela innehållet på skärmen med motparten under videosamtal. Vissa som kör betaversion 2.23.

Generativ AI är på väg till dataspel, möjliggör improviserade samtal med karaktärer

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 09:01

Nvidia har visat upp generativ AI för dataspel som gör att spelare kan ha improviserade röstsamtal med icke-spelbara karaktärer. Istället för att välja mellan 3–5 fördefinierade fraser i NPC-konversationer och få ett fördefinierat svar som i dagens spel, ska alltså tekniken möjliggöra fria samtal i realtid via headset. När chattbottar kommer integreras i dataspel har bara varit en tidsfråga.

Arm tillkännager snabbare och mer energieffektiva processorkärnor

Swedroid.se - Allt om Google Android - 29 May 23 kl. 10:34

Arm designar arkitekturen för chippen som driver de flesta av våra mobiler och surfplattor. Företaget har nu introducerat Cortex-X4 som erbjuder 15 procent högre prestanda och 40 procent högre energieffektivitet jämfört med ”förra årets Androidflaggskepp”. Nya kärnorna Cortex-A720 och A520 är 20 procent respektive 22 procent mer energieffektiva än sina föregångare, vilket kan leda till bättre batteritid i mobiler.